ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

То мабуть було, як казали в Молочних ріках "белое пятно" - одна дірочка на соску заросла тоненькою шкіркою і через неї з 1-2 долей молоко не могло витекти. Можна було просто проколоти її голкою обережно або розпарити вологим гарячим рушником. Як воно саме відкрилось, то можете помастити пуриланом чи бепантеном. Але якщо то гнійний пухирець, то кажіть, треба інакше.

• Подобається Подобається x 1
  2. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

В мене зараз така проблема:
    мала хоче одночасно обидві груді, і прикладається то до одної, то до другої. То виглядає так, що я дві цицьки виставлю,:shy: а вона тішиться. Вдома ладно, а на людях так само вимагає.:bazar: Що робити?
    Я їй вже почала казати, що одна циця відпочиває і набирається молочка, бери ту, поки мало допомагає.:sad:

3. klen

klen Well-Known Member

В мене точно те саме. Мусить попробувати і з одної і здругої. Прада я обидві не виставляю. Вона бере 1 я другу ховаю, вана ту випускає тягне другу, а я першу ховаю. І так в хованки бавимося :lol: Але получається що обидві циці на раз. І щоб тіки одну домовитися неможливо.

• Подобається Подобається x 4
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

guculyanka, klen,
    циця - мамина і "розпаковувати" її може лише мама. Дитина тільки дає зрозуміти, що вона хоче, а мама сама витягає і дає. Не варто дозволяти дитині роздягати маму. А те, що дитина у віці рік з хвостиком хоче дві груді за одне годування - нормальна поведінка. Можна пробувати домовлятися: зараз мамі незручно, а от дійдемо до он тієї лавочки (показуємо до якої , починаємо з невеликих компромісів:) ), тоді мама дасть іншу цицю.

• Подобається Подобається x 5
  5. Galya

Galya Well-Known Member

Це нормальна поведінка дітей після року. Можна пробувати домовитись, що на людях можна тільки одну цицю, а вдома як захоче. Але мені наприклад було простіше теж кожен раз ховати іншу, але дозволяти обидві за раз:)

• Подобається Подобається x 5
  6. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Останні кілька тижнів мені взагалі тяжко з ГВ, бо дуже чутливі стали груди. Кожен лишній доторк - додатковий подразник...:sad:
    Дякую за відповідь, будемо виправлятись.

7. Юстина

Юстина Well-Known Member

Дуже сподіваюся, що сьогодні "врятувала" одне дитятко від сумішей!
    В дитячому магазині випадково розговорилися з молодою мамою. Все було ок, доки дівчина не сказала:"Ой, а нам вже три місяці. Час на суміші переходити, бо молока вже в мене нема... Можете якісь добрі порадити?..." :shutup::shutup::shutup: Ага, можу... "І тут Остапа понесло"... Розмова закінчилася вже за межами магазину. Ніби вдалося переконати маму "не напсувати"... Ну, принаймі, суміш, за котрою вона прийшла, залишилися стояти на поличці "Карапуза". Ура!

• Подобається Подобається x 21
  8. Ksani

Ksani Well-Known Member

:clapping::clapping::clapping::radist::dance:

• Подобається Подобається x 2
  9. Марина1234

Марина1234 New Member

Підвищення лактації

Доньці (4 міс.) недостатньо грудного молока. Підкажіть, будь-ласка, хто що може, якими способами можна збільшити кількість молока? Можливо, зміна чи щось нове в раціоні мами, чи якісь чаї, чи щось таке?

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: Підвищення лактації

Щоб збільшити кількість молока, треба почастіше прикладати донечку до грудей. Перед годуванням можна прийняти теплий душ, або випити чогось теплого, тоді молочко буде швидше текти. Але перше що хочеться вас спитати - чому ви вирішили, що молочка дитині не вистарчає; чи робили тест на мокрі пелюшки? Окрім того бажано щоб ви написали, як годуєте, тобто як чергуєте груди, скільки часу дитина їсть, чи правильне прикладання і т.д. Тому що щоб знати чим у вашій ситуації допомогти, треба знати максимальну кількість подробиць про вас і дитинку.

• Подобається Подобається x 6
  11. Юстина

Юстина Well-Known Member

Відповідь: Підвищення лактації

Я нещодано стикнулася з чимось подібним і теж просила тут поради, але на іншій гілці. Так що розповідаю тепер з власного досвіду. Закинула пити усі чаї і не чаї, котрі ніби підвищують лактацію, майже дві повних доби провела з дитиною в ліжку, постійно прикладаючи до грудей і змінюючи пози для годування і... набралася позитивного настрою. Наразі (ттт) "працює"! Юстина за другий місяць набрала 1300 г (за перший всього 500 г)!

