ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

так то не було ще молоко, то молозиво було...

2. alia

alia Member

це правільно. згадала! у мене молоко просто не йшло і сцідити не могла ,і малий не міг наїстися.груди тверді,молока повно,масували день і ніч,душ контрасний...особливості будови!як тут вже згадували : не всі груди однакові:) три місяці дуріла від того всього,потім до двох років годувала:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Ольга

Ольга Well-Known Member

КОНТРАСНИЙ?
    а він як впливає на виведення молока?
    Навпаки треба зігріти груди, стимулювати окситоциновий рефлекс. Від холодного душу, думаю, зворотня реакція піде...

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Вважається, що дітки висять на циці, бо там їм просто спокійніше. Під час смоктання утворюються заспокійливі гормони, тобто бути біля циці перші тижні чи навіть місяці - варіант норми:)
    А в "молочність" деяких мам я не вірю. Молочною може бути кожна мама, було би бажання годувати.

• Подобається Подобається x 5
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

:8: Вупше не пойняв... А стіл при чому?
    Якщо не ліниво, або в приват, поясніть детальніше, про котОрі ужасті Ви пишете.
    Не бійтеся! Контрасний душ чудово розтормоШує організм. Мова не йде про зігрівання, чи охолодження.
    Ні! не краще! Але й "стулья ломать" необов'язково.

Я чув доповнення: "...кожна, в которої не ампутовані обидві..."

6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ГВ - ще один дар природи.

Спеціально для майбутніх мам пропоную ділитись власними секретами безболісного і тривалого годування груддю. Тут обговорюєм підготовку грудей до ГВ, як правильно прикладати до грудей, зціджування, харчування годуючої мами і т.д.

http://www.vz.kiev.ua/med/746/11.shtml - досить непогана стаття на підтримку ГВ, якби ж то ще Бог дав розуму всім лікарям ЖК і пологових так думати....

• Подобається Подобається x 2
  7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Перше і головне правило - хотіти годувати!

• Подобається Подобається x 4
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Аскорбінко, я вам перенесла, що змогла. Із дитячої гілки не можу, бо не маю там прав модератора. Треба просити Мартіні. :)
    Із гілки для вагітних навряд чи спроможуся, аби все листати.

9. Ума

Ума Super Moderator

Мамусі питання щодо молока:

в пологовому будинку, коли почало молоко активно прибувати, то я відвідала масажиста, яка показала як правильно зціджуватися, масаж і тп., щоб не було застоїв. На наступний день, молока було стільки ( а малого поклали під лампу від жовтушки), що я мусіла зцідитися... ніц самій не виходило - фонтани не били, кя у тої тітки, то я знову попросила акушерочку, щоб мене зцідили. Дома нарешті якось второпала як то цідитися і двічі цідилася. А от зараз молока є достатньо для дитини і можливо є потреба трохи зцідити, бо капає, але я не ціджуся ліньки... :sad:
    Мама сварить, що пропаде молоко, а я думаю, раз малий нормально наїдається, то чого воно має пропасти?

одним словом, цідитися завжди обов"язково?

і ще питання: в пологовому так вчили цідитися - що все молоко на себе вицідиш, а итоді рушничком витреш, тож я не вмію цідитися в посудину... треба напевно цідилку купиту. Хто яку порадить?

10. Ома

Ома Well-Known Member

Умочка, я вас поздравляю! Здоровья Вам и ребеночку!
    У каждого, наверное, индивидуально. Я только со вторым ребенком поняла, что цедиться не обязательно. Чем больше цедишь, тем больше молока прибывает. Совсем крохотуле столько не нужно. Ребенок сам регулировал количество молока. Когда у него начинались периоды роста и требовалось больше молока, он чаще требовал еду и провоцировал большую лактацию.

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

НЕ ТРЕБА цідитися. маму - в сад :)

12. Zoryanazirka

В мене електрична цідилка від MEDELA. А цідитися в посудину обов"язково чистими руками і перші краплі краще насторону сцідити. Ну і соски помити.. І посуд має бути стерилізований.. В мене вже ціла морозилка молока - до цідилки продають спеціальні пакети для заморожування молока, аони стерильні і цідилку стерилізую в стерилізаторі.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ми питання зціджування вже детально обговорювали в Уминій гілці. Резюме:
    підцідити можна, коли є нагрубання.
    Перші три-чотири тижні - не цідити, бо якраз встановлюєтся лактація.
    Потім - тільки якщо мамі конче треба відлучитися, щоб хтось погодував маля грудним молоком в її відсутність.
    Регулярні зціджування- шлях до згортання ГВ.

• Подобається Подобається x 3
  14. Ума

Ума Super Moderator

О! а я не бачила цієї гілки :) Дуже вчасно її організували :)

Мене дуже потішило, що цідитися не конче :):) А то мені то стільки часу забирає :)

а цідилку я напевно на всяк випадок куплю - на ті випадки, коли треба відлучитися і залишити мамине молочко, а то я ну ніяк не можу втрафити фонтаном в пляшечку чи ще якусь посудину...

15. Zoryanazirka

У мене 2 рази була неприємна ситуація. Спочатку в одній циці зробилися гулі і почервоніли, боліли і ніяк не сціджувалися. Довелося викликати додому масажистку. Потім те саме було на другій. Але масажистка мені то все розмасажувала, сказала прикласти на ніч капусту і все пройшло !

16. Ума

Ума Super Moderator

про капусту теж казали, але я ще не мала потреби в цьому.

на курсах батьків казали, що якщо десь є затвердіння, то малюка слід так прикласти до грудей, щоб його нижня щелепа була в тій стороні, де затвердіння - він то все розсмокче краще, ніж будь-яка цідилка.

я ще теж ту пораду не застосовувала :)

17. Zoryanazirka

В мене затвердіння було навколо соска тотально - і малий не хотів тої циці ссати бо молоко тільки капало :sad: А в другій був внітрішній набряк

18. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

який жах, добре що хепі ендом закінчилось.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Капає надлишок, добре, що капає.

Сварливу маму (і всіх сварливих Кассандр) - в сад!

Цідилки потрібні для підвищення надоїв. Оно Вам треба?:cowboy:

PS: залишилася в мене книга Е.Гройсман "Энциклопедия грудного вскармливания."- Киев, 2002, -192с.:ил.
    Книжка дійсно грамотна. Надам для прочитання, або продам недорого.
    Актуальна і пропозиція щодо 2 інших книг Е.Гройсман: "Твой малыш", "Домашние роды".:shy:

20. Ума

Ума Super Moderator

А то у всіх так, чи тільки у мене?

коли малий починає ссати молоко з однієї циці, то з іншої просто капає, ніби хтось кран відкрив :):):)

Статус теми:
Закрита.