ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Не переживай! В мене теж то було. Я плакала:sad: і думала що то так буде завжди! Потім рішила з тим щось робити, роздрукувала статті з нету (з лінків у підписі у Yaremko), прочитала їх по кілька разів і зрозуміла:
    1. В нас неправильне прикладання. Змінили.
    2. Частіше провітрювала соски (майже цілими днями) і мазала обліпиховою олією (замість кремів). Заживало.
    3. Вичитала, що треба частіше прикладати дитинку до грудей. Зробили.
    За місяць моя лялька відїла собі файні пампулі (набрала 1.200 кг), а я тепер не відчуваю жодного болю! ;););) Хоча перші тижні теж дико боліло коли Яна прицмоктувалась (хоч на стіни лізь), а якщо хтось стояв поруч і дивився, то я ладна була обматюкати з ніг до голови :D

• Подобається Подобається x 7
  2. Tanusi4ka

Tanusi4ka Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Привіт всім. Хотілось би висловити свою думку про грудне годування та поділитися досвідом. Вигодувала грудьми 2-х дітей. Доньку до 1року, а сина до 1р9м.
    Колись читала що лише 10% жінок котрі переходять на штучне вигодовування не мають змоги годувати грудьми, всі інші просто не правильно прикладають малят, через що малятам не зручно смоктати, вони не наїдаються і плачуть, сигналізуючи голод. Лікарі розказують що молоко не жирне і треба догодовувати.Ще дітки, які не правильно прикладаються заковтують багато повітря, через що бувають коліки та зригування. Бажанно щоб у пологовому будинку акушерка проконсультувала та помогла зробити все правильно(так було у мене). Відслідкувала також що між 2 та 4 місяцем буває тимчасове різке зниження лактації(не тільки у мене а і у багатьох моїх подруг та знайомих). Вихід один - прикладати частіше. Я це робила і бувало що через 15-20хв.Донька сама відмовилася їсти, а синочка відлучала. Груди боліли, молоко ще прибувало 3 дні. Зціджувала по необхідності до стану полегшення. 4-го дня все пройшло. Груди опустіли через тиждень.
    Шановні матусі! Прислухайтеся до своєї інтуіції! Вона вам завжди підкаже як правильно поступити та що зараз хоче ваше немовля.

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka З яйцями...

Угум... слухайте-слухайте...
    Але не забувайте, що інтуітивно
    .
    До консультантів бігом-арш!!! :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Straniera

Straniera Well-Known Member

Якщо йдеться саме про ту Іру, з якою мені довелося стикнутися на Мечнікова (здається 2ий поверх, російськомовна), то саме цей "кваліфікований спеціаліст", зрештою як і інший персонал того "чарівного" пологового, порадила мені 1)годувати раз на 3 год 2)зціджуватись після кожного годування 3)надіти прокладку, бо мовляв, плоский сосок, і ніц тут не зробиш. Я чемнесенько всю цю дурню робила (бо тоді ще я вважала -як лікар сказав -так і має бути), результат -тріщини, через тиждень починався мастит. Купа болю і сліз. Добое що я така вперта, що навіть попри це я продовжувала годувати і таки вичухалась із халепи, відмовилась від накладки, а через деякий час і від зціджень і годуваннь по годинам. Але ж не всі такі, хтось одразу здається і переводить малечу на штучне годування. Називається:"Лікарю, дякую за поради."

5. Натуся

Натуся Well-Known Member

Раз на раз не приходиться,мені якраз вона сказала,що якщо я буду користуватись тою накладкою,то сосок ще більше тріскатиме.А взагалі я половину сказаного пропускала мимо вух-як кажуть- "На Бога надійся,а сам не плошай!"

6. julchyk

julchyk Well-Known Member

Straniera,мені шкода , що у вас склалося так. але особисто мені та ще одній моїй знайомій ця людина (схоже, що ми говорими про одну і ту ж)справді допомогла, бо до неї я потрапила фактично з маститом ( пізно знайшла фахівця).і жодних подібних порад вона мені не надавала.навпаки, як природніми методами все налагодити.Завдяки цьому я і змогла довго годувати малюка своїм молоком, а не "забити " на ГВ і перейти на суміші, як радили "доброзичливці".І ще кілька слів щодо вислову про персонал "чарівного пологового"-кожна думка є суб єктивною навіть про одного і того ж фахівця.можливо вам просто не повезло з медиками. у мене залишилися лише хороші спогади про лікаря,акушера та педіатра, незважаючи на те, що я родила там більше 4 р. тому, коли це ще був майже "совецький" пологовий ( відгуки про це я вже писала у іншій гілці).Просто якщо у вас залишились неприємні спогади- можете викласти їх на відповідній гілці із прізвищами фахівців. "Страна должна знать своих героев"

7. Анута

Анута Well-Known Member

в знайомої взагалі прикол був (вона з іншого міста):
    медсетра сказала "вам треба перевязати груди, щоб молоко пропало бо в вас така форма грудей, що ви не зможете кормити..." добре, що та пішла до лікаря спитати хто б поміг їй груди перев"язати, бо в неї вони не правильної форми - той подивився на неї велетенськими очима і спитав Хто їй таку дурню сказав??

8. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

В мене така гуля вилізла в правій груді! :sad: І голова страшно болить...
    Що робити, стандартно:

часто прикладати
    теплу ванну
    капуста?

Вже другу грудь пора давати, а ще та болить.:sad:

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, привіт.
    я вже вчора писала, але при перенеснні мій допис зник....
    я вже півтора року не годую грудьми, але досі при натисканні у мене виділяється по капельці з кожної груді. це нормально???

