ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Коли неправильне прикладання, то дитина захоплює повітря, що провокує зригування. Намагайтесь підтягнути слінг так, щоб підтримка була краще. Малеча поки що вчиться гарно прикладатися, тому варто їй щоразу допомагати, тоді пізніше не буде проблем.

2. носик

носик New Member

мала в мене не доношена тому просить їсти від 40 хв до 1,5 години.і їсть годину з перервами.
    груди були м які і не було вже молока для зцідження
    справа в тому, що однаково прикладаю до двох грудей. а після чаю від хіпп набрала лише одна

3. Natalya

Natalya Well-Known Member

А для чого зціджувати?... Ніяк не можу цього зрозуміти.

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

М"якість грудей - не показник, показниками є скільки дитина пісяє за добу і скільки за тиждень набирає ваги, на то і треба дивитись, щоб визначити чи достатньо дитина отримує молока.

А збільшення молока за рахунок вживання чаю то досить спірне питання...

5. носик

носик New Member

в мене молока завжди було в надлишку. доводилося переодягатися 3 рази за день. а тепер нічого такого нема

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

З часом кількість молока нормалізується. Проведіть тест на мокрі пелюшки, цілком можливо, що все у вас в порядку.
    Почитайте допис в темі Мало молока.Що робити?

Останнє редагування: 22 Квітень 2010
  7. mamaNata

mamaNata New Member

Можливо повторюсь, але якість, форма, розмір грудей ніяк не показник кількості молочка. Порахуйте скільки дитинка пісяє за добу, знайдіть можливість зважити її, якщо дуже переживаєте. НА всякий випадок (бо про це ви нічого не написали), якщо користуєтесь дурником або пляшкою навіть час від часу - може бути причиною неправильного прикладання, що в свою чергу може призводити до меншої к-сті молока.
    К-сть зцідженого теж не показник, можно зціджувати краплини, а дитина при тому набирає прекрасно у вазі. І ще одне - зціджувати теж треба вміти правильно. Але зціджування потрібне тільки в окремих випадках, вам це непотрібно.
    Звичайно, при неправильному організованому ГВ це все все одно не допоможе.
    Причина точно не в чаї, те що одна набирає більше, ніж друга (хоча в кожної жінки груди трошки відрізняються одна від одної, за вормою, за розміром, в когось більше, в когось менше), можливо якась з грудей є вашою "улюбленою" - тобто з якоїсь вам легше дитину прикладати, відповідно і для малечі біля неї краще. Ви як мама це питання маєте контролювати, однаково давати обидві груді.
    Нічні годування - з ними все в порядку?

---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Лактація з часом внормовується, молока виробляється не з надлишком, а рівно стільки, скільки потрібно дитині. Так має бути, якщо зі все решта ви робите як слід.

Дуже важливо для тих діток находитись постійно в мами на ручках, спати разом вдень і вночі, контакт шкіра до шкіра, тобто максимально багато на руках, ніби доношуєте дитинку не в животику, а на животику.

8. Ірена

Ірена Well-Known Member

може бути перша криза. поставтеся до цього спокійно і будьте постійно з дитинкою:girl_tender:

9. veronka

veronka зла друзя

Носику, у мене з правої груді завжди молоко аж тече, натомість з лівої навіть коли пробую зцідити то й не завжди виходить (точніше, рідко получається) а мала і вагу набирає і пісяє досить (то я про той час, коли вона була як Ваша))))

10. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата пишіть запитання у відповідних темах бо це не тема для запитань!:girl_devil:
    залишила вас на хвильку а ви так багато на оффтопили, ну хіба так можна?

