ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Можливо, це справді свого роду аномалія:) Оті темні плямки на ареолі-то сальні залози, але як у них потрапило молоко...

• Подобається Подобається x 1
  2. Натася

Натася Well-Known Member

ми коли ще намагались у візочку їздити, то у нас теж таке було.
    я брала дитину. малий з груддю засинав і я його тоді клала у візок знову.

дівчата-консультанти, потребую вашої поради!
    малий ніби правильно прикладається - губки вивернуті, ареола в ротику, ніби все гаразд, але у мене залишаються сліди від двох верхній зубчиків на ареолі.
    в чому проблема може бути?
    і як з цим боротись?

• Подобається Подобається x 5
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ну нічого страшного більше інфи в ПП якщо хочеш.

якщо немає дискомфорту при годуванні (бо мені деколи лоскотало то ми переривали годуватися а потім знову годувалися).
    Якщо це те що я думаю то це нормально.
    це можуть спостерігати дуже багато мам.

4. Натася

Натася Well-Known Member

Таню, дякую за відповідь!
    ну мене поболює зовсім трішки, відчувається, що зубки тиснуть.

• Подобається Подобається x 2
  5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мабуть. Галя якраз вуздечку і "викрила" :)

6. Xomka

Xomka Well-Known Member

Таню, дуже дякую за посилання! Нарешті я зрозуміла, чому перші 7 місяців мої соски постійно були травмовані, швидше за все у нас була коротка вуздечка. Справді малюк дуже старався, багато їв, а набирав дуже мало, і всі думали що це через нестачу молока, його нежирність, неправильне прикладання, а я постійно думала, чому ніяк не можу навчити його прикладатись правильно, а виявляється він біднятко і так старався як міг - та коротка вуздечка не давала йому правильно і повноцінно ссати:girl_cray: В нашому випадку не було аж так явно видно, що вуздечка коротка, і педіатри звичайно ж намагалися перевести нас хоча б на змішане годування. Дівчата, дякую що підняли питання про цю вуздечку, нарешті в моїй голові вклалось, чому в нас було так а не інакше. Скількох проблем можна було б уникнути, коли б трошки підкованіші були наші дитячі лікарі...

• Подобається Подобається x 6
  7. Galya

Galya Well-Known Member

То якраз Таня викрила в ЖЖ і порадила покликати мене (чому сама не поїхала:confused:) Вона поїхала до хірірга, який підтвердив, що дійсно треба підрізати. Дуже дивно, шо дитині взагалі-то підрізали в пологовому, але видно замало і потім ніхто з лікарів не помічав...

• Подобається Подобається x 4
  8. Yaremko

9. Yaremko

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Про що саме презентацiя, i чому неприємнi малюнки (я роздумую дивитись чи нi)

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

троха фотографій трупів... розсічених в площині ( голова, ротова порожнина, носоглотка)

12. Натася

Натася Well-Known Member

про вплив гв/його відсутності на здоров'я/зуби і т.д.
    неприємні малюнки - фотки черепів.

13. Yaremko

Ну за писиланням можна піти і переглянути коментарі до презентації (так самих презентацій можливо зараз не варто).

Це лікар-стоматолог Брайан Палмер (США) з світовим відомим ім'ям який досліджував як ГВ впливає на розвиток ротової порожнини, дихальних шляхів і форми лиця, а також теми пов'язана із ГВ -дитячий карієс, синдром раптової смерті та інше.
    мене дуже вразило ось це

Останнє редагування: 17 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В меще щось грудь права почала боліти. Прпощупала її, ніяких ущільнень ніби і нема...але внизу, під груддю, в її ооснованіі, така припухлість невелика.... коли натискати болить як на синяк тиснути, візуально її не видно, але рукою відчувається. Застоєм то бути не може бо мала добре все і регулярно висмоктує. Я вже думаю може десь мишцу потянула і воно напухло, чи відлежала якось...... короче може хтось щось знає, бо в понеділок до лікаря збираюсь як не пройде.
    І хочу зробити УЗІ молочних залоз. Воно ж на лактацію не вплине погано?

15. Златка

Златка Well-Known Member

Ніколь, не радять УЗД при ГВ, бо погано видно

• Подобається Подобається x 2
  16. Galya

Galya Well-Known Member

Можливо лягли на груди вночі і перетиснули протоку, або ліфчик тиснув. Часто давайте ту грудь дитині так, щоб підборіддя було в бік болючого місця і все мине. УЗД на лактацію погано не вплине.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Це в мене, скорше за все, був таки застой. Бо дуже вже ввечері боліло і було явна така твердуватість... а вночі мала ту сісю добре їла і довго їла... а на ранок проснулась і вже нічого немає і не болить.

• Подобається Подобається x 6
  18. Юстина

Юстина Well-Known Member

А яким чином можна дізнатися, що дитині вистарчає рідини? Чи дістає вона її у достатній кількості, наприклад, у спекотні дні?
    Ми цицею заїдаємо кожну нову їжу, прикладаємося кілька разів під час 3-4-ох годинної прогулянки, вдома їмо на вимогу дитини і часом просто пропоную сама, вночі - 3-4 рази. Не варю компотиків, не даю водички, не душу фрешів (даю ягідки в якості фруктового пюре). Вагу набираємо вже так собі (200-300 г щомісяця), бо дитина дуже рухлива, але почувається добре, весела, жвава.

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

за кількістю "попісів". Я вже зараз точно не пригадую, але за добу їх має бути не менше чи то 8 чи то 10, дівчата поправлять. При чому суттєва саме кількість разів, а не рідини.

20. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Сьогодні зустріла знайому. Вона має маленьку, якій 1 місяць 2 дні. І в розмові вона так каже - У нас не ГВ, бо в мене проблеми з щитовидною залузою, чи підшлунковою. Молоко у мене стало прозоре. Ну я прогодувала три тижні. Лікарі казала, що не прогодую хоч трохи. Бо маю такі проблеми. І казала, як годувала частіше чим раз в 3,чи 2,5 години маленька какала непереробленим молоком. І її мама так годувала, бо з в неї теж при каканні неперероблене молоко було, а брата без режиму і йому нормально було. Чи може таке бути, чи це знову лікарська низька кваліфікованість?

Останнє редагування: 20 Липень 2009
Статус теми:
Закрита.