ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Редвумен

Редвумен Active Member

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

По крайній мірі, критерій "годувала - не годувала грудним молоком" не є підставою зараховувати чи не зараховувати когось до "супер мам":girl_smile:

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2010
  2. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Та мама супер, яка прагне дати дитині найкраще. А що є кращим за мамине молоко для малятка? Мені сьогодні одна мама сказала, що буде заміняти грудне молоко на магазинне, бо мол, в грудному молоці після 6 міс. вже нема нічого корисного:girl_mad: а в магазинному є?:girl_cool:
    А на моє, що буду годувати, доки дитина схоче (до 2-3 років чи більше:))сказала, що я дурна:sad:

3. Leila

Leila Well-Known Member

авжеж висловлювання "забила болт", то нормальне висловлювання супер-мами відносно своєї дитини.

4. Редвумен

Редвумен Active Member

Ага, якщо мама не годувала дитину грудним молоком з об"єктивних причин, то вона є поганою мамою, що "забила болт" ?

5. ясюня

ясюня Well-Known Member

Я приєднуюсь до всіх, хто тут виступав за грудне вигодовування - вонов артує того , щоб за нього боротися. Я годувала доню до 3 років, і вдячна Богу за такий дар, бо моя дитина майже не хворіла, а коли й підчепила грип чи вітрянку, то тоді нічого крім циці їсти не хотіла і одужувала за пару днів без лікарств. А ті мої знайомі, кому не вдалося зберегти мамине молочко мають безкінця клопіт - то животик, то насмарк, то на щось алергія в дитини. Шкода тоді і мами, і дитини... Воно звичайно все минає, все дитина переросте, але як хотілося б бачити всі мамів щасливими зі здоровими дітками!

6. Ірена

Ірена Well-Known Member

ми просто опинилися на зламі поколінь... моя мама не годувала мене грудьми майже зовсім і була би до кінця своїх днів переконана, що вона цього не могла робити, якби я її не переконала в протилежному... і я вважаю, що мама в мене була (і є) - ну, майже... свята (не повважайте за богохульство)...
    ті мами, що дають дурника і не дають часто (і довго) груди мають ще інші, давніші переконання (хтось за авторитет має лікаря, хтось маму-свекруху) по різному буває, але вони теж без сумніву є чудовими мамами (інакше не сиділи б тут і не цікавилися). просто шкода тих діток, яким вривають шматочок дитинства.
    зауважте, що переважно, ті хто ЗА дурник - мами першої дитинки. є надія, що з другою (третьою і наступною) вони думатимуть інакше (як я):girl_smile:

7. Leila

Leila Well-Known Member

я про це писала, а сама відлучила в 1 рік 2 місяці тому що була загроза втратити другу свою дитину, і назначили лікування при якому гв не бажане. Маю тепер шанс Лілю довше годувати

8. skystar

skystar Well-Known Member

О, якраз хотіла питати чи часом не той допис ви мали на увазі))) Ну, раз вже його, то я не розумію, причому тут "супер-мама":confused:. Хіба говорилось, що хтось з них зробив правильно? Відлучення відбулось з однієї простої причини - лєнь-матушка, називається, і жодним чином не оправдовувалось, принаймі в той допис я вкладала саме такий зміст:girl_smile:.

9. Leila

Leila Well-Known Member

Об"єктивні причини є на відлучення, і дійсно мами супер, але ж тих причин не таке багато, а відлучають здебільшого через лінь не думаючи про дитину

10. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Це є критерій!!!
    Бо дійсно любляча мама робить все для своєї дитини. Бо до 9 місяців дитини ще нічого не втрачено. І знаходить відповідну правильну інформацію, а не прикривається "а мені лікар так казав". Саме зараз дістати правильну інформацію значно легше ніж пару років тому! ну і значно більше мам успішно пройшли релактацію.

