ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

а наша чемно спить в свому ліжечку,правда я можу вночі ,коли беру її кормити,заснути разо з нею у нашому ліжку.так цієї ночі було-проснулась від того,що затерп сильно один бік,то я так у якій позі кормила-так і заснула,не рухаючись(то мабуть підсвідомо-боїшся рухнутися,щоб дитинкку не штурхнути)...а маля поїло,цицю пустило і засопіло чемно біля нас.
    я вже випробовую різні продукти-вчора дізналися,що від нектаринок нам зле-обсипало лоба доці!значить буду чекати з нектаринами до слідуючого літа!
    до речі,а чорний чай пити можна(якщо не краепкий)?

2. Анута

Анута Well-Known Member

я чорний чай пила завжди, проблем не помітила :)

3. Улянка

Улянка Well-Known Member

Звичайно можна. Але дуже міцним на ніч не захоплюйтесь бо кількість кофеїну там не менша ніж в каві

4. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

скажіть будь-ласка,а чорний шоколад кофеїн містить???
    я взагалі вважала чорний шоколад корисним,а тут мені повідомили,що там є кофеїн і його годуючій мамі ніззя

5. Улянка

Улянка Well-Known Member

Не можна по причині що він може викликати алергію у дитинки. Анюта народилась на початку листопада. На Миколая я ще від цукорок відмовитись змогла. А на новий рік вже ні:) Спробувала малееесенький кусочок відкусити-в доні реакція не пішла, то я вже в межах розумного їла. Але вона в мене взагалі ні на що алергії не мала

• Подобається Подобається x 1
  6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

У моєї Кнопки була алергія на чай з бергамотом. Я мала необережність випити декілька разів... не подумала :sad: ащодо шоколаду, то я теж попробувала декілька днів тому маленький кусочок. На щастя, реакції не було. Тепер можу з"їсти кусочок маленький. Ура, ломка вже не така сильна :)

• Подобається Подобається x 4
  7. Натася

Натася Well-Known Member

про шоколад - їм його фактично з перших днів після пологів:shy:
    спочатку дивилась на реакцію дитини - її не було. зараз іноді можу навіть пів плитки з'їсти:shy::xaxa:
    про їжу взагалі - малому два місяці, а я вже їм все, але в помірних кількостях.
    перші 2-3 тижні дуже суворі обмеження щодо їжі були (ну крім шоколаду:), а далі почала по-трохи вводити все нові і нові продукти. зараз без проблем їм виноград, персики, дині, кавун, банани, помідори, перець, огірки і т.д.
    чаї п'ю різні (але намагаюсь такі, де нема хімії або мінімальна її кількість) і навіть каву інколи п'ю (коли тиск низький і голова болить), правда, з молоком і слабеньку (як я жартую - молоко з кавою:))

• Подобається Подобається x 9
  8. Natalya

Natalya Well-Known Member

Можна, не можна... А хто може сказати, яка реакція буде саме у вашої дитини? Комусь не шкодить нічого (в межах розумного, звичайно), а комусь шкодить майже все. Я от з самого початку їм і цукерки, і фруки, і чай п'ю - і, слава Богу, все в порядку. Але я б не ризикнула радити робити так усім, бо знаю випадки, коли мами мусіли їсти тільки пісне і парене до 2 років :sad:...

• Подобається Подобається x 2
  9. lapocka

lapocka Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

10. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Переважно я інакше відповідаю, але то була старша і малознайома людина. Зі своїми я по-іншому:
    — Чому ви не слухаєте мене я купу дітей виростила!
    — Кхм-кхм... А скільки місяців було грудне годування?
    — Місяць-півтора... поки молока не почало бракувати...
    — О! Большє вапросав нє імєю!
    Основний аргумент в мене зараз те, що я слухаюсь порад людей, які самі годують не менше рік-два.

• Подобається Подобається x 6
  11. ірен

ірен Well-Known Member

моя свекруха як напасть постійно мені клепче,щоб я давала дитині водичку,я вже не можу терпіти ні її повчань ,ні її саму і стою на своєму - нічим не допоюю

12. ірен

ірен Well-Known Member

я також майже все їм з перших днів,синочку 3 міс.Без шоколаду не уявляю життя

13. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчата, вде неодноразово писалося: дивіться на реакцію дитини. Ви не можете знати наперед як відреагує немовля. Пробуйте.
    Я, наприклад, не могла довго їсти яблука, банани і солодощі, бо в малого болів живіт :confused:.

