ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дитина смокче груди не тільки від голоду чи спраги! Вона так задовільняє смоктальний рефлекс, перевіряє чи мама весь час з нею, спілкується з мамою, знімає стрес від пологів (а це неабиякий стрес!) і від вражень за день. Вашій дитині всього 13 днів! Все ще буде - і перерви у годуваннях, і режим сякий-такий і ше колись будете з ностальгіїю згадувати, я дитині нічого більше не треба було - тільки мама і циця:)

• Подобається Подобається x 8
  2. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дівчата, а то обов"язково жінка відчуває біль в перші тижні годування? Бо я чомусь думала, що якщо прикладання правильне, то з самого початку нічого не повинно боліти:girl_flirt:.

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Не обовязково - мене не боліло ніколи.

• Подобається Подобається x 3
  4. Анута

Анута Well-Known Member

може бути відчуття ніби лоскоти, а ще може бути трошки дискомфорту оскільки груди "звикають" до нової функції.
    але це не обов"язково :)

5. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ми напевно рекордсмени в цьому плані((( Мені малий нагризав соски майже постійно, до семи місяців:sad: Я вже змирилась і готувалась до швидкого згортання ГВ, а на восьмому місяці ці жахіття припинились і більше не повторялись:girl_curtsey: І зараз нарешті обоє насоложуємось процесом:girl_curtsey:

6. Анута

Анута Well-Known Member

Ніколь, як там ваша простуда? надіюсь що вже значно краще?

• Подобається Подобається x 1
  7. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Коли читаю дописи про те як діти можуть "нагризати соски" ... про застої і т.п., аж хочеться розцілувати свою дитину - Софійка була дуже старанна від першого прикладання до грудей. Вона і правильно сосок захоплювала, разом з ареолою і дуже добре наїдалась, за винятком двох тижнів, коли її мучив свербіж від висипки, і вона і плакала постійно, і їла погано, а так то в нас якось ттт все так гладенько... а в сестри кілька раз застої були, такі з температурою, нагрубанням, болями, так дивно, мені іноді хіба вночі, якщо Софія 3 або 4 години спить може якась грудь добряче набрати, але Софія то все скоро ліквідовує, вона така - поїсти любить. Останній раз у Деспіни лактостаз був зовсім недавно, і я собі так думаю, що певне в деяких жінок можливо просто схильність до застоїв, а в інших - ні, чи як?

• Подобається Подобається x 4
  8. Олюська

Олюська Well-Known Member

Дівчата, уявляєте, моя мама нині каже до мене "Зав'язуй з грудьми, бо дитина так і нічого не буде їсти":girl_cray: Нагадаю, що Олеся від вигляду ложки, яка прямує до її рота, зі зціпленими зубами крутить головою в різні боки:girl_cray: А мама каже, що то через те, що вона наїдається грудьми... Ну хіба може таке бути? Я навпаки каж, що якби не циця, то дитина би з голоду вмерла...а тут:girl_cray:

• Подобається Подобається x 6
  9. Olenkaaa

Olenkaaa Well-Known Member

в нас таке саме - ложка, горнятко - стискає рот, мотає головою, а тепер взагалі ше й навчилась голову так вниз сховати, що до обличчя не доберешся. Їсть буквально раз на день і то порцію для мишеня. То таки певно через груди, бо коли мене поряд нема, наприклад ми прийдем до моєї мами, то мама в неї може шось впхати, в коли є вибір циця чи борщик - то в доцьки тут без компромісів. Я планую бути на ГВ поки зуби не повилазять, а там видно буде... А шо з тим їдженням робити не знаю. Мала такий пампух, що не скажеш шо їй шось бракує, моє харчування теж різноманітне і повноцінне, тому думаю проблеми аж такої нема. Єдине шо нас турбує то все ті закрепи:girl_cray: я вже і продукти даю їй тік такі шо слаблять (всякі ківі, в борщику один буряк), але мені здається, то через пиття - не п"є вона в мене і все!! вже не знаю шо робити:girl_cray:

10. Анута

Анута Well-Known Member

Дівчата, кидайте заморочуватись тим що ніби дитина нічого не їсть! я ще не дослухайтесь "заманчивої" але хибної думки, що звернеш ГВ і почне їсти. просто наберіться терпіння - на все свій час.

• Подобається Подобається x 10
  11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дякую...все пройшло...правда прийшлось таки 5 днів антибіотик пропити..... але вже все прошло і гайморит теж :)

• Подобається Подобається x 4
  12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

У ПБ на Дж. Вашингтона на стенді про підтримку ГВ вичитала що давати дітям, які на ГВ пити чай чорний, зелений чи травяний до 2! РОКІВ НЕ Треба!
    Цікаво, це не опечатка?

