ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Ура, ми почали їсти дуже інтенсивно - що години-півтори, вагу почали потрохи набирати :girl_smile: але у мене виникає наступні питання: процес займає щонайменше 30-40 хв (цицю раніше забирати чи то нормальна тривалість прикладання?), і чи то внаслідок, можливо, неправильного прикладання (хоча я роблю як мені здається все правильно), чи то через тау довгу тривалість смоктання у мене почали боліти соски - що робити? бо сьогодні ввечері я буду годувати тільки лівою, бо права ну вже ду-у-же бобоняє:girl_sad: а ще малеча вночі ну ніяк не бажає гамати, як її не піддурюй і не буди((( підкажіть як би налагодити нічне годування? бо ні масажик спинки, ні розтирання ручок-ніжок не допомагає(((

• Подобається Подобається x 3
  2. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата-консультанти,дуже дякую Вам за допомогу,тільки завдяки Вашим порадам ми накінець позбулись проблем і налагодили годування.
    Хотіла ще спитати,через ті проблеми,що були з одною цицьою,маленький її менше їв і в ній напевно стало менше молока і вона тепер на розмір менша від другої,зараз ми їмо гарно обидві циці,але вони різні:) чи вони стануть однакові?і чи досить там молока тепер?

3. zara

zara Well-Known Member

ми на ГВ вже рік і 3, така сама проблема почалась рік тому, і до сих пір нічого не змінилося, різниця між грудьми так само помітна, хоча я набагато частіше прикладаю до меньшої груді. Хочу, щоб відповіли дівчата, які вже згорнули ГВ, коли молока не буде в грудях, то вони вирівняються по розмірх , чи так буде все життя вже?(

• Подобається Подобається x 1
  4. Златка

Златка Well-Known Member

У нас теж так було, особливо останнє вечірнє годування - як правило, тривало годину-годину і 10-15 хв :girl_smile: малеча гамала, а я насолоджувалась відпочинком, як вона засинала під час того годування, але не припиняючи їсти, то я й книжку могла якусь почитати :girl_haha: а куди поспішати? А соски болять очевидно не від довгого годування, а від неправильного прикладання або навпаки, коли припиняє маля їсти, то може тягає їх - в мене, наприклад, малеча в один період взяла собі в звичку накінець трапези голову відкидати максимально назад при чому не відпускаючи сосок з рота :girl_cool: Пару раз так зробила, і я почала болісно відчувати кожне годування. Притримувала її при закінченні годування + пурелан: і ми знову насолоджувались ГВ :girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 3
  5. Анута

Анута Well-Known Member

дівчата, в нас улюблена кілька разів мінялась, і розмір мінявся. Потім все вирівнювалось. Якщо в когось і не вирівняється, то це вже певно буде заежати виключно від фізіології вашого тіла.

• Подобається Подобається x 7
  6. ірен

ірен Well-Known Member

І в мене виникло питання до наших консультантів.В мене в одній груді молока майже нема,якщо вже взагалі нема,а в другій є,і досить багато,відповідно малюк хоче тільки ту там де є молоко.Коли прикладаю до меншої,то нервується і плаче,тому мушу кожного разу давати одну і ту ж грудь.Дівчата,чи можливо зараз ще відновити лактацію в тій груді де нічого нема,чи вже все????

7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Моя донечка-сонечко вже другу ніч майже не їсть. Ледве в 4 ранку поїсть, а в 6 ранку тільки чмокне, молоко як потече то вона випльовує і засинає далі. Вдень кілька разів годувала на вулиці то зїдала добре всю цицю, а вдома їсть лише по 1 хвилинці :sad:
    Що це може бути???

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Може в когось є Бепантен чи пурелан вже не потрібний? Відкуплю...
    Або чим ще можна ареолу мазати щоб заживала скоріше?
    І чи може бути,що сам сосок закупорився і через нього молоко не йде?

9. natorella

natorella Well-Known Member

гляну напишу- віддам так
    а мо - траумелем????

10. Анута

Анута Well-Known Member

можливо, все у ваших можливостях. пробуйте годувати тією груддю на сон
    тут може знайдеться вам відповідь.
    ще пізніше дівчата-консультанти щось підкажуть

11. Galya

Galya Well-Known Member

ірен, все ще можливо. Може спробуйте вночі годувати меншою груддю, може дитина в сонному стані погодиться, а вдень більшою. Пробуйте обдурити: кладіть дитину так, ніби будете годувати більшою груддю, а самі швидко підсовуйте меншу. Ще прочитайте про релактацію
    Зорянівонька, може закупоритися протока. Це виглядає як маленька крапочка біла на соску, при спробі зціджувати з неї молоко не тече. Можна ропарити гарячим рушником і спробувати зцідити чи прикласти дитину, або якщо не виходить, то легенько проколоти стерильною голкою.

• Подобається Подобається x 5
  12. maja

maja Well-Known Member

Дівчатка, порадьте щось і мені.
    Я зараз на 28 тижні вагітності , синочкові 1 рік 2 міс, я ГВ не припиняла, а зараз припиняти вже точно не буду. Але останній місяць малий просто "висить" на циці. Під час обіднього сну гамає цицю в два заходи по годині часу. тобто без циці навіть спати не хоче, перед сном теж годину смокче, і вночі ще з два рази мусить посмоктати, я вже не говору про те що вдень теж часто прикладається. мене під час годування груди болять просто дико і шкіра біля сосків така витягнута, нещасна. Саме ГВ зараз для мене страшенно неприємна "процедура", такий дискомфорт.
    Не знаю чи то припинити ГВ на ті 2 міс, чи ще мучитися? А як малий без своєї циці буде просто не уявляю.Може він відчуває що скоро йому доведеться ділитися ними?..

• Подобається Подобається x 5
  13. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, скільки годувань має бути для підтримки лактації,якщо дитині 1 рік і 2 місяці?
    Зараз Христя їсть 3-4 рази вдень, але недовго. Таке враження, що вона просто для заспокоєння і для відчуття моєї присутності то робить. А вночі робить перерву з 23,00 до 2,00 (приблизно), а потім може цілу ніч спати і не відпускати мене.

• Подобається Подобається x 2
  14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Бурулько, в нас 2 місяці були тільки нічні годування і молоко не пропадало.

15. я_тут

я_тут Well-Known Member

А траумель з грудей перед годуванням треба змивати?

16. natorella

не треба змивати

17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Наталь, ти впевнена? Я шось там ніде не бачила, що його можна "внутрь".

19. natorella

його крім всього використовують при стоматитах - то я думаю шо то ніц страшного нема якшо його не змити
    тра почитати

20. natorella

отака штука - я ффф шоціііііііііііііі

• Подобається Подобається x 13
Статус теми:
Закрита.