• Подобається Подобається x 17
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А в мене вже більше місяця соски не заживають.... кожне годування дуже боляче, і пуреланом вже мащу і прикладаю правильно... і ніяк..... один сосок надірваний так що утворився ротик на основі соска, а другий просто болить жахливо і деколи сукровиця буває.....
    А ще мала моя за перший місяць набрала лише 500 гр.... маловато щось, це при тому що вона з циці в перший місяць взагалі не злазила....

13. Женічка

Женічка Well-Known Member

обліпіхова олійка мені дууууже допомогла, за пару днів всі ранки зникли

14. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ніколь, а ви впевнені, що правильно прикладаєте? Адже при правильному прикладанні сосок не страждає, і навіть якщо був травмований, мав би зажити вже... Може викличте додому консультанта по ГВ? Ось у нас Галя тут є на форумі, вона, думаю, зможе вам допомогти і на ділі подивитись що там у вас з ситуацією, щоб змінити її на краще. Таня Яремко теж ніби консультує. Про Ксані не знаю, чи додому виїзджає:o Про травмовані соски знаю по собі, що це за жахливий біль, в мене був період коли малий так понагризав яснами, що я два тижні мучилась, але це все було через неправильне прикладання - він постійно зїзджав на сосок (особливо вночі) і травмував вже травмовані місця наново:8: Добре що тепер все налагодилось. Два тижні то в мене був найдовший термін, а до того були випадки по пару днів і переважно на правій груді:8:

• Подобається Подобається x 10
  15. Nata

Nata Well-Known Member

Дівоньки, пишу ще ра. Я мала проблеми із прикладанням поки малому не підрізали плівочку під язиком. Він не міг нормально витягати язичок і травмував соски.
    Боліло страшенно. Малий пив не молоко, а кров. Після підрізання все стало нормально

А консультанта я б таки викликала...

• Подобається Подобається x 9
  16. Galya

Galya Well-Known Member

Ще можна спробувати робити содові ванночки - 1 ч.л. соди на 1 скл.води - і тримати в них соски по пару хвилин пару раз на день. Якщо стане трохи легше, то це може бути молочниця, соски довго не заживають при молочниці. Але швидше за все таки неправильне прикладання, бо і вагу не надто багато набрали (хоча в межах норми, але нижня границя). Терпіти біль при годуванні не можна і не треба, нікому від того ліпше не буде. Треба виправляти прикладання, поки не пізно.

• Подобається Подобається x 6
  17. ірен

ірен Well-Known Member

І в нас таке було...Десь 2 місяці соски постійно жахливо боліли,пекли,під час годування я плакала,не раз малий аж кров смоктав.Виручив мене Бепантен і декілька раз робила ванночки -2рази.А з бепантену не злазила до 3 місяців

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Можливо питання вже заїждене, але не для мене, донечка, ніби і нормально вагу набирає в три місяці важила 5,500 якщо народилася 3,100; і соски живі-здорові, але
    1. От почала я переживати, чи доця гамає пізне молочко, бо процес годування, так і не збільшився, приблизно 5хв. Як це можна перевірити?
    2. Перестала прокидатися в ночі, правда я через сон її годую(3 рази за ніч в середньому), чи це не замало?
    Бо до недавна, вона вночі гамала що 2 години.
    3. Може навіть не дуже стосується даної теми, але йде супутньо, читала що дітки в нашому віці какають 1 раз на день, а ми 2- 3.
    Ніби нічого страшного, але то все мене в сукупності дуже хвилює:sad:

19. natorella

natorella Well-Known Member

Я сьогодні дуже засмучена.:sad: в мого 3рідного брата народилась дочка позавчора. Ми сьогодні до них телефонували і тітка мамі моїй сказала: "Молока немає, ми мучимося. Хоч би місяць погодувати." ви навіть не можете уявити як мені хр...во (вибачте). А зараз сиджу і думаю, що мені треба було взяти трубку і по можливості розказати що і до чого.
    Певно піду і буду дзвонити, поки не пізно.:sad:

• Подобається Подобається x 13
  20. natorella

natorella Well-Known Member

Доповідаю: мінімум розказано, чекаю елек.адреси щоб накидати посилань. Головне в родичів є бажання.:)

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.