ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ніка

Ніка Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

а чого це вас турбує??? я почала переживати, коли ми 1 раз почали какати. хай краще собі швидше процес іде!!! ніж по 2 дні чекати, щоб дитина покакала!!!
    думаю, 3 рази за ніч достатньо! принаймі у нам так завжди було - 12 ночі, 3 і 6 ранку. деколи правда може на годину збиватись. але ми поправляємось добре, так що нема на що скаржитись!
    ;)

• Подобається Подобається x 3
  2. Galya

Galya Well-Known Member

1.Якщо гамає по 5 хвилин, то треба прикладати частіше і пропонувати ту саму грудь 2-3 години, щоб сумарно дитина їла з кожної груді хоча би по 20-30 хвилин (тільки так вона встигає добратись до заднього молочка).
    2. Обовязково годуйте між 3 і 8 ранку, тоді найбільше активні гормони, що відповідають за кількість молочка. Бажано в цей проміжок хоч 2 рази годувати.
    3.Це певно йшлося про діток на штучному годуванні;) На ГВ і 1 і 3 рази за день нормально. Годуйтесь на здоровя!

• Подобається Подобається x 11
  3. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Шановні консультати з ГВ та матусі, які пережили кесерське :)! Питання до вас - в мене, скоріш за все буде планове кесерське, наркоз Депріван (знаю наперед , бо алергик) + антибіотик внутрішньовенньо Ципринол (теж не маю на нього алергії). Читала, знаю, розумію, що дитя треба прикласти до грудей, коли прийду до тями після наркозу. Чи буде молозиво містити вищезгадані препарати?. І друге питання - я неналежу до тих жінок , що будуть нити - зле, шов болить і тд. Мені б своє дитя дістати, цицю дати гамати і вперед з пологового :), але може ви знаєте з досвіду, яка ймовірність того що дитя будуть підсаджувати на ШВ? Бо боюся того як чорт ладану :). Дякую.

4. Nata

Nata Well-Known Member

У мене два кесарських (медінститут і Батальна). Двічі дітей приносили відразу як відійшла від наркозу. Другий раз через 6 годин після операції я пішла в палату з дитиною. Про ШВ ніхто словом не обмовився. Моїх дітей не підгодовували, поки я приходила до тями.
    Молоко у мене почало прибувати на другу добу, до того з молозивом проблем не було.
    Не переймайтеся через операцію, з досвіду: це жодним чином не шкодить правильному і довгому ГВ.

• Подобається Подобається x 7
  5. lapocka

lapocka Well-Known Member

Наша малявка народилась 00.50. дитину мені принесли десь протягом дня на годування, я сказала сама, цієї ж ночі дитину також забрали від мене, бо на час перебування в післяопереційній немає спільного перебування. В післяопераційній була 2 дні на 3й перевели в звичайну палату, в якій ми були разом. за час перебування в післяопераційній мала була зі мною 70%часу.
    Досить важко післяКР, в перший день навіть коли кашляєш болить шов(а прокашлятись дуже хочеться після наркозу:umbrage:)
    в перші дні просіть про допомогу медпрацівників, нате вони там і є і шануйте себе :)

Останнє редагування: 2 Лютий 2009
  6. Galya

Galya Well-Known Member

Почитайте гарну статтю (ситуація сьома, особливо). І цю. Головне - мати надійну людину, яка прослідкує, щоб без вашого дозволу нічого дитині не давали до першого смоктання грудей.

• Подобається Подобається x 1
  7. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

в мене біда... проснулася нині зранку... цідитися, а груди - порожні. напирскала 20гр молока (вчора було 150гр) і сиджу плачу... дитині нині мають давати молоко а в мене його НЕМА... куди зникло не знаю (щоправда вчора пережила шок і знову високий тиск 160/110)
    Що пити? Що їсти? Що робити? я не хочу втратити радість та щастя годувати дитину груддю.

Дякую, за відповідь.

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Adriasia, Вам не можна нервуватися, заради ГВ і Вашої донечки - мусите бути спокійною! І не забувайте нормально харчуватися.
    Тепер щодо цідження: скільки разів зціджуєтеся і в який час ?

9. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Щотригодини 9:00 12:00 15:00 18:00 21:00 груди ціджу по черзі

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Адріася, зайдіть у підпис Ксані - там все гарно розписано.
    Основне на що зверніть увагу: в п.5 "прикладати до грудей по вимозі але не рідше ніж кожні 1,5-2 год.(вдень) " Відповідно вам потрібно так само часто зціджуватись, чим частіше це робитемете, тим більше буде прибувати молочка. І п.8 "Щонайменше 3 нічні годівлі. Нічні годівлі найбільш повноцінні й забезпечують стійку лактацію. Саме вночі, з 3 до 8 ранку, гормон пролактин виробляється в максимальній кількості ". Тобто і з 3 до 8 ранку теж треба зціджуватись.
    Але я не консультант по ГВ, і не знаю чи таким чином ви не заробите гіперлактацію, чи ще якихось проблем, тому чекайте ще відповіді від консультантів.
    П.С. А зціджене лишнє молочко (яке поки що Йоанка не з*їсть) можна заморожувати і потім використати)))

• Подобається Подобається x 6
  11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Також потрібна стимуляція вироблення молока вночі, тому необхідно хоча б 1 раз цідитися у проміжку між 3 ночі і 8 ранку, обидві груді.

