ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Читала (десь в ЖЖ:)) що при ГВ рекорд некакання - 21 день, в тієї матусі що цю інфу нарила, малюк не какав 16 днів:p
    Ми теж з 4 місяців стали какати через день, а з 5 уже через два. Пробую вводити прикорм і постає нова проблема - як визначити чи є в дитини запор при введенні нового продукту, якщо какає так як і при ГВ - через 2 дні:confused: Тобто чи нормально це? Швидше всього ні, але через який час внормалізується і як правильно вводити прикорм, якщо на ГВ не було какання щодень:confused: (я їм і супчики і фрукти-овочі, та й в мене все нормально, і малому давала все що на форумі рекомендували, а нічого поки не міняється)
    П.С. Надіюсь не офтоп - все-таки теми повязані:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Анута

Анута Well-Known Member

колись читала що для дитини на ГВ цілком нормально не какати навіть тиждень. це лише говорить про хорошу засвоюваність молочка. але це за умови, що дитина веде себе спокійно і це їй явно не дошкуляє (судячи із вашого опису)

3. Galya

Galya Well-Known Member

Якщо вас турбує баланс між переднім і заднім молочком, то між ними пропадає різниця десь між 6 і 9 місяцями, тоді вже можна і 2 груді за 1 годування давати, як хочете - без великої різниці. Але якщо у вас за 3 години вже груди не витримують, то дивіться по ситуації - вам же не треба "як книжка пише", а як вам і дитині добре:)

4. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Були у нас вчора гості........ чоловіка друг з жінкою і синочком 1,3р. та так мене дратували, що не могла дочекатися поки ступляться. Мама лікарка, але на жаль як і більшість лікарів нічого не знає про користь ГВ, спільного сну і тому подібних дитячих радостей, годувала дитину пів року виключно на ГВ (добре шо хоч так), а далі пішов швидким темпом прикорм і в 8 місяців вже відлучила:eek:, мотивуючи що нема чого так довго годувати, в молоці нема нічого корисного і треба повноцінно харчуватися дитині(при чому зі столу дитині нічого не давала, а привезла в термосі пісну кашку), а найголовніша причина відлучення мене просто шокувала, вона собі просто не уявляє як би то дитина в публічному місці вимагала цицю та ще й ХЛОПЕЦЬ:eek::eek::eek:,за те їй більше до вподоби не висипатися, вставати по ночах і по годині тормосити колискою і ще жалітися, а ще хочу додати, що дитина абсолютно неконтрольована, він змітав все що йому попадалося до рук, ліз до всього!!!пралки,газової плитки,мікрохвильовки,посуди,шафи,всього-всього, за ним не вженешся, при чому на мене не звертав ніякої уваги, що я сварила на нього чи відганяла від небезпечних приладів, і це він був ще чемний!!!:scare:, ми з чоловіком були в шоці. На жаль, самі розумієте, тут глухий номер щось пояснювати чи доказувати, мамаша лікар, себе дуже високо несе, вона "всезнаюча" і я не хотіла щоб з гостини виріс скандал:shutup:, ось така в нас була антипопуляризація
    все виговорилася

• Подобається Подобається x 12
  5. Анута

Анута Well-Known Member

Андріана, я теж на свята мала шоу, але то ми в гості їздили. слава Богу, я підозрівала що не варта їхати як запрошували на обід (ми поїхали десь на сьому) і ті три години нам вистарчило поза вуха. старший хлопчик - собі таке в страшному сні не уявиш (вихований комп.іграми та телеком, а малому лише 8 років), молодшому рочок - худенький, маленький, легенький (певно з 7 кг)... чи годують грудьми я не питала вже, мені вистарчило коментів нашого ГВ в 2 роки і того що річну дитину пеленають на патичок для "спокійного сну"...
    додому ми їшли мовчки - сказати просто було нічого....

