ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

2. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Зараз по 1+1 йде програма "Справжні лікарі" (здаєтьс, правильно написала назву). Тема програми - грудне годування. Одна з гостей Марічка Падалко з карапузиком

3. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

Маю таке питання, можливо хтось користувався формувачами для сосків фірми Медела,Чи можна ними користуватися до родів і коли саме,чи дають вони результат,чи не нашкодять????вибачте не в ту тему

Last edited: Mar 12, 2010
  4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

є така тема
    Силіконові накладки - друг чи ворог нашому ГВ? проблема втягнених/плоских сосків.

5. natorella

natorella Well-Known Member

6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Запитання: моя колiжанка цiдить молочко цiдилкою. Нещодавно змiнила одну на iншу, нiби не погану, i у неї раптом з молочком почала цiдитись кров. Вона вичитала в iнтернетi що це може бути травма вiд цiдилки. Чи хтось знає що небудь про це? Вона, бiдненька вже не знає що робити, далi цiдиться. Я їй сказала спробувати тепер дитинi дати груди (дитинi вже 3.5 мiс) бо ранiше дитина не брала через плоскi соски, може тепер вiзьме. Але не знаю чи вона буде давати груди чи нi.

7. mamaNata

mamaNata New Member

Молоковідсмоктувачи бувають різні, з різною силою створення вакууму. Кров, скоріше за все, причина тріщин, які могли бути спровакованими саме новим відсмоктувачем. Вона 3,5 місяці зціджувалась, щоб витягнути соски, я правильно зрозуміла. Чи пробувала прикладати дитину до грудей? Тріщини змазувати мазями Пурелан, Солкосерил, якщо не глибокі. Якщо глибокі, то гелем Солкосерил. Змивати непотрібно. Але саме головне треба усунути причину, перестати травмувати груди відсмоктувачем, давати дитині, але теж важливий момент - правильно прикладати, намагатися макимально глибоко вставити грудь, захоплюючи її разом з ареолою (нижня частина ареоли глибше в ротику, ніж верхня - так званий асиметричний захват).

8. Златка

Златка Well-Known Member

В моєї братової було так само: кров з молоком :girl_cray: При тому, що видимих місць, звідки текла кров, не було, але молоко ставало рожеве :girl_cool:

9. Galya

Galya Well-Known Member

Однозначно давати дитині, як ні, хай спробує цідити руками. Цідити з кровю далі не можна.

10. Ная

Ная Well-Known Member

Маю питання. Таісія в нас дуже багато ше спить,видно досипляє недобуте в животику,і шоб її погодувати доводиться будити,їсть досить добре. Як часто мені її будити для годування? Бо вона не вимагає,спить доки не розбуджу,рідко коли будиться поїсти сама.

11. mamaNata

mamaNata New Member

В вашому віці найдовша перерва може бути до двох годин. Намагайтеся упіймати моменти поверхневого сну донечки і пропонуйте груди. Найдовша перерва вночі орієнтовно з 24 до 3-4 ранку.

12. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Коли мої так спали, я їх не будила. Ми могли на вулиці гуляти до 6 годин, а вони спали та не хотіли їсти. зате додому приходила, то з порогу мала дати їсти. Дехто говорив, що це неправильно, що дитя треба будити, але малечі вагу набирали добре, значить, їм підходив такий режим. Та й я раділа, що трохи можу відпочити, бо з двох місяців ситуація змінилась, та для відпочинку часу ставало дедалі менше і менше.

13. Ная

Ная Well-Known Member

Мої груди не витримали б такої перерви між годуваннями... 6 годин то за дуже.
    Дякую,десь так і є.

14. mamaNata

mamaNata New Member

Щодо цього, то рідко буває, що саме така дитина "невимоглива" саме в такої, я так підозрюю з гіперлактацією, мами. За рахунок цього вага і набиралась спочатку. Але зазвичай часті прикладання є однією з умов хорошої лактації та довготривалого ГВ.

Щодо 6 годинних прогулянок та спання декількох годин поспіль - це теж неоднозначне питання. 80% сну дитини в період новонародженності складає так званий поверхневий сон. Саме під час такого сну росте, розвивається її мозок та нервова система, утворюються нові нейронні зв"язки, зв"язки між клітинами. Натомість довготривалий, глибокий сон може бути один з проявів стресу в грудної дитини. ТАкий сон називають "таким, який користі не приносить". Переживаючи стрес, в дитини також виділяються гормони стресу, які в свою чергу руйнують клітину мозку та тормозять становлення нових нейронних зв"язків. Звучить може страшновато, але мені здається, що принаймні знаючи це, мами не перестають весь час жалітися, що їх діти сплять мало або "зовсім не сплять". Бо просто не можуть ще такі маленькі діти спати, як дорослі.

15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Христi 6 мiс. Ми годуємось повним ходом по 10 раз на день, коли я вдома, ну й з пляшок, коли мене немає, бо якщо я на роботi - то повний день. Прихожу ще на обiд її годувати, але напевно до 7 мiс. вже не буду, коли вона почне їсти обiд. Нажаль кiлька разiв прийшлось дати формулу Сiмiлак, але всього кiлька разiв. Поки що вдається нацiдити достатньо молока на всi годування. Польот нормальний :) Продовжуємо далi!

16. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчата, порадьте будь ласка хороші друковані видання про ГВ. Маю вперту куму, котра інтернету не довіряє, має зараз лактаційну кризу (дитині 3 місяці), переживає, що мала не наїдається, ми всі за неї переживаємо (її чоловік каже, що сам би годував якби молоко мав), підтримуємо, але почитати би їй щось підкинути...

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Staff Member

18. Nata

Nata Well-Known Member

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Крім наказу МОЗ по догляду за дитиною до трьох років нічого не порекомендую (ну крім як замовляти через інет книжки російських консультантів)

20. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

В мене десь є брошурка з курсів школи "Народжувати". Там було про лактаційні кризи.Можу дати тільки треба знайти

Thread Status:
Not open for further replies.