10. Радість

Радість Well-Known Member

Так, це нормально. Деякі знайомі говорять, що навіть після трьох років можуть ще щось видавити.

11. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я сьогодні начиталася купу літератукри про ГВ і понаходила в себе всякої всячини(виявляється,що якщо тріщини на 7 день від їх появи не заживають-то це веде до маститу)-от і переживаю!а ще після годування на сосках,в районі тріщини з'являється синячок-то взагалі не знаю шо і думати.вже і маслом облепіхи мащу,і провітрюю частіше(Настюша дякую за поради) і ляля здається правильно смокче...
    в кого були тріщинки??за скільки вони проходять?
    а ще хочу починати кормити сидячи,бо вже сидіти можу...буду зараз пробувати,хай доця проснеться...може зміна положення поможе?

12. olenkastar

і ще одне ВЕЛИКЕ ПИТАННЯ!!!!-де можна у Львові купити станики для годування АНІТА????? пам'ятаю,хтось про те говорив,а часу все перечитувати нема.маю один"Аніта"-такий зручний,але маленький(купувала за кордоном,а тут не знаю де є)

13. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Недавно зустріла свою коліжанку. Її малому вже 6 років.ми розговорилися, в тому числа про ГВ. І тут вона сказала фразу, яка змусила мене задуматися: "Ой, яка ти щаслива, що в тебе молоко є, бо в мене не було". Правда вона ще й тіштлася, що її малий почав цілу нічку спати і не будив її, щоб їсти, вже в два місяці
    До чого я веду: більшість жінок знають чи розуміють, що ГВ - це добре, але не всі знають, що ГВ ще й РЕАЛЬНО. Так от, на мою думку, підпис під фото чи під лого має бути спрямований на інформування про реальність ГВ. Наприклад: "Мамо, ти можеш годувати малюка своїм молоком" або "Кожна жінка може годувати дитину". Знаю, не кожна, бо якийсь малий відсоток, хто не може, але на цьому не слід акцентувати, бо є люди, які почнуть себе відносити до тією невеликої кількості жінок, як тільки зіткнуться з першими проблемами при ГВ.

14. Olay

Olay Well-Known Member

Є на "Південному",пощукаю точніше в якому магазині скину в ПП або ж в "Скрині" маг."Мамочка".
    Про тріщинки, пройшли на 5 день - мазала "Бепантеном"(маззю а не кремом) і провітрювала груди.

15. Аня

Аня Well-Known Member

Я , здається, у "Знайці" бачила

16. Анута

Анута Well-Known Member

деякою мірою згідна, але не цілком. Поясню чому:
    Для того, щоб кормити дитя грудьми, потрібно щоб в голові матусі і татуся також НЕ БУЛО ІНШОГО ВАРІАНТУ ОКРІМ ГВ!!! Якщо початково допускається думка "це про всяк випадок якщо в мене буде мало молока" все, як мінімум 50% перейде на суміш в перші 2 місяці.
    Чому важливо, щоб і в татуся в голові це було? а щоб разом тримали цю позицію і підтримували одне одного у випадку певних криз. Бо здебільшого татусі до цієї справи не пхаються, нічого про це не знають "суміш - ну так суміш..."
    і тому, що
    більшість знають (теоретично), а коли доходить справа до "практично" починаються всякі відмазки.
    а ще немаловажливим є ось такі ньюанси:
    в даному випадку матуся свій комфорт поставила вище ГВ і ти тут розказуй не розказуй, а тебе не почують :sad: до ГВ має бути свідомість в голові.

от не було б сумішей і матусі (некуда деваться) кормили би грудьми ;) і всі одразу стали молочними, і молоко в них стало "жирним" і т.д.

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

а чому б вам не викликати консультанта по ГВ на дім? він вам допоможе виправити вже існуючі помилки, уникнути можливих і легко налагодити ГВ... думаю наші консультанти з форуму з радістю вам доможуть:)
    З.І. ось ваша лінієчка неправильний вік показє ... 1р.4 дні)))))))))

18. olenkastar

лінієчку вже виправила...;)
    а за консультанта на дому-хороша ідея,бо вчора намагалася годувати сидячи-не виходить,доця так вертить голівкою.на лежачи нам добре,але ж не всюди буде можливість прилягти,треба і на сидячи вчитися,а шось не виходить,а довго її мучати не можу,бо плакає,шо циці не дістається їй
    :ireful1:

19. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Не знаю, чи колись були суміші, але знаю, що дехто особливо на селах обходиться без них і без ГВ, бо годують дітей кашками на коров"ячому молоці :sad:
    Просто я стикалася з тим, що мамусі, які перейшли на ШВ, скаржаться на те, що в них пропало молоко, але вони не знають найпростіших правил ГВ. Можливо й справді їхній жаль за тим, що довелося переходити на ШВ є несправжнім, але інофрмація про реальність ГВ це важливо. І ще одне, можливо, лякає те, що ГВ це складно, бо треба жертвувати трохи і своїм сном, але тут можна навести інший приклад: немовлятко на ШВ також має (мабуть) їсти вночі, але суміші треба ще й гріти, а з ГВ цицю в рот і всьо на місці

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ми так само довго переходили на сидяче положення - малий чомусь повітря захапував. По трошки пробуйте і вийде. Зараз моє чудо мало не догори ногами їсть. Можете попробувати почати годувати лежачи, а потім плавно сісти не відриваючи мальоту від грудей. Ми так навчилися :o

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.