ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

це добре, що робили.
    То як там ваша температура?

2. Ума

Ума Super Moderator

випила половину пігулки дорослого парацетамолу (це я так дитячу порцію робила) і все як рукою зняло. Малий від молока не відмовився. А мене просто продуло, коли я лежала і годувала свого бобасика... тепер інколи спина болить :sad: Але я вже пильнуюся!

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

мене лікарка особливо на виписці попереджала, аби я голою не вибігла на вулицю :)
    точніше пильнувати родові шляхи та груди треба було!
    принципі я сама стала змерзлюком після пологів, влітку ще вдягала безрукавку, не могла вийти на вулицю без чогось теплого на грудях... тепер минуло :)

4. Ума

Ума Super Moderator

не наю чи є зв"язок між першим прикладанням до грудей і улюбленою цицею, але мого кльоцика приклали вперше до правої груді, і вона в нього залишилась улюбленою.. а в мами більшою за ліву. Пригадується одразу із КВН надпис на футболці 23 - одна грудь 2-го розміру, одна 3-го :)

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

в мене тепер засинає переважно на правій... перше прикладання теж було до правої...
    треба спробувати наступних дітей до лівої прикласти ;)

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я вже писала що в мене з цим ціла проблема.. Єдиний спосіб нагодувати малого з лівої циці - покласти на подушку на тому самому боці що він праву їсть.. Тільки так можу його надурити

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мене мама страшила, щоб я пильнувала до якої груді дитину прикладуть - якщо до лівої - шульгою буде , о так. Приклали до правї, і якоїсь особливої любові тільки до одної циці я не помітила - однаково з обох їла.

8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

і в мене малого до правої прикладали, також була улюблена циця... і молока в ній було більше, і форма після відлучення більше постраждала (відносно) . Напевне в пологових майже всюди до правої прикладають, а то хто зна наскільки мама забобонна:shutup:

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

просто ліжко так стояло, аби бачити моїх родичів мені треба було на правому боці лежати... вперше приклала малу в присутності чоловіка, мами і тата - сімейна церемонія вийшла ;)

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну не знаю наскільки мами забобонні, але і персонал в курсі тоже. Мені акушерка сказала порозв"язувати всі завязки які є на одязі і розпустити волосся, бо так легше розроджуються :)

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

чого тільки не придумають...

ОТ ЩЕ ТАКА РІЧ:
    одна моя коліжанка їхала на пару днів з міста, бо мусила по справах, в той час дитинку вночі просто підколисували і вона добре спала без циці (більше року було дитині). Після повернення дитина і далі їла цицю.

За кілька місяців мені потрібно на тиждень поїхати з міста, чи знаєте Ви такі випадки коли за тиждень розлуки дитина і далі поверталася до грудей?

Як порадите поводитися з дитиною вночі, у час коли я буду не з нею? Давати молоко? Покласти спати з татом чи з бабцею?

12. Ума

Ума Super Moderator

а я думаю, чого мене заставляли волосся розпустити, а воно мені заваджало і я постійно його підбирала жабкою... :)

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Так, якщо будеш хоча б раз в день зціджуватися, щоб підтримати лактацію...А як вона зараз спить, скільки разів прокидається?

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

засинає біля 21.00
    прокинутися може біля 12 вночі, а потім майже кожні 2 години, то поїсть то просто перевірить цицю... Десь з 1 ночі я її беру вже до себе спати і до ранку спимо-їмо...

я власне переживаю найбільше за ці нічні годування, до яких дитина дуже привязана.
    також я не знаю чи є надія, що за пару місяців це пройде у неї?

а ще, інші знайомі відівчили дитину від нічних годувань, а вдень давали цицю. Пропонували молочко пити, цьомали, обіймали, казали, що циця захворіла... дитина потребувала обіймів в заміну циці.
    Що скажеш про такий варіант?

15. Nadin

Nadin Well-Known Member

Оля, в мене дитина була така грудна, що готова і зараз ссати(5 років). А вночі молочко (чайочок), ніжність і ласка і все буде добре.:)

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я не зрозуміла...Вночі пояснювали, що циця захворіла?:sad: А обманювати - негарно, хіба ні ? :)

Чим дитина старша, тим нічних годувань менше, тому за кілька місяців все може змінитися. Такі часті годування, мені здається у вас тому, що засинає вона без мами. Наш пацик цієї ночі поїв о 12, а наступний раз - о 6-00. Я як глянула на годинник, не повірила своїм очам. І вночі лише 2 годування у нас уже місяців два, не менше. Напевно, це завдяки спільному сну.

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

ні, засинає вона або у мене на руках при циці, або я лежу біля неї, вона собі їсть і руками мене товче, а потім засинає...
    аж потім я перекладаю її в ліжечко, бо ще йду на кухню десь до 12.00...

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

от я просто порівнюю методи ці відлучання:
    1. мама просто зникає на тиждень
    2. мама спить окремо, а тато присипляє - майже те ж що і 1 варіант
    3. мама і тато кажуть, що циці буде багато вдень, а вночі є пляшечка молока...
    4. послідовне відлучення...

цей 3 метод не такий жорстокий як 1 і 2... але я не дуже розумію який сенс відлучати вночі, а вдень ще годувати?

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Якщо не давати вночі, то скоро лактація скаже "па-па":beee:
    А послідовне відлучення - це як?
    Мені здається, що краще навпаки, дати необмежений "доступ до тіла", до циці тобто. І розслабитися з цього приводу. Тоді дитинка сама менше вимагатиме. Але то така моя теорія, подивимося, як воно на практиці працюватиме :rolleyes:

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

поступова відмова від ранішніх, обідніх і вечірніх годувань аж до повного відлучення...

Статус теми:
Закрита.