ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Улянка

Улянка Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

я чула що допомагає саме капустяний сік з листка

Додано через 7 хвилин
    Ми вчора знову зважувались:sad: 300 гр. за вісім тижнів. Але я вже здається знайшла в чому проблема - так як доця просто не перестаючи весь день плаче я просто не можу нічого поїсти. Якщо в день вип"ю два стакани соку то вже добре. Молока то купа є, і мала з грцді не злазить, але що з того якщо в ньому нічого немає.....:sad:
    Може хтось знає що можна їсти в моїй ситуації так щоб не стояти біля плити не розігірваючи. Я вже їм мюслі, а що можна ще?

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Поняття не маю. Я про його використання при лактостазах на Рожані вичитала :)=

Додано через 8 хвилин
    Улянко, треба щоб хтось подивився, чи правильно Ви прикладаєте до грудей. При неправильному захопленні дітки мало набирають і не наїдаються.
    Чи дивилася педіатр малій до ротика? Чи все в порядку з уздечкою на язичку ?

Улянко, може придбайте слінг - тоді руки звільняться і можна буде собі їсти і підігріти, і зварити. І дитинці у ньому спокійніше.

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

Уко, нам траумель для малої в перші дні життя виписали... сподіваюся, що безпечний...
    а стосовно варикозу то є категорія лікарів, які категорично проти будь-яких мазань. Кажуть, що це дасть погіршення згодом.
    Тільки от я не знаю, а як тоді лікувати те жахіття :sad:

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Улянка, а якого вiку дитина? 8 недiль? Може я торможу :)
    Впринципi, якщо розсудити по "мiркам" то ось тут стаття вiд Доктора Сiрс (у вас продаються його книжки про дiтей, менi навiть сестра передала таку) Надiюсь ви читаєте по англiйськи. Якщо коротко то на початку дiти мають набирати вагу 112-200 г на недiлю за перший мiсяць, 1/2 to 1 kilogram вiд мiсяця до шести. АЛЕ, як вiн пише, є рiзнi дiти, є такi що довгi i худi, є такi що дуже активнi то вони менше ваги набирають.
    Якщо ваша дитина вже старшенька то 300г - не погано. Якщо думаєте що є якась проблема, то провiртесь у педiатра.

5. Росинка

Росинка Well-Known Member

Я перші два місяці їла багато відварного мяса: курятину та телятину.І ще каші різні їла. При чому я того навіть не гріла,бо мала постійно була на руках.Чоловік зранку як йшов на роботу, то все мені ставив і я дьзьобала цілий день. Але справа в тім, що молоко буде досить калорійне навіть тоді, коли мама мало їсть, бо тоді організм починає використовувати ті жирові запаси, що назбирав під час вагітності. Можливо щось негаразд з дитинкою?
    Моя мала теж перший місяць слабо набирала, через стафілокок в неї були проноси і всякі неприємності. Як ми то все пролікували,малеча одразу добрала і перебрала.:rolleyes: І нарешті стала хоч іноді злазити з моїх рук та давати мені змогу ,щось робити.

6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

якщо вони є;)
    Я часто готую собі яєшню на салі. Сало такий продукт від якого мої козаки дуууже ситі стають))))) то 3-4 рази в тиждень обов"язково!;)

7. Улянка

Улянка Well-Known Member

Дивились лікарі. Все нормально. Навіть робили контрольне зважування. Вона за раз з"їдає 100 гр. молока і то ще би їла просто не було часу сидіти в лікаря стільки

Додано через 3 хвилини
    В мене він є. Але малій в ньому чи не зручно чи вона заспокоюється тільки коли її повністтю притуляю до тіла бо чує тепло. Не знаю але в слінгу вона ще більше плаче. До тогож я не можу з нею виходити на кухню бо в нас вхід на кухню з балкону і вона не опалюється і там т 4градуси зараз. Навіть ящо її прогрівати калорифером то великого результату це не дасть

Додано через 5 хвилин

Доньці вісім тижнів від народження. І за ці вісім тижнів вона набрала лише 300 гр. Педіатри теж не знають в чому справа. Єдине що приходить в голову це те що молоко малокалорійне

Додано через 7 хвилин

Ми курс лікування стафілококу пройшли. І в неї закрепи постійні:sad:

Додано через 11 хвилин
    Ну тоді я взагалі не знаю що думати:sad:

8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

закрепи бувають голодні( особливо коли какашка зелена.

Можете кидати тапками і говорити що харчування не впливає на якість молока, але я щодень маю протилежний досвід... Коли бігаю голодна і тільки чаї ганяю+купа хатньої роботи - малеча покакає водичкою і цілу іч на циці висить, а як з"їм пару кусків сала, вдень посплю і спокійно погуляю з дітками - то вночі встає від сили 2 рази їсти (2 раз то 7-8 ранку) і памперса на нічку мало))) Невже то в мене одної так??? Напишіть, цікаво...
    І з першим малюком так було... правда після 5-6 міс. вже організм почав віддавати свої запаси і на харчування можно було не звертати уваги.

• Подобається Подобається x 2
  9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

от і я щось подібне спостерігала. Але на систематичний аналіз не було часу, то ж просто старалася, аби завжди було що перехопити.

Додано через 1 хвилину
    Правда тут є й інший момент. Коли забіганий, нема часу, то й дити ну не завжди годуєш, як треба. Десь забавиш, замість дати груди, десь цицю забереш у сплячої, коли вона ще легенько потягує. Наскільки то суттєво - не знаю (Ксані скаже, що суттєво ;) )
    Тобто однозначно я сказати не можу...

