ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. lapocka

lapocka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

QUOTE=Ksani;392209]З годуванням ніби все добре, потрібно шукати далі в догляді. Можливо, ще є якісь дії, що стресують дитину і вона вам відповідає відмовою. Також перевірте ротик на молочницю.
    А чому дитина була на суміші ?[/QUOTE]
    Педіатр оглядала дитину,сказала,що все добре, ротик чистий. Я мала операцію лежала в лікарні, тому не могла годувати груддю.
    Останнім часом відчуваю підшлункову, може якось така болячка впливати на якість молока?:confused:
    Я вже незнаю , що думати, вже всі варіанти передумала (вплив білизни, прокладок на груди, моє харчування) :umbrage:
    І як на мене зменшується кількість молока, через таке гамання. Треба буде цього місяця зважити доню, таке враження, що слабо поправляється коли так їсть. А може я себе накручую:confused:

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Болячка не може впливати на якість молока. Потрібно просто знайти причину відмови. Як Ви вкаладєте дитину спати ? Чи спите на вулиці, під час прогулянки? Скільки є денних снів ? Чи є спільний сон вночі ?

3. lapocka

lapocka Well-Known Member

Часто заколисую,щоб заснула На вулиці спимо, біля 1 години. Загалом вдень 3 рази спимо, в середньому по 1 годині, але буває і більше (інколи сон може тривати і 3 години. Тоді я даю цицю як найчастіше). Спимо разом вночі
    Важились сьогодні, за 2 тижні набрала доня місячні норму:), значить не все так зле, але те. що сама не хоче циці це факт

• Подобається Подобається x 3
  4. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А у мене проблема з"явилася. Малий вночі розгризає сосок :sad: Я стараюся зараз спати з ним, хочаб пів ночі (беру на першому годуванні, після засинання і десь до 5-6 спимо разом). От малий сонний знаходить цицю, а я пару разів (навіть думка не майнула, що таке статися може) не звернула увагу на неправильний захват. От і маю проблему. Знайшла Бепантен, але малий почав хапати цицю неправильно, зробить 2-3 ковтка і міняє прикус на правильний, але вже встигнув "гризанути" :sad: Часом, бачу, що неправильно вхопив, забираю-даю знову, він знов неправильно - забрала-даю знову... дитя не розуміє що я від нього хоче і починає плакати. Правда, усе перечислене трапляється не регулярно, але груди вже постраждали. Ніяких сосок-пляшок у нас немає. Це все від того, що я негледіла вночі??? І як "акуратно" це звести на нівець, чи я все правильно роблю, просто треба трохи часу?
    Пи.Си: У малого з"явилася звичка хапати і відпускати сосок, трошки його потягнувши (теж боляче). Тримаю голівку - злиться, але продовжує своє. В таких випадках просто забираю від грудей і забавляю трошки, потім знову прикладаю, як більше зголодніє. Правильно?

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Лапочка, в нас таке було і частково є - їмо тільки сонні. Але поправляється нормально, дуже активний - то якось пристосувалися. Теж десьв 2-3 місяці почалося, яспочатку то з животом повязувала. Все буде ок!

• Подобається Подобається x 1
  6. Loyal

Loyal Well-Known Member

В мене питання про поправляння. Ми в перші місяці набирали "забагато", то нам в 4 місяці мало не прогнозували ожиріння :8: За 5-тий місяць вийшло, що ми набрали всього 300 гр, а тепер за неповний всього 150 гр.
    Ми коли їли що 2 год, то і набирали багато. З 4 міс перейшли на що 3 год і тепер їмо на кожне годування з іншої груді. Чи може це спричинити зменшення набору ваги малого? При тому, що ми жваві і гарно виглядаєм. Сидимо добре самі хоче вже стояти... Як на мене, то він просто зараз більше рухається тому й не набирає...
    Чи варто збільшити годування?