12. нталька

нталька Well-Known Member

Не маю таких знань як консультанти з ГВ, але з власного досвіду можу сказати, що можна і менше разів на добу цідитися і зберегти лактацію. Після пологів була в лікарні і цідилася лише тричі на добу: ранок - день - пізній вечір. Потім дома вже разом з дитиною збільшили необхідну кількість молока. :)

13. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

СВою малу я годувала перший раз десь на протязі двох годин після народження. А потім 2 тижні ми вчилися нормально смоктати. А вже як навчилися, то гамали цицю до року і двох місяців. Потім Катруся сама від неї відмовилася. Скажу чесно, що то годування була нелегка справа, але дитина того варта. Тому моя порада: робіть все для того,щоб годувати грудьми і ви не пожалієте потім.

14. Андріана

Андріана Well-Known Member

Ой, що я вчора пережила, чесно не думала, що це можливо вже коли дитина велика. Зранку встала чучуть поболювала грудь, але чучуть так деколи бувало, але протягом дня проходило, то й я не звертала увагу, зготувала обід, пішла гуляти з Юльою, зайшли трохи до баби, і тут різко міняється моє самопочуття, жахливо починає морозити, ломати кості, голова болить і грудь наливається сильно і болить:8:, а мале заснуло, поки вона спала я натовкла капусту і приклала, чекаю коли Юля встане щоб розсмоктала, а вона не хоче "цицю з капустою", я вже й помила, а в неї все одно істерика і голодна, бо вже кілька годин не їла, а не хоче і всьо, а я сиджу і плачу:sad::sad::sad:, бо все жахливо болить, і я сама не можу розцідити, бо грудь велика, трерда, болить, та й я слаба, температура 40", ще так трохи помучилась і вирішила йти додому, може якось вдома Юля заспокоїться і поїсть, але ЯК? мене так калатало, що в баби понавдягала 3 светри, не знала як дійду. Але добре, що прийшли додому, залізли під покривало (я навіть не змогла роздягнутися так мене морозило) і лягли спати і цицю їсти, так лежали і їли, потім поспали 2 годинки і трошки полегшало, менше боліло, Юля ще цілий вечір їла ту цицю, правда я до сьогодні до обіду була ще слаба, а тепер вже температура впала і вже майже не болить, Юля вже майже розсмоктала. Яка тому причина не уявляю, хіба, може, де мале товклося і ліктем притиснуло чи стукнуло. Але добре, що все добре закінчується.

• Подобається Подобається x 4
  15. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

В мене таке було коли нам було 3 тижні-це початок маститу. Ми поїхали в пологовий мені поставили крапелницю,потім збивали темп.уколом,зцідили до кінця. І ще 5 днів піся кололи антибіотик,а малому давала біфідумбактерин.
    Я б вам радила звернутися до маммолога!!! З таким не жартують

16. mirtagroffman

mirtagroffman миється в бані

это банальный лактостаз..и хорошо что его так успешно рассосали..:)
    а вот маммолог, лактолог и прочие прочие кто приезжает с больнички только и умеют - пугать гнойными маститами, и колоть антибиотик..сцедили до конца..это не возможно..молоко как слюна - есть всегда..Жаль что вы не обратились к консультанту по гв..все бы было менее травматично и медикаментозно..:confused:

• Подобається Подобається x 7
  17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Андріана ви молодець ви не розгубилися і все зробили відмінно. Дуже часто щось стається в ночі що мама непам'ятає і це зрозуміло бо в ночі потрібно спати.
    Оскільки все скоро пройшло то це скоріш за все був лактостаз.
    Лактостаз или мастит?
    Абсцесс. Из практики консультанта по грудному вскармливанию

• Подобається Подобається x 5
  18. Андріана

Андріана Well-Known Member

так, дяюкую за підтримку, я так і думала що до лікарів не можна, бо там відразу або антибіотики або поріжуть та ще й скажуть припинити ГВ, тому все надіялася що мале розмокче той лактостаз

• Подобається Подобається x 4
  19. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

О, я теж випадково потрапила на один російський "беременный" форум, то там була гілочка, де вагітні мами обговорюють суміші, які варто нести у пологовий. У список їм включили!!!:8::8::8:

• Подобається Подобається x 5
  20. Анута

Анута Well-Known Member

в мене теж таке було, до того ж десь у віці малого старше 1,6 роки. була дуже здивована Невже в такому віці...? але розсмоктав і все ок

Статус теми:
Закрита.