ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дівчатка, потрібна крнсультація.

У моєї знайомої на 29 тижні (здається, чи навіть на 27) видаляли апендицит. Через добу почалися перейми і вона родила. Дитина важила 1600. Прйшло майже 3м. Дитинка важить 2700. Дуже хоче годувати грюддю. Поки динина була в лікарні зціджувалась, щоб молоко з"вилось. Але розповідає, що дитинка не має сили смоктати і догодовує сумішшю.

Чи є якісь статті по вигодовуванню недоношених малят?
    Заздалегіть дякую!

2. Ольга

Ольга Well-Known Member

Хочу поділитися тихою радістю - моя доця останній раз згадала про груди 19 грудня. І 20 грудня, коли дитині виповнилося рівно 2 р і 7 міс, дитина не згадала і не просила циці взагалі...
    В мене теж груди за ці дні без годування не змінилися і не набрали молока.
    Весь час годування я думала наскільки болісним буде завершення ГВ та і загалом я думала годувати ще як мінімум до весни... Згадуючи наші ночі, коли годувала я кожні 2 год важко повірити, що за пару тижнів все змінилося... Так сталося :)

• Подобається Подобається x 18
  3. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

А знаєте, в нас дуже схожа ситуація. Тільки Михась якось добре розрізняє день-ніч, бо ввечері насмокчеться, засне і за деякий час відпускає цицю. Я ще йду собі якісь справи залагоджувати на кухні і т. п. А малий гарно спить. А от вдень вже десь більше трьох тижнів спить тільки з цицею. Якщо заберу - прокидається миттю, якщо сам відпустить - через 5-10 хв. Тому виходить, що вдень ми або також вдвох спимо, або спить в мене на руках/в слінгу. Маю надію, що і цей період переростемо, бо спина таки відчуває.

• Подобається Подобається x 1
  4. Galya

Galya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Бурулько, це нормально. Можливо, малеча має дискомфорт через зуби, які скоро мають вилізти. А щодо болю в спині, то мені допомагало підкладати під спину маленьку подушечку або чоловіком підпиратися )).

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

Для таких малят дуже корисно бути весь час на мамі. Мама ніби доношує у слінгу дитинку, яка мала б бути ще в животику.
    Ось стаття про налагодження ГВ:
    http://breastfeeding.org.ua/help/baby/premature.html

7. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

дівчатка, в нас якісь незрозумілі заскоки почались:sad:.синок став тепер стидливий: на вулиці чи в гостях їсти не буде, 2 рази оближе цицю, а далі вигинається голівку відвертає, плаче, а коли наполягаю - кусає єдиним зубом... дома нормально їсть тільки вві сні, або після купання на ніч, а так - 5 хвилин потягне і все. пробувала збільшувати інтервали між годуваннями до 3 годин - не помагає. раз відмовлявся від циці 5 (!!!) годин підряд (сюди, правда, входить дорога до батьків і по півгодини в обох батьків). нарешті я на витримала, поцідилась в чашку і нагодувала з ложечки. виїв все, але з ложечки. ніяких сосок він не знав (в нас їх просто нема) і з ложечки їв вперше. сама алкоголю не пила, нічого дуже зі спеціями на їла, раціон був як завжди...педіатр каже тримати голівку, щоб не відвертав. з відчаю раз попробувала - плаче, кусається, але не смокче. проблему ця дурниця не поглибила (як їв у сні так і їсть), але і не вирішила, тільки ми оба більше розстроїлись.
    в когось були такі відмови від циці???

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Насамперед, добре що малюк їсть уві сні. Годуйте на сон і на прокидання, три денні сни - це вже буде шість годувань. А тим часом шукайте причину відмовної поведінки...

• Подобається Подобається x 3
  9. Galya

Galya Well-Known Member

Незнайомка, варіантів кілька: або банально лізуть зубки, тоді треба якось перетерпіти пару днів, а потім все вернеться в норму (якщо раніше все добре було) або може якісь інші захворювання у дитини - нежить, стоматид, внутрічерепний тиск... Я вас не лякаю, просто перераховую можливі причини:) Спробуйте згадати, може щось змінилось ку ждогляді за дитиною, масажі, динаміки, плавання, нові люди в отченні, може навіть часті гуляння і гості... Я би радила на якийсь час намагатись бути максимально багато з дитиною, якщо можливо - хай вам хтось поможе з хатньою роботою, а ви займайтесь лише дитиною. Не ходіть якийсь час в гості, в поліклініку. Уникайте любих екстримальних речей в житті дитини. Спільний сон вдень і вночі, годування навколо і під час снів на перший рух, в напівсонному стані. Побільше носити на руках, бажано шкірою до шкіри. Головне не перегнути палку і не пропонувати груди надто наполегливо - бачите, що зараз відмовляється, швиденько змініть позу, поколишіть (ніби ви й не дуже й наполягали) але протягом дня пробуйте раз на 2 години прикладати, можете просто в грі ніби ненароком циця "пролітає", може якийсь раз малюк і захоче взяти:)

• Подобається Подобається x 8
  10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ksani, Galya дуже дякую за статті. Обов"язково передам їй. Повністю приділяти час маленькій вона не може, бо це в неї друга дитина. Має ще хлопчика, якому треба теж приділяти увагу. Але найголовніше, що в неї є бажання годувати груддю.

