ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. я_тут

я_тут Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дівчата консультанти,порадьте чим можна лікувати ГРЗ,боюсь пити таблетки і навіть чай з малини,а горло дуже пече і що можна приймати від температури в крайньому випадку?
    І ще одне питання,чи якось впливає на дитинку герпес,бо про вплив під час вагітності багато написано,а під час годування нічого нема

• Подобається Подобається x 1
  2. Анута

Анута Well-Known Member

в гострій формі дитинку не цілуйте, бо передасте. А в принципі скоріш за все на початку дитинка отримає від вас антитіла з молочком, а далі - мені судити складно. Зараз вік такий, що практично всі його мають (в хронічній формі, яка при послабленні імунітету проявляється в гостру)

• Подобається Подобається x 3
  3. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дівчата, порадьте де купити крем " Пурелан"? Питалася в нас в аптеках, то про нього навіть не чули :sad:. Дуже боюся тріщин.

4. malibu

malibu Well-Known Member

В першу чергу багато рідини (мені допомагав чай з молоком, спершу не могла пити, а потім звикла, навіть подобалось). І звичайно спокій,відпочинок, домашні клопоти перекласти на плечі родичів чи чоловіка (по максимуму) хоча б на кілька днів. :girl_cool:

5. Анута

Анута Well-Known Member

моя вам порада: спочатку передивіться про правильне прикладання і про типові проблеми та методи їх вирішення. Коли зробите все правильно - можете тріщин уникнути взагалі!
    Якщо ви підійдете до ГВ "підкутою" мамуською, то ніякі тріщини вам будуть не страшні! Оскільки тріщини можуть бути, але НЕ Є обов"язковою складовою ГВ ;)

• Подобається Подобається x 9
  6. malibu

malibu Well-Known Member

Як малому було 20 днів, я добре застудилась.Спілкувалась з лікарем по телефону. Від температури брала свічки дитячі Парацетамол. горло полоскала содою,йодом та сіллю, від кашлю та горла таблеточки Доктор Мом (якщо нічого не плутаю, ще пила Афлубін) і горячі чаї, молоко з медом, маслом, трошки часнику( трошки - бо читала в книжці що від часнику може змінитись смак молока, тому тільки трошки). А ще, носа закапувала розчином цибульного соку з водою 1:10-20 (процедура не приємна, та що було робити коли дитя таке маленьке)
    Я_тут народні методи використовуйте НА ЗДОРОВ*Я, а от щодо ліків, може, краще проконсультуйтесь з лікарем.
    Видужуйте!!!:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  7. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Якщо правильно прикладати дитину, то жодних тріщин не буде.
    Моя ситуація: жодних кремів-мазей ше в очі не бачила. З першого прикладання чекала поки малюк відкриє ротика широко-широко і гарно захопить арелу. Після годування сосок змащувала молочком і залишала на повітрі. Жодної тріщини не було.

Ще важливо: має бути суха білизна, тобто прокладки в ліфчик.

• Подобається Подобається x 6
  8. Анута

Анута Well-Known Member

єдине що з медом трошки делікатніше, аби не спровокувати у малечі алергійку. Принаймні стежте за станом дитятка. Одужуйте!

• Подобається Подобається x 4
  9. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата повірте мені що звичайне тепле пиття (буть-яке чи то компот чи то звичайний чай) в 100 раз краще від найкращих лактогених тряв'яних чаїв якщо ви їх не сподобали, а з питям молока бути дуже і дуже обережно бо більше 30% дітей мають сильну алергію. Нічого насилу пити не потрібно бо окситоцин залежить в першу чергу від емоцій! Звичайно що най краще це прийняти теплий душ а потік води дати на плечі (так краще можна розслабитися). Також можна підчас смоктання дитиною грудей стискати їх (так зване стискання по Нюману). Ще можна підчас смоктання груді зціджувати з іншої груді, тоді зціджуєтсья значно більша кількість і цим молоком догодовувати дитину.
    Дівчата потрібно запам'ятати що чим більше молока ви забираєте з грудей тим більше виробляється а одже потрібно часто годувати а це що 1,5-2 год. в день і 3 рази в ночі.
    І основа основ збільшення молока це контакт шкіра до шкіри. Повірте, мені мало віриться що жінка хоче збільшити кількість молока коли вона майже не бере дитину на руки і в ночі спить дитина окремо.

Пити те що лікар назначить (але попередити що ви годуєте).
    Щодо температури, ну з одного боку я є особа яка не раджу збивати температуру (я ніколи не збиваю, ні в себе, ні в малого) але якщо ви хочете то парацетамол точно можна та здається зараз фактично більшість препаратів можна пити, але це має назначити лікар бо особисто я є проти само лікування як такого (хоч як ніхто інших знаю наскільки лікарі бувають некомпетентні)(ну може я трохи не об'єктивна бо сама собі і рідні забороняю взагалі лікувати ГРВ. горяче питво, постільний режим і все проходить).

А для чого їх боятися? потрібно тільки всього навсього правильно годувати і вся панацея. Тут потрібно при першому годуванні притягнути особу яка відповідає за ГВ у пологовому і щоб вона виконала свій обов'язок показала як годувати.
    Здається на одній сторінці назад це все розглядалося.

