ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

та я на ШВ з Любком по кафе не ходила особливо...а Марека тягаю в піцерію вже другий місяць...всюди зі мною,бо по-іншому бути не може...мені інші пофіг..не подобаються мої цицьки,то нашо дивляться....ті цьотки бачили, що я коктель пю, то аж його склад в меню перечитували...

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А мене дратує, що чим старшим стає Ромік, тим косіше на мене починають дивитьсь, як я його годую десь людних місцях.
    З тою спекою він в мене прикладатись може що 15 хвилин. Годуюсь в тролейбусах, на зупинках, в парках, на лавках, навіть на обочині тротуару "паркуємся". От сьогодні в центрі черговий приступ неможливості напав, чи то погода, чи то зуби, але останній тиждень якийсь кошмар (вжем чула поради віск зливати чи вроки знімати, але то в іншу гілку:girl_crazy:). Так розкричався, що я просто відійшла в сторону, сіла на якісь сходи, і почала годувати. Ну як жеж то усьо вилуплювалось. Причому загранічні туристи з фотоапаратами досить спокійно проходили поруч, а от наша "інтелігенція" так заглядала, такі заточки корчила, ніби я щось протизаконне зробила, або ж просто ніяковіли і відвертались. Їм би більше до вподоби було слухати дитячу істерику, то для них природніше.

3. Анута

Анута Well-Known Member

хе, то ви ще не настільки "збочені" як я. Я подумала про ту суміш гірше, що там щось снодійно-наркотичне

4. Уляночка

до речі..молодь абсолютно нормально реагує, а, як ти пишеш "інтелігенція", робить волові очі , коли бачать цицю...мо то від того,що давно в "інтімную связь" не вступали

5. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

6. Fleshka

7. Уляночка

8. viltis

viltis Well-Known Member

Моя мама вже давно змирилась, що Ярко на довгому ГВ буде і вже навіть гордиться тим ...і от недавно розповідає історію.

Їде вона в маршрутці, і заходить туди циганка з дитиною. Дитинка в чомусь "такому як твій слінг з кільцями, тільки без кілець" ( я підозрюю, що то кишеня). Так от, заплатила вона, їде ..нічого не просить. І тут поруч бабуся якась до неї звертається : " Тобі напевно важко, вічно десь їздиш, дитина напевно голодна і т.д...от в мене дочка в Німеччину виїхала і залишила тут багато баночок з сумішшю, давай я твоїй дитинці то віддам, бо вона ( донька) в Німеччині ліпше купить ...а ті баночки пропадають"

На що циганка зробила великі очі і сказала: " щоб Ви знали ...може цигани і просять, але дітей своїх ми любимо, читати і писати вміємо, і дітям своїм зла не зробимо ніколи, тому ЗАВЖДИ годуємо їх грудьми, поки можемо , а потім їм готуємо з свіжих продуктів ....так що мені ваші баночки не потрібні ...а донька ваша, як дитину хоче губити, то най всі ті суміші і пюре й далі дає!"

от так от!

До речі, я навпаки стикають з тим, що всі хвалять, що ще досі годую, тим більше, працюючи:))) чи то мені добрі люди попадаються ....

9. Fleshka

Висновок:
    Тре мислити позітіффно, і помічати тіко добрих та вумних людей, які підтримують і хвалять довге ГВ.:girl_smile:

10. Уляночка

11. Fleshka

12. Злата

Злата Well-Known Member

маю питання: якщо з першою дитиною початок грудного годування був невеселий (болі в спині, важкенні груди, застої, температура, тріщини, мастит тощо), а потім все налагодилося і ми довго годувалися, то з другою дитиною все повториться? найбільше хвилює біль в спині і важкенні груди (з рештою проблем ніби навчилася боротися), може цього можна уникнути?

13. May

May New Member

Дівчата, соррі може не туди пишу але малюк плаче, маю хвилину поки чоловік взяв, хочу спитати що це може бути малюк почав дуже нервуватись коли їсть, махає рукою, копає ногами відтягує цицю дуже, а потім кидає і кричить. раніше наїдався і засинав на 2-3 годинки тепер лише на 15-20 хв((( зригує багато але вагу набирав добре по 1 кг тиждень тому важились.Максику 3 місяці. буду вдячна за всі поради

14. Анута

Анута Well-Known Member

May, пишіть сюди і дайте відповідь на всі питання аби консультанти могли вам грамотно відповісти.

15. Natalia

Natalia Well-Known Member

Читаю, що жінка повинна легко прокидатись для годування вночі. Я прокидалась легко тільки до 2 місяців. Тепер мені іноді так тяжко просто повернутись щоб дати цицю. І чому так? Спимо ми разом, ГВ на вимогу.

16. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

легко, це за голосно сказано :). коли найду одну статтю то тут її розміщу так що шукаю :)
    ...
    Дякую Natalia що заставила мене переглянути інфу бо випадково натрапила на пости одного психолога про ГВ які я вже давно читала
    Человек. Класс млекопитающие.(1)
    продолжение о статистике гв
    Человек. Класс млекопитающие.(2)
    Человек. Класс млекопитающие.(3)
    Человек. Класс млекопитающие.(4)
    Человек. Класс млекопитающие.(5)
    Человек. Класс млекопитающие.(6)
    Человек. Класс млекопитающие.(7)
    грудное вскармливание и работа

а щодо сну можливо я десь ще знаходила відповідну інфу (ну зараз просто не можу її пригадати) а ще є в книзі Жан Ледлоф "як виростити щасливу дитину" (якось так :) спішуся бо вже закінчую роботу і йду додому і тут вже до завтра заглядати не буду)

Останнє редагування: 28 Липень 2010
  17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Мене мучить таке питання. Я вже годую нон-стоп 3 роки і 4 місяці, ну і ще напевно 2,5 роки точно буду меньшого годувати (принаймні планую). А мама моя мене постійно добиває що то шкідливо для жінки стільки годувати, треба то кидати, тільки шкоду собі нароблю і все таке. ніби-то мене виснажує. Але мені в принципі зовсім не тяжко. А годую я ще поки обидвох! Всі навколо мене просто вже дістали.. починаючи виснаженням закінчуючи гормональним збоєм і навічних проблем по-жіночому...

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

Мені зовсім нелегко. Я страшна соня і неймовірно дратуюсь коли мене хтось будить. З малим маю досить міцний сон і іноді на "автоматі" даю цицю і на ранок ніколи не знаю ск разів малий прикладався. А останні кілька ночей тільки і роблю, що просипаюсь і міняю груди. Вважаючи, що в нас спільний сон - просипапится важко, а при роздільному напевно б стала явною істеричкою.

19. Fleshka

От і я останні 3 місяці не змогла б відповісти на запитання, скільки разів Роман вночі їсть. Все настільки на автоматі, що мені деколи наранок здається, що він сам собі присмоктувався і я навіть не прокидалась. Правда бувають виключення...Жуби.:girl_mad:

20. Редвумен

Редвумен Active Member

погодьтесь, щось в тому є. Звичайно є багато позивних аргументів щодо ГВ дітей, але жіноче здоров"я від тривалого безперервного годування може страждати. Про це говорять мамологи. Аргумент, що наші предки так годували - практично нонстоп - працює в протилежному напрямку - так, годували, але смертність жінок до 20 ст. була біля 40 рр. Це факт.
    Такі питання - то завжди дилема. Або-або. Крім вас - ніхто того не віришить.

Статус теми:
Закрита.