ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дівчата, мене почали "пресувати", що пора малого відівчати від грудей. Вже дзвонила моя кума, яка є гінеколог-онколог і каже, що то погано для мене, що в молоці вже не має нічого корисного і т.д.т.п. А ще вчора зробила загальний аналіз крові, а результати не дуже, гемоглобін 82 і пише що схильність до мікроцитозу, лікарка теж почала казати, що то вже задовго. Мама присіла на вуха...
    :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

• Подобається Подобається x 1
  2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

давайте маму і куму на форум ;)
    я до речі жодного разу не здавала аналізи за 2,5 роки годування... може і в мене гемоглобін до 0 наближується...

4. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Ура! Я сьогодні почула від сторонніх людей, що моя дитина ще маленька і ще хоча би рік маю його годувати :).

• Подобається Подобається x 7
  5. Олюська

Олюська Well-Known Member

А моє дитя тепер їсть, як котик, так мало:no: за день буває 3-4 годування, вночі - 3. Не хоче, та й годі. Вдень годую хіба на сон, бо інакше не бере, на просинання не виходить - цямкне два рази і все:sad: Чи то відмова чи що? Не можу зрозуміти:no:

6. Nata

Nata Well-Known Member

А я ходила в четвер з малим до лікарки нашої, лікарка тішилася, що я ще годую малого :).
    Інколи, правда чую критичні зауваження, що скоро в двері не пролізу:xaxa:. Ну що ж, є люди, котрі худнуть при ГВ, а я навпаки :confused:

• Подобається Подобається x 4
  7. katkas

katkas Well-Known Member

дивно це чути від гінеколога-онколога, тому що тривале ГВ це профілактика раку грудної залози, а аналіз крові показує,що у Вас анемія залізодефіцитна, нічого дивного ви мама на ГВ, тому дієту скоригуйте і на "прес" начхайте :)

• Подобається Подобається x 11
  8. Galya

Galya Well-Known Member

Як згадую перші місяці мого ГВ - тяжко було, але найбільше тому, що я трохи педантична особа, дуже люблю як все чисто і поскладано:8: Тому при найменшій можливості, коли чоловік бавився з малою, коли вона спала - все мила, прибирала, прасувала, ше від ремонту хату відмивала... Але тоді якось і думки не закрадалось, що я якась нещасна-замучена, бо бути біля дитини весь час було якось само-собою (а прибирання то вже мої заморочки, я то знала:)) А тепер як доця мені у всьому помагає, прибирання у нас улюблена забава, то коли вона спить - я принципово нічого по хаті не роблю - нащо дитину обділяти такої фрайди:xaxa:
    До речі та стаття про критику - зовсім не розумію тої поради "не афішуйте вашого ГВ наскільки це можливо" А чому? Я що стидатися цього маю? Як же люди мають поміняти свою думку про ГВ, якщо не будуть бачити нормального ГВ, коли і мама і дитина задоволені "процесом"?

Останнє редагування: 19 Грудень 2008
    • Подобається Подобається x 9
  9. Yaremko

ну як ми всі знаємо є різні люди одна особа може за себе постояти (як наприклад я, мені палець в рот не клади) а інша мама ні і та що невміє відповісти або вже змучилася чи ...то просто не афішує для деяких людей. Як один із варіантів досить дієвий.

10. Olenka

Olenka Well-Known Member

Та власне наголошує, що до року добре, а більше зле...:8: Каже: "і де ти таких дурниць начиталася?" (про те, що корисно) :8: Сама свого малого пару днів годувала, бо в неї не було молока! :8:
    Я єдине переживаю, щоб анемія малому не передалася. Почала приймати Актиферин...
    :sad:

11. katkas

katkas Well-Known Member

Не переживайте, анемія не передається через молоко, якщо це ви маєте на увазі, тобто заліза в молоці може бути недостатньо. Просто збагатіть меню малого і своє печінкою, яблуками, гранатами і т.д. і все нормалізується. А от на наступний раз кумі скажіть, що ВООЗ рекомендує ГВ 2-3 роки, я думаю це для лікаря важливий аргумент. Можливо вона цим не цікавиться, а отже не знає :)

• Подобається Подобається x 5
  12. Анута

Анута Well-Known Member

я здавала аналізи десь рік-півтора після пологів. Організм повністю відновився, бо результати як до вагітності, ттт :)
    Оленко, щодо гемоглобіну треба ще подивитись який в тебе завжди був. Наприклад до вагітності. Можливо в тебе така схильність і ГВ тут зовсім ні до чого?

