ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Улянко, дітки смокчуть не лише тоді, коли голодні. Для них смоктання - це заспокоєння, впевненість у тому, що мама поруч.
    У мами, яка годує, груди не можуть бути повністю пустими. Молочко виробляється у відповідь на смоктання, тому так важливо, щоб маленька доця смоктала довго і часто. Тоді молока буде рівно стільки, скільки їй потрібно.

А спите вночі разом чи дитина у своєму ліжечку?

2. Улянка

Улянка Well-Known Member

Малеча спить у своєму. У нас просто досить вузьке ліжко для тогощоб безпечно було лишати її на ніч біля себе. Тільки зранку коли чоловік йде на роботу, то перекладає її до мене і так ми з донечкою ще дві-три години спимо

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Треба щось придумати. Поміняти ліжко :) Або присунути дитяче ліжечко до вашого і зняти боковинку. Спільний сон - це дуже важливо для грудного годування. Контакт шкіра до шкіри забезпечує краще виділення молока з грудей. І Ви будете давати малечі груди не тоді, коли дитинка вже почала хникати, а як тільки зарухалася. І вставати зайвий раз не потрібно - так будете більше відпочивати. Що теж позитивно впливає на кількість молочка :)

• Подобається Подобається x 1
  4. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

З Божою поміччю і вашими порадами молочні бідончики вже здорові. :)

• Подобається Подобається x 12
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  6. Улянка

Улянка Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Хельго, якраз прочитала ваш випадок. Проблеми ніякої немає, просто маля росте і циця його вже цікавить дещо менше, ніж раніше :) При такій поведінці бажано організувати годування навколо снів. Тобто - засинати з цицею і перед тим, як синочок має прокинутися - теж давати цицю. Отже, гуляти треба тепер ходити не на сон, а в періоди бадьорості. Бо на вулиці зараз зимно і цицю там давати в такому режимі важкувато.

8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Циця зранку і на сон це у нас обов"язково, без цього не можемо. А в період бадьорості гуляти не виходить , бо малюк рухатися хоче, бавитись, повзати, ходити. А в візочку та ще й в комбінезоні це ніяк не виходить. То я даю цицю перед прогулянкою, він засинає і ми спокійненько прогулюємось. А якщо не засне на прогулянці то буде капризувати, проситись з візочка.

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

А скільки разів малий спить? Можна один сон організувати на вулиці, а інші два (у нас такий режим був у вашому віці) вдома.

10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Саме так у нас і є. Вранці прокидається десь о 7-8, може і в 6, поїсть і ще може поспати до 10-11. На прогулянці з 14-17 і ще в 19-20 може годинку поспати.

11. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Розкажу вам щось.

Десь 2 тижні тому моя мала перестала какати.:no: Я нічого - на ГВ дітки можуть не какати до 10 днів. За день-другий з*явилась піна і водичка. Це мене насторожило, знаю, що піна при сальмонеллах. Чим дальше, тим більше починаю переживати, :crazy: а дитина нічого, бавиться. Потім були ті проблеми з груддю, що я перед тим говорила... І якраз тоді дочиталася, що піна може бути через зачасту зміну грудей, дитинка не добирається до заднього молочка!!! Воду п*є - вода й виходить!

А я дійсно, міняла груди часто - кожну іншу вимогу іншу грудь давала, :crazy: а не кожні 2-3 години. Зато тепер каки такі гарні стали.:D Може й через це був той застій.

А що б робили наші педіатри, якби про такі каки почули?

• Подобається Подобається x 8
  12. Росинка

Росинка Well-Known Member

Залікували б "на смерть":D
    Хоча якщо б у мене мала не какала би 10 днів,то я б певне сильно б нервувала.:scare: Бо якщо груди їсть, то хоть щось же має з неї виходити!!Добре , що у вас все добре минулося.:)

• Подобається Подобається x 3
  13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Не знаю, чи на смерть, але залікували б точно :sad:

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В нас максимум некакання було 8 днів - після введення першого прикорму. Дівчина з якою я народжувала радила дати пляшку з чаєм, в неї малий після того прокакується. Але ми з пляшки не п"ємо. Ми просто чекали. І одного дня малеча сидить в свому кріселку з нами при сніданку з дуже дивним виглядом, тато каже - він какає, кажу та ні, він як какає то чути так - буль-буль.., а потім виявилося дійсно какав!! Тільки таку ковбасу видно тяжко було викакати от і задумався :)

• Подобається Подобається x 4
  15. Андріана

Андріана Well-Known Member

Привіт!
    Хочу написати про свої проблеми та їх вирішення. Дитині тільки минуло 2тижні,а я вже встигла всього нахватати.
    Ще з першого дня в роддомі з'явилися страшні тріщини на сосках,прикладала правильно,просто дитя велике,4кг,того молозива для неї мало,я не догодовувала і вона жахливо розжовувала соски,такі болючі ті тріщини,щастя,що лактологи не наполягали на догодовуванні,казали змащувати соски раз бепантеном,раз рятівником,зціпити зуби і годувати. Через кілька днів пройшло. І тут не знаю як,хтось двері відкрив,коли годувала вдома чи шо,но застудила,та ще й в той день доця заспала десь на 7 годин і я не могла добудитися,а груди набрали огого,агромні,тверді,все болить,не можу доторкнутися,мене морозить, t 38,5',я видзвонила свого лікаря,він порадив дуже(!) хорошу акушерку,вона приїхала,розцідила,вимняла ті гулі,жахливі набряки були глибоко,то так боліло,я півтори години скрикувала. Сказала,шоб все вивести потрібно 3-4дня і висока t буде так кілька днів. Температура тримала 40',я була як варена,не могла ніц їсти,ага,ше компреси ставила з капусти і меду,з цибулі і меду,з льону, з сечі,останній найкраще допоміг. Через 4 дня всі гулі розім'яла,t спала. Все ок.
    Я не зціджуюся,дитина велика з'їдає все.
    Надіюся надалі буде гарно їсти :)

• Подобається Подобається x 6
  16. Андріана

Андріана Well-Known Member

хочу додати, що наша Юля зовсім не алергійна, я вже їм гранати, яблука, грейпфрути і мандаринки, звичайно, в розумних кількостях

• Подобається Подобається x 5
  17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я теж все їм спочатку, але як почали прикорм час від часу червоніють щічки :sad:

18. Галинка

Галинка Well-Known Member

Підкажіть що робити з тріщинами на сосках? Бепантен не помагає! Роблю ванночки з кори дуба - теж наразі нічого. Назарчик одну цицю так сильно розжував, що я аж боюся йому її давати. Потрібний швидкий метод лікування!!!HELP!!!!!!

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Галинко, є ще Пурелан. Але насамперед, перевірте прикладання до грудей - бо якщо воно неправильне, то ніякі засоби не допоможуть. Якщо циця у важкому стані - можна на день не давати її малому, але обовязково зціджувати з неї молоко.

20. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Мені тільки пурелан допомагав (продається в антошці і на батальній в центрі лактації). Проблема вирішилась в 2 місяці коли нарешті правильно доця почала істи. Пурелан не давав утворюватись тріщинам, але прикладання всеодно було болючим до сліз, аж поки не розібралась що в доці в процесі годування нижня губка зїзджала на кінчик соска. Треба постійно перевіряти правильно чи ні захоплено сосок, а не тільки на самому початку.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.