ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

я мала на увазі шо робити здоровій дитині аналізи дорівнює тому як мами важать малят після кожного годування - бєзполєзна штука
    оте пере- виливається у таку психосоматику, якої я вам не бажаю
    будьте здорові

• Подобається Подобається x 8
  2. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Ми практично ваші ровесники, а ще менші, але я не бачу в тому проблеми, мені на руки легше:). І теж навряд чи доберем норму.

• Подобається Подобається x 5
  3. Рибка

Рибка Well-Known Member

Раз у рік чи півроку - то нормально. У дитини можуть бути глисти на початковій стадії, а апетит нормальний... Та й гемоглобін буває низький, хоча дитина і не така аж бліда...

А важити після кожного годування - навіть не знаю, хто таким страждає.....

• Подобається Подобається x 1
  4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Не застали Ви радянської школи ГВ :)

• Подобається Подобається x 7
  5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Все, я спокійна :)))

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

:girl_crazy:Ото точно. Бо в мене як старший народився(16 років), то я притягла додому вагу з прокату Крива липа і важила, як полуумна.:girl_haha:

7. галіна

галіна Well-Known Member

Всім доброго дня!!!Хто знає чи можна загоряти якщо годуєш грудю.

8. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Можна, але не топлес:)

• Подобається Подобається x 2
  9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

друг по нещастю :girl_crazy:

10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Моя доня з такою самою вагою народилась а потроїла тільки зараз(хоч ні, до потроїння ще 200 гр лишилось). Здорова, щаслива дитина. Весь час в русі. Абсолютно нема приводу для хвилювань:)

• Подобається Подобається x 3
  11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я не думаю, що через такі дурниці, як вага, варто хвилюватися. Штефко народився 3700, а як почав інтенсивно пізнавати світ (повзати, а потім ходити-бігати), тобто десь з півроку, просто застряг на одній позначці, і так тривало ще десь півроку. Я важила просто заради цікавості, жодного хвилювання з того приводу не мала, бо він був абсолютно здоровий і активний. Ітого в рік він важив неповних 8кг, зараз йому вже 2р 2міс, важить 12кг.

12. Galya

Galya Well-Known Member

Suzi, подивись ше раз уважно на графік набору ваги ВООЗ. твій малий народився з вагою дешо вище середнього показника (нормою є все, шо входить між червоними лініями!), тепер має вагу ше трохи вищу середньої, тому тенденція у вас дуже навіть непогана. В такому темпі він в рік може мати і ті ж 10кг, і 11, і 12.

• Подобається Подобається x 3
  13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дивилась,знаю,що ми в межах норми :) Але запали слова про подвоення в пiвроку,i потроення в рiк,тому й перепитую :)

• Подобається Подобається x 1
  14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

цікаво чи моїй тендітній Софії:girl_haha: світить хоч якось встигати за нижніми показниками норми.... як сказала моя лікар-алерголог - Богдана, тішся, що твоя дитина не добирає (якщо то так можна назвати) за показниками норми в вазі, бо вона алергічна і їй добре бути худенькою, і взагалі а мо вона в маму?:girl_smile:

як то прочитала... ото моя 85-річна бабця пережити не могла, коли ми переїхали, що в нас нема буфету в вітальні, з відділенням на ключик, де ж я буду чоколяди від дітей ховати:girl_bye2: і вдруге - на хрестинах, як ти не взяла на прокат вагу? ти шо............ Але їй 85, вік прекрасний, то тепер троха перебільшую Софкіну вагу і всі вері хеппі

це звичайно кожного особиста справа, і я не проходила інтернатури, але 6 років відівчилась, то хочу сказати, що якщо шукати там де причини нема шуккати, то таке можна познаходити - в голові не вкладеться. Моя товаришка перший раз аналіз крові робила дитині ( і то липовий!!!), коли дитина в першому класі проходила з якихось причин медогляд - бо таке питання - нащо?

А irys214 - той метод, який радить Анута, він супер, моя товаришка так вернула ГВ повністю в три місяці, мала операцію, потім антибіотики, а потім все вернула. Дитині вже 1,5 року. Було важко, і навіть не трохи важко, а таки важко, але вийшло. Еслі очєнь захотєть, можна в космос полєтєть:girl_cool:

Ото з власного досвіду, мене тут правда дівчата зараз тапками закидають - зробила помилку - дала дурак, потім, після спілкування з Ксані, іншими консультантами і форумом вааше, відібрала, але мусила через деякий чамс повернути, бо дитина мала сильну висипку на лиці, і мені легше і простіше було давати на сон дурак - бо дитина роздирала собі до крові навіть в тих напальчничках обличчя. Обіцялам Натальці - натореллі відібрать, але шось ше нє смогла я нє смогла, словом... вдруге б такого не робила...

Маю вопрос. Їдем на море в кінці серпня-поч. вересня. Не хочу вже до того дитині б.-я. прикорм тулити, то ж нічого що ми з прикормом почнемо бавитися в 7,5 місяців десь? і ще - коли лізуть зубки краще тільки груди давати? чи, якщо вже прикорм введений хоч якийсь, то так і продовжувати?

• Подобається Подобається x 4
  15. Улянка

Улянка Well-Known Member

А нам дистофію в цей час наша мудрюща педіатр приписувала. І казала що в мене молока нема і я дитину голодом морю http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=339671&postcount=1033:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

16. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Дівчата, консультанти , HELP!!!
    В нас знов дурдом - малий вночі взагалі перестав пісяти, тобто перерва на ніч 10-11 годин. За добу пісяє 9-11 разів. Істи почав менше, і взагалі, якісь він кволий ... Здали аналіз сечі - в нормі. Педіатр каже допоювати водичкою або компотиком.
    Вагу за місяць набрали в нормі - 700 гр ( хоч перші 2 тижні дуже мало набирали), зараз вага "стоїть" на місці.
    Тобто, ясно, що дитині на данний момент мало рідини. Але він і не хоче їсти. Пропонувала водичку - теж не в захваті. Що робити в такій ситуації? Де шукати причину?

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Cвітланко, невже думаєте, що від води вагу набере? ;)

• Подобається Подобається x 4
  18. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Svitlanka , і що? Те, що перестав вночі пісяти - нормально. Моя теж вночі не пісяла до 6 міс (знаю точно, бо ми висаджувались перед сном в 9-10, в 12 ночі, а потім аж зранку після сну). Тим більше, зараз жара - це теж впливає дуже.

19. Galya

Galya Well-Known Member

І взагалі, Svitlanka, нормою пісяння навіть для немовлят є 6-8 раз на добу (різні джерела по-різному вказують, але якщо у вас 9-10, то все ше добре). Квола дитина може бути дійсно від спеки. Або навіть від зміни тисків. І вага набирається нерівномірно (самі ж помітили). Якщо педіатр вважає дитину в цілому здоровою, то не треба передчасто хвилюватись. Головне, шоб дитина мала доступ до груді кожного разу, як їй треба буде:)

• Подобається Подобається x 8
  20. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Мене мучить таке питаннячко: чи потрібно якось особливо харчуватися в останні дні вагітності? тобто чи можна їсти вишні, черешні, шоколад? Бо одні кажуть їж набирайся вітамів, потім ще нескоро шоколадку з"їш, а інші навпаки, що можеш народити з дня на день, а в молоці вже будуть алергени.
    Просвітліть мене будь-ласочка:girl_cray: Бо не хочеться дитинці нашкодити, а іншого боку ,якщо можна, то хочеться чогось смачненького:girl_cool:

Статус теми:
Закрита.