• Подобається Подобається x 1
  10. Ksani

Ksani Well-Known Member

від того всього гормони задоволення виділяються :) а з ними - і молочко річкою тече :) :clapping:

а від того - гормон стресу, який виділенню молочка заважає. :download:

11. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене така ситуація: приходимо з малим з прогулянки, гуляли 3 год. Даю цицю, а він трохи поцицяє, відвернеться, потім вхопить цицю в руки, побавиться, знов поцицяє, випльовує, щось белькоче, грається, ще трохи поцицяє і виривається бавитись. Настрій у нього веселий, але не перезбуджений, спокійний, не капризує. Але через годинку може гарно поцицяти. Тоді інтервал виходить 4 і більше годин. Щоб підтримати нормально лактацію, намагають частіше прикладати до грудей, а він не хоче так часто (кожні 3 год). В чому може бути проблема?

12. Koza-Dereza

Хельга, от i у мене таке саме, мала не їсть часто вже, хоче бавитись, i тим бiльше їсти кашу з ложки. Це їй найлiпше iде.
    Правда вагу вона в мене i надалi дуже добре набирає, так що я не хвилююсь взагалi.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Улянко, а чи рахували Ви скільки разів на добу донечка пісяє ? Це найоб'єктивніший показник, за яким можна орієнтуватися.
    Як часто доця просить груди? Які перерви між годуваннями?
    Чи спите вночі разом?
    Не переживайте, в організації ГВ є маса дрібних на перший погляд деталей, які можуть виявитися суттєвими. Треба просто розібратися.

А чим лікували ?

14. хельга

Прикорми він також добре їсть. Але коли пішли зубки то перейшов тільки на цицю. От я намагаютьсь підтримати лактацію на такі випадки. А вагу він погано набирає, недивлячись на те, шо добре їсть каші. Дуже багато рухається. З а 2,5 місяців набрав 600 гр. Нам 7м. важимо 8500.

15. Koza-Dereza

Так це не погано, пiсля 5-6 мiсяцiв дитина набиратиме по 300-400г за мiсяць. Ми важимо 8300 в 6 мiс. Думаю що до семи може доїдемо до 8500-8600 а може i нi. Я теж з огляду на нiчнi годування бережу лактацiю. Думаю що коли її буде ближче до року попробую вiдiвчити їсти вночi. Побачим як буде. Але поки що через зиму нехай їсть вночi скiльки хоче. Ми скоро переїдемо i будем мати велике лiжко, то нам ще лiпше буде, не будемо з татом тiснитись на краєчках, в той час коли Котя розлягається зiрочкою та ще й повертається з боку на бiк. А як хропе! Ой, забула спитатись у лiкарки за хропiння... безмозгла...Завжди щось забуду.
    Доречi ще, у неї висипало все тiло червоними плямками, i над дупкою таке червоне. Думаю що це вiд мандаринок. Я з'їла 2-3 мандаринки, от напевно i сказалось. Добре що хоч не чеше то подразнення i не плаче. Треба буде вважати. Я то думала що в нас всi алергiї вже пройшли, видать нi.

16. хельга

А в мене малий чищену цілу мандаринку як яблуко гризе. Погризе трохи, посмокче сік і кине:p . Звичайно перед тим пробували.

А нарахунок нічних годувань якось нестабільно виходить: дотепер прокидався двічі, а сьогодні вранці я його вже будила о 7. Могла раніше взяти погодувати, але якось не очікувала, що він не прокинеться. Цьої ночі треба буде прослідкувати.

17. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ні, цього не рахували ще. Їсть вона разів 7 на добу. Вночі, правда, лише раз прокидається. Раніше я не забирала грудь поки вона смоктала, а смоктала десь більше години щоразу. Лікар сказала що це не правильно і більше ніж півгодини тримати не варто. Бо це шкодить на травлення:shy:

Додано через 7 хвилин
    Стафілококовим бактеріофагом. А зараз ще приймаємо Симбітер

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Кількість "попісів" свідчить про те, чи достатньо дитині молока.

Це мало. Було б добре налагодити годування грудьми на вимогу (в тому числі і на Вашу вимогу) і навколо снів (присипляти з цицею і підсовувати цицю перед тим, як доця має прокинутися).

От і причина недобору ваги. Це дуже мало. 3-4 нічних годування треба, щоб було. Вночі поповнюються основні запаси молока, краще виробляється пролактин. Крім того, уві сні дітки смокчуть цицю набагато ефективніше, а отже - більше поправляються.

иии. Вам інтуїція все добре підказувала. Дитина при тривалому смоктанні має можливість виїдати заднє, більш поживне молочко...А забирання циці фактично позбавляє її поживного молока, плюс ферментів, корисних для травлення.

• Подобається Подобається x 3
  19. Росинка

Росинка Well-Known Member

20. Улянка

Улянка Well-Known Member

А чи може бути таке що дитина з"їдала все а потім просто цямкала пусту грудь бо їй бракувало? Може я просто не відчувала що там нічого немає?

Я й даю їй їсти після першого ж хникання. Так десь і виходить сім раз на добу. А вночі я просто не можу її розбутити. Абсолютно ніяк, і навіть якщо вдається засунути їй грудь, то раз-два чмакне і далі спить

Статус теми:
Закрита.