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

12. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Чоловіковій мамі якась її колажінка розказала, що її донці стоматолог сказав, що в дитини погані зуби, бо її довго годували грудьми. Моя свекруха жодних якихось зауважень, реплік не кидала щодо ГВ (окрім війни за дурника на початку), а тут її щось дьорнуло за язика сказати, що в зуби в дитини погані через ГВ (в Христинки зуби посріблені і тому виглядають дуже чорними. Народ не розуміє, що не всюди погано, де черне). А найгірше, що коли я сказала, що такого не може бути, бо природа не могла закласти такого,що мамине молоко є шкідливим для дитини, то вона образилася і сказала: "З вами, молодими, взагалі неможливо розмовляти. Всі такі мудрі". Ми водимо Христинку д в медінститут до завкафедри дитячої стоматології. То та жінка казала, що ГВ після року дитині вже не потрібне (то її думка і нехай при ній зостається), але точно шкідливим не може бути. І коли я, посилаючись на нашого стоматолога в розмові із чоловіковою мамою, сказала, що ГВ точно ніц не має до псуття зубів, то реакції ніякої. Ну чого говорити, якщо не знаєш? Якщо не ГВ, то краще дитині дурника запхати до рота чи пляшечку на ніч готувати? Мабуть, гума краще, ніж груди???
    Знаю, що про то вже багато сказано, але зачепило.

13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Можливо, комусь буде корисний мій досвід. Пару разів в мене було таке, що заростав проток в соску. І виходило, що дві великі долі груді ставати дуже твердими - майже півгруді. Декілька разів ми з малим цю проблему вирішували частими прикладаннями, але потрібно, щоб дитина гарно тягнула груди. А мій малий як відчував, що молочко не тече - то і грудь цю не брав. Мучались до вечора, потім малий "проривав" і все молочко витікало ... Останній раз, десь 1-2 тижні тому, знов це сталось ( скоріш за все, завжди один і той самий проток заростав, бо затвердіння в тих самих місцях). Але малий груди не дуже хотів брати, точніше, тягнути, то ж я зробила наступне. Простерілізувала звичайну голку і проткнула той проток. І все! Зовсім не боляче. Молочко аж струйкою витікало, взагалі прозоре, потім я же доцідила ( витікало тільки з цього протока) і далі вже годувались нормально. :)

14. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

коли була вагітна багато читала про ГВ і зрозуміла головне мати бажання годувати молоко появляється в голові. Не давала дурника і тд бо боялась за молоко і ми їмо 7 міс .Жалію коли народила саршу дочку цього всього не знала і як результат цідилась 4 міс. Тому дякую всім хто допомагаю молодим мамочкам в боротьбі за ГВ:girl_in_love:

15. Svitlanka

От мені щось не дає спокою одне питання - чому в деяких годуючих мам місячні починаються с першого місяця і відбуваються регулярно, а в інших - через декілька місяців. Це залежить від кількості пролактина?
    Що з першим сином, що з другим, через 6 тижнів після пологів вже починались місячні і йшли кожного місяця.... Зі старшим лікарка відразу винесла вердикт - мало молока, і не буде.

16. Galya

Galya Well-Known Member

Мені здається, що звязку між кількістю молока і відновленням менструації нема. наприклад, в мене після перших пологів відновились через 1,2 роки, зараз ше Слава Богу нема. проблем з кількістю молока не мала. А в моєї мами теж відновлювались через 6 місяців і молока теж було аж забагато.

17. Svitlanka

А може тому в мене і були проблеми з кількістью молока? Старшого годувала тільки 3 місяці ( ну 11 років тому поради "корисні" були....:sad: Молодшого ще годую, але от і зараз він постійно на циці, хоче молочка, а його так мало.... Раз по 50 за день прикладається, мало б молока більше ставати - а ні.

18. Ная

Ная Well-Known Member

В мене точно так само-через 6 тижнів,проблем з лактацією не було і нема:girl_smile:

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:09 ----------

якби молока не було,то дитина 50 разів би не прикладалася,звідки ви взяли,шо у вас бракує молока?

19. Натуля

Натуля Well-Known Member

А я тепер зрозуміла чому багато хто каже, що годування дитини після року приносить особливе задоволення. Коли пропоную малому груди то в нього стільки радості. Величезна усмішка і весь такий щасливий "сіся" каже і тягнеться зразу з відкритим ротом. Такий прікол. Чоловік сміється, що ми його тут вчимо скажи "мама-тато", а його перше слово "сіся":girl_haha:.

20. Svitlanka

В тому то і спарва, що прикладається стільки, бо нема достатьно. Нервується, інколи кусати може через це. Тягне так, що все вже болить :sad:
    Я не кажу, що взагалі нема, але дуже мало, по краплі витягує.

Статус теми:
Закрита.