ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Насмілюсь посперечатись, бо важко перевірити, чи в тої жінки і справді не було молозива (його в нормі виробляється 10-100г на добу, тому побачити їх буває вкрай важко, з другого боку, може і справді та жінка попала в той мізерний відсоток жінок, які в принципі не можуть мати молока, хоча ймовірність дійсно маленька, а таких криків цілу ніч я і сама чула достатньо).
    Дитина могла плакати зовсім не від голоду чи спраги - родова травма (особливо кесарів розтин, використання ліків в пологах), важкі пологи, важка вагітність... І ще купа можливих хвороб у самої дитини. Тому не треба бути такими категоричними тільки тому, що хтось вам сказав, що у неї не було молозива

• Подобається Подобається x 5
  2. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

я ні в якому разі не хотіла вас образити. Я дуже вдячна за всі поради,читаю усе,прислуховуюсь.стараюсь по мірі можливосттыіробити все правильно,це ж моя перша дитина і в такому віці!Я також поки не присіла на цей форум не знала багатьох речей,вчусь у вас,читаю.Але ж і ви були не настільки обізнані тільки народивши тому і спиталась! тому що тут на гілці до таких як я відносяться якось так типу -розтріл на місці за 100гр.суміші)))))

3. тетяна7777

ні,дитинка плакала саме від відсутності молозива-знайома медсестра була на зміні і сказала! Я не категорична,я просто припустила,що було б гуманніше дати суміш,а не.... І все таки ви настоюєте на тому що в цьому випадку медсестри поступили правильно: краще плас.але ні краплі суміші????:umbrage:

4. Galya

Galya Well-Known Member

Я до такого ставлюся так: якщо людина не знає всього, не розуміє важливість/неважливість - треба розказати, навчити, загітувати до ГВ:) Але якщо людина знаючи все, що треба і далі годує сумішшю і навіть не хоче СПРОБУВАТИ налагодити ГВ, не згідна на певний дискомфорт, що треба щось старатись, слідкувати...може не розстріл...але я дійсно таких людей не розумію:confused:

• Подобається Подобається x 1
  5. Galya

Galya Well-Known Member

Ні, в цьому випадку я наполягаю, що треба більше знати про цю ситуацію:) Ну справді, невже медсестри все знають і ніколи не помиляються? Я зустрічала чомусь зовсім інших. Зараз немає сенсу обговорювати цю ситуацію, бо деталей вже ніхто не взнає. Ясно, що не краще плач - але велике питання, чи то був плач від голоду, чи можна було обійтись без суміші?

6. тетяна7777

я вернусь до своїх баранів і бачу ,що ви мене теж не розумієте,якщо мій малий після двох цицьок просить щеееееееееееее-то що мені робити,соски теребити чи чекати поки молоко прибуде????? Ще скажіть,а фактор бути постійно одній,без мами,без свекрухи.сестри.чоловіка(тільки вечером) ,стірка.уборка,глажка,готовка їжі.гуляння і т.д. прибавить молока?????? Про який комфорт ви натякаєте.сплошний дискомфорт.але я не здалась і ці 100гр мене мучать.мучать,я тішусь коли обхожузь без них,а ви-"я таких людей не розумію"

7. Galya

Galya Well-Known Member

Але ж це буває ввечері? А якщо знов дати груди? Дитина не обовязково мусить смоктати для їди - ввечері смокчуть діти часто і довго для знаття стресу за день, для комфорту. Якщо ви завжди даєте в тому випадку суміш в пляшці, то може вже і пляшку вимагати. Можете для початку давати суміш але через систему докорму біля груді
    Я теж була сама з дитиною (ну і чоловік ввечері). теж готування, квартира після ремонту... І слінга не мала, не знала ще про його існування:sad: Я і не кажу, що це просто. Треба знаходити маленькі радощі щодня, дозволяти собі деколи не зробити чогось, а відпочити:)
    Я і натякаю якраз на певний дискомфорт при налагоджуванні ГВ (зрозуміло, простіше дати пляшку сумішшю, пустушку і мати можливість робити все решта), але це, повірте, сторицею віддасться! Ви ще просто не знаєте, яке це щастя годувати трохи більшу дитину! Десь після року все стає ще інакше, ще приємніше, я би сказала:)

• Подобається Подобається x 5
  8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Та "забийте" Ви на всі ті домашні клопоти! Воно точно молока не прибавить! Ліпше прикладайте дитину частіше до грудей, РЕАЛЬНО проводьте більше часу біля неї, полежіть, розслабтесь врешті-решт! Я Вас чудово розумію, сама в такій ситуації, але я привчила свого чоловіка, що спочатку дитина, а потім все інше - і чоловік може прекрасно попрасувати, прибрати, зварити їсти....то собі як навчите. Хоч у мене вже більша дитинка, а порядки лишились ті самі - чоловік часто мені помагає, інакше я "страйкую"! Ви просто не можете бути супер-мамою, і це нормально, не ставте собі аж таких високих планок! Моя подруга так старалась, так старалась! І по ночах голубці крутила і пляцки пекла, аби тільки чоловіку догодити і все одно він того не оцінив...Так що робіть висновки....Від знервованої, замученої, загнаної мами толку мало і молока ще менше :). Успіхів Вам!

