ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Я згадую по ходу того, як у когось питання виникають. Інакше - амнезія:)

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Але вона буде просипатись часто? А так вона списть 2-3 години пiдряд.

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я не зрозуміла питання:) Вас цікавить, як прикласти до циці, якщо мала спить?

4. Koza-Dereza

Ну впринципi це теж. Я ж не хочу щоб вона прокидалась кожнi пiв години i просила їсти. Як вона починає засипати то я її пiдборiддя чiпаю, щiчку, пробую витягнути цицю з рота, то вона тодi досмоктує, але приходить час що вона просто вiдрублюється i все. Але як ставлю її спати пiсля того, то через 15-20 хв подйом i плакати.

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ніно, перший місяць я тільки те і робила, що годувала!
    Спати дитина тільки від суміші буде так довго!

Щоб годувати, Ви просто не маєте іншого вибору як віддати груди на розпорядження Катрусі! Ви маєте лише контролювати час перебування на грудях, змінюючи ліву-праву-ліву і тд.
    Спробуйте ці пару днів полежати з дитиною, візьміть собі книжку, а дитина хай лежить і їсть, їсть, їсть... іноді складається враження, що дитина бавиться, або просто собі смокче, але це не так!
    Не слухайте, якщо Вам порадять годувати рідше!
    Дитина знає сама скільки треба смоктати! Дитина може дрімати, навіть заснути, але якщо Ви заберете груди, то прокинеться... і знову треба давати груди...
    такий нудний і довготривалий процес може бути протягом цілого місяця!

Я не наважилася ходити зі слінгом по хаті, годуючи дитину, тому я просто лежала цілими днями, навіть не було часу зробити собі пити...

Все буде добре! :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Koza-Dereza

Ок, я попробую, подивлюся що вона "скаже" :D

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Циця для малої - не лише їжа, а ще й гарантія маминої присутності. Перевірено, що дітки менше просинаються, коли є контакт шкіра-до-шкіри (в слінгу, або коли мама поруч лежить). Якщо їсть 20 хв і засинає -значить наїдається і молока достатньо. І скоро прокидається не від того, що знову зголодніла, а від того, що її відклали. Це тільки у радянських пологових будинках діти їдять 1 раз в три-чотири години, а решта часу сплять, насправді все трохи інакше:)

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю, що радості буде купа... ;)

9. levandivka

levandivka З яйцями...

А годуєте голу дитину, чи в термосі?
    Тепло сприяє засинанню...

10. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

А як довго тримають дитинку під отою лампою, якщо є жовтушка? Чи обовязково під ту лампу класти дитину?

Щось я того боюся, тоді справді треба буде зцідити груди. А в той час як дитина під лампою, то медперсонал не нагодує дитину з пляшечки сумішшю? Чи мамі дають дитинку погодувати грудьми?
    У нас з малятком і різні групи крові можуть бути і різний резус - тому це мене так хвилює.

11. Ума

Ума Super Moderator

у мене забирали малюка двічі на ту лампу за один день - раз на три години і ще раз на годинку. Сказали мені купити суміш, щоб вони догодовували (відповідно і запропонували якусь суміш). Я відмовилась і попросила, щоб мені принесли дитину на годування - в мене тоді ще лактація не встановилася і було вже не молозиво, але ще й не молоко (як то називається я забула). Але мені його не приносили, хоч він там лежав під лампою і плакав. Я прийшла і сама забрала - кажу: вам не заваджає, що він так плаче? Давайте я його погодую. Довелось дати гроші, а то шкода було дитину. Я погодувала і знову забрали його. Так шкода було, він там маленький роздягнений лежить - очка зав"язують і час від часу плаче, а їм хоч би шо...
    Але на суміш я не піддалася, а медперсонал за свої гроші годувати не буде :) Коли мені його віддали (хоча я постійно була біля того кабінету), то він з"їв одразу дві циці і спав всю ніч - але важко дихав (так коли діти наплачуться, а потім заспокоєні важко раптово можуть вдихнути). Але на наступний день вже йому не брали кров на білірубін (хоча по ідеї мали б перевірити). Жовтушка остаточно дома пройшла. Просто виставляла його трошки на сонечко і ГВ допомогло і все.
    Я би радила, що якщо у Вас так буде з малечею (я про лампу), то всерівно не цідіться і не давайте суміші. Лікарі можутьі перерву зробити і дати покормити малечу.

до речі, діткам кров беруть з вени на голівці. І мені його так шкода було, коли його принесли і сказали притиснути ватку до голівки... :sad:

12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Дякую за відповідь!

