ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

А хібо так обовязково має бути? Тим більше при повторній лактації все проходить ще легше. Якщо ви часто годуєте дитину, то нагрубання не має бути.

• Подобається Подобається x 9
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ну я завжди знайду привiд хвилюватись. Молоко не пропаде через то що дитина спить правильно? Я знаю що вже пiзнiше воно точно не пропаде, але на самому початку не знаю, бо вперше у нас все було дуже складно, i не правильно (правда ми всеодно годувались 14 мiс.)

• Подобається Подобається x 3
  3. Galya

Galya Well-Known Member

Якщо дитина дуже часто вдень смокче, то має законне право пару годин поспати непросипаючись:) Молоко від того не пропаде, максимум - може бути лактостаз від того, що груди не готові то такої перерви, так шо пильнуйте. Але то теж необовязково.

• Подобається Подобається x 4
  4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Можна провокуюче питання і сюди?
    чи можна годувати після аборту і позаматкової вагітності?
    П.С.не вагітна і не робила аборт.Просто всім цікавлюсь (і не для подруги)

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та просто дитина відсипається від пологів. Плюс вона терези. Моя мама оповідала що я також була дуже спокійна дитина і могла довго спати і ніч не вимагати, навіть як обпісяна була то мені то не заваджало. Манюня просто сплюшка.

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

це все залежить від подальшого лікування. Бо взалежності від ситуації лікарі приписують різні медикаменти (від причини аборту, від стану матки і інших факторів) і тут потрібно дивитися на медикаменти по сумісності з ГВ і в залежності від ситуації (чи є змога поміняти медикаменти чи дитина яка на ГВ вже має ще харчування крім ГВ) як правило можна в тойже день годувати (особисто в моїй ситуації я годувала зразу ну але потрібно звернути увагу на наркоз і від нього відштовхуватись) але крім медикаментів особливу увагу потрібно приділити психологічній стороні, бо деякі просто не хочуть годувати а інші тільки так і вилазять психологічної травми.
    головне щоб в ночі смоктала бо це в першу чергу для вас добре (після пологів є дуже велика концентрація гормонів і тому молока має бути досить але щоб не було різкого коливання гормонів то потрібно щоб в ночі 2 рази дитина приклалася до грудей) але наскільки довго це вже менше має значення головне щоб приклалася.

Як варіант може ще бути результат епідуралки сонність дитини (бо для кожної дитини різний термін виходу із неї і плюс все залежить від лікаря який давав обезболення)

Останнє редагування: 5 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  7. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата,вночі проснулась годувати,а одна грудь дуже набрала,болюча,ущільнення,гаряча,я думала,що то застій,бо маленький довго спав,давала ту грудь цілу ніч і зранку,а воно щось не проходить і колить в середині,ломить і на лопатку і руку віддає,боюсь чи то не мастит,бо вчора трохи змерзла,чи то може таки застій бути?

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А температури нема?
    В мене таке могло 2 дні триматися. То я малому давала і сама підціджувала (дууууже акуратно)

• Подобається Подобається x 2
  9. Galya

Galya Well-Known Member

Так І дії ті самі - часто пропонувати цю грудь дитині, під час смоктання можна масажувати в напрямку до соска, після годування ще підцідити, якщо є потреба, і прикласти лід через тканину на 10-20 хв. Перед годуванням можна стати під душ і трохи помасажувати, підцідити, або прикласти теплий вологий рушник на пару хвилин.
    Застій проходить тим швидше, чим швидше на це звернути увагу і займатися ним. Може пройти за 1-3 доби. Головне, що ваш стан має покращуватися - спадає температура, набряк меншає, біль меншає іт.д.

• Подобається Подобається x 6
  10. female

female Well-Known Member

А в мене чогось болить ліва грудь :girl_sad: просто болить і все. температури немає, ущільнень теж, груди не набухлі, в режимі годування доні нічого не помінялось... а вона болить :girl_cray: що то може бути?

11. я_тут

я_тут Well-Known Member

Мене чому так занепокоїло,бо те,що колить всередині,як голкою і пече час від часу,мене хвилює,бо минулий раз як був застій,то такого не було і малий його просто з'їв :)
    а ще одне,в усіх статтях про лактостаз написано,що зазвичай набрякають верхні і бокові сегменти,а в мене і на одній і на другій циці застої робились внизу ближче до середини,це від чого може залежати?

12. Galya

Galya Well-Known Member

Міняйте пози для годування періодично. Застій найчастіше там, звідки найменше висмоктує дитина (а висмоктує найбільше з тої долі груді, до якої направлене підборіддя). Так шо міняйте позу вже і просто час від часу для профілактики лактостазів.

13. я_тут

я_тут Well-Known Member

Іду я сьогодні шукати лікаря від грудей,бо стало ще гірше.набрали всі лімфовузли з тої сторони,спину і руку ломить,в груді зробився маленький щільний шарік,а сама грудь вже мяка,але відчуття такі,як нарив,тяне, колить і пече :sad: так боюсь :sad:
    і що в мене з тими грудьми?:sad: і годую по вимозі,дуже часто,навіть вночі щодвігодини,і пози міняю і маленький всю ареолу захоплює,а кожен день щось нове :sad:

• Подобається Подобається x 5
  14. natorella

natorella Well-Known Member

ой, краще ДО грудей, бо ті шо ВІД грудей - ну їх
    тримайтесь

• Подобається Подобається x 6
  15. я_тут

я_тут Well-Known Member

Сцідили мені вчора грудь,стало легше,ломота пройшла,прикладала льон,циця стала зовсім мякенька,однак горошинка залишилась і далі поколює:sad:
    ми весь час їмо,і підборіддя направляю на гульку і погладжую,а нічого не проходить:sad:

• Подобається Подобається x 2
  16. я_тут

я_тут Well-Known Member

А сьогодні від того цідження "під ноль" груди цілий день розпирає,малий не справляється,одною годую,інша болить і тверда як камінь,і тече весь час,як в перші дні,коли молоко прибуло,не встигаю прокладки міняти,боюсь спати лягати :sad:
    Як то все тепер виправити?:sad:

• Подобається Подобається x 1
  17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Часто прикладати малюка, на груди компрес з холодної капусти. Може викличте когось з консультантів?

• Подобається Подобається x 1
  18. я_тут

я_тут Well-Known Member

А ми не у Львові зараз :sad:

19. Galya

Galya Well-Known Member

Якщо розцідили груди дуже сильно, зціджували часто, припиняти треба дуже поступово, щоб не мати проблем. Просто кожного разу стараєтесь чуть-чуть менше зцідити. Взагалі краще дитину лишній раз прикласти, ніж лишній раз зцідити. Між годуваннями листок капусти з холодильника (нагрівається - новий класти). Терпіти бажано якнайдовше оте розпирання (якщо нема затвердінь, болючих місць), так відбувається природнє гальмування лактації. Разом з грудним молоком в молочній залозі накопичується інгшібітор грудного молока, чим його більше, тим повільніше утворюється нове молоко, коли дитина смокче груди, разом з молоком інгібітор удаляється з груді і молоко знову швидко утворюється.

• Подобається Подобається x 9
  20. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дівчата, а може маєте душевні статті про часткову відмову від грудей і як то лікується...?

Статус теми:
Закрита.