ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. maja

maja Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

шановні мами, не забувайте, що нічні годування збільшують кількість малока і продовжують лактацію. я після дроблення каменів у нирці (дитині було 5 міс.)молоко практично втратила - з болю і стресу. Але нічні годування і часте прикладання відновили лактацію полвністю.

• Подобається Подобається x 18
  2. Galya

Galya Well-Known Member

При правильному прикладанні ніякого дискомфорту, а тим паче слідів від зубів бути не має :sad: Дитина ж не жує груди (в вашому випадку, підозрюю, що жує-смокче сосок), а здійснює коливальні рухи язиком і тим самим ніби витискає собі молочко з молочних синусів, які знаходяться на 1-1,5 см нижче соска. Саме тому важливо вкладати дитині побільше нижньої частини ареоли в широко відкритий рот. Якщо відчуваєте, що дитина зїжджає на сосок - легенько витягуєте груди (палець засовуєте між ясна), кажете дитині, що так не можна, що мамі болить і т.д. і знову правильно прикладаєте.

• Подобається Подобається x 4
  3. Андріана

Андріана Well-Known Member

та все не так страшно, прикладання правильно,сосок не жує і язиком коливальні рухи є, просто верхнім зубом сильніше впирається.
    Дякую за поради.

4. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Ні, ви не одна:) У мене було те саме після кесаревого

5. Масік

Масік Well-Known Member

а ми теж починаємо кусатися , правда поки яснами але вже боляче , коли пробую пояснити що маму болить , Маркіясик від сміху заходиться , і ще я зауважила що на вечірні годування в мене дуже мало молока залишається , тому малий може вночі що 2 години ставати їсти , зате вдень без проблем 4 години витримує .

• Подобається Подобається x 1
  6. natorella

natorella Well-Known Member

я буду зараз трохи жорстка, вибачайте
    чого ви кажете шо витримує 4 години, як ви то перевіряли, ви шо не годували дитину 4 години вдень? чому? для якогось експерименту?
    в мене коли дитина годину не їсть цицю я починаю сумувати і переживати. :xaxa:
    мому вже майже рік - але я йому пропоную цицю часто
    вночі може спати з нею - я то не вважаю як наслідок “порожньої циці ввечері”, вона порожня:xaxa: у вас бо лактація налагоджується
    шо означає -
    , ви що , перепрошую, виділили певну норму, яку дитина до вечора перевиконує

а тепер до всіх
    дівчата у Тані Яремко і Оксани-Ксані є в підписах посилання, ви їх перечитуєте? ми ж постійно торочимо - годувати пропонувати не відривати
    а питання ті самі - не наїдається, порожньо, просто смокче
    ну я з вас не можу:suicide:

• Подобається Подобається x 11
  7. Анута

Анута Well-Known Member

якби перечитувалось, то напевно ця темка не налічувала б 300 сторінок ;)
    все йде по колу... але для кожної новоспеченої мамусі її питання-проблема є най-най і так певно буде по колу, прийдуть нові і будуть ті самі запитання, а відповідати вже певно будуть ті, що сьогодні питаються

• Подобається Подобається x 10
  8. Масік

Масік Well-Known Member

Я не прихильник годування по годинах, але коли дитина в мене наїдається і потім 4 години між годуваннями активно бавиться чи спить , не буду ж я йому насильно цицю в ротик пхати . Експерименти я не проводжу, а просто вдічуваю що саме зараз потрібно малюку, і при такому режимі ми не зле набираємо. Щодо вечірніх годувань то просто зважувала малюка і вираховувала скільки він з"їдає.

• Подобається Подобається x 3
  9. Масік

Масік Well-Known Member

10. Юстина

Юстина Well-Known Member

а тепер до всіх
    дівчата у Тані Яремко і Оксани-Ксані є в підписах посилання, ви їх перечитуєте? ми ж постійно торочимо - годувати пропонувати не відривати
    а питання ті самі - не наїдається, порожньо, просто смокче
    ну я з вас не можу:suicide:[/QUOTE]

А для чого тоді існує ця гілка? Я особисто уважно перечитала усі статті, усі рекомендації. А мій випадок видався мені таким, що не підпадає ні під одну з них. Потребувала консультацію і отримала вичерпну відповідь, за яку щиро вдячна.

• Подобається Подобається x 8
  11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

А статті дійсно потрібно читати. Бо це трохи надоїдає відповідати а відповіді даються на дописи часто неграмотні (вибачайте але так є) і навіть сили щоб виправити вже не ма бо про це говорилося міліон разів.
    У вас проблема та що ви дуже мало годуєте в день! а відповідно на вечір молока досить мало а за ніч дитина намагається всі пропущені годування наздогнати.
    РЕКОМЕНДАЦІЯ годувати досить часто! Дуже сумнівно що ваша дитина наїдається а ж на 4 години.