Дуже шкода дитинку; медперсоналу вже всеодно - вони звикли. А своє маленьке рідненьке дитятко так нехочеться щоб отак мучили :sad:

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ума, Ви просто молодець!

14. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

:eek: :eek: :eek:
    А нащо малечі кров беруть з вени?!!!!!!!!!!!!!! Боже, таке маленьке, а тут і кров з вени і якісь щеплення........Умо, а Ви робили щеплення, чи відмовились?

15. Ума

Ума Super Moderator

Брали кров, щоб перевірити рівень білірубіну, коли він трохи пожовтів - то не всім, а тільки тим в кого несумісні групи - в мене 1-ша, а в нього 3-я. От нам і кололи в голівку! А ще сказали купити шприц №1,0. Я тієї коми не зауважила і сказала купити чоловіку №10. Він коли прийшов до нас, то питає, навіщо шприц, я кажу кров брати на аналіз. У чоловіка такі очі були :eek: Каже, ти що здуріла? десяткою кров брати?? Потім глянув на запис лікарки і пішов купив одиничку... а я щось і не подумала. Впевнена, що їм було б всерівно чим колоти мені дитину :aggressive:

зі щепленням пощастило - ми відмовились, хоч ніхто і не наполягав (завтра розміщу розповідь про пологи і там буде детальніше про щеплення), але кожен висловив свою думку - в пологовому лікарі висказались щодо БЦЖ, а сімейний дільничий лікар вже тут дома попросила щоб хоча би від дифтерії зробити, бо в них на дільниці був випадок 5-ти річної дівчинки. Але поки що я написала відмову від БЦЖ і Гепатиту на 1 рік і планую продовжувати писати. Що цікаво з поліклініки принесли заготовлену відмову, де я тільки вписала наші дані, вакцини і термін. Лікарка дільнича не наполягає, але каже, що без дифтерії я Вам не зможу допомогти із садочком чи школою. Принаймні дифтерію зробіть :) (тобто я для себе зрозуміла, що інші їй пофіг і вона б допомогла зі школою і садочком). Найцікавіше реагуювали мамочки в пологовому (і я їх розумію). Одна, як дізналася, щоя відмовилась від щеплення попросила, щоб її відселили від мене :ninja: Але її і так виписали. Іншу вселили і вона теж, як дізналася, то коли виходила в туалет чи за передачею до чоловіка, то кликала медсестру посидіти біля дитини, бо боялася, що я з дитиною їх інфікуємо, якщо підійду заняньчити дитинча її (Вона потім при огляді дитячим лікарем немовлят спиталася чи ми не заразні і чи наша жовтушка не перейде на її дитину, бо вони ж не зробили вакцину від гепатиту і тепер жовтухою хворіють! :8: ). Маразм тай годі :)

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

Ні !
    Це називають системою Охорони Здоров'я (чи від здоров'я).

17. Koza-Dereza

У нас така сама ситуацiя була з фототерапiєю, аналiзами на бiлiрубiн. У меневибору i не було, я могла догодувати, але вони її годували всеодно, бо казали що їй треба какати i пiсяти щоб вивести всю жовтушку з себе. Її майже не вiдпустили з нами додому, але на щастя рiвень бiлiрубiну був стiйкий i низький, так що її вiдпустили. Тiльки ми на наступний день мали iти до терапевта на повторний аналiз. Там с...ка медсестра так їй цiдила кров з п'яточки що мала заходилась несамовитим криком. I потiм хотiла з венки взяти кров i теж їй не получатись. Наш тато, як коршун, накинувся на всiх в офiсi, порозганяв їх всiх, i лiкарка чемненько дала нам направлення в лiкарняну лабораторiю. Кицюня була така змордована що спала в карсiтi весь час. Ми прийшли в лабораторiю i мiй тигр вже нагострив когтi i зуби щоб роздерти лаборантку при найменшому писковi свого кошеняти. Перед тим нам дали таку штучку начепити на п'яточку що зiгрiває тiло. ЩО ВИ ДУМАЄТЕ????? Лаборантка за 10 секунд, я не перебiльшую, взяла кров з п'яточки! Дитина навiть не проснулась!!! От такi професiонали бувають. Це на її ж щастя бо тато - тигр вже зуби мав напоготовi! :D

• Подобається Подобається x 2
  18. Koza-Dereza

Вона одягнена. Хммм, може дiйсно її трошка розкрити.

19. Ума

Ума Super Moderator

у нас би теж догодовували, але ж я не заплатила, а їх жаба дусить дати дитині задурно суміш :rolleyes:

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

На Батальній нам ніхто і не пробував догодувати, сусідка по палаті ходила сама просила догодувати бо плакав..

Статус теми:
Закрита.