ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

А в мене малий знов нове придумав - ліву грудь не хоче, особливо на сон, нервується, відвертається від неї, шукає праву. Останні 2 дні це все досить сильно виражено. Що робити?

2. Nata

Nata Well-Known Member

Мушу похвалитися своїм педіатром. У мене діти хворіли, викликала лікарку, ну і жаліюся, що малий вже тиждень нічого не їсть, навіть води не хоче, цілодобово цицяє. Лікарка мене заспокоїла, що малий собі анаферон добуває :) Тішилася, що ми ще цицяємо. Ось так.

• Подобається Подобається x 12
  3. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

В мене свекров не могла пережити як то так - дитина дурника не бере і до півроку видички не п"є

• Подобається Подобається x 7
  4. Натуля

Натуля Well-Known Member

А я недавно була на роботі з малим. І там наші тьоті дуже дивувалися, що як то так, колись і сочок з 2 міс по крапелькам давали і догодовували вже в 5 міс повним ходом і т.д., а тепер "нова мода" тільки грудним молоком годувати.:girl_haha: А ше (страшно хочеться похвалитись), в мене коліжанка вагітна на 7-му міс, була на днях у мене в гостях. То я їй повний лікбез по ГВ провела (все, чого тут навчилась). А наступного дня, вона на курсах для вагітних тему ГВ проходила і сказала, що розповідали те саме, що і я їй. Я така довольна собою, що все правильно засвоїла:girl_smile:. А ще мій чоловік страшенно любить слухати поради всяких чужих тьоть по вихованню і годуванню дитини. То я вже останній раз сказала йому "заведи собі хом"ячка і експериментуй з ним":girl_devil:, так дістав мене. А недавно видав, що я маю більший вплив на дитину бо він їсть цицю, а коли б їв з бутилочки то чоловік би теж годував і тоді малий би так само і його любив :girl_haha:. Ну я відповіла, що скоро будемо догодовувати то він зможе годувати малого з ложечки. Чоловік подумав і сказав, що "краще подовше годуй грудьми". Вже змирився з моїми принципами. УРА. І ще свекруха змирилась з тим, що я не догодовую і не допоюю дитину. УРА. :girl_claping:

• Подобається Подобається x 21
  5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

О, то я один раз чула, але у виконанні мамочки: якби дитина з бутилочки їла - то б не була так прив"язана до мами, і вона могла б кудись сама виходити (!!!)
    А я тішуся, що моя ляля не признає нічого, крім циці (ну ще хіба з ложечки чайок давали, коли животик болів):girl_sad:

• Подобається Подобається x 5
  6. Іванка

Іванка Well-Known Member

Маю невеличку проблему, може хтось щось порадить.
    Годую малу грудьми 8 місяць, усе було чудово. А вчора одне грудинятко стало більше і молоко туди прибуває швидше, і ще ледь відчутно дискомфорт.

7. Натуля

Натуля Well-Known Member

А я переписуюсь із співробітницею, яка мала можливість народити в Італії і зараз вони там з дитиною живуть. ЇЇ малому 4 міс. То останній раз (вчора) коли я спитала чи зараз вони на повному ГВ, то вона розповіла, що вже пробувала давати дитині яблучко. Але зараз їй сказали, що в дитини критичні місяці коли швидко іде в ріст, потрібно частіше прикладати до груді і тому вона зараз дає тільки груди, щоб краще їх "розсмоктати".Це я дослівно передала. Там лікарі підтримують ГВ, а наша сімейна лікарка вже б порадила зупку давати дитині.

• Подобається Подобається x 3
  8. Лівсі

Лівсі Member

В мене таке питання: дитині 2р.1м. Вже майже місяць вона признає тільки свою "цицю". Максимум може з'їсти яблучко або попити компотик. Чи в когось таке було? І ще лізуть 19 і 20 зуб. Чи може таке бути через зуби?

