ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Я також маю брошурку (підозрюю що таку саму), думаю їй теж в пологовому давали. Накази їй роздрукую, дякую Таню за ідею. Я її чоловікові поскидала вже все що могла, він читає, розраджує її, вже нині нарешті погодилася що має лактаційну кризу і обіцяла, що постарається її подолати :)

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знайшла ксерокопії "Секрети смачної мамусі".
    Довготривале ГВ гарно описано в Цареградської "Ребенок от зачатия до года" (бачила в Літері), в "Ваш ребенок" Сірзів.
    Ще знайшла в себе ВОЗівське "Кормление грудных детей, руководство для матерей" в електронному варіанті. Якщо треба , можу вислати на мейл.

Останнє редагування: 30 Березень 2010
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

цікава книжка правда не читала, якщо хто має час прочитайте і скажіть наскільки вона нормальна СЕКРЕТИ СМАЧНОЇ МАМУСІЩе згадала про
    Видання Проекту "Здоров'я матері та дитини"
    Грудне вигодовування
    Відповіді на найчастіші запитання
    Сподіваємось, що цей буклет допоможе Вам годувати Вашу дитину впевнено та з задоволенням, так, як це закладено природою

4. Nata

Nata Well-Known Member

Дякую, я вже також знайшла :) скинула чоловікові нехай роздрукує :)

5. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ага

Кормление грудных детей. Руководство для матерей
    Брошура призначена в першу чергу для молодих матусь і дає відповіді на питання, які люди часто задають про годування грудних дітей в надзвичайних ситуаціях. Вона допоможе організувати грудне вигодовування, не піддаючи небезпеці дитину, і повернути грудне молоко.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Як на мене - цілком нормальна :)

7. Tina

Tina New Member

Якось спілкувалась із консультантом з ГВ, яка живе і працює в Дніпропетровську, (вони дуже тісно співпрацюють з "Молочними ріками", може й називаються так само, але осередок, власне, на Сході, то вони видали свою книжку "Грудное вскармливание". На жаль, не маю точної назви (дала почитати колжанці), то трохи згодом напишу і видавництво, і автора. Ну точно автор хтось із сучасних, наших, не закордонних консультантів. Може дівчата-консультанти бачили? Вона не товста, у тонкій палітурці, вишневого кольору. Правда, казала мені та консультант, що дуже маленький був тираж. Але зміст - те, що треба. Там все детально описано, чітко структуровано, є окремий розділ про носіння діток у слінгу. Гарно розписано, як боротись з лактостазами, як годувати, як вводити прикорм. Мені стала підручником з ГВ. Казала та моя знайома, що її читає зараз, що покладе на видне місце для свекрухи. То вашим кумам теж підійде.:girl_haha: Тільки автора уточню трошки згодом.

Там повна назва дуже довга - "Ваш малыш от рождения до двух лет". ЇЇ не так лекго знайти внаших книгарнях. Колись шукала теж для друзів, то бачила тільки в трьох - випадково в Арсені, Метро і в гуртівні на Бузковій, тій, що "Країна мрій". Свій примірник знайшла на форумі. Така книга не завадить жодній молодій сім"ї.

Тут теж, як на мене, є відповіді на всі запитання про все, що стосується діток до 2 років. Книжка - супер!

8. Galya

Galya Well-Known Member

Так вона в інтернеті є - качайте і роздруковуйте:)

9. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

О, я доктора Сiрса дуже люблю, читаю його сайт, i оцю книжку маю, менi якраз передали з Львова, я її разiв п'ять перечитала. Суперова книжка, все доступно написано, i про ГВ, i про слiнги, i про все про що ми тут говоримо.

10. Tina

Tina New Member

Як і обіцяла, уточнила назву книжки -"Искуство кормления грудью" Денисова Е.А. Дніпропетровськ, 2006.

11. Melisa

Melisa Well-Known Member

А в мене вже другу ніч малюк спить з 12-00 до 05-00. Сьогодні проснулася в 04-00 пробувала будити, давала цицю, але нічого з того не вийшло.Проснувся в 5-30 поїв, знов заснув, потім в 6-30, потім в 08-00. Вдень їсть дуже часто найбільші перерви близко 1,5 год коли гуляємо. Ніяких чайочків компотиків і т.п не даю. Питання до консультантів чи нормально що дитина в такому віці спить вночі стільки часу, і не просинається поїсти.

12. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Дякуйте, що ваше маля вибрало собі такий режим. Для такого віку це нормально, хоча і не так часто (зараз дітки в більшості гіперактивні вдень та вночі). Якщо б дитя хотіло їсти, то, повірте, будилось би саме. А для чого будити, коли малеча спить?

