ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. irys214

irys214 Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Болять саме соски. Особливо, коли годую тривалий час. Потім боляче навіть доторкнутись до соска.:girl_cray:

2. natka G

natka G Well-Known Member

Вам насправді потрібний виклик консультанта, оскільки немає повної інформації про прикладання дитини, і неможливо заочно консультувати по нету чи телефону, немає повної картини.

3. irys214

Yaremko, не підкажете де можна викликати того консультанта???

4. irys214

З прикладанням в нас були проблеми, але ще в роддомі, тепер ми точно навчились. А от вуздечко їй мали підрізати, але на третій день перебування в роддомі дитячий лікар відмовилась. Казала ніби, воно еластичне, саме розтягнеться. А ГВ в нас проблематичне вже 2 міс, від самого народження.

5. Анута

Анута Well-Known Member

вам треба обов"язково ще з кимось проконсультуватись, бо годування через біль і сльози - то не діло.
    може дійсно вуздечку варто підрізати.
    мені її підрізали вже в досить дорослому віці (12 років), оскільки тягнула вперед два верхні зуби - стирчали як в кролика і ніц не допомагало. Тому якщо проблема є, то варто напевно вирішувати раніше, аніж пізніше.

6. irys214

Не підкажете, де я можу звернутись за консультацією?

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

У вашому випадку молочниця може накластися на проблему правильності прикладання оскільки ви маєте проблеми із налагодженням кількості молока.

Ну є на цьому форумі
    Galya 8-097-536-51-99 (можу приїхати у вихідні)
    я 8-097-486-88-35
    Ще є Ксані але не знаю нічого як вона зараз на рахунок виїздів.

А у Львові ще крім нас є 3 консультанта.

А ще може краще поїхати в Центр підтримки лактації та грудного вигодовування (в роддомі на Батальній - вул. Дж.Вашингтона 6, 3 поверх, тел 244-21-24 (як що не змінився)) де лікар-лактолог би міг щось порадити на рахунок вуздечки

Останнє редагування: 10 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  8. irys214

То що, мені спочатку треба перевіритись? чи є молочниця? А потім звертатись до консультанта?

9. Yaremko

Ні, краще зразу звернутися в центр лактації чи до консультанта за вашим вибором

• Подобається Подобається x 2
  10. Galya

Galya Well-Known Member

Я би таки спочатку виключиал вуздечку, тобто або в центр лактації, або до хірурга. Якщо то не вуздечка, то можна і консультанта викликати.
    а ще спробуйте пару раз на день поробити содові ванночки для сосків і ареол (1 ст.л. соди на 1 скл. води). П пару хвилин потримати в такій ванночці груди. Якщо за день вам трошки полегшає, то може бути молочниця.

11. Анута

Анута Well-Known Member

так, телефончик в них такий. Можна також телефонувати або підїхати

12. Yaremko

Наші лікарі бояться обрізати вуздечку бо вже давно такого часто не практикують через те що більшість просто переходить на годування із пляшки і не морочить собі ГВ голову.
    І ще просто одна дитина померла через те що в роддомі їй підрізали вузечку бо ніхто не перевіряє чи в дітей часом немає хвороби (термін вибив з голови) коли кров не звертається.
    Коротка вуздечка язика та годування грудьми

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Маю знайому,яка довго не могла визначити проблему - чому дитина постійно смокче, а вагу набирає дуже повільно. Була і в тому центрі. Аж тоді викликала консультанта, і тільки консультант пов"язав коротку вуздечку і проблему з ГВ. В центрі ніхто навіть подумав про це. Може це виняток, але я щось не довіряю держ. установам.

14. Yaremko

Це часом не та яку я консультувала в ЖЖ в спільноті Годуємо персами чи Я-мама (вже точно не пам'ятаю) а потім Галя до неї їздила?

Ой, щось мені здається що це не вийняток :girl_sad: але завжди хочеться вірити в краще.

Останнє редагування: 11 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Дівчата, що ви робите, коли дитина засинає біля грудей, а грудь не відпускає? Ну "користується", як соскою?
    І ще мене турбує те, що коли ми гуляємо і малий хоче заснути, йому потрібно щось смоктати, от він і мучиться з пальчиками (

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Чекаю, поки засне добре тоді легенько забираю. Спочатку довго чекала, тепер 1-2 хв:)

17. Натася

Натася Well-Known Member

хай собі смокче:)
    а нашо з пальчиками? я даю цицю і моє мале спить собі. так з народження і до тепер.

• Подобається Подобається x 4
  18. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ну ми в візочку гуляємо, вдвох нам туди не влізти :girl_crazy:

В когось є такі проблеми з засинанням на вулиці, як в мене?

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

слухайте дівчата, в мене якесь диво - молоко тече з ареоли, в одному місці є цяточка і з неї по капельці малій капає. Чоловік каже, що до мене можна прикладати у різних місцях дітей і годувати :D
    що це за аномалія?

• Подобається Подобається x 3
  20. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

В мене таж таке було.. З часом перестало текти. Навіть не помітила коли це сталося. Хоча, швидше не текло молоко, а по краплинці виступало. І взагалі, коли показувала чоловікові, як молоко б"є фонтаном, то в нього аж очі горіли, що доня стільки може молока поїсти :)

У мене зараз маленька проблема. Доня засинає виключно з правою груддю. І коли засинає, то мусить гладити мені лівий сосок. Це викликає великий дискомфорт. А іноді може ще й стиснути так, що очі на чоло вилазять... Якщо забираю її руку від соска, то свариться. Щось даю до руки, викидає. Що робити?

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.