9. Анута

Анута Well-Known Member

може. В нас теж були періоди і їжі, і циці

• Подобається Подобається x 1
  10. бетменша

бетменша Well-Known Member

дівчата, а чи можна отримати консультація з ГВ у тутешніх консультантів по телефону. маю подругу, яка живе далеко від Львова, то у неї виникли проблеми?

11. Анута

Анута Well-Known Member

у підписі Галі є її номер телефону ;)

• Подобається Подобається x 1
  12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

звичайно!
    Ну є на цьому форумі
    Galya 8-097-536-51-99 (можу приїхати у вихідні)
    я 8-097-486-88-35
    Ще є
    Ксані
    Kira Nessis .

У Львові ще є консультанти.
    А ще Центр підтримки лактації та грудного вигодовування (в роддомі на Батальній - вул. Дж.Вашингтона 6, 3 поверх, тел 244-21-24)
    /////
    а ще у жовтневому номері журналу "Мой ребенок" опубліковано телефони консультантів з ГВ із всієї України

• Подобається Подобається x 9
  13. Galya

Galya Well-Known Member

Р. S. У листопадовому номері:)

• Подобається Подобається x 4
  14. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

А моя сімейна порадила в 2 місяці вже сочки капати. Я гарно помахала головою,звичайно ж капати нічого не стала. До 6 місяців будем тільки грудьми.

Знаю одну дивакувату мамцю, яка ще до 1 місяця перев"язала груди, а в 4 дає вже банан :girl_mad:

• Подобається Подобається x 3
  15. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Шановні форумлянки, який ризик становить різної величини груди стати після закінчення ГВ, якщо я годую правою лише, бо в рік приблизно маленького він вибрав праву - видно смачніша. Говорила з однією жінкою , яка годувала до 1 року 8 місяців. І грудь та, якою вона годувала після закінчення ГВ в неї ледь - ледь більша. Що скажете? Дякую наперед.

Останнє редагування: 24 Жовтень 2009
  16. Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дівчата, привітик.
    Підкажіть длячого потрібно сціджувати гркди і як часто це потрібно робити? Після кожного прикладання?

17. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Не потрібно, бо молоко буде прибувати більше, ніж з"їдає маленьке, потім застої, гіперлактація і купа усього, що з радістю візьмуться лікувати наші лікарі.

18. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

так-так,нів"якому разі не сціджуйте,тиждень-два помучитесь і лактація внормується.удачі вам! і вітаю з малятком!

19. Анута

Анута Well-Known Member

сцідження допомагає у випадку недостатньої к-сті молока, але тут таки однозначно краще якомога частіше прикладати, та за умови гіперлактації - чуть-чуть підціджування до полегшеного стану грудей.
    У інших випадках сціджування спровокує гіперлактацію і всі витікаючі з неї негативні наслідки

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Дівчата, а в мене така ситуація була: малий як народився, приклали до грудей, все нормально, але перші кілька днів синочок смоктав погано, коли пробувала годувати в сні, він не смоктав, а далі спав, їв тільки тоді коли вважав за потрібне:girl_cray: (це збереглося і до сьогоднішнього дня - коли він їси не хоче, то хоч стріляйся, а їсти він не буде :girl_sad:). А в мене дуже швидко прибувало молоко, у великій кількості і само не відтікало. За короткий період часу мені груди рознесло не знаю до якого розміру, руки ні розвести, ні підняти догори я не могла, підскочила температура. А малий вперто не смоктав. Лікарі збігалися, робили масаж двічі, я сама цілу ніч зціджувала хоч трішки, бо малий вже починав нервуватися від того, що не міг взяти цицю, така вона була тверда. Третій раз на масаж не пішла, бо то не помагало зовсім - максимум полегшувало біль на пів години. Аж перед випискою дитина почала нормально їсти і все-більш менш нормалізувалось.
    Зараз малому майже 5 місяців, але в мене постійні застої, стабільно один-два рази в місяць. Я з ними навчилась справлятись самостійно (дякую одній акушерці, яка навчила робити це правильно, а не мордувати себе і дитину, що дивно як на теперішніх лікарів!), ГВ організовано правильно. Але чому тоді постійні застої?

Статус теми:
Закрита.