ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Xomka

Xomka Well-Known Member

куріння і годування грудьми

Лоял, напевно Остапчик засинає з цицею в роті, потім потрошку з*їзджає але смокче, а ти теж спиш і не бачиш що він вже не так прикладається як треба.

• Подобається Подобається x 1
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Молоко. З циці. Дмитро навчився (і полюбив) пити воду чи узвар десь майже в рік. До того тільки й чула постійні "дай дитині воду" :8:.

• Подобається Подобається x 3
  3. maja

maja Well-Known Member

Дякую Nata , я теж постійно чую "дай дитині попити", заставляти не хочу дитя, але вирішила перевірити чи я не біла ворона....

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Для дитини на ГВ не потрібно у вашому віці допоювати, а тим більше - з пляшки :n:
    Якщо дитина виявляє інтерес до маминого компоту - можна дати ковтнути з горнятка і все.
    Щодо какашок кізяками - чим прикормлюєте ?

• Подобається Подобається x 2
  5. maja

maja Well-Known Member

ми вже гамаємо трошки кашу, овочеве пюре, яблучко і банан ... два останні включаю в кашу, а вчора дали сирочок "Тема"

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ну по-перше для інформації довгогодуючими називаються мами які годують більше 2 років.
    по -друге як тут вже було сказана Грудні діти не мають потреби в додатковій воді, бо грудне молоко складається із 87-90% води. Для того, щоб дитині вистачало води, потрібно просто частіше пропонувати груди. У дітей до року центр спраги й ситості перебувають дуже близько. Тому, якщо ви напоїте дитину водою, вона не захоче їсти.
    по-третє не хочу вас лякати але таке випорожнення це скоріш за все запор. Тому бажано щоб ви передивилися раціон дитини і не давали сирих овочів і фруктів що ще зараз вже забула потрібно подивитися.

а вам не здається що сирок ще є заскоро? А скільки разів даєте каші? які? і скільки (яка порція)?

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ви дуже поспішаєте з прикормом: 7 місяців- а вже каша, овочі, 2 види фруктів і сирок. Це забагато. Яку даєте кашу і в якому об'ємі ?

8. Yaremko

Після 2.5 років зменшилося кількість прикладань в ночі (стала як правило 1 а до того було досить багато) до 3 років Максим хотів груди тільки на сон і на прокидання (ми вдень не спали) тому вийшло що в нас було вже як правило 2-3 годування в добу (дуже рідко коли годувався в день). На нинішній день можемо не їсти добу (більше мої груди не витримують і приходиться просити на що він не відмовляється) Годування триваються дуже дуже мало ну до 1 хв. ну може 3 хв. і все.
    Оскільки ми зараз починаємо ходити в садочок то я бачу що потрібно збільшувати кількість прикладань хоча б до 2 в добу бо це жах. Всі діти хворі якщо не на кінцевому етапі хвороби то на початку. І якщо груди не захищать від хвороби то хоча б зменшуть кількість днів хвороби ну в крайньому разі хоч полегшуть перебіг хвороби і це вже досить багато. Бо ми взагалі не хворіли тих 3 роки, якщо були соплі то через день і сліду не було, хіба що в 5 міс. на фоні прорізування зубів через соплі і температуру трохи кашляв і то менше тижня, а так я незнаю що таке дитина хвора.

• Подобається Подобається x 11
  9. maja

maja Well-Known Member

Кашка в нас Хумана гречка і рис часом теж даю.
    Прикорми ми ввели бо за три останні місяці попрпвляємось тільки на 300 гр. а при народженні було 2700 гр.
    Порція каші в мене приблизно грам 60-100 один раз в день.

10. maja

maja Well-Known Member

дякую Вам, Yaremko
    Ваші поради як завжди до речі.
    Правда мій Павлусь так виклянчує з тарілки , що не дати попробувати йому просто не можливо. Дитина хоче їсти нові продукти - це приносить йому таке задоволення. А мені правда прання і прибирання...

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

каші кріплять, спробуйте кілька днів пригодовуватися лише фруктами і подивитися на зміни з випорожненнями
    І обов'язково давайте запивати будь-який прикорм маминим молочком!

12. Анута

Анута Well-Known Member

ну так дати спробувати на язичок не проблема, але не повноцінна заміна годування. Після грудного молочка інша їжа дещо важкувата. Тому варто зовсім по трішки, поступово і не навантажувати шлуночок і ЖКТ

• Подобається Подобається x 3
  13. Loyal

Loyal Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Мій пацан, як йому не так тече, бере цицю в руки і поправляє так, як йому треба. Тому в нас з тим проблем нема :)

14. maja

maja Well-Known Member

просвітьть мене, будь-ласка, як ??? дякувати , щоб отак внизу лінієчки відображалося, я щьолкаю щьолкаю, і не можу знайти..:8:

15. Yaremko

Дівчата це так для інформації.
    хочу звернути вашу увагу на запори! бо запори запору рознь!!!! одні продукти даються коли погана перестальтика кишки (кал суцільний але грубий) а протилежне дається коли перестальтика за сильна (дитина какає як козочка гранульками)!!!
    Тут бажано щоб проконсультуватися з педіатром (ну хто хоче може і з проктологом це ж його парафія) щоб порекомендував що їсти при якому запорі бо в одному випадку їсти сирі овочі та фрукти можна а в іншому в ніякому разі бо буде ще гірше!

16. Despina

Despina Well-Known Member

Цілком з вами згідна. Слінг - це просто супер і всім мамам, які сумніваються, можу сказати, що слінг дарує величезну свободу:)
    От тільки користуватися ним ми почали тільки з 2,5-3 місяців. Справа в тому, що моя малеча ну ніяк не хотіла носитися в лежачому положенні. Крутилася, як хробачок маленький, хникала, а як тільки я міняла положення на вертикальне, - зразу заспокоювалась. Їй треба було зразу все бачити, а положення стовпчиком для новонароджених не є дуже корисним.

17. Yaremko

Ну можливо потрібно зразу в гілку слінги переходити.

18. Yaremko

Ну, те що напевно всі знають

19. levandivka

levandivka З яйцями...

• Подобається Подобається x 5
  20. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ну от може деколи спросоння він поправить але не зовсім правильно, і в результаті тріщинки:confused:

Thread Status:
Not open for further replies.