13. Ольга

Ольга Well-Known Member

Моїй дитині вже 3 роки і досі не даю чаї, хіба в випадку хвороби ромашку чи інші трави можу дати...
    навіть, якщо діти не на ГВ то для чого їм чорний і зелений чай?

• Подобається Подобається x 6
  14. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Не опечатка. Чай не сприяє засвоєнню дитячим організмом заліза, тому до 2 років чай чорний або зелений давати не радять. Звичайно, якщо ви дасте трошки, нічого страшного не станеться, бо, зрештою, дитині потрібне якесь різноманіття...Але не давати постійно і великими дозами.
    Ми даємо трошки чаю сьорбнути, якщо дитина хоче. Як на мене, най вже краще чай п"є, ніж соки магазинні, бо то суцільна хімія, в тих соках власне соків нема...А так варимо постійно узвар, фруктові компоти, маю ще з зими облепіху та клюкву...

15. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

повністю підтримую!
    Дійсно медики дуже наголошують щоб дитина у віці 6 місяців почала отримувати прикорм з підвищеним вмістом заліза.

• Подобається Подобається x 12
  16. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Відповідь: Курси для вагітних

Але ті суміші справді помічні!!! :)
    Ніхто не заперечує, що від стресу, переживання може зменшитися (чи й пропасти ?) в мами молоко. А що робити, коли раптово таке сталося (ніхто не застрахований від стресових ситуацій)? Чим годувати дитину, якій всього два-три місяці? А страх перед втратою/зменшенням молока ще більше "розігріває" ситуацію.
    Зі свого прикладу: 11 год вечора, дитина хоче їсти, але взявши груди, відпускає, відвертається і репетує!!! (а в мене тоді якраз бабця померла).
    Що я мала запропонувати дитині? адже іншої альтернативи крім ГВ, в нас не було? Чоловік поночам бігав по району, шукав відкриту аптеку, аби купити ту суміш. Але то був ще один стрес і для мене, і для чоловіка, та й певно, для дитини.
    Тому візьму на себе відвагу і буду радити майбутнім/молодим мамам купити найменшу упаковку суміші, і нехай вона так стоїть запакованою вдома, для надзвичайних ситуацій (годувати зі шприца або ложкою, про це розповідають на курсах).
    Просто тоді мама буде завжди спокійна, що не опиниться в ситуації "чим нагодувати немовля".

Додам, що свою дитину годувала ГВ більше ніж два роки, а суміш давали всього один-два рази.

А як виробники мають орієнтуватись на жінок із протипоказанням до ГВ, просто не уявляю?

Зазначу, що ні до Антошки, ні до будь-яких виробників дитячих сумішех жодного відношення не маю.

17. Galya

Galya Well-Known Member

Заперечують. Не пропадає і не зменшується кількість молока, просто під дією адреналіну не виділяється окситоцин, який відповідає за витікання молока з грудей. І все, що треба - заспокоїтись, сконцентруватись на дитині (ви ж заради дитини маєте постаратись!), випити чогось теплого, прийняти теплу ванну і весь час думати про дитину.
    Якщо в мами вдома буде стояти суміш, то 100% колись вона нею таки й скористається (а якби не стояла, може і не рреба було б ніколи). Я дуже проти такого запасання на всякий випадок, бо кожного разу як дитина заплаче чи ше шось піде не так як завжди у мами буде лише одна думка - про ту суміш, як припасена:girl_sad:
    Орієнтуватись на жінок із протипоказанням до ГВ - означало б видавати їм суміш так, як ліки - по рецепту за показами, а не всім підряд у вільному продажі.

18. Олюнька

Зовсім ні. Багато моїх знайомих, друзів так і не використали цю суміш, хоча купували її про всяк випадок. Коли дитина починала їсти "дорослу" їжу, просто цю суміш, нерозпечатану, викидали.

А про купівлю за рецептом - знаємо, як то є з ліками.

Ну, йдеться про результат, а не про деталі процесу молокоутворення/молоковиділення.
    Угу, кобіта, мяко кажучи, "в шоці" (стресовому стані, а не просто трішки понервувалась), дитина репетує (як мамі не думати весь час про дитину?), ще й відчуття відповідальності (вона ж заради дитини все старається), і ось так собі почувши/прочитавши пораду про теплий напій і ванну, піде все це виконувати (під спів малечі). Не думаю, що результат буде бажаним.

Останнє редагування модератором: 9 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  19. Ольга

Ольга Well-Known Member

і чому ж тоді всі радять саме це зробити?:) а?

20. Олюнька

Бо радити завжди легше :)
    А щось порадити та й треба.

Статус теми:
Закрита.