• Подобається Подобається x 8
  9. Despina

Despina Well-Known Member

Це не так, повірте. Тут багато людей, які допускали помилки, я зокрема. Але який зміст писати про помилки? Чи обговорювати їх - чи зовсім вони помилкові помилки чи не зовсім?:8: Ця гілка має трошки агітаційний характер, а Популяризація ГВ серед населення - ще більше. Але це ж прекрасно!!! Думаю, як годуюча мама, Ви це чудово розумієте.

Щодо Вашої ситуації. Не буду стверджувати, я не консультант. Підозрюю, що Ваш малюк плаче по вечорах по тій причині, що і 90% знайомих мені діток (+моя). Змучені за день, нервова система ще не сформована, от і хочуть, щоб їх носили. В моєї Тоні таке було десь до 6-7 місяців. Дівчинка вона в мене теж не мініатюрна, тому без слінга було б дуууже нелегко

• Подобається Подобається x 6
  10. Макарена

Макарена Well-Known Member

тетяна7777, Скажіть, а як ваш малюк набирає вагу?

11. тетяна7777

мені чоловік помагає.на нього я не можу грішити.тільки на себе! Я прикладала сьогодні до грудей коли капризнічав малий.але він випльовує цицьку і плаче,мусіла зібрати його на вулицю! ніби помогло! До вечора ще далеко,подивимся!

12. тетяна7777

добре,біля 8 кг!

13. Макарена

Я би сказала - дуже добре:), може й, дійсно, ви даремно хвилюєтесь, що йому замало. Може підставою є інші причини? Будьте обережні, дуже просто дати пляшечку, набагато важче зберегти ГВ...

14. тетяна7777

я стараюсь в дуже крайньому випадку давати! а після дівочих посиденьок в дуже крайньому!!!

• Подобається Подобається x 3
  15. Макарена

:xaxa::xaxa::xaxa:
    А ви не пробували контролювати кількість випитого у вас молока? Просто в мене старший син теж величенький народився і мені здавалося, що йому весь час бракує молока, тоді взяли вагу напрокат і перед кожним годуванням і після важила:8: (чесно - зараз би такого не робила). Теж часто просив їсти, але це після 4-5 місяців пройшло:)

16. Натася

Натася Well-Known Member

хоч ви і не мене питали, але я відповім:)
    моя дитина навіть на очі не бачила (не те, щоб пробувати) ні дурника, ні сосок, ні чайочків, ні водичок, ні сумішей. пити почала давати десь 2-3 тижні тому - і то лише для того, щоб малий вчився пити з горнятка.
    а сосок, пустишок і сумішей в мене навіть нема:confused:

ще додам - мій малий в 6 міс важив 12 кг. і це виключно на ГВ!

Останнє редагування: 2 Травень 2009
  17. Анута

Анута Well-Known Member

я би сказала, що гуманніше дати ссати груди, а не вперто стверджувати що нема молока :confused: вже напевно всі знають що Попит народжує пропозицію. Та і ви самі стверджуєте, що потрібно було лише пініцілінову пляшечку - стільки молозива дитинка собі б насмоктала.

даремно ви так вважаєте і дівчата вже вам це підтвердили. Просто з того, що ми будемо одна одну жаліти нічого не зміниться. Краще цей час витратити на поділ досвідом, цінні поради і виправлення помилок.

Тетяна, повірте не ви перша і не ви остання. ми всі через це проходили.
    Повірте, наша позиція диктується досвідом і абсолютно не хочеться щоб ви втратили ваше ГВ і наступили на ті ж самі граблі як більшість. Тому постарайтесь віднестись до нас і наших порад простіше і у вас все буде ГАРАЗД! І повірте, всі ми тут, вам того щиро бажаємо! нема нам змісту когось "закльовувати чи розстрілювати" як ви кажете, жодного! просто якщо ви сюди звернулись за порадою - прислухайтесь і ваше ГВ буде вам дарувати лише радість ;)

• Подобається Подобається x 7
  18. тетяна7777

Я дякую усім хто мені радить і ваші поради деякою мірою мені помагають!!!!

19. тетяна7777

ви напевно зразу усе знали,або на чужому досвіді вчились???

20. тетяна7777

на гілці про здоровя мені ще не відповіли,може ви тоді підскажете-дівчата,я помітила,що інколи малий какає зеленкуватим(2 день),не рідке.без піни,але в основному кал нормального жовтого кольору,з чим це може бути повяязано! А ще лущиться чоло і денеде на личку,а по бокам червоні плямки,які то появляються,то сходять! Дерматит чи алергія можуть так проявитись? Але по тілу нічого ніде не має!

Статус теми:
Закрита.