ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Ще додам, що на тих графіках середня зелена лінія не означає єдине-ідеальне-правильне, а всього лише середній показник в досліджуваних дітей, а нормою є все, що попадає між червоними лініями:)

2. Megan

Megan Well-Known Member

Дівчата, я "темна" у ГВ, але звертаюся до вас, бо у куми проблема. Доці 3 тижні, на ГВ. Оскільки лікар їй порадив давати груди на вимогу, а не по графіку, то вона так і робить. Але малявка 15 хв. їсть і засинає, при цьому мусить тримати цицю "в зубах". Тобто якщо мамі і вдається витягнути цицю з рота, то це не надовго. І так кожен день і кожну ніч. Їсть - циця в роті, не їсть - циця також в роті. Як бути? Це правильно?

3. Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Мому хлопчику Дем"янку трохи більше тиждня. Я ак думаю в тому моя вина, так як це перша моя дитина, отже досвіду не було. Я в пологовому ту грудь, що зараз більше молока, більше давала малому бо вона була твердіша, і напевно тим ще більше збільшила латацію. То кажите на зціджувати ту грудь, що більше молока:umbrage:

• Подобається Подобається x 2
  4. Анута

Анута Well-Known Member

це правильно :)
    а щоб звільнити трошки руки можу порадити купити слінг (найпростіше на кільцях): і дитині добре, і мамі зручно ;) а на ніч звичайно сумісний сон.

Інночка, в вас лактація тільки налагоджується. Сцідженням ви стимулюєте вироблення молока, тому сціджуючи грудь, в якій і так більше молочка, ви не зробите нічого доброго окрім вироблення нею ще більшої кількості молочка. Тому варто перестати сціджуватись і просто правильно чередувати груди: 2-2,5 години одна грудь, наступні 2-2,5 год. друга. Тобто груди дитині давати на вимогу (хоч і кожні 15 хвилин), але чередувати їх (змінювати) не частіше аніж за 2-2,5 год. Надіюсь зрозуміло написала :ninja:
    в будь-якому випадку питайтесь :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Galya

Galya Well-Known Member

Інночка, дійсно у вашому випадку, щоб вирівняти знов груди, треба частіше прикладати до тої груді, в якій зараз молока менше. Але разом з тим, якщо не виходить різко перестати зціджувати, дотримуватись чергування грудей по 2-2,5 год., то робіть все поступово. Якщо різниця у вас вже відчутна, то більша грудь напевно не зможе витримати так зразу 2 год. Але в будь-якому разі поступово так має вийти і краще лишній раз прикласти дитину до грудей, ніж зціджувати. а коли вже зціджувати (груди дуже набрали, а дитина наїлась і спить), то тільки до полегшення стану, не цідіть багато.

6. Анута

Анута Well-Known Member

в мене теж була одна "улюблена". я не сціджувала, а лише коли годувала з іншої дозволяла щоб з улюбленої спокійно текло. потім все надагодилось. Правда їз-за гіперлактації в тій груді тричі мала Т і застої, але доба в ліжку з малим під боком все вирішили :)

• Подобається Подобається x 3
  7. Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дуже дякую за поради

8. Xomka

Xomka Well-Known Member

Megan! Справді, як і написала Анута, це є звичайна поведінка маленької дитинки, це нормально:) Просто в радянські часи жінка повинна була бути супер: все-все-все встигати, і не було важливим що в неї маленька дитинка з своїми потребами. Суспільство вимагало такої жертви, лікарі мусіли втовкмачувати населенню, що у всьому мусить бути режим, навіть у поведінці малесеньких дітей, і так звиклось що ситуація, описана вами, стала вважатись ненормальною:ninja: Насправді ж новонароджене маля звикає до світу поступово, і спочатку для нього весь світ і навіть мама проявляється лише в одному - в циці:) бо звідти він отримує їжу, насолоду, біля грудей почуває себе захищеним. Цей стан у дитинки може тривати місяць-два, поступово вона розуміє що мама це дещо більше ніж циця, але все-одно материнські руки ще довго будуть захищати малюка від величезної кількості нового:) Дітки, яким ці пару місяців дарували захист якого вони так потребували, виростають більш спокійними, врівноваженими і впевненими в собі, тому що на початку життя отримали "необхідну кількість мами":) Якщо ваша подруга має когось, щоб допоміг по дому, то було б прекрасно їй просто насолоджуватись материнством, якщо ж ні, то дійсно їй потрібен слінг - і дитинка біля мами/циці, і руками щось робити можна:) Але слінг повинен бути з якісної тканини, бо з власного досвіду (маю ситцевий Катінку) якщо тканина не тягнеться так як треба то тільки нервуєшся через той слінг:ninja:

Інночка, вітаємо з народженням синочка:clapping::clapping::clapping: Повірте, все у вас налагодиться:) Терпіння, наполегливості, здоровячка Дем'янчику і вам:) І робіть все так, як порадили вам досвідчені матусі:) і консультанти:): чергуйте груди, коли чергує та що більше набирає - не зціджуйте, хіба злегка підціджуйте, коли чергує та що менше - частіше прикладайте до неї синочка:)

Last edited: Apr 22, 2009
    • Подобається Подобається x 9
  9. Megan

Megan Well-Known Member

Дуже дякую за поради. Просто вона не має кого спитати, питається мене, ну а я вас:).
    Як добре, що є форум:clapping::clapping::clapping:

