ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

А чимось то мотивувала? Чому вона попередніх не годувала? Щоб зберегти свою неземну красу чи були якісь більш вагомі пояснення? Просто цікаво, чому жінка може не хотіти годувати СВОЮ дитину

2. Анута

Анута Well-Known Member

хороше запитання, але я не знаю оскільки не спілкувалась з нею особисто.
    Подібна ситуація була і у Зорянки на Батальній.
    Наскільки мені переповіла моя неонатолог - просто не хотіла і все. Є суміш - з голоду не повмирають

3. Leila

Leila Well-Known Member

що тут скажеш різні мами бувають, і нащо їй взагалі діти ... сумно ...

4. Nata

Nata Well-Known Member

О, я перший раз лежада із такою: першого не годувала цього не буду. Чого? Бо молока немає. Та як немає, ну тече аж з грудей. Ні, немає. І лікарі посили, і медсестри... видно не просити треба було а доброго прочухана дати. От не дали би їй в пологовому суміші, мусила б годувати.
    З другим майже таке саме: дівчинка плакала щоб скорше додому втекти, бо там мама дасть дитині пляшку а вона виспиться нарешті :girl_crazy:

5. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

В мене я б сказала все інакше того разу - нема лактостазів, не було нагрубання на 3 день. Так, молоко тече, футболки мокрі, але то не найгірше, нє?:) Але найголовніше - дитина до ГВ ставиться зовсім не так, як старша - годування на мою вимогу практично неможливі - коли сита, то циці вже не хоче, і наїдається якось дуже швидко, а так би хотілось полежати як колись по 30-60 хв. в ліжку...Нє, деколи так і смокче, але частіше по 5-10 хв.
    Який же то все-таки кайф те грудне годування!

6. Анута

Анута Well-Known Member

в мене теж інакше. Бо так має бути, однаково не буде ;)
    Першу добу малий був явно із синдромом хорошого (сонного) малюка. Доводилось його будити, а також вчити правильно прикладатись. За ніч розігнав мені лактацію, але другу добу знову відсипався - знову будила на годування. Груди затвердли, почала підніматись Т - лактостаз не за горами. Почала трішки сціджувати і далі прикладати, прикладати та прикладати свого лінтюшка. На стан виписки вже ситуація була краща - ми вже просили їстоньки :)
    а зараз все по колу: перекус, перерва на справляння нужд, перекус, вимога бєкнути, далі гикавка, на заспокоєння знову циця і далі по кругу :)
    ще трішки і в нас лактація налагодиться і стане легше

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, скажіть, а на скільки ГВ виснажує організм мами?
    Чи вартувало б після закінчення ГВ, перед плануванням другої дитини зробити перерву? Як це було у вас?

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Десь читала, вже точно не пригадаю де, що вартувало б хоча би рік передишки. Не знаю наскільки то правда, але схиляюсь до думки, що десь так воно і є. Ну в крайньому випадку не завадить точно.

9. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Я думаю, якщо завагітніти на першому році годування, то дійсно буде тяжкувато, але хто годує 2-3 роки, то невже організм теж такий виснажений? Не знаю, самій цікаво...

10. Leila

Leila Well-Known Member

Я не розбила перерви, "з корабля на бал" :), але нічого, зуби в порядку,після малої трохи поправилася, але зновв схудла, щось особливо поганого не відчуваю. але я під час вагітності годувала тільки 3 місяці далі загроза викидня і стаціонар, а як годують тандемом і все добре, ми жінки сильні.

11. Galya

Galya Well-Known Member

Я вагітніла спеціально під кінець ГВ, щоб і тандему не було, і перерви теж. Мені відпочивати не хотілось зовсім, навпаки вже чекали, коли можна буде другу дитину планувати. Як тільки побачила шо діло йде до закінчення ГВ, так і завагітніла. Годувала старшу ше перший місяць вагітності. Але то вже зовсім не ті годування, шо в перший рік - раз на день-два, для організму то вже не важко, ІМНО.

12. natorella

natorella Well-Known Member

ото такого я ше не чула - шо суміш урізноманітнює раціон

13. Nery

Nery Well-Known Member

Вчора в поліклініці була одна мамуся з п"ятимісячним малюком і з мамою.
    Малий реве, баба трясе його на руках, питаю :" Чому так ляля плаче?", кажуть - голодний. Я до мами- а чого не погодуєте? А вона мені :"Та ви шо, я грудьми годую!!!!". Кажу, ну то прекрасно, ше легше вам. А вона каже: "ні за що, я тут годувати небуду, потерпить"
    І отак дитина буде терпіти, поки пройдуть лікарів, доїдуть додому і т.п., і ше певно поки мама навчиться не встидатись годувати його.
    Дикість. Людина не усвідомлює, для чого їй природа дала то чудо!

14. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

думаю якшо пожирати вітаміни (ТІЛЬКИ НЕ ШТУЧНІ-все шо дає матір-природа),вести здоровий спосіб життя,прогулянки,не нервуватися ,розслаблятися і забивати на другорядні речі,тоді ніякого виснаження не буде,хоч трійню корми.головне себе не заганяти,і добре харчуватися.

15. mashynka

mashynka Well-Known Member

Моя сестра теж згадала недавно як вона з першою дитиною годувала тільки вдома, як кудись їхали - то чекали декілька годин поки мала поїсть перше - друге. Не могла собі уявити як то дати цицьку в дорозі. Як результат - старша її ще досі палець смокче... з другою дитиною тепер вже оцінила по повній всі переваги ГВ і годування в любих ситуаціях. Як то кажуть - з ГВ на вимогу - легко бути доброю мамою :girl_smile:

16. Анута

Анута Well-Known Member

17. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ну ось нам сьогодні виповнився 1 рік, і я дуже щаслива, що ми досі
    Як згадаю, скільки ми промучились - то мало молока,то тріщини, то лактостази 1-2 рази на місяць. Пару разів заростав проток в соску...Пару разів відмова від грудей...
    Рік - це все ж таки термін! :)

18. natorella

natorella Well-Known Member

19. agalinka

agalinka Active Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Спочатку спали разом, а тепер окремо.

20. mamaNata

mamaNata New Member

Відповідь: Ліки та грудне вигодовування

Так візьміть його назад до себе, і він буде спокійніший, і вам буде краще. Ще один такий фактор - в маленьких дітей структура сна весь час змінюється, вони то спокійніше сплять, то з певних причин частіше прокидаються. Вони тільки в процесі навчання, щоб з часом почати спати спокійніше, а потім і всю ніч. Пам"ятайте про цей фізіологічний фіктор також.

Статус теми:
Закрита.