11. Незнайомка

я і стараюсь годувати по непарним годинам (1,3,5, 7....), але деколи пропоную цицю - не хоче, постановляю чекати до наступної непарної, невитримую (дитина є не їла, голодна:sad:)і знов пропоную....чи варто таки старатись витримувати, якщо не проситься?

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в нас ніколи ніякого годування по годинам небуло. Хотів їсти - прошу цицю і смокчи скільки влізе :) Тепер вже сам кричить - мама ціка, цііка :) Тю, а тепел дуугу :)

• Подобається Подобається x 10
  13. Незнайомка

щасливі...а ми любимо поспати і погратись. і коли дитина 5 годин не їсть, то вже мама не витримує. я як читаю, що дитина сама собі графік встановлює - просто дивуюсь. в нас такого не вийшло, коли годувала на вимогу. дійшло до того, що описала раніше.....

14. Galya

Galya Well-Known Member

Просто коли йде відмова від грудей, то можна переборщити з наполяганням і ще поглибити проблему. Дивіться по дитині, ви ж її краще знаєте:xaxa: Якщо ваше пропонування частіше ніж через 2 години не сприймається "вороже", то на здоровя:)

15. Златка

Златка Well-Known Member

А ми їмо і спимо, особливо вночі, одночасно :xaxa: Наразі в нас етап боротьби з солдепівськими переконаннями родичок-порадниць "не можна так дитину часто годувати, як вона хоче, режим і тільки режим"... і ще однією порадницею, яка каже що дитина вночі погано спить, бо не наїдається моїм малокалорійним молоком :tanksmile: а от звідки калорійність береться кожного дня і до ночі пропадає - відповісти вона нам не може
    :ninja:

• Подобається Подобається x 5
  16. Незнайомка

можливо, я недобре написла. проблема в тому, що інтервал 2 години сприймається дитиною як замалий. зазвичай через 2 години він ще не голодний. тоді починаю панікувати я, бо він чере 2 години не хоче, через 2,5 тоже, через 3 - пару раз потягне, але то так, перекус, потім знов не хоче...

17. Олюська

Олюська Well-Known Member

Незнайомко, як мені це знайомо. В нас перший раз Олеся відмовлялась десь коли їй було 5 міс. і тривало...не лякайтеся...цілий місяць. Так цілий місяць ми годувались на сон і на просинання + більше годувала вночі (наставляла собі будильник і щодвігодини годувала). В мене тоді мало не депресія була, переживала, що не повернеться до звичного режиму. Але нічого, після того на один вигляд циці повзла до мене і на рачках хапала :xaxa: Підозрюю, що то було на зуби. А потім знову було, правда, тривало тиждень. Ну і зараз щось таке, але може вона вже так багато не хоче, не знаю. Чекаємо поки що.
    Раджу вам, як писали ескперти з ГВ, годувати на сон і на просинання і в жодному випадку!!! не робити так, як казала вам педіатр - не заставляйте дитину! Я теж так пробувала, тільки гірше.
    Мусите то перетерпіти.Бажаю вам успіхів!:)

18. Дана

Дана Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Розкажу вам випадок з життя моєї рідної сестри, малий в неї на грудному годування був вже 1 рік 7 місяців ну і всі кругом насіли на неї, типу досить такого великого хлопа годувати грудьми, ну і моя мама "порекомендувала" намастити соски гірчицею:bad:, сестра так і зробила, дала молому цицю, а він так гарненько облизва гірчицю і з насолодою запив то все молочком маминим. Сестра каже мене пече а дитині хоч би хни, то я сама винна нема чогго дитину мучити, а через два місяці Олежик сам перестав просити груди, так плавно в них і закінчився процес гордування, без сторонніх втручань, малому зараз 6,5 років і він до сих пір каже що у мами в одній циці солоденький чайок а в іншій дуже смачна згущонка:xaxa:sad:він її дуже любить, але ми йому стараємся її не давати):)

• Подобається Подобається x 12
  19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Так, трапляються діти мудріші від батьків :) або такі терплячі. Але є такі мами, що мастять не гірчицею, а...нє, краще не буду того писати:bad:

20. Galya

Galya Well-Known Member

До речі про кенгуру недавно читала (доця любить засипати під енциклопедію про тварин:xaxa:), що в них вагітність триває десь 3 місяці, а тоді мала виношується в сумці (де смокче цицю) ще 5-6 місяців, потім вилазить і кормиться маминим молочком ще 1 рік:y:
    А ще є такий собі червоний кенгуру, в якого в різних сосках виробляється різне молоко і він постійно годує тандемом, ще й кожна дитинка отримує молочко, призначене саме для неї (це я до того, щоб не казали, що це люди тандем придумали:xaxa:)

• Подобається Подобається x 12
Статус теми:
Закрита.