ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Уляночко, нажаль ти не можеш порівнювати між своїми хлопцями оскільки вони у тебе в цілком різних початкових умовах.
    Для самого простого прикладу: у Любіка не було старшого братика, який приносив зі собою вірусів соціуму/вулиці/садочку більше аніж може просто стикнутись немовля.
    Діти в приципово різних стартових умовах. Навіть ти перед першими пологами і перед другими інша ;)
    Тому ІМНО такі речі не порівнюються. Це як порівнювати з тим, що у одного зуби вирізли в 10 міс, а у другого в 3..

2. mamaNata

mamaNata New Member

Дівчата, вибачайте, і я свої 5 коп. вставлю, коли є одна дитина, - це одне, бо просто дитина одна - в холодну пору року і так переважно вдома, з іншими дітками контактують, але не так близько і часто. А коли народжується ще одна дитина, або як в мене їх 4, то самі розумієте, якщо хтось хворий з дітей, ну якби я не старалась обмежити їхнє спілкування, це неможливо практично. Ось тут і різниця. В мене Даринка в 3,5 міс. мала обструктивний бронхіт, лежали в лікарні, два рази. Звідки взяла, хто приніс, хто почав хворіти, тут вже не виясниш, але на ГВ ніколи не робила ставку, що ось вона на ГВ, значить не буде хворіти. ТА всі ми розуміємо, що ГВ - це ж не панацея від хворіб - це просто природній процес, якого ми тому і тримаємось, бо це природньо, а значить краще ніж щось інше. Правда?

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ооо..цього я б дуже хотіла......

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

племінник- минулоріч у 9 місяців- тяжка віруска з лікуванням у лікарні; чоловікова племінниця- у 3 місяці- інфекційна,його ж племінник цьогоріч у 8 місяців-заледве обійшлися без госпіталізації ,коліжанка- її 3-місячна дитинка цьогоріч із запаленням з лікуванням у лікарні. На жаль, це приклади зовсім не легкого перебігу у кількамісячних діток. Напевно змінилося здоров я самої жінки,що і впливає на формування імунної системи теперішніх новонароджених.

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

а от з цим також повністю погоджуюся

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ----------

100% абсолютно

5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Приклади у всіх різні, звичайно, шкода, що ГВ не панецея, але повинно допомагати в тій самій боротьбі з хворобою. В подруги сім'я перехворіла минулого року на грип, дорослі - дуже важко перенесли, а от дітки - нормально. Найлегше - найменьша, яка була на ГВ, швиденько, без ускладнень і т.д.
    По молодшому бачу, що однозначно нам допомагає ГВ. Я була тиждень хвора, з температурою, а малому ніц, один ранок закладений ніс і все. Старший ( з 3-х місяців на ШВ) взагалі незрозуміло де брав ті хвороби, постійно тяжкий перебіг, антибіотики, ларінгіти, трахеіти, ангіни. Ніби і дітки навколо здорові, і дорослі, з ким спілкувався, а хворів тяжко.

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

а мені здається хто що шукає/зациклюється той і знаходить бо в мене і в знайомих і в рідні і в оточуючих і діти на ГВ і на штучному не хворіють і тому я ніколи не кажу що на ГВ діти будуть менше хворіти бо я знаю що мені скажуть " а во мої на ШВ не хворіли"

7. loreniya

loreniya Well-Known Member

я взагалі то мала на увазі проблеми з животиком а кашлі пчихи...

8. Уляночка

животик - ШВ - ГВ..виграє ГВ на 100000%:girl_bye:

9. zetta

zetta Well-Known Member

Уляночко коли дитинка на ГВ то маму чуе, мама поки воно гамкая там погладить, там почухае, поцюмае ... тобто контакту трохи бiльше.....ну але бувае нажаль i так шо ГВ не врадiсть жiнцi з певних причин то вона й зла на весь свiт ... я десь тiльки зараз розумiю шо не досить запхати цицьку до рота i все....блiн ГВ то теж наука, не думала шо так складно буде...

10. Galya

Galya Well-Known Member

+100! Згадуючи паніку Уляночки по будь-якому приводу впродовж останньої вагітності,я не дивуюсь, що дитина не така, як перший, який однозначно в кращій атмосфері ріс. Це моє ІМНО. Дуже важливо, як себе почуває мама, які думки в неї і емоційний стан. Не тільки харчування грає роль. Хоча і воно теж немало. Ну і гени - інша дитина, в неї набір генів зовсмі інший, може незалежно від годування в неї є певні схильності. Але ми зі свого боку мусимо робити для дитини все, що в наших силах - годувати грудьми, оскільки це передбачила природа.

11. Уляночка

проте Марко значно спокійніший..неплаксивий..усім завжди задоволений хлопчик..на відміну від Любіка в такому віці...видно, моє нервове напруження не сильно на нього повпливало:connie_pull-pigtail..моє ІМХО:girl_blum:..

12. Анута

Анута Well-Known Member

13. Уляночка

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ну-ну, не варто так. Порівнювати повноцінно ми не можемо, бо правильним порівнянням є порівняння однієї і тієї ж дитина на ШВ і на ГВ. А це в принципі неможливо. Але справді, є статистика, яка показує, що ШВ шкодить здоров*ю (а не навпаки, не ГВ покращує, бо ГВ то є норма).

15. Уляночка

ну це краще,ніж коровяче молоко,коли прогавили..щоб не сказати по-іншому.... грудне:connie_pull-pigtail..

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я не вважаю, що ГВ то панацея на все і вся, але маю питання: невже те, що мама під час вагітності вживає (особливо медикаменти різні), не впливає на дитинку?

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не тільки під час, і те, що до вагітності теж впливає. І ще безліч різних факторів.

18. Анута

Анута Well-Known Member

дивилась щойно Грильяжку - мало не плюлась на того вуйка
    і ГВ до року згортати, бо потім там вже ніц немає і відлучати важко
    і сліг, і кенгуру - "усьо єдіно" корисно
    догодовування кусочками добре (не спорю), але аргумент "колись наші предки теж замотувати шматок цукру в шматку і давали дитині смоктати"
    під столом...

ніби мудрий дядько але щось таке городив.....

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Нажаль не маю можливості читати усе про грудне вигодовування, тому вибачаюсь і прошу відповіді))В мене після годування дуже-дуже болять груди, самі ніби молочні залози, так ніби коли знову молоко набирається. Просто біль часом дуже жахлива і чим більше синочок випиває, тим більше болить. Це проблема чи так має бути? Можливо то якась болячка???

20. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ну так де ж вам ви ж не мали часу прочитати про ГВ
    Дописів: 707

на початок прочитайте Правила успішного ГВ

Статус теми:
Закрита.