ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Годувати в пологовому мама буде 100%. А от дома бабуся певно буде годувати з пляшечки:8:

2. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

В нас колись була лекція з ГВ і там казали ,що не бажано під час ГВ робити будь які масажі , оскільки токсини, які утворюються при руйнуванні жирових клітин, можуть потрапити в молоко і нашкодити дитині. :no:

• Подобається Подобається x 6
  3. Natalya

Natalya Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Недавно в іншій темі прозвучала фраза (приблизно) "якщо довго спілкуєшся з такими, як сам, то думаєш, що так думають всі"... Оскільки вже понад 4 місяці з села виїжджаю тільки на 2-3 год по справах і спілкуюсь з молодими мамами тільки в неті, то і наївно думала, що всі стараються будь-що зберегти ГВ якомога довше. А тут чую, сусідка вже догодовує сумішами з 1 місяця, чоловікова родичка майже з народження... Кажуть "мало молока". Але хіба таке раннє догодовування, то не шлях до повної втрати ГВ і проблем зі здоровям дитини? І теж цікаво: обоє знають, що я про суміші і наразі підгодовування навіть думати собі не дозволяю, і жодна не запитає поради. Дивні люди... Навіть моя свекруха, виявляється, думає, що то мені просто "повезло", бо більшість має проблеми з ГВ (подаровану нею 2 місяці тому пляшечку чоловік заховав подалі у шафу).

• Подобається Подобається x 9
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я згідна, що токсини потрапляють в молоко, тому і пишу завжди поступово збільшувати навантаження. Цілком утримуватися від масажів чи фіз. навантажень слід у перші 3-4 міс., коли у дитини висока ймовірність кольок. У півроку у дитини йде прикорм, і якщо є найменші проблеми, то теж варто зачекати із токсинами, гиги. А місяців з 9 мамі можна починати займатися собою. Зрештою, жирові клітини згоряють і від прогулянок з візочком або зі слінгом :) Не лежати ж мамі на дивані весь час, поки у неї ГВ :) До речі, якраз сьогодні нашому з Марком ГВ 2,5 роки:shy::dance:

• Подобається Подобається x 13
  5. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

То чиста правда, недавно наша сусідка, яка має 3-місяного хлопчика, переконувала другу нашу сусідку перейти на штучне, бо то і випити можна, і на свекруху залишити, а мені взагалі сказала, шо я ненормльна з тим сціджуванням, страшила шо потім того молока не позбудусь:xaxa:,
    на шо ми посміялись і пішли далі.

• Подобається Подобається x 5
  6. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Таке питання - а як ви готуєте груди до годування? Бо за мною бігає мама з ідеєю нашити на внутрішню частину бюстгалтера (на соски) такі жорсткі полотняні нашивки:sad: - типу щоб шкіра загрубіла) і потім не було проблем з ГВ. Хтось так робив? Бо я боюся :ninja::ninja::ninja:

7. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я лежала в лікарні з Мартином.В дитини висока температура,крім груднго молока нічого не хотів їсти.Поряд лежала жіночка з онукою.Подивилась,що я годую малого і каже :
    -Та ви лише себе мучите,користі з того годування ніякої :umbrage:.
    А я собі думаю:"Мучу себе?! :umbrage:Та що б я робили в тій лікарні,де б я ті сумуші готувала :8:. Як би моя дитина витримала капельниці три рази в день по півтори години,якби я на ручках його не тримала і цицю не давала?:no: Ото я б тоді мучилась ";).

• Подобається Подобається x 16
  8. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Мені сестра казала, що так потрібно робити, але мені щось було страшнувато і я не наважилася! Дійсно, потім коли народився малий, то в нас були проблеми - дитина не могла взяти добре груди:confused: Я відчувала себе в тому винною і все плакала в лікарні, що не можу нагодувати дитини (страшенно себе так картала). Але потім малятко само собі зробило форму соска, таку як йому потрібно, і далі в нас все було ок:)

• Подобається Подобається x 1
  9. Женічка

Женічка Well-Known Member

наші бабусі так робили, моя бабуся мені таке радила.
    але зараз такого не практикують, мені так здається.
    крім того, подразнення сосків викликає скорочення матки, а навіщо це і дитині і Вам.

