ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

• Подобається Подобається x 1
  2. Galya

Galya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ну не знаю в мене працює ще раз перевіряла.
    Можливо ви зайдіть через мій профіль учасника в графу щоденик, або натисніть 4 в цьому пункті
    що є з правого боку при повідомлені.

4. я_тут

я_тут Well-Known Member

Щось в мене нічого не получається :sad: дитина спокійна,спить гарненько,а тільки даю цицю і він починає безутішно кричати і нервуватись і копатись ногами :sad: і не можу знайти причини :sad:

5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Хтось з консультантів давав посилання на статтю про поведінку дітей біля грудей.

6. Натася

Натася Well-Known Member

http://breastfeeding.org.ua/how/feed/nature.html

7. Galya

Galya Well-Known Member

я_тут, ви користуєтесь/користувались пустушками, пляшками чи накладками?

8. IraG

IraG Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

А мене мої родичи вже просто дістали, мама кожного разу нарікає, чого я дитину ще годую, він вже великий, добре хоч живемо окремо. Так ще й всі родичі, в яких я погостювала в шоці були, коли я малого годувала. Бо не прийнято дитину годувати, та щей так довго.
    От скільки ще має пройти років, щоб люди зрозуміли, що це звичайний природній процес годувати дитину грудьми, а не всякою бадягою.

• Подобається Подобається x 11
  9. я_тут

я_тут Well-Known Member

Gаlyа, нічого не давала синочку,крім циці,нам всього 9 днів,в пологовому він їв цілими днями,а тепер спить і розбудити не получається,а коло циці нервується.Вчора взагалі не брав,то догодовувала ложечкою,а сьогодні один раз гарно поїв і спить цілий день:sad: і я зовсім вже не знаю,що робити

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

В мене схоже було місяць тому, дитина міцно спала і нервувалася, що молоко тече їй в ротик. Переднє молоко витікало спершу струйкою в прокладку, а потім вже дитина 1-2 хв могла поїсти і то відриваючись кожну секунду.
    Витягувала з колиски і пропонувала груди часто, дитина так міцно спала, що я навіть на купання її не могла розбудити - СОННУ клала в ванночку. Краще їла вночі.
    І при такому їджені набрала біля 1 кг.

Тільки сьогодні у 1,5 місяці завдяки тому, що весь день ми були в лісі дитина їла ЧАСТО і ПРАВИЛЬНО.

• Подобається Подобається x 7
  11. Натуля

Натуля Well-Known Member

Поясніть мені, що я роблю неправильно. Синочка з перших днів годую на вимогу. За перший місяць набрали 1,5 кг. Другий і третій по кілограму. Це мене тішить. Але – десь з 2,5 місяців синуляв почав брати в ротик кулачки і смоктати великий палець. Я пропонувала груди, але він з криком відмовлявся. Вечір в нас виглядав так: покупались, посмоктав трохи груди, далі крик, відвертається, вигинається. І ще деякий час плаче і ніякі заспокоєння не допомагають. Кладу в ліжко – активно смокче палець і заспокоюється. Це все тривало тиждень і я зі сльозами вирішила дати йому соску, бо жаль дитину, коли надривно плаче. Тепер ми маємо соску. Використовується вона тільки в „екстренних” випадках коли в рот іде палець і від циці відмовляється. Тепер вечір виглядає так; купаємось, циця, знову з криком відвертається, смокче соску, я пробую знову давати груди – ну і або бере або засипає з соскою. Мене єдине що тішить, що смокче її недовго хвилин 7-10 і випльовує. Тепер вдень з годуваннями повний бардак, я сама пропоную йому кожні 2 год.Може відвернутись або зробити кілька ковтків і все. Зато гарненько вночі просипається 4 рази і довго смокче. Виходить так, що в нас тепер ніби все годування проходить вночі. І ще згадала, що стараюсь по можливості обідній сон проводити разом і він тоді посмоктує цицю під час сну. А ще в мене молоко б”є фонтаном. Може тому він швидше наїдається ніж насмокчеться? Що робити щоб налагодилось правильне годування і зодовльнився смоктальний рефлекс? Зціджувати?

• Подобається Подобається x 3
  12. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчатка,в нас знову проблеми :sad: малий,коли їсть сосок тягає дуже і на одній груді зробилась тріщина і я цю грудь дати не можу,бо болить немилосердно і пурелан не допомагає і півдоби давала відпочити і не проходить
    може є якась мазь,що допомогла б?

13. Megan

Megan Well-Known Member

мазь Бепантен

14. я_тут

я_тут Well-Known Member

Та бепантен теж саме,що і пурилан,а він не допомагає (((

15. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Я б казала перевірити як дитя захоплює грудь - раз, змащувати заднім молочком сосок - два, залишати на повітрі після годування - три.

Зараз ше пошукаю вам які корисні посилання з цього приводу, або може дівчата-консультанти підкажуть шось швидше.

Прочитайте ось цеhttp://users.iptelecom.net.ua/~vylkas/newman/sorenipples.html
    Або загляньте у щоденник Тані Яремко - там багато корисних посилань.

Останнє редагування: 19 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  16. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата,я знову сюди ((
    від тої моєї тріщини,дуже болить грудь і я пробувала її дати малому,але не можу,бо нестерпно :sad:
    в результаті маю застій і температуру
    кладу капусту,мажу пуреланом і сціджую цицю
    чи можна чимось збивати температуру чи просто пити багато і розмасовувати застій?

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

звичайно можна збивати!

Якщо консультанти довго не відповідають то читайте Тані статті, ось витяг:

18. я_тут

я_тут Well-Known Member

Ольго дуже дякую за витяг,бо я все-таки не можу відкрити Таніного щоденника
    але цицю я маленькому дати не можу,вже днів два годую одною груддю,а як тільки пробую дати хвору,то відразу забираю,бо не можу витерпіти болю
    а температуру збивати я мала на увазі таблетками,бо педіатр сказала випити парацетамол,а я вагаюсь

19. Galya

Galya Well-Known Member

Спробуйте гель солкосерил нанести на шкіру і дати висохнути. Краще не пробуйте прикладати до хворої груді, а дайте їй трохи часу зажити (може пів дня, може день), підціджуйте обовязково.

20. я_тут

я_тут Well-Known Member

Я вже не рухала ту цицю більше дня,а всеодно не можу її малому дати :sad:

Статус теми:
Закрита.