ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

У мене чомусь права грудь набирає більше ніж ліва, хоч годую то одною то іншою. Буває забуваю крізь сон поміняти груди, або даю одну й ту ж підряд два рази(частіше ліву), щоб набрала так само багато як і права, але тоді права стає камяною. Може це тому, що малого приклали перший раз до правої? Деколи за одне годування міняю груди, щоб вицідив з обох....Може я щось не так роблю? Не хочу, щоб після закінчення годування права була більша

2. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Дівчата, десь на Сихові можна купити бюстгалтери для годування? Бо доведеться або в Скриню їхати, або на південний/краківський .
    І ще хочу запитати про конструкцію бюстгалтера. Я бачила такі на кісточках дуже гарні, якраз на літо під блузку :), але от думаю чи вони не шкодять грудям, чи не перетискатимуть?, щоб потім не було якихось проблем з застоями і т.п. Поділіться досвідом!

Додано через 8 хвилин
    у мене було точно так само - права набирала більше. Коли налагодилось ГВ груди стали набирати однаково і по-черзі. Просто дотримуйтесь режиму зміни грудей, от вночі важче пильнувати, тому дівчата радять вночі на кожне прикладання іншу цицю.

Додано через 22 хвилини
    Ще раз перечитала і нерозумію: ви на кожне годування (навіть вдень) даєте іншу цицю? Чи змінюєте груди наприклад кожні 2 год? В мене все налагодилось, коли я почала годувати за такою схемою: зранку нехай о 9:00 дивлюсь яка грудь повніша і даю її, нехай це права (якщо груди однакові і останній раз годувала лівою, то даю зранку вже праву). І до 12 години годую лише з правої - прикладань може бути від 2 до 4 і більше :). 3 12 до 15 даю тільки ліву. І так далі. Вночі автоматично крізь сон змінюю груди, тобто перекладаю доцю собі то під лівий, то під правий бік.
    Для мене зручний 3-годинний режим зміни грудей, а ви спробуйте що 2 години (чи 2.5 год.чи 3 год.) і виберіть як вам зручніше.

• Подобається Подобається x 3
  3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

На кiсточках не рекомендують пiд час лактацiї.

• Подобається Подобається x 5
  4. Natalka

Natalka Well-Known Member

Anastasia:"Дівчата, десь на Сихові можна купити бюстгалтери для годування?
    На ринку Шувар в переході біля магазину Карапуз майже постійно старша жіночка торгує білизною. У неї бюстгалтери для годування є, але якість не завжди однакова...

• Подобається Подобається x 1
  5. ckorpionsha

Саме так, кожний раз даю іншу цицю. Тому й питаю,що роблю не так або так, щоб не було проблем потім. Спробую кожні 2-2,5 години зміну грудей.

• Подобається Подобається x 2
  6. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

якщо під час отих 2 годин годування лівою праву дуже розпирало, то я трішечки! підціджувала над умивальником. Деколи просто нахилялась над умивальником і робила поглажування легесенько в напрямку від 'основи' груді до соскА і молоко скапувало само і так краще бо не цідите, просто скапало до відчуття полегшення. А ще досить часто клала капусту на грудь щоб менше набирала і як правило робила так наніч, але після того як 'увійшла' в ритм зміни грудей то про капусту забула :), а до того я так боялась лактостазу що носила ту капусту майже постійно, памятаю чоловік ще переживав щоб я часом тою капустою доцю не нагодувала з просоння :)

• Подобається Подобається x 7
  7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Так як вже було сказано бюстгалтер має бути без кісточок. На початку встановлення лактації бажано щоб бюстгалтер відкривався повністю
    [​IMG] а вже пісніше можна купляти і інші види наприклад це [​IMG] але все одно не бажано купляти ті моделі в яких відкривається тільки сосок.

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я вже писала, що в мене при годуванні однією груддю молоко тече і з другої. Так я помітила, що як притиснути сосок, то воно не тече. Я втішилась - так і на людях годувати вже можна, і молоко не пропадає. Але... На другий день помітила, що молока стало мало... Тепер відновлюється. Так що будьте обережні!

А ще я помітила, що як тільки малий прокидається і починає плакати, молоко саме починає текти - отаке чудо!!!

• Подобається Подобається x 7
  9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене таке чудо - тільки переступаю поріг до хати з роботи відразу обидві цмці як кам"яні!

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В мене мала постійно смокче кулаки. І вагу ніби нормально нибирає, і молока достатньо, а мала біля циці 15 хв, і більше не хоче, краще палець великий або кулак до рота запхає і смокче, чому? це нормально?

11. mamatu

mamatu Well-Known Member

коли моїй старшій було 2 місяці, я була така дурна, що не брала академ, а поїхала на сесію в Київ. перед тим націдила у чисті 200гр баночки молока (повну морозилку).
    свекров консультувалась із спеціалістами, що розморожене "на водяній бані" молоко не втрачає своїх корисних властивостей.
    молока вистачило, а я в туалетах Універу сціжувалась.
    а як повернулась - то знову годувала цицькою.

грудне молоко довго не псується в холодильнику.
    а сціжувати можна прямо у чисту пляшечку (я купила спеціальну для цього з широким горлечком фіри "NUK").
    замість "водяної бані" тепер пароварку використовую.

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

а я нині пів дня на роботі в плащі ходила, бо за вихідні молока дитина напилася і в першу половину робочого дня з мене текли потоки-ріки ;)
    цікаво що б думали співробітники при вигляді мокрої співробітниці :))

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

На мою думку, якщо дитина надає перевагу власному кулачку, а не маминій циці у вільному доступі - це не зовсім нормально. Перегляньте "правила успішного ГВ", може якісь помилки у догляді є ?

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Переглянула. Єдине що відрізняється- нічні годування. Мала ввечері засинає о 12, і наступне годуваня - 6.30 - 7 год. ранку. Наступне - 10.30. Після цього вже в нормальному режимі приблизно кожні 2 години. Чим ближче до ночі, тим частіше їсть, перед сном може годину на циці висіти. А от вдень постійно смокче кулаки, при тому що від грудей відвертається коли не голодна.

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

ще тут можна глянути про пальчики

16. ckorpionsha

Мому тільки півтора місяця, але вже другий день пробує кулачок посмоктати, хоч у нього це ще не дуже добре виходить:) Годую його коли схоче. Може то просто цікавість чи внутріутробна звичка?!

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Прочитавши посилання Ксані про пальчики, теж схиляюсь до думки що це можливо цікавість, так свої ручки вивчає. Пробувала її вчора частіше годувати, дитина тільки зригувати більше стала, а руки все рівно до рота пхає.

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

Запрошуємо всіх мамусь та прихильників ГВ на зустріч групи підтримки грудного годування 9 травня о 11.00! Тематика першої зустрічі "Тривале годування та все що цим пов'язане".

Адреса: Школа сім'ї при ц. Вознесіння
    (вул. Широка, 81а Левандівка)

Відвідування вільне і відкрите для всіх охочих, але попередньо повідомте про свою присутність через цю форму на сайті .

Зустріч групи підтримки грудного годування – у першу чергу місце для спілкування однодумців, для обміну досвіду та інформацією, для знайомства мам і діточок.

Кава і тістечка входять в програму зустрічі! :radist:

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Олю, то можна з діточками приходити?

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

треба з діточками, думаю їм теж буде цікаво між собою поспілкуватися ;)

Статус теми:
Закрита.