ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

А моя мама каже, що якби знала, що буває лактаційний криз то годувала б мене набагато довше ніж три місяця. А так педіатр зразу на молочну кухню направив і наше ГВ дуже швидко закічилось. Ніхто не був зацікавлений у ГВ бо потрібно було пошвидше дітей в яслі здати і мамцям до станка ставати.

2. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

Відповідь: Якщо в дитинки щось болить..

а я з Вами незгідна: поперше не всі мають змогу читати про ГВ,(можливо в когось фінанси не дозволяють мати інтернет чи купити книжку,і запитати нівкого не має як правильно поступити),по друге бувають такі випадки,що ГВ не можливе ,і що чим тоді кормити дитинку???????????І мами кормлять хімією як ви тут пишете,бо іншого виходу не має.По третє,чому зразу "накидатись" на людину Ви ж з нею особисто незнайомі,Ви знаєте в цій ситуації всі нюанси????Я сама мама і знаю як це коли дитинка не спить,як це кормити її "хімією"і що ви мене будете за це судити...А щому ми не буди на ГВ Ви знаєте,???Ні??То можливо краще і не осуджувати
    В кожного своя ситуація,Свої можливості,своє здоров"я.

3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ладно, тут я просто промовчу...:shutup:

4. natorella

natorella Well-Known Member

я мала нормальне ГВ і без нету і книжки
    а щодо того, що
    то дуже цікаво - на суміші (які дууууууууууже дорогі) є гроші, а на книжку нема)))

5. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

Вам дуже повезло а в мене за певних причин не було ГВ і що я мала робити?????????Купляти книжки і читати чи купити
    і кормити малятко????????

6. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Pinacolada, ви ж самі писали тут, щоб отримати пораду. Так всі ж радять те, що вважаю ть найкращим. А ви замість того, щоб послухати (прослухати) і подякувати ще ображаєтеся...
    Я теж пережила переід колік. Теж думала, що здурію. Теж по рекомендаціях лікарів накупляла ліків, симбітерів.... Спочатку пробувала давати. Зрозуміла, що нічого не допомагає і стало розуму перестати знущатися з дитини. А симбітер, то малий сам плював далі ніж видів (хто казав, що діти дурні?) Пройшло через 3 місяці нервів і недосипань. Нема на то ради...
    Терпіння і розуму вам!!!

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

Тут ж написано - НА ФОРУМІ. Тобто дівчата мали нет, сиділи на посиденьках під час вагітності, але не вважали за потрібне читати гілки про догляд.
    Сама зробила багато помилок через брак інформації. Не було ще тоді все так детально розписано. А ті, хто зараз вагітний - має доступ добезцінної інформації - ЧИТАЙТЕ!!!

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ну, а я ні :) хоча такі розмови мають бути в гілці ГВ
    щоб два рази не писати процитую
    Тут не осуд тут констатація факту! що все могло бути зовсім по-іншому. І особисто ваш випадок якраз підпадає під повну не компетентність медперсоналу. Рекомендую прочитати цей допис #11 а саме цитату про Вину.
    ви маєте зараз замість того щоб захищати тих які того захисту не потребують, допомагати тим які цього потребують і повторюють ваші помилки, щоб застерегти

8. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

а з чого ви взяли що це не компетентність лікарів,і про які Ви помилки пишете??Можливо зараз за допомогою лікарів у моєї сім"ї все добре?

9. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

"за допомогою лікарів" все добре не буває. Сам факт, що не годували грудьми дає можливість зрозуміти те, що або хтось промовчав свого часу про можливість успішного ГВ, або мав інтерес в тому, щоб ви не годували грудьми, до-прикладу, ті, хто мають відношення до продажу певних сумішей тощо. Я двічі лежала впологовому, і з першим сином була молода зелена і затуркана, то знаю чого там можуть нарадити і наговорити, і з другим, коли я була озброєна не лише бажанням годувати, а й відповідними навчанням, бо ходила майже пів року у "Школу народжувати", то санітарка тільки пробувала мені натякнути, що так довго не тримають дитину біля грудей, і я хй зразу все гарно пояснила, більше до мене ніхто з "пропозиціями" не підходив. А от дівчинка по палаті мала проблеми з ГВ, і хоча я їй радила як краще, вона довіряла лікарям, і вже наступного дня її малий гамав суміш з баночки, а щаслива мама щебетала з подругами по телефону, про чудову дитинку і те, що вже у них все добре бо дали суміш.

10. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

в кожного своя життєва ситуація,кожний прав по своєму.І всвоєму випадку я краще помовчу(бо ті страшні дні не хочеться згадувати)

11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ну от бачите...Я ж казала, що ті, хто не хоче допомоги, про неї не просять, а навпаки намагаються себе "правими" виставити...

