ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Я за інше турбуюсь. Вичитала в інтернеті, що обов'язково треба звернутись до лікаря, якщо дитина не пісяє 6 годин поспіль. Крім того, кого не запитую - ні в кого діти таку перерву не роблять. Раніше вночі пісяв добре, зранку памперс тяжкий-тяжкий був.

2. Svitlanka

А після 6 місяців почала пісяти?

3. Svitlanka

Галя, я вот "зустрічаю" всюди інші норми - не менше 12. А взвгаліі частіше - 15-20.....
    Щось я думаю, що в мене молока все менше і менше. Вже не перший раз помічаю, що після застою в мене таке робиться. Молока в груді майже нема, навіть коли малий тягне - ледве витискає по краплям, нема окситоцинового рефлексу ( чи як там правильно?). Про сцідження мови нема.

4. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

По різному було. Як лізли зуби, то пісяла один-два рази в ночі, або переїзд... Літом, як їздили на море, то взагалі, три рази на добу пісяла (зранку, в обід, на ніч). Після року знову вночі не пісяє, хіба перед сном не хоче, то десь біля 12 стає.

А скільки вашій дитині? Я думаю, що це через жару зменшилась кількість.

• Подобається Подобається x 4
  5. Анута

Анута Well-Known Member

якщо педіатр не бачить підстав до хвилювання, плюс аналіз сечі в нормі (тобто проблеми з нирками виключені), то думаю що це із-за спеки. Просто дитина напевно потіє і та рідина виходить з потом.

Zara, почисти скриньку з ПП, бо не можу тобі відповісти ;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Galya

Galya Well-Known Member

Отут є про 6-8 разів на добу. Ла Лече Ліг можна довіряти:)
    А що ви робите зазвичай, коли зменшується кількість молока після застою? З часом само налагоджується? Може і тепер не варто так поспішати і переживати зарано?

• Подобається Подобається x 2
  7. natka G

natka G Well-Known Member

Дуже часто в таку жару мамочкам здається, що немає молока, але малятко таки щось смокче? Ви і самі зараз почуваєтесь не дуже комфортно... от і дитина теж. Тепер вона, як ніколи потребує спілкування з Вами. Саме головне не переживайте (це одразу передається дитині), і частіше прикладайте до грудей! Успіхів!

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Гаїчка, ніби всі рекомендують стримуватися від потенційно небезпечних продуктів.

• Подобається Подобається x 2
  9. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Маю питання. Коли моєму синочку буде 1 рік і 1 місяць хочу зайнятися пауерліфтингом. Заняття триватимуть по три години тричі в тиждень. Чи дуже це відібється на ГВ. Скажіть. Порадьте. Напаред вдячна.

10. Svitlanka

Нічого не роблю, чекаю, прикладаю малого частіше до грудей ( але мені здається, що нам це не на користь, хоч я вперто вірю в правила ГВ), пью лактаційний чай, більше пью взагалі ( але не через нехочу).... Минулий раз таке тривало 2 тижні. Невже знов 2 тижні чекати?
    А що можна робити в таких випадках?
    Може ще хтось помічав, що після застою мало молока?
    В мене після застою зникає наплив молока під час смоктання. Тільки якщо малий добре тягне - слабенько так відчуваю. А добре малий може тягнути, коли перерва годинки 2-2.5. Тобто, при частих прикладанняхтакого не буде.
    І ще, не впевнена, але стала помічати, що коли мало молока, малий спочатку нервується, а потім просто не хоче груди брати.

Ага, нагадую, що малому 4 місяці.

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А чому так здається?

12. Svitlanka

Бо коли часто прикладаю, малий майже не ковтає молочко, до того ще нема рефлексу виділення молока, можливо тому, що погано стимулюються соски. Може нема ефективного смоктання, тому і результату нема.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Для стимуляції вироблення молока дитині треба в першу чергу смоктати груди. Потрохи молоко всеодно виділяється.

14. natka G

natka G Well-Known Member

Дівчата! Я недавно на форумі, але бачу ентузіастів, що вболівають за ГВ є багато. Звісно, є сенс у створенні груп підтримки матерів. Але знаючи, як працюють лікарі на дільницях, я не дуже вірю у їх ефективність. По-перше, я сама лікар і знаю цю систему з середини: лікарі-педіатри або мало проінформовані, або дотримуються своєї власної думки про ГВ, і, відповідно частенько необгрунтовано переводять на змішане, а далі на штучне вогодовування; по-друге, мамочки, які є дуже завзятими зараз, з часом, коли дітки підростають, виходять на роботу і їм все важче і важче знаходити час на консультації інших (будемо реалістами).Тому пропоную обєднатися справжніх ентузіастів (не тимчасових), і створити центр підтримки ГВ на кшталт *Молочних рік*.

15. Svitlanka

Ось що ми маємо за тиждень:
    Набір ваги - 0 гр.
    Мокрі пелюшки - 8-11 за добу ( меншими об'ємами!)
    Випорожнення - 2 рази за тиждень, малим о'ємом, зеленкуватим і з піною.
    Часті прикладання - не діють, малий просто відвертається вже від грудей.
    Молока - дуже мало!

Що далі робити? Так не хочеться догодовувати.:girl_sad:

Галя, ви давали ссилку, там ще є таки строки "Если Вы все же определили, что молока не хватает (по числу кормлений, мокрых и грязных подгузников, набору веса), в статье Как увеличить количество молока, описаны несколько вариантов исправления ситуации. ", але я не знаю, як перейти на цю сторінку!!! Підкажіть, будь ласка!

16. Galya

Galya Well-Known Member

17. irys214

irys214 Well-Known Member

А це знову я до ВАС звертаюсь - та що намагається повернути ГВ, але поки що не зовсім получається. Я певний час зціджувала молоко, бо дитина відмовлялась від грудей. Тепер я прикладаю дитину, але більше ніж 20хв. не можу прогодувати - дуже болять соски, таке враження ніби ножем ріжуть (тоді повертаюсь до сцідження) . І взагалі, вчора 3 рази погодувала так цілу ніч мучалась з болями.
    Може хтось знає з чим це може бути пов'язано???Що мені з тим робити???

18. Анута

Анута Well-Known Member

Ірис, болять саме соски чи груди? може у вас молочниця?
    може дівчата більше скажуть, бо я ще не сильний спец...

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Я би радила викликати консультанта бо при годуванні ніякого болю немається відчувати а через інет ні вашого прикладання ні правильності смоктання дитини ні вуздечку дитини не подивишся. А може ще є і молочниця.
    І найголовніше нікому ваша така посвята непотрібна. Годувати потрібно в приємність а не казитись від болю.

• Подобається Подобається x 4
  20. irys214

irys214 Well-Known Member

Я би радила викликати консультанта бо при годуванні ніякого болю немається відчувати а через інет ні вашого прикладання ні правильності смоктання дитини ні вуздечку дитини не подивишся. А може ще є і молочниця.

А що може таке бути від молочниці???

Статус теми:
Закрита.