• Подобається Подобається x 6
  12. Масік

Масік Well-Known Member

Даруйте але як рекомендують тут годувати мало не щогодини, то коли ж дитячий шлцночок має відпочивати , та й кінець кінців коли ж мають ферменти для перетравлення виробититися це раз , а два про те що мій малюк не голодує свідчить дуже хороша прибавка в масі, в міс ми важили 8.500 кг , це при тому що маса при народженні була 3900, як на мене більш ніж достатньо. І даруйте як на мене форуми створені для того щоб спілкуватися і хай це питання прозвучить 10, навіть 20 разів, знайдуться ті хто на нього відповість , бо не знаю як ви , а от у мене з появою малюка часу обмаль , і перечитати всі 300 сторінок для того щоб знайти потрібну мені відповідь справді накладно, цей час краще все ж таки присвятити дитині

• Подобається Подобається x 5
  13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

І ще раз, а спеціалізовані статті потрібно читати то таких дурниць говорити не будете. Про ферменти ви мене в били. Шлунок дитини фактично не бере участі у переварюванні молока. Молоко проходить через нього транзитом, перебуває в ньому 15-20 хв., а потім попадає в кишечник, де само себе переварює (бо молоко в своєму складі має ферменти!) і всмоктується стінками кишечнику. При частому годуванні шлунок не розтягується, а вночі відпочивати не повинен, він і так майже не працює.

А гормон який відповідає за кількість молока живе в крові не довго, приблизно 1,5 години тому годівля раз в 3-4 години зменшує вироблення молока приблизно в геометричній прогресії.

У перший місяць вага визначається від ваги в перший місяць віднімається вага яка була при виписці (або найменша вага в роддомі) І тут виникає питання чи дійсно дитина була виключно на ГВ (без ніякої водички, ніякого чайочка і догодовування) за весь цей час?

Останнє редагування: 15 Січень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  14. Galya

Galya Well-Known Member

Може бути, що у вас гіперлактація, тоді дитина може наїдатись і на 3-4 години і багато спати між тим і дуже гарно набирати вагу. Різні випадки бувають, треба в першу чергу дивитись по дитині - набирає вагу, багато пісяє, здорова, весела, то все впорядку:) Але для налагодження системи запиту-пропозиції молока все ж варто годувати хоча б через 3 години і обовязково вночі. Стосовно висипатись - спочатку мені здається, всі не висипаються, а потім пристосовуються кожен по-своєму.
    Про ферменти ви загнули - це ж про дітей на штучному годуванні, яке важко травиться (тай у складі сумішей немає ферментів для їх травлення, а в дитини їх теж обмаль ще), а грудне молоко природою передбачене як цілодобова їжа, травилься дуже легко і засвоюється.
    Вечірні зважування - зовсім не інформативні. Може дитина за день наїлась більше, ввечері менше, вночі знов більше - головне що сумарно набирає вагу дуже добре:)

15. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

в мене дитина від народження і досі ість кожні 45 -60 хв. , ніколи не вважала це не нормальним :) і не обмежувала іі. я іі не заставляю , а просто пропоную. зважуваннями теж не страдаємо, хоча до родів думала що буду зважувати як в універі вчили ( до і після годування) :)
    щє пригадую пари з акушерства на яких розказували про 24 часове безперервне вигодовування ,для становлення лактаціі. ( хоча багато кажуть, що в мед. ун. нічого не вчать стосовно ГВ , мені чомусь дуже яскраво запам"ятались і допомогли пари на яких це обговорювалось, але іх дійсно було мало) і щє запам"яталось як казали що молоко виділяється на вимогу дитину і якщо його не вистачає значить треба частіше годувати. :)

і я дечого не розумію, як може мама відчивати скільки в ней в грудях молока, і як може таке бути, що зранку молоко було , а ввечері вже нема....:confused:

мені також здається це все говориться через брак знань в цьому питанні, і вплив старших поколінь.
    треба бути відкритими до новой інформаціі, а не жити тільки тим що вже знаєш. :)

P.S. : Масік, все хочу запитати вас , ми часом не на одному потоці вчились? ваших фоток на ДП не бачила , але не покидає мисля що я вас знаю. ;)

16. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Мене дивує одне - деякі люди тут розказують свою ситуацію, просять поради, а потім ту пораду починають критикувати і казати "я мама я ліпше знаю...". Якщо так то для чого питати? Або може просто варто спробувати зробити так, як рекомендують, хоча б 2 дні і подивитися чи будуть зміни на краще, як ні, то хай буде як є. Ну, це моя думка від прочитаних останніх сторінок.

• Подобається Подобається x 7
  17. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я дотримуюся усіх рекомендацій, що тут отримую від дівчат, точніше від дівчат-фахівців. І що найцікавіше і найголовніше, це дає позитивний результат, за що безмежно їм вдячна. Неприємним є те, що коли ти ділишся своєю, дійсно, проблемою і просиш поради, отримуєш на гілці у відповідь чуть не осуд... Кожна дитина, як і кожні, пардон, груди - індивідуальні і неповторні... Швидше, неповторимі...

18. natorella

natorella Well-Known Member

я написала не осуджуючий пост а скоріш за все рекомендаційний, це заклик до тих хто не має часу все перечитувати
    просто є в дівчат підписи з посиланнями - раз прочитав, заніс в Меморіз;) і перечитуй:shutup:

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Лідочка, дякую ;)
    Просто деколи мама шукає не так поради, а підтвердження того, що не лише у неї такі проблеми. Бо щоб прийняти пораду, потрібно визнати, що робила щось не найкращим чином, а не всі до цього готові. Саме тому я особливо тішуся за мамусь, які, вже годуючи, змінюють свй підхід до годувань, організовують спільний сон, перестають давати дурник і т.п. Такі мами просто молодці! :y:

• Подобається Подобається x 12
  20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Стільки всього написала і все пропало через той інет:cesored:
    Yaremko, Ksani, natorella - майте трошки терпіння до нас :) Ваші поради дуже нам потрібні, але деяким матусям (типу мене) треба повторювати декілька разів:shy:

Статус теми:
Закрита.