• Подобається Подобається x 3
  13. Galya

Galya Well-Known Member

А ви запитайте, де вона того начиталась, що після року шкідливо:8: Мені наприклад, дуже цікаво:xaxa:

14. Yaremko

Тут все ясно особа вірить у все що її вчили, а курси підвищення кваліфікації просто прогуляла (бо там би 100% про це говорили) така то вона лікарка зі знанями які ше вчила десь в минулому столітті.

• Подобається Подобається x 3
  15. Ная

Ная Well-Known Member

Сьогодні до мене подзвонила знайома і просила поради,її дитині два місяці,а вони вже перейшли на ШВ,каже що молоко пропало,але разом з тим в грудях ще є:8:.Дивна ситуація... Дуже хоче годувати грудьми. Шкода,що я хвора і не можу до неї піти,що могла по телефону,те розказала,вірю,що вона може справитися і знову вернутися до ГВ,але напевно є порадники зворотнього,раз вона опинилася в такій ситуації... Роздрукувала їй всі статті про ГВ ,які є на форумі,бо інтернету в тої знайомої,на жаль,нема,її чоловік ввечері зайде забрати. Так хочу їй допомогти,а на разі більше не знаю чим:confused:

• Подобається Подобається x 8
  16. Olenka

Olenka Well-Known Member

Найсмішніше, що вона постійно їздить на всякі семінари за кордон.
    Сьогодні зранку, знову була промивка, моя мама каже, що моєму похреснику вже в 6 місяців давали борщ, той що і всім :8:
    Я варю малому окремо, бо даю малому тільки продукти з городів. Так як у нас свого села не має, то всі продукти - це типу подарунки, їх ясно не вистарчає варити для всіх. У малого алергія, тому боюся купувати йому базарне/магазинне. Хоча їмо ми разом і якщо він хоче щось з моєї тарілки, то я йому не забороняю. Ну так ніби оберігаюся, хоча все одно останню алергію ми лікуємо вже 2-ий місяць...
    А ще я люблю приправи, дуже-дуже. Але купую тільки натуральні - сушені травки...
    Не знаю, чого моя мама так проти після року. Тим більше вона мене весь час підтримувала під час вагітності і на початку і була тільки за ГВ. Сама мене годувала 8 місяців, зціджуючись, бо я не брала грудей. Я як уявляю 8 місяців на кожне годування зціджувати :8:
    На наше Різдво йдемо до похресника, там вся сімя лікарів, я вже морально готуюся...

• Подобається Подобається x 4
  17. Ksani

Ksani Well-Known Member

Оленко, робіть круглі очі і посилайтся на НАКАЗ МОЗУ N 529/49 31.07.2006
    Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    Або роздрукуйте його і йдіть в гості з "подарунком" :D

Останнє редагування: 21 Грудень 2008
    • Подобається Подобається x 15
  18. katkas

katkas Well-Known Member

Чудова порада :y: , краще не придумаєш. Але очі мають бути дуже круглі і дуже здивовано-невинні. Бо сім*я, де одні лікарі, це такий пресинг, особливо, коли намагаєшся говорити з ними на медичні теми.
    А ще мені дуже хороша людина, теж молода мама, порадила на всі подібні закиди відповідати твердо і впевнено -" я мама і я знаю, що є краще для моєї дитини" і плавненько переводити тему в інше русло :)

• Подобається Подобається x 8
  19. Ksani

Ksani Well-Known Member

:y:Саме так. Нам так зручно. А "порадники" можуть доглядати своїх дітей по-іншому. Але своїх, а не моїх.
    Недавно ще почула новий для себе закид, що ГВ після року - це "тільки нерви собі тріпати", на що весело відповіла, що з нервами у нас все гаразд. Людина подивилася на мою спокійну і невимушену реакцію і не стала продовжувати цю тему :)

• Подобається Подобається x 13
  20. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Нам скоро піврочку. Останніх 1-1,5 тижня Христинка вдень їсть по різному: іноді кожні 20 хвилин по 5 хвилин гамає, а іноді через 2,5-3 години виявляє бажання їсти, але тоді їсть хвилин 15-20.
    Але пишу я з іншої причини. Перед нічним сном Христя може гамати і 40 хвилин, а коли засинає, то не відпускає груди. В нас виходить так, що дитина спить з цицею 70% ночі. Я лише прокидаюся і перекладаю її, щоб поміняти грудь. Христинка не їсть весь цей час, їй просто комфортно спати з цицею в роті. Я не проти, але іноді спина вранці болить страшенно.
    Це взагалі нормально, що дитина стільки часу спить з цицею в роті? Вона час від часу посмокче трішки і знову просто тримає.

Статус теми:
Закрита.