ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

так, на жаль.......:girl_sad:

2. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Так це не є протипоказанням? А як же нерероблена молоко, яке виходили та прозоре молоко? Я ще всіх тонкощів не знаю Можете детальнше будь - ласка, щоб я могла пояснити знайомій.

3. SovaBa

SovaBa noctua

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Маю проблему: молока майже нема:sad:. Два дні перепробувала все можливе, раніше допомагало, а тепер- ні:sad:. Годую лише грудьми, більше ніц не даю. Прикладала кожні 15хв,голим животиком до свого, міняю груди десь 4рази під час 1годування, п'ю чаї різні... Ніц не виходить, HЕLP!!!

• Подобається Подобається x 1
  4. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

В мене так періодично буває, от в такому віці як у вас, то 2 тижні продовжувалось, і теж нічого не допомогало.... Якось потрохи само налагодилось. Я вас дуже добре розумію, що нічого не допомагає, але пробуйте не здаватись, якщо дитинка не кричить. Два дні - то ще не так багато.

• Подобається Подобається x 3
  5. SovaBa

SovaBa noctua

Дякую:),просто раніше такого не було,тому панікую трохи:o:. Мала плаче,але думаю що то від кольок... І ще насторожує те, що 1-й міс.набрала 1,4кг, 2-й 900грам, а 3-й 400:sad:... Тому переживаю,бо не уявляю,як годувати дитину такою гидотою,як суміші:8:

6. natorella

юля
    лактаційна криза 3-го місяця у вас
    пошукай по темі - почитай і спокойствіє:girl_smile:
    то дуже часто таке є. чому часто звучить фраза - *3 місяці було молоко і пропало*
    у вас все буде добре

• Подобається Подобається x 10
  7. SovaBa

SovaBa noctua

Я сподіваюсь:). Але вже майже 4міс:confused:.Від 6-ї безперервно годую, молока взагалі вже нема:ireful1:. Що ще можна спробувати?

8. Ная

Ная Well-Known Member

SovaBa,у нас така історія була і на другому місяці,потім як у вас в чотири,пережили,годуємся дотепер,а нам скоро два роки. В той час мені трохи чоловік помагав,поки носив дитину на руках і забавляв як міг я приймала теплий душ,розмасажовувала собі груди,просто трошки відпочивала,намагалася багато пити рідини,зокрема травяні чаї для покращення лактації(Бебівіта,хіпп,чай з насіння кропу).Протримайтеся трохи і все у вас налагодиться. А вагу ви цілком добре набираєте,не кожен же місяць дитина буде на кільо-півтора поправлятися:girl_smile:,шо місяця прибавка у вазі зменшується і то нормально.

• Подобається Подобається x 9
  9. natorella

почитай шо ная написала
    шоб си всі знали то юлін чоловік, дай йому боже здоровля, просто золотий
    він атк їй допомагає. шо і просити не треба. т-т-т

• Подобається Подобається x 2
  10. SovaBa

SovaBa noctua

Ги-ги... То всьо "вітамін Ре":),бо на початку не розумів ніц, перший місяць як згадую-УЖОС... Але,як кажуть:"терпенье и труд...";) - lароckа мозги мені вправила,щоб не корчила з себе бійцицю:). Я йому прочитала- тіііішитись тепер буде:xaxa:

• Подобається Подобається x 3
  11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Кількість рідини показує кількість сечовипускань. Якщо досить часто пісяє то добре. А в такому віці можна і пити щось давати...

12. SovaBa

SovaBa noctua

Вже з'явилось молочко...ля...ля-ля...ля-ля-ля...ЛЯ!!! :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 18
  13. Katrin

Katrin Well-Known Member

Навпаки ГВ сприяє нормалізації функції щитовидної залози. Щитовидна залоза-вагітність- дитина, тут головне, щоб мама отримувала достатню кількість йоду в період вагітності і зокрема в перші тижні при закладенні органів дитини. Все решта- страшилки.
    А "прозоре" молоко- це ще треба розібратись, в кожного різні поняття про прозорість. Якщо помиляюсь, то консультанти поправлять, можливо, клеймо прозоре було поставлено на переднє молоко, а
    -можливо це просто була лактаційна криза, яку я так розумію не пережили.
    Якби половина з дівчат, які успішно годують принаймі до року, не говорю вже про 2 і 3, послухали б лікарів, то не прогодували не те що 3 тижні, але й 3 дні.

• Подобається Подобається x 15
  14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я колись дуже на прогулянках і у дворі старалася розповідати про ГВ, але тепер перестала, я просто немаю сили. Бачу що жінка повинна бути сама свідома того. Якщо жінка просто не хоче і придумує мільйон аргументів то тут нічого не допоможе. Остання розмова була в мене з мамусею кілька тижнів тому, мама ше з пологового не годувала, молока небуло ніколи "бо вона немолочна", суміші то все хімія, і малий вже 10 місяців на "екологічно чистому молоці з села" і добре росте, поправляється і ніяких алергій в них небуло і взагалі все супер. І далі йшла терада про то як мамусі що годують мучаться, а вона і поїде собі де хоче. А одна мені доказувала що лікарі "генетично дослідили і її і її чоловіка що в неї молока неможе бути", ну як з такими можна сперечатися?

• Подобається Подобається x 18
  15. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Дівчата, SOS!!!
    мені боляче годувати... як тільки Олег починає їсти - скажена біль, в правій ще терпимо, а ліву вже не даю...не можу. неприємні відчуття були і раніше, а тепер то мука, в чому причина? що робити?

16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У мене подруга є вагiтна, буде рожати на початку грудня. Вона iтак по життю троха iнфантильна, а тут їй лiкарша сказала що у неї фiбрознi груди i її буде болiти якщо вона буде годувати грудьми. То вона вже вирiшила що вона навiть не буде пробувати годувати з грудей, а буде одразу користуватись цiдилками (що впринципi дуже дiєво, з власного та чужого досвiду). Але я впевнена що з її розмовами як її ВЖЕ ВСЕ болить то вона й ту справу закине. Всi доводи про то шо у всiх груди набрякають, майже у всiх бувають застої iтд немають ваги напроти "лiкарка сказала". Ну то я ту тему бiльше не зачiпаю. Я собi буду спати вночi, коли вона буде цiдитись, або калатати сумiшi.

• Подобається Подобається x 11
  17. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Спасибі за відповідь Катрін. Я поясню знайомій. І яяяяяяяяяк же сумно, шо у нас такі неграмотні в ГВ лікарі. І діткам доводиться їсти усяке штучне харчування через це.

18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

нові зуби не з'явилися?
    в мене Лідка на кожен новий зуб міняла захват з таким самим больовим ефектом.
    Я теж інколи не давала одну особливо нажовану грудь. а потім якось за пару днів виправлялося.

19. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Дівчата, а скільки грам повинна їсти дитина якій 8 днів?
    Просто прикладаю до грудей, вона ніби все виссе і далі шукає цицю і плаче, а яж відчуваю, що там вже ніц нема. Пробувала зцідити в баночку щоб знати скільки маємо молока, вийшло 60-70 грам з обох грудей. От і питання може це замало їй, може хтось щось розяснити?

20. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Уко, підозріваю це кінець ГВ((( бо навіть вночі вже не брав... 2 рази потягнув - скривився і ліг спати, вранці знову пробував тягнути - набив мене і пішов бавитися... я думала раніше 2 років ГВ не згортається, можливо це щось інше?

Статус теми:
Закрита.