7. Олюська

Олюська Well-Known Member

Loyal, як на мене, коли по дитині видно, що їй ніц не бракує, то все ОК:) Ми вже місяці зо 3 не ходимо важитись, хоча свого часу теж переживала за то, бо Олеся не особливо сильно поправлялась, але ЯК вона рухається!!! Може й вам справді треба частіше їсти, ми зараз, наприклад іноді можем їсти щогодини, іноді щопівгодини або й щодвігодини. Правда, був період, коли їла рідко, коли відмовлялась

• Подобається Подобається x 2
  8. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ось вам і любов мами до дитини яка годує через пляшечку. Крім їжі щей хімікатами нагадовує. Дитина точно буде сита. О вреде пластиковых бутылок

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми їмо що 3 год коли гуляєм довше. Тобто в нас така перерва виходить 1 або 2 рази в день. Мене в ньому нічого не турбує хіба, що спали погано, але то ніби зубки турбують.
    Як я розумію, то якби дитина не наїдалась, то вимагав би? А він спокійно 3-4 год може витримати :confused:

10. Ірена

Ірена Well-Known Member

ой дівчата...
    як прочитаю про все...
    моя дитина була із 3 тижнів на ШВ і з пластикової пляшечки...
    шо я за мама?..

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Дітки сповільнюють приріст ваги від 5-6 міс. Якщо до півроку малий подвоїв вагу, то все ок. Про всяк випадок можете відповісти на такі питання:
    скільки часу триває одне годування? скільки годувань вночі? Скільки в середньому за добу ? Чи все нормально з каками ?

12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Вагу ми подвоїли вже давно (народились 3,500, а зараз 8,400). :) Просто дуже якось різко зменшили приріст: то 1,5, кг 1 кг, 800, а тепер всього 200гр...
    Їмо переважно 30 хв, деколи за 15 справляємось. Зараз годувань вночі багато, бо часто прокидаємось через зубки - мінімум 3-4 рази з 12 год до 8-ої. От скільки годувань на протязі дня... Щось вже давно не рахувала. 10 повноцінних точно є, бо вночі прокидання щогодини не зовсім повноцінні :8: Какаєм нормально регулярно по 1-2 рази в день.
    Корочче не морочу собі й людям голову. Почнем прикорм - там буде видно!

Останнє редагування: 17 Листопад 2008
  13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Загадала, що у вас цього місяця (?) плавання почалося, а це велике навантаження для дитинки.

14. Drimka

Drimka Well-Known Member

Дівчата, а хто знає чи можна годуючим мамам в сауну ходити?

15. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я хожу в сауну. Буває навіть таке, що після сауни відчуваю, що молока більше прибуло. Але температура не має перевищувати 80 градусів.

16. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Можна ходити, а декому і треба, щоб розслабитись. :) Звичайно, дотримуючись загальних правил.

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Но тут треба пам'ятати що можна заробити лактостаз оскільки так як ви сказали дуже стимулюється окситоцин. Звичайно що можна але з головою!

Останнє редагування: 18 Листопад 2008
    • Подобається Подобається x 2
  18. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я не впевнена, що в мене буде лактостаз. Зараз годуємось в основному вночі, вдень вже не просить циці. Груди м"які, але коли вночі смокче, то довго чути, як ковтає. Навіть не знаю звідки то молоко і береться.

А "з головою" треба підходити до любої справи. Як я кажу - без фанатизму.

19. Loyal

Loyal Well-Known Member

І я вже про це подумала! Але ми й перед тим менше набирали 300гр за місяць. Я правда тим показникам не дуже вірю! Бо вийшло, що ми одного місяця не виросли зовсім, а потім аж на 3 см за 2 тижні :confused:
    ДЖобре, що з годуванням все ок! Будемо просто частіше гамати. Вчора їли цицю потім одразу ж з"їли яблучка печеного, а за годинку запропонована циця зовсім не зайва виявилась :)

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Колись я тут читала що після півтора року має бути перехідне молоко, а після 2х молозиво, а в мене поки молоко як молоко. Нам вже 1 рік і 8 місяців

Статус теми:
Закрита.