13. mamaNata

mamaNata New Member

В середньому у вашому віці дитя має прикладатися 3-4 рази за ніч, приблизно 12-4-6-8, плюс-мінус півгодини туди сюди ролі не грає, тим більше в вас це тільки пару ночей, а в загальному вийшло три прикладання, дуже добре. Якщо ви спите разом, не думаю, що пропустите, як маля заворушиться, тоді і прикладайте, хоча б трохи. Буває таке, що дітки в такому віці можуть почати ніби то спати всю ніч, але ваша задача не допустити, щоб це стало регулярним,
    тому що прикладання потрібно також і мамі, щоб підтримувати лактацію, а як раз вночі це дуже важливо, тому що саме вночі виробляється гормон пролакти, який відповідає за виробітку молока (мушуце знов повторити, бо не знаю, чи ви знайомі зі всіма нюансами ГВ, і чи читали попередні дописи).
    Норма для такой маленької дитинки, дітки прикладаються не тільки для того щоб поїсти. В них є багато інших потреб, які вони задовільняють біля грудей: попити, задовільнити смоктальний рефлекс, зробити свої справи в пелюшки, просто побути в мами на ручках, відчути запах ареоли, який ідентичний до запаху навколоплідних вод, психологічне та емоційне заспокоєння.

14. Melisa

Melisa Well-Known Member

Дякую за відповідь. Ми спимо разом. Мене стало турбувати такий тривалий сон вночі через те що старшу годувала лише 4 місяці, і після першого місяця доця стала спати по 6 годин. А ще я мала дуже "хороших порадників" в результаті молоко пропало.

Пробувала давати груди але не бере, стискає губки, відвертається і спить собі, посапуючи. Дурака ми також не використовуємо.

15. mamaNata

mamaNata New Member

Якщо три рази виходить, то дуже добре, де-не-де може бути два, в середньому три-чотири рази, головне не пустити все самотьоком. Я думаю, трохи часу пройде, мала буде сама просипатися вночі. Зараз просто потрібно все тримати під контролем.

16. MaryF

MaryF Well-Known Member

Мій малий не дуже хоче їсти тверду їжу, може цілий день на грудному молоці бути, а від твердого категорично відмовляється. Я за того трохи переживаю, бо вже 1рік і 2 місяці. Кажуть, шо треба обмежити ГВ - давати тільки 2 рази в день, бо ми їмо цицю разів 5-7 в день, а то і більше.
    Консультанти підкажіть варто зменшити к-сть годувань, чи не брати собі дурного до голови і нехай дитина їсть собі шо хоче.

17. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А ви до столу його с собою берете? Харчовий інтерес з"являється в мами на руках, коли мама щось смачненьке гамцяє :) А яблучка-бананчики не гризе зовсім?

18. mamaNata

mamaNata New Member

ГВ та прикорм не пов"язані між собою речі. Відлчучення або зменшення прикладань ніяк не вирішать проблеми. Тоді малюк взагалі може лишитися і без прикорму, і без маминого молочка. Прикорм та ГВ - це два паралельних процеси. Тому зменшувати к-сть прикладань я вам не рекомендую.
    Що стосується інтересу до дорослої їжі, то в мене питання. Чи завжди так було, як вводили прикорм, в якій кількості, який прикорм - педагогічний чи педіатрічний? Дуже часто дітки, які починають добре, а мами від радості такі "величенькі порції" дають, що через який період дитина починає відмовлятись їсти. Дуже легко дитину перегодувати. Саме головне правило, і ви, я думаю це розумієте, в любому виді прикорму (педагогчін. або педіатр.) не рекомендовано насильно дитину напихати.
    Що стосується вашої ситуації, то ви праві, треба відпустити ситуацію, перестати акцентувати на цьому увагу, не хвилюватися, бо дитина це теж відчуває. Якісь час просто беріть дитя із собою за стіл, коли вся сім"я або ви самі їсте, щоб він бачив, як смачно їдять інші. Не пропонуйте йому, доки він сам не попросить.
    Потім, такі періоди бувають у всіх діток, може зубки, може легке недомагання, якісб інші переживання.
    Якщо є можливість відлучатися з дому пару разів на тиждень (я розумію, що не у всіх є така можливість)і лишати з кимось хлопчика (з татом, бабусею), то за маминої відсутності дітки можуть краще їсти з іншими дорослими.
    Якщо малеча добре росте, в доброму настрої, жвавий і ніц йому не бракую, це самий хороший показник. Продовжуйте годувати, а відносно прикорму трохи заспокойтеся. Успіхів!

19. MaryF

MaryF Well-Known Member

Я ніколи малого на силу не годувала...першу ложку можу тільки запхати, а далі як йому подобається то сам їсть, а як ні то шось друге готую, бо він в мене дуже перебірливий і зупки без мяса їсти не буде, та і каші без мяса не хоче....Який прикорм? По різному буває, в залежності, шо я їм....даю йому його ложку і він зі мною їсть.... сам, без моєї допомоги (не хоче шоб я йому допомагала).

20. mamaNata

mamaNata New Member

MaryF, я просто постаралася дати відповідь, взявши до уваги всі можливі причини, тому що ви написали стислий допис. Деколи є підводні камені, про які мами можуть не здогадуватись, тому я всі моменти постаралась охопити. Яка б не була ваша причина, ГВ до цього не має відношення.

Статус теми:
Закрита.