10. Angel

Angel Well-Known Member

Дівчата караул!молоко зчезло,груди пусті!!!!з двох грудей націдила 40 грам,а мала з пляшечки відмовляється пити,думала так легше буде їй,так як дуже важко ті залишки випити!цілий день малеча голодує.я в шоці незнаю шо робити,вже п"ю Апілак,купу рідини,а результату 0!надіюсь шо то лактаційна криза,і всьо буде добре....бо післявчора так перенервувалась, боюсь шоб молоко не перегоріло:sad:

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Angel, спокійно! Через це всі пройшли. Спокій і витримка. Носіть дитину біля грудей, годуйте якомога частіше і все налагодиться. То що ви не можете націдити не означає, що молока нема!!! Воно є! Зробіть тест на пеленки.

12. Angel

Angel Well-Known Member

З ТИМИ ПЕЛЕНКАМИ В МЕНЕ ШОСЬ НЕДУЖЕ ВИХОДИТЬ.ВИТРИМАЛА ПІВДНЯ:ninja:МЕНІ НА СУДКУ ІДЕ ПРИБЛИЗНО 6 ПАМПЕРСІВ,І ЗАВДЖИ ВОНИ ЗАПІСЯНІ,НУ ТОЧНО ПО2 РАЗИ,ОТЖЕ І ВИХОДИТЬ ШО НЕ МЕНШЕ 12 РАЗ....ЧИ Я НЕ ПРАВА?? І ШЕ ОДИН НЮАНС,Я МАЛА ЗАМОРОЖЕНЕ МОЛОКО,І КОЛИ ЙОГО СЬОГОДНІ РОЗМОРОЗИЛА ТО ПОРІВНЯНО З ТЕПЕРІШНІМ ВОНО ТАКЕ АЖ КРЕМОВОГО КОЛЬОРУ А ЗАРАЗ БІЛЕ-БІЛЕ....ТО ГОВОРИТЬ ПРО ТО ШО ТЕПЕРІШНЄ МОЛОКО МЕНШ КАЛОРІЙНЕ,І ДИТИНА МОЖЕ НАНАСИЧУВАТИСЬ???

• Подобається Подобається x 1
  13. Зорянівонька

Молоко міняється в залежності від віку дитини. Це нормально. В мене спочатку теж було дуже жовте і жирне. Потім біліше.
    А дитина як себе поводить? Нервується? Плаче?

14. Angel

Angel Well-Known Member

а саме цікаве шо не плаче,ніби і не хоче їсти.......я стараюсь з тої бутилочки дати,а вона ні в яку!циця і всьо.......

15. Зорянівонька

Ну і слава Богу!!! Годуйте грудьми і не переживайте! Якби була голодна то дала би знати:)
    Лягайте біля доні і відпочивайте!
    Я зараз взагалі нічого вцідити не можу, а малий їсть добряче:)

• Подобається Подобається x 4
  16. Angel

Angel Well-Known Member

заспокоїли:),дякую,бо йдемо зараз купати,а я вже боюсь тої процедури з годуванням,думаю шо та дитина їсти має????:clapping:

• Подобається Подобається x 6
  17. lapocka

lapocka Well-Known Member

Angel Викидайте ту пляшечку, щоб руки не чухались, читайте підписи наших консультантів, піднімайте собі настрій, духом не падайте без паніки (буде хороший настрій буде окситоцин буде молочко):)
    П.С. молоко не перегорає

• Подобається Подобається x 10
  18. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Молоко виробляється в голові!
    Не раджу пити таблетки, можете попити звичайний теплий чай, прийняти достатньо теплий душ і подивитися відеоролики з включений звуком для підняття рівня окситоцину
    1 відеоролик
    2 відеоролик

якщо ж все ж таки захочете догодовувати (хоча ви знаєте що ознакою недостатньої кількості молока є менше 10 сечовипускань в добу та вага за тиждень менша ніж 125 гр.) то хоча б купіть в аптеці катетер питающий 05 і ставте пластмасовий кінець у пляшку а другий кінець можете ввести в кутик ротика дитини коли вона буде їсти груди (це називається догодовування біля грудей про яке більш детально можна прочитати тут)

• Подобається Подобається x 8
  19. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Angel Я в 3 місяці ледве націджувала 50 грам, коли треба було доню залишити з бабусею. Теж хвилювалася, але не допоювала і не догодовувала. Дитина точно краще висмокче з грудей молоко, ніж ви зможете зцідити.
    Щодо чаїв спеціальних, то спочатку теж їх пила, але потім помітила,що від звичайного теплого чаю такий самий ефект, особливо, якщо його Вам приготує чоловік ;). Головне не хвилюватися. І знову ж таки, якби дитина не наїдалася, то плакала б. А я так розумію, що вона спокійна, а Ви трохи панікуєте.

• Подобається Подобається x 5
  20. Natalya

Natalya Well-Known Member

Angel, більше терпіння і менше нервувань! Все налагодиться, якщо будеш в це вірити. І навіщо зціджувати, хіба у дитини не достатній інстинкт самозбереження, щоб висмоктати собі потрібне молочко?..

• Подобається Подобається x 1
Thread Status:
Not open for further replies.