• Подобається Подобається x 3
  10. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Дякую всім за відповіді про підготовку до ГВ - вчора сконтактувалася з лактологом, і вона сказала, що таки треба ті груди "мучити", але десь починаючи з 30 тижня. Так що екзекуції відтерміновуються. :ninja::ninja::ninja:

11. Loyal

Loyal Well-Known Member

100% Як сказала мені мама на моє годування. Що їх вчили догодувати, щоб не мучитись і що це було нормою. А нас вчать годувати до "посиніння". Хоча те догодовування і призводило до повного ШВ, то то вже були нюанси

12. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ага, моя мама виховувала мене по Споку і повертала молоко, після повного зникнення... То у неї ту книжку так "позичили" що не віддали. Добре, що зараз є інтернет і я її скачала. Але зі шкодою дурника я все-ще з нею воюю, правда після купи роздруківок і "ломки" малого, вона вже дурника не пропонує... дякую Богу, що у мене така мама. :)

• Подобається Подобається x 2
  13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Мамусі, а читав хтось журнал "Батьки і малюки" ?
    У них 1-му ж номері стаття про завершення ГВ. Мабуть, це найголовніше - знати, як правильно завершити :)) Стаття непогана, автор Леся Струк, що вела курси на Озаркевича. Але біля статті "розповідь очевидця" - мами, яка завершила ГВ в 1 рік і 3 міс., бо дитина вимагала цицю на вулиці, мамі було незручно і т.п. Вагома причина для відлучення, чи не так? Взагалі, як грудній дитині поводитися на вулиці, має регламентувати мама. Ось гарна стаття на цю тему:
    Поведінка мами під час годування грудьми

• Подобається Подобається x 9
  14. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Ksani, дякую! Для мене ця стаття якраз вчасно, відповіді на купу питань/проблем...[​IMG][​IMG][​IMG]

15. lapocka

lapocka Well-Known Member

Може хтось підкаже, що робити, мала погано їсть, і це вже не перший тиждень:umbrage:. Хоч день на день не попадає, є кращі дні, а є такі, що плакати хочеться. Буває, що тільки бацить цицю, то відразу починається істерика, сльози горохом. В деякі дні ніби краще, але в основному приходиться годувати підступом (забавити, заговорити, а потім цицю в ротік:umbrage:) І їсть не довго коли не спить, максимум 15хв. Завжди вночі добре їла, а сьогодні не хотіла і ВСЕ (по пару хвилинок їла), ти хоч лусни:confused:. Положення для годування випробовувала різні, не залежить від цього.В слінгу також, їсть по різному
    Загалом себе добре веде, часто має гарний настрій. Може вона наїдатись за ці пару хв?

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Схоже на відмову від грудей. Напишіть,
    - скільки разів ви годуєте вдень, скільки вночі, проміжки між годуваннями, як змінюєте груди
    - чи використовуєте ви пустушку,
    - чи даєте додатково воду, чай або ще щось і з чого.

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

В тому ж 1-му номері на 5 ст є стаття "Вустами батьків" і не зовсім правильний підхід до годування про кожне нове годування нова грудь і ще щось... (вже не пам"ятаю)
    А в 3-му номері мені сподобалась стаття про меню малечі до рочка. Про кожен вид продуктів - як і коли вводити.

18. lapocka

lapocka Well-Known Member

- Стараюсь давати якнайчастіше, буває навіть щопівгодини але не завжди виходить. Груди міняю не частіше 3 годин, годування які входять в цей проміжок відбуваються з однієї груді
    -Вночі теж кожні 2-3 години
    - Ніяких пустушок, чайочків ітд. (більше 2 місяців тому мала була 5 днів на суміші, через фляшечку, але після того місяць було все добре успішно вернулась до грудей)

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

З годуванням ніби все добре, потрібно шукати далі в догляді. Можливо, ще є якісь дії, що стресують дитину і вона вам відповідає відмовою. Також перевірте ротик на молочницю.
    А чому дитина була на суміші ?

20. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я на таке вже навіть не звертаю уваги...не було проблем у дитини, мама задоволена - от і добре :)
    А про прикорм не читала, нецікаво.

Thread Status:
Not open for further replies.