12. Yaremko

по вашому допису
    а що це по вашому велика компетентність?
    ну-ну я бачу як все добре по іншим дописам

13. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

а ваш нік про що говорить???

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

аби у вас такого не було!!

14. Yaremko

Є така тема Мій "нік"- це Я чи ні?
    і до чого тут це?
    факт залишається фактор. але ні я ні ви цього вже не змінемо.
    З цього потрібно робити висновки (розбір польотів, як деколи говориться), а не говорити що різні бувають ситуації прикриваючи цим не професійність лікарів.

15. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

можливо вже досить !!!Ви про мене нічого незнаєте,Незнаєте яка в мене причина,при якій я незмогла давати своє молочко доні. ми починали за здравіє а кінчили за упокой,до чого мій нік говорилося про ГВ??І взагалі мені здавалось що на цьому форумі можна отримати пораду,а не осудження...а то пописавши тут в мене виникло відчуття що тут зібралися всі ідеальні мамочки,з розумними ніками, а я....:girl_devil:

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Звиняйте...
    Писано разів 100: крім "ампутації обох", єдина причина - недостатнє бажання (не підготувалася, не навчилася, не витерпіла).

ТАК читайте поради, а не ввязуйтесь у сварки. :)
    Є конкретні дії, які призводять до втрати ГВ. Їх тут зазвичай осуджують (не Вас).

Тут я з Вами не погоджуся.
    Згрішу легонько...
    Pinacolada, з дописів якої спалахнула ця остання гризота, вагітність на Барахольці провела, а не в темах про ГВ.

17. Yaremko

а дійсно
    переносити на себе чужу провину!
    а для чого щось знати? мені достатньо того що ви хотіли ГВ, а вийшло як вийшло. І те що я ніяк не можу вам пояснити що тут вина не ваша
    вибачте але я осуду у ваш бік не бачила. А що це не порада?
    і ще раз ознайомтеся із дописами #2 #5 в темі Силіконові накладки - друг чи ворог нашому ГВ? проблема втягнених/плоских сосків.
    тут не ідеальні мамочки, а ті які хочуть допомогти бо надзвичайно мало в кого не було помилок через "любих" лікарів, чи "всезнаючих" родичів.

Останнє редагування: 31 Грудень 2009
  18. Leila

Leila Well-Known Member

Я такий лінтюх, мені простіше дати дитині цицю, ніж бавитися з пляшечками, мити стерелізувати, бовтати, охолоджувати до потрібної температури. вночі ми без памперсів і я все рівно не сплю, то щого ж не погодувати дитину. Якщо захотіти, то можна годувати незважаючи на "допомогу" інших, але хто хоче той шукає способи, а хто не хоче причини.
    Як до мене приходила лікарка з нашої дитячої поліклініки, в 4 місяці питала чи я даю соки, супчики, я їй відповіла що мені просто ліньки це робити (пожартувала), бачили ви б її очі :)
    Родичі дійсно всезнаючі, незважаючи на те, що самі дуже мало годували.

19. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Коли мені на цьому форумі давали поради про ГВ (а моя дитина вже була 50% на суміші), мені жодна порада не допомогла :girl_crazy: виборсалася іншими шляхами. Але тут справа не в порадах, а у сприйнятті інформації. Я знала, що мій організм так створений, що я МОЖУ годувати, я знала, що я ХОЧУ годувати, я взнала ще багато корисної інформації саме через форум. І якщо мені не допомогли поради он-лайн, то я звернулася до фахівців, які підтримують ГВ і які допомогли мені його налагодити.

Тут ніхто нікому не винен, є порада, хочеш - бери, не хочеш, як хочеш :girl_smile:
    Не маю часу шукати, які захворювання впливають на те, що жінка не може годувати (окрім раку), але я впевнена, що треба собі це знати, і якщо ви вільні від тих хворіб (дай Боже всім здоров"я), то треба шукати шляхи. Якби почула: "я не годую, бо маю рак грудей", тоді б повністю зрозуміла і пішла ставити свічку за здоров"я матері і малятка.
    Друга половина допису, не до пані SOSKA, а загальні роздуми на тему.

20. Муська

Муська Well-Known Member

це 100% про мене,я така лінива,що боролася за ГВ(в прямому значенні слова). Боролась в пологовому,боролась з педіатрами,з баусями,з знайомими. Було важко,малий дуже погано гамав цицю і набирав погано вагу(тому всеж підгодовувала один раз на добу сумішю). Завжди важко було чути:та що ти його тою водичкою годуєш,дай нормальної каші(тобто манки розведеної на молоці:girl_crazy:)
    А я вперто годувала грудьми. Досягнула з часом успіху,малий усе менше їв суміші і все більше цицю:girl_spruce_up:(тепер дитячого харчування(суміші,каш)на дух не переносить:girl_haha:).

Статус теми:
Закрита.