• Подобається Подобається x 11
  10. malibu

malibu Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Дякую, дівчата за пропозиції. Я йому скажу, що це те саме, що залишити його без керма. О це думаю на мого подіє :girl_haha:

• Подобається Подобається x 6
  11. Galya

Galya Well-Known Member

До речі, дуже спірне питання. Є дослідження, які вказують на те, що після зїдання годуючою мамою часнику дитина з більшим апетитом смоктала груди:) Взагалі, все, що ви їли під час вагітності, вже знайоме дитині, смак амніотичних вод теж постійно мінявся.
    На рахунок ГРЗ - я теж стараюсь обходитись чаями і теплом. Чай з шипшини дуже помічний, містить багато вітаміну С.

• Подобається Подобається x 9
  12. Анута

Анута Well-Known Member

на наше ГВ часник ніяк не впливав (маю на увазі негативно, а позитивно - то ми тільки раді). Я любитель часнику, тому деть вже змирився )))))))))))))))

13. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дякую, що відгукнулися. Прокладки для грудей сьогодні вже купила. Про правильне прикладання теж вже 100 раз читала і всякі анімації бачила, але теорія - це теорія. Надіюсь, що в роддомі знайдеться людина, яка мені все покаже. Дуже вже хочеться годувати, тому намагаюсь передбачити всяке.
    То все ж таки, цей крем буває в аптеках, чи його лише через інтернет можна замовити?

14. veronka

veronka зла друзя

ото були сьогодні в поліклініці - завше їм щось не подобається - мала за перший місяць набрала 550 грам, а не 600 і більше - значить мало молока, те, що на циці до 12 разів висить, а то і більше - то вона не наїдаєтиься, так не має бути і т.д.!:girl_devil: правда на ШВ не підштовхували, але все одно не приємно! і що поробиш??

15. Galya

Galya Well-Known Member

Я бачила пурилан в Антошці (взагалі Меделу тільки там бачила), але він досить дорогий, можна почати з бепагтену, багатьом він підходить так само, як і пурилан.

16. ясюня

ясюня Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Мені теж , коли доці було біля року, всі навколо говорили - досить, де так довго годувати грудьми, а тепер малій 2р. і 8 міс. і все ще запиваємо на десерт маминою цицею, та відношення до цього домашніх дуже змінилося, бо мала жодного разу серйозно не захворіла, десь чуть соплі - циця - і все пройшло. Навіть на море їздили - ніякої акліматизації! Що нам зміна води, клімату і ... якщо у нас все з собою, домашнє, потрібної температури. Та й психологічно дитині легше - що б у світі не діялось - уткнулась носиком в мамину цицю і добре. Та все хороше колись закінчується, скоро 3 роки і треба думати, як відлучати.

• Подобається Подобається x 20
  17. Yaremko

а чому саме ця мазь? бо при тріщинах використовується різні мазі наприклад Пурилан, бепантен, солкосерил гель, обліпіхова олія, мазь мірамістин, ланолін, а ще грудне молоко. Ви якщо почитаєте тут прохи гілку побачите що одним ця мазь допомогла а інші взагалі ніякого ефекту не відчули а помогла інша. Бо це дуже індивідуально
    Таксь розбор польотів начінається :)
    1.Скільки ваша дитина важила при народжені?
    2. Скільки ваша дитина втратила ваги у пологовому?
    3. Чи дитину там догодовували сумішу? яка була причина?

18. Росинка

Росинка Well-Known Member

ото були сьогодні в поліклініці - завше їм щось не подобається - мала за перший місяць набрала 550 грам, а не 600 і більше - значить мало молока, те, що на циці до 12 разів висить, а то і більше - то вона не наїдаєтиься, так не має бути і т.д.! правда на ШВ не підштовхували, але все одно не приємно! і що поробиш??

Меньше звертайте уваги.Зазвичай більше всього "розумних порад" про ГВ почуєшь від людей, які поняття про нього не мають. Спитайтеся в своєї лікарки та медсестри скільки вони своїх дітей годували грудьми? Не тратьте свої нерви на них, простіть їх та відпустіть. Позитивний настірй та душевний спокій добре впливає на кількість та якість молока.

19. ясюня

ясюня Well-Known Member

Не беріть то собі дуже до голови. Кожна дитина індивідуальна і не зобовязана вписуватись в якісь середньосвітові норми. Мене лікарка теж перших пів року діставала питанням - а чи не замало молока... Та мала розвивалася нормально, хоч весь час була на нижній межі по нормі ваги. Я не вірю, що висячи на маминій циці дитина може бути голодною.

• Подобається Подобається x 2
  20. Yaremko

якщо би ви мене це запитали то я скажу що може! і такі випадки не поодинокі. через порушеня техніки ГВ.
    ///////////
    Нікого не хочу образити але знаєте дуже часто мама каже що дитина висить цілий день на грудях я приходжу і це висить в кожної мами різне. Настільки різне що ви і уявити собі незможете. І тому я завжди прошу цифри. бо слова мало, багато, весь час кожна жінко трактує по всоєму. Ну я є деколи таке що хвилина вічністю здається і деколи година пролітає незамітно. Так що це все дуже відносне.

Статус теми:
Закрита.