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Поділюся враженнями про наше ГВ.
    Тепер можу з чистою совістю і повною відповідальністю заявити, що моя дитина ГРУДНА! Цідила я молочко і чемно заморожувала... Пішли ми з чоловіком на весілля (3-тє в цьому місяці :moskali: і де ніяк не було куди малого з собою брати), залишили бабцю з нашим Остапом. Бабця задіяла все! Ложечки (масу різних), шприц, пляшечку з молоковідсмоктувача (Avent - радять, як найбільш схожу з грудьми), модну Грецьку подаровану (система чуть не з подвійним оборотом, щоб повітря попадало в пляшечку) і найпростішу звичайну. А мій син мав то все в носі! Поїв зі шприца так грам 20 по 2 рази, що називається, щоб не бути голодним, і чекав поки прийде мама з цицею!!!
    Так що на наступний день на ще одне весілля ми залишили малого по сусідству в тітки і їздили годуватись, бо нема на то ради!
    Що цікаво, як ішли додому, "добрий дядько" вже мені хотів продавати суміші "щоб не мучитись, а так можна і на місяць лишити дитину з кимось" :suicide: Добре, що кум збоку гаркнув, що його похресник має мати мамине молочко, то я вже і не втручалась:shutup:!

А от я не могла прослідкувати ніяк! Мені неонатолог пояснила, що може проявитись алергія в дитини на той чи інший продукт через 2 тижні. От я ніяк не могла попасти! Пробуйте їсти по трошки, бо дитячий організм не звик до жодної їжі - от і реакція, просто щоб та реакція не була занадто!

15. Nata

Nata Well-Known Member

О, Лоял, я таке саме мала з малим. Залишаю його по понеділках зі своєю мамою і бігаю на роботу. Перший раз залишила (після літніх канікул), дуже переживала, націдилася, дзвоню мамі як там малий, а вона кае, що їв картоплю, рибу, кашку, а молоко... не вміє пити з пляшечки :). Я дуже втішилася.

16. Улянка

Улянка Well-Known Member

В нас тепер якийсь особливий ритуал гамання молочка. Їсть маля цицю 15-20 хв, потім починає вставати і йти на підлогу. Встає на ноги, каже "тітя-тітя", і знов дереться їсти:) І так щоразу по три гамання:) І так солодко в неї то "тітя" виходить!!!!:)

• Подобається Подобається x 8
  17. Nata

Nata Well-Known Member

А в нас перед сном дитя мусить довго цицьку вибирати. Смокче одну, тоді другу, тоді знову до першої повертається, так ніби мусить все виїсти, бо вночі не дадуть :).

• Подобається Подобається x 2
  18. Анута

Анута Well-Known Member

в нас приблизно так само, ніби перевіряє чи я "правильну" (повну) йому дала. Пару раз поміняє і тоді вже смокче ту, яку і пропонувала, і засинає з нею в обнімку.

читала, як матері скаржаться, що їх напрягає коли дитина довго смокче. ми сьогодні кормились і я ловила кайф від того, що довго смокче і таємно думала, щоб щось не помішало і ще смоктав. я ж бо лежу і ніц не роблю, тобіж відпочиваю :) і ніхто ніц не скаже, ми ж гамцяємо :) законний відпочинок - як він може дратувати?

• Подобається Подобається x 4
  19. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Прям як ритуал поклоніння:lol::lol::lol:
    Кльово.

• Подобається Подобається x 3
  20. Улянка

Улянка Well-Known Member

А яке щастя в очах дитини яка бачить що їй дають цицю! Як можна в дитини це забрати? Як це може напрягати якщо при тому що дитинка засипає під цицю її не треба заколисувати, вдарилась-заспокоювати. Напевно моя дитинка ніколи не буде мене настільки потребувати як підчас ГВ.

• Подобається Подобається x 15
Статус теми:
Закрита.