• Подобається Подобається x 8
  6. Ная

Ная Well-Known Member

:eek::eek::eek: А то як??? Ще про таке не чула...:confused:

7. Nata

Nata Well-Known Member

:D:D:D:D:D:D:D слів нема, одні звуки
    це капець :shutup:

• Подобається Подобається x 3
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В мене є питання щодо кількості молока. Наперед скажу що моя мала вдень дуже мало спить, може буквально пару годинок поспати в квартирі або на вулиці, весь решта час вона їсть молочко, або робить вигляд що їсть. Отже просипаємось з ранку, вона поїла 1 грудь.... зранку груди обидві повні, вона аж взахльоб їсть, значить виїла першу, наби біля грудей заснула, тільки перекладати - вона вже просипається, і засинати не збирається, починає знов шукати цицю..... добре, поїли другу цицю - теж висмоктали скільки влізло...заснула....тільки перекладати - знов проснулась. І так майже весь день. На руках постійно біля грудей її тримати немає можливості бо і вдома є справи, а я одна пістійно зранку до вечора..... деколи снідати виходить тоді коли вже люди пообідали.
    І от вона може цілий день істи груди...то одну то другу.... з таким режимом під кінець дня груди вже наощуть здаються пустими... і коли вона їсть вона може довго жувати грудь аж поки ковтне.
    Як зробити так аби молоко і під вечір було в достатній кількості?
    Бо ввечері вона вже не наїдається... і може отак потрошки висмоктувати аж до 2 ночі...потім відрубується... і спить без просинать до 9 ранку. Вночі коли їй сонній пропонувати груди - вона не відкриває рот, спеціально її будити - то не факт що вона потім знов засне, спільний сон в нас теж не виходить, бо невиспані всі... і вона і ми з чоловіком.
    І так в нас кожен день... зранку молока повно під вечір ледь ледь щось висмоктує.
    А ще додам що коли були в пологовому, молоко прийшло тільки на 2-й день, весь час до того щоб її не нагодували сумішшу я їй давала просто смоктати практично пусті груди - як наслідок мала ізжовані соски з тріщінами і ранками. До чього часу ледь ледь тільки воно підзажило..... на одній груді маю надірваний сосок, хоча прикладаю правильно, вже і в пологовому дивились як я прикладала і наша лікарка теж дивилась - до грудей прикладаю правильно. На другій груді вирвано частинку ( клітинку) соска. Біль жахливий просто.... і коли груди повні то ще одне, а коли вона оту болючу грудь ще маслає пів ночі аби хоч щось висмоктати - хочеться взагалі на стінку вилізти.
    Як нам виправити цю ситуацію?

• Подобається Подобається x 4
  9. Ніка

Ніка Well-Known Member

я сьогодні задумалась - як то можна себе відчувати повноцінною мамою не годуючи дитину груддю??? у сусідки син на місяць старший від мого Маркусі, але тільки місяць пив мамине молочко, потім лікарі придумали мамі якусь болячку і та перестала годувати малого, при тому не сильно переживаючи, казала, що в молоці ніц надзвичайного нема...тепер з малим сидить нянічка, мама працює, бачить дитину по вечорах...
    я б так не змогла...і дитину шкода... :sad:

• Подобається Подобається x 8
  10. Ніка

Ніка Well-Known Member

Ніколь, згадала свій перший місяць - у нас була майже ідентична ситуація. малий міг весь день цмакати цицю, мене тоді рятував слінг - він там міг і спати з цицьою, а я могла і поїсти, і поприбирати, і поспати! :)
    без тріщин теж не обійшлось, хоча теж правильно прикладала, я спасалась бепантеном і подовгу не вдягала станика - щоб груди більше на повітрі були.
    а щодо кількості молока, то необхідно випивати не менше 2, але й не більше 3 літрів в день(чай, компот...) і можна поїсти продукти, які стимулюють лакатацію (зараз точно не пригадаю)
    поступово у нас все внормувалось, так що я й то вже мало згадую... а от без спільного сну себе просто не уявляю!!! мені так добре з малим!!! і чоловік біля нас пригорнеться. ще перший місяць чоловік просинався, коли Маркусик їсти просив, а тепер і я на автоматі цицю дістаю, та й далі спимо!