Бо ніколи не повірю що 90% мам мали серйозні причини не годувати дітей!
    ну не вірю!
    до 3% мами не мають лактації або малу лактацію, а інші???
    ну добре, ну є маленький, дуже маленький, відсоток мам які зразуж завагітніли і є вагомі причини відмовитися від ГВ а інші???
    ну добре ще може бути деякий час жінка вживає препарати не сумісні з ГВ то що тих всіх мам назбирається а ж 90%?
    то що за хвороблива нація така виходить? га? бо з 2003 року тільки на кілька відсотків піднялася статистика по ГВ (і не значи не не з допомогою лікарів які просто одне говорять а інше пишуть і карточці дитини)

Любов є різна! і не можна її порівнювати!
    Хто чується винним це не мої проблеми. Я також наробила помилки з прикормом, але ніколи себе не захищаю! Помилки є для того щоб їх виправляти, а нє щоб себе жаліти і нападати на тих через кого почуваєшся винною.
    бо як я вже писала

Останнє редагування: 20 Лютий 2010
  11. Редвумен

Редвумен Active Member

я й про той незначний відсоток і писала! і від того, що мама "попала" в нього, вона не повинна називатись "Не супер мамою"

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2010
  12. Galya

Galya Well-Known Member

Я можу зрозуміти маму, яка хоче для дитини найкращого, але не має правдивої інформації, або мало інформації, або відверто неправдиву інформацію і не має змоги дістати правдиву (чи не знає, що така є). Але коли мама все знає, перечитала все, знає всі аргументи за і проти і вирішує таки давати пустушку, чи таки відлучити бо їй важко, чи ше шось, то мені це до голови не вкладається. Я теж не свята, робила помилки, поки не знала шо і як, але коли появився доступ до інформації, для мене багато чого помінялося і дитина моя через це тільки виграла! Хоча і до того я її любила не менше і завжди хотіла їй найкращого!

13. Ірена

Ірена Well-Known Member

є ще такі риси як впертість, або ж консерватизм...
    все. зараз почну офтопити...

14. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

а хто таких називає "Не супер мамою"?
    як правило такі мами на самому початку про це говорять що в них такі то проблеми і всі її розуміють.
    Але навіть на нашому форумі їх дуже мало а велика при велика більшіть тільки то і робить що тим відсотком прикривається не розуміючи що вона під них не попадає

15. Анута

Анута Well-Known Member

в ПБ, в сусідній палаті була жіночка. Вже з нею всі там бесіди вели і так, і сяк.
    Груди повні молока, а вона "Перших двох не годувала, і третє НЕ БУДУ!" і крапка.
    і що тут скажеш?

16. natorella

natorella Well-Known Member

я би попросила мене кудись переселити від неї, бо знаючи свою натуру, наговорила би їй такого((((

17. Анута

Анута Well-Known Member

а я вже знову з вами і знову відчуваю те задоволення від годування :)
    як той носик сопе і пихтить, важко працює біля тієї циці :girl_in_love:
    наразі наша лактація ще встановлюється, а мені все цікаво які сюрпризи вона підкине такій "битій" мамусьці, чого я ще не знаю і на який підводний камінь мене ткнуть носом аби набувала досвіду? :girl_in_dreams:

В ПБ за ГВ мене не рухали. Я там була приблизно як Зоряназірка. Її називали "ненормальна мамочка з 3-ої палати", а я була "мамочка, яка годувала першу дитину майже до 3-х років" :) Приходили на мене подивитись :haha:))) Думала знимку на дошку пошани проситимуть, гиг ;)
    Чоловік казав "я тобі ноутбук принесу", але я відмовилась. Не хотіла так сильно нарід шокувати ;)

18. natorella

natorella Well-Known Member

ой - то певно так приємно. чекати того шо ти вже знаєш - і припливів і залитих молоком одежинок))))

19. Анута

Анута Well-Known Member

20. Анута

Анута Well-Known Member

а я не була з нею в одній палаті ;)
    в мене свої "перли" були. я потім напишу - знайду відповідну тему

Статус теми:
Закрита.