ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Для Гв - нормально так набирати у перші місяці, з цього приводу не варто хвилюватися.

• Подобається Подобається x 1
  2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Я перепрошую, але у мене ця фраза викликає зуд! У бухенвальді схильних до повноти не було. Це конкретне захворювання, з порушенням у центрах мозку, а решта - неохайне ставлення до харчування батьків і відповідно дітей. От вам і уся спадковість. Прибила би таких педіатрів, намішають кисле з солодким, а дитина потім страждає від ожиріння, бо мамі сказали "це нормально"! Інші причини шукати треба. :cesored:Це, звичайно, не стосується ГВ, а нашої педіатрії загалом.

• Подобається Подобається x 6
  3. Улянка

Улянка Well-Known Member

А моє дитятко вночі особливо у другій половині їсть щогодини. Вдень прикладань аж ніяк не мало 1-1,5-2години. Вчора не гамала три години(заснула під час прогулянки) то груди мало не потріскали. Я звичайно не проти такої кількості прикладань але за ніч більше змучуюсь ніж за день

• Подобається Подобається x 2
  4. Олюська

Олюська Well-Known Member

Зустріла нині сусідку, в якої недано народився внучок, та й вона розказує, що малий не наїдався, почали підгодовувати сумішшю. В малого появилась плямка на руці (алергія), мастять-мастять, не сходить, купили іншу суміш, а малий їсти не хоче, бо попередня була солодка:8: Дурачки які тільки не купували, малий випльовує:xaxa: Я питаюся, а чого малий не наїдався, а вона відповідає, що мало поправився і груди в невістки одна більша, а друга маленька, одна важить 100гр, а друга 50гр.:xaxa::xaxa::xaxa: (як вони їх важили?:confused:). В малого запори і вона невістці каже давати поміж годуваннями пити воду або сочок:eek: Я їй кажу: "Бачите, давно були одні методи, а зараз інші. Я консультуюсь з експертами з ГВ, то вони категорично заперечують давати водичку", а вона:"Ну я вважаю, що це неправильно, бо молоко - це їжа, а треба ж ще щось пити":8: І попробуй тут щось довести, експерти-не експерти, вона ж педіатр! Вся сім'я педіатрів... А коли я сказала, що ще досі годую грудьми, то дуже здивувалась. ось така гірка правда.
    Приємно, щоправда, що є люди (не медики), які без допомоги форуму:) та експертів роблять все правильно. В нас в районі гуляє мама з двійнятами, то годувала тільки грудьми обох до півроку:). І не давала ні дурників-пляшечок, ні водички.

• Подобається Подобається x 9
  5. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я в неділю була за куму на хрестинах. Малого не брала, лишила на 2 год.з свекрухою бо там він би не заснув. ТО підходить мій час йти додому,кажу мол йду бо маю малого годувати. А одна жіночка мені каже,ще годуєш??? я кажу ну да,він ще маленький,тіки пів року, а вона мені:"Ха, я свого тіки місяць годувала". Я промовчала, не хтіла хрестини перетворювати у дискусію я б їй все нарозказувала про ГВ. Хоча їй то вже поздно) Але своїх дівок,які тіки родили чи будуть родити я по повній обробляю щодо ГВ!!!!!

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

А донечка вже величенька у вас :) А що ще їсть, окрім маминого молочка?

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ги, я про таке ще не чула, щоб груди важили :8:
    Це типово, що спочатку водички і дурники, режим 3 години, не бери на руки- розбалуєш, а потім "ой, шось мало поправився! Певно, груди замалі":bad:

• Подобається Подобається x 8
  8. Улянка

Улянка Well-Known Member

Зранку даю кашку, в обід зупку овочеву з м"яском(іноді з жовтком) і ввечері бананчик чи сирок чи йогурт Хумани.

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Спробуйте давати кашу ввечері, а бананчик/сирок- зранку.
    Можуть бути й інші причини частішого прокидання вночі, коли дитинку щось турбує: зуби, занадто сухе повітря у кімнаті, жарко-зимно, нові враження і т.п.

10. Ksani

Ksani Well-Known Member

Звичайно, приємно. Насправді, форум - це ж не єдине джерело інформації :) Я сама вперше прочитала про правила ГВ будучи вагітною, у черзі в поліклініці ! Буклет ВОOЗ був виставлений на інформаційній дошці, от я і взяла почитати, бо черга була довга...І там було чітко і доступно і про годування на вимогу, і про непотрібність допоювання... Тобто, актуальна інформація є! Більше того, вона є в медиків! Чому вони її самі не читають і дітям своїм не дать - це для мене агадка...При чому, не тільки ті, "старої закалки", а й молоді - так само :confused:

• Подобається Подобається x 8
  11. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

вичислили проблему, чому малий вигинається: хоче їсти коли я коло нього лежу, а не на руках, коли я сиджу. а в перший час було чітко навпаки: любив їсти, колди я сиджу чи стою, а лежачи не їв.

12. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

В народі правильно кажуть: хто НЕ хоче щось робити - шукає причину, а хто хоче робити - шукає спосіб.

• Подобається Подобається x 4
  13. Natalya

Natalya Well-Known Member

А ми лежачи їли тільки 4 дні в пологовому і може ще 4 рази вдома. А деколи так важко всидіти пів години (+-5 хв). Останнім часом вранці взагалі хоче їсти тільки в русі :8: Але головне, що їсть :)

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Нарешті почали задумуватись про важливе:

http://likar.info/news/16363.html

15. Злата

Злата Well-Known Member

а ми вже гамаємо цицю 7 місяців!!!
    хочу подякувати Ксані та Яремко за поради, коли вони мені були потрібні і підтримку форуму, мені це дуже допомогло!!

напишу, що для мене змінилося:
    1. я далі годую грудьми і ще буду і буду! я впевнена у своїх діях і не слухаю, коли мені розкзують про те наскільки дурачок зручний, молоко не жирне та ін схожих порад (коли перші місяці я просила в Бога сил витерпіти біль і прогодувади донечку хоча б до 4 -ох місяців)
    2. донечка стала спокійніша біля цицьки, пропала проблема частих зригувань практично зразу ж після того як почала дотримуватися порад консультантів
    3. я забула про накладку і Марта також, і навіть про переляки, що я забула взяти з собою накладку як я погодую дитину
    не скажу що за весь період не було проблем, в мене був застій (притиснула вночі), у нас виліз перший зуб і вже лізуть наступні, але це вже не викликає в мене паніки я знаю що потрібно робити, або куди звернутися по допомогу!

ще велике щастя материнства обнімати донечку поки вона гамає цицю!!
    дякую

• Подобається Подобається x 16
  16. Katrin

Katrin Well-Known Member

А я нещодавно отримала два зауваження. Перше - в мене вже велика дитина і якось незвично, що її годують груддю і взагалі вона вже велика і нема чого її годувати, а після другого я навіть не знала, що мені сказати у відповідь-я годувала малу на вулиці, виявляється я "займаюсь развратом". Ось така я збоченка,що тут скажеш.

17. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ми в суботу гуляли на весіллі і знайома, в якої доні саме піврочку виповнилося в той день, трошки налягала на спиртне (дитину годує грудьми, хоча й з інтервалом десь години у 3, каже, що їм так нормально). Їй інша мамуся зауважила, що вона "алкогольна мамаша", а вона у відповідь почала вихвалятися, що її доня гарно спить, коли вона трошки чогось вип"є. В мене, напевно, такі очі зробилися, що того не можна було не помітити. Тому вона одразу на мене увагу переключила й каже: я знаю, що тобі то не подобається, але дитина гарно спить. Мені аж мову відняло, я навіть ніц сказати у відповідь не могла, і взагалі до кінця вечора намагалася її уникати...
    Мені якось аж дурно робиться, коли таке чую. Невже не розуміють такі от мамаші, які наслідки можуть бути того "гарного сну"?

• Подобається Подобається x 3
  18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Це правда, в нас свої проблеми, неодноразово описувала, але всі знайомі кожного разу питають - ти ще сціжуєш молоко? та дай дитині нормальної їжі!!! шо там доброго в тому молоці??? а вночі замість грудей давно кашу треба давати!!!:confused::confused::confused:
    А ви про річну дитинку дивуєтесь?
    Одна мені взагалі сказала, шо то тепер просто тимчасова мода на годування грудьми!:xaxa::xaxa::xaxa:

19. Андріана

Андріана Well-Known Member

який жах, коли то нарешті зміниться, коли не треба буде доказувати мамочкам що треба годувати, що то не складно, коли то старше покоління, яке не годувало нарешті не буде пхатися, ой та тут можна говорити і говорити, а толку:8:
    ну не можу я тепер з тим спокійно миритися на тих мамочок, що після 3-4 тижнів (навіть не місяців) переводять на суміш кажучи, що нема молока, коли знаю, що такого НЕ БУВАЄ, що просто вони ліниві:umbrage:

• Подобається Подобається x 4
  20. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Я от повернула молоко і кожен раз, коли бачу, як дитина відкриває ротик тільки побачивши цицю майже плачу від щастя. А вчора зайшла з чоловіком до магазину, де працює мама його друга і питає мене "Ти грудьми годуєш?"- так - "Годуй-годуй, моя невістка рік і 4 місяці годувала, і далі годувала-би, та не вийшло, бо дуже потрібно було йти на роботу (вона на 3 одразу пішла... обставини), а ти годуй скільки зможеш!" Так приємно було. Хоч у мене в родині всі годували близько року, а коли бабцю забрали у німеччину, то у її мами була релактація і вона свого онука ще майже до трьох років годувала, та все-одно приємно чути підтримку і спонукання до ГВ зі сторони, особливо, якщо не все гладко йде. У двох моїх коліжанок так-само як у мене зникло молоко і вони його не повернули. А я повертала більшою мірою завдяки форуму... ну і моїй мамуні. :)

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.