• Подобається Подобається x 11
  11. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

я в таких случаях уверен что для ребенка это еще меньшее зло, таким матерям няни на то и даются :)

• Подобається Подобається x 4
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Спати разом в нас не виходить, бо класти її зовсім з боку - то мені треба на одному боці постійно спати..... не можу, спина болить жахливо, а повернутись до малої спиною боюся. Покласти її між чоловіком і мною, те саме, тільки ще і чоловік не виспиться, а ще не дай боже придавить її - він в мене великий.....
    В ночі моя їсти не просить - спить спокійно всю ніч, а в неї сонну цицю не впихнеш.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ніколь, в мне теж таке було. Налагодилося з часом, але малий не їв довго - просто під вечір молока не було. То я йому на вечір намагалася підзбирати молока і підгодувати. Консультанти кажуть ложечкою, але в нас тоді були проблеми з животиком і з ложечки не виходило - дуже непосидючий був. То ми давали з пляшчки. На ГВ не вплинуло і поступово відмовилися.
    Успіху і терпіння, скоро все налагодиться!!!

• Подобається Подобається x 2
  14. odree

odree Well-Known Member

а я ще знаю таких, що соромляться годувати грудьми, але абсолютно їх не розумію

15. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Ніколь, як на мене з такими проблемами стикаються через одну, просто попробуйте дати вдень дитинці виспатися, малеча відпочине, і молочко відновиться. Я дуже добре знаю, як то самій, бо та ж сама ситуація, то моя мала до 1 січня з мене не злазила. Вона і в дені і вночі спала на мені, будь-які спроби покласти геть закінчувалися криком. Науковці кажуть, що в немовлят перші 20 хвилин неспокійний сон, і годину міцний, але я пробувала тримати малу на руках пів години, але вона всеодно зразу ж просиналася. То я могла йти їсти, з нею сонною. А готувала, прибирала і мила посуд, вже після того як чоловік приходив з роботи. Пожалійте себе, а робота ніде не втече!
    Ми вже думали, як то будем перевчати її від такого спання, бо вже важить пристойно, і то трохи важко, але вона як відчувала і тепер спить просто поряд.
    А вчора вночі, то було велике щастя, бо Христя сама знайшла мамину цицю, і почала щось там смоктати, і я від того проснулася:)
    До речі, я щоб збільшити лактаціцю, зі самого початку їла халву, вафлі, горіхи, чай з молоком, але, то буквально тиждень, а тепер нагадую дійну корову, вибачте за вираз, бо молоко тече рікою.:)
    Хоч багато людей можуть зі мною не погодитися, але в мому випадку подіяло.
    .

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Якби вона вдень хоча б трошки спала крім того часу що ми гуляємо...але де там...переважно весь день не спить або спить лише на руках. Дуже рідко коли вона вдома вдень поспить пару раз по годинці.
    Я сьогодні зранку теж обливалась молоком, а вона спала до 10 ранку, то я вирішила трошки в пляшечку зцідити і на потім лишити.... і шо з того...коли настало це "потім" вона молоко вдула за хвилину і як кажуть " ні в одном глазу" ...

• Подобається Подобається x 2
  17. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ніколь, насамперед намагайтеся нормально харчуватися і відпочивати, це важливо для кількості молока. На сон пробуйте годувати лежачи на великому ліжку, щоб можна було тихенько "відповзти", коли малеча засне і не потрібно було перекладати. Взагалі, немовлята перших тижнів життя так себе і поводять: трохи їдять, трохи сплять, але за маму - тримаються :) При цьому мамі краще розслабитися і насолоджуватися дитинкою, бо вона дуже скоро росте і тримається все менше і менше :)

• Подобається Подобається x 16
  18. Анута

Анута Well-Known Member

ну це солдатиком, чи як його називають. коротше кажучи ноги і руки гарненько і рівненько спеленані. я дитину не пеленала ніразу, але нехай їм вже, хочуть хай пеленають, але в річну дитину???!!! як на мене це вже знущання. як воно розвиватись має, якщо ні ручками ні ніжками помахати?

Ніколь, я згідна з дівчатами. ви ще замаленькі просто. все приходить з часом. я спочатку теж кремпувалась, а зараз - спокійно годувала в гостях сидячи за столом: люди їдять, я їм і маля хоче їсти :p а що їнші думають мне вже зараз зовсім фіолетово, я знаю що в нас ГВ і воно нам потрібне, а у них нехай їсть собі картоплю з кефіром в півроку і хай цим пишааються!

• Подобається Подобається x 9
  19. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми вдома і досі в більшості спимо біля мами біля циці. І мамі плюс, бо є час відпочити і подрімати :radist:

20. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

У нас рекорд був 14 днів, а потім по 8-10 днів

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.