ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. syavych

syavych Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

:D

2. Nadin

Nadin Well-Known Member

Zoryanazirka, загляніть будь-ласка в "Беремо від держави все":clapping:.

3. Ума

Ума Super Moderator

Гуляла я якось в парку із сусідськми мамочками - всі ми знаємося, але ніколи близько не дружили, а тут у нас тепер спільні проблеми! Є про що поговорити :) Так от, я була в шоці. У мене таке враження, що є форум, а є інша реальність!!! Це стосується ГВ. Мене НІХТО не розуміє чому я годую малого грудьми і тільки грудьми!!! Це навіть викликає в них осуд і насмішку - мовляв, ти ще молитимешся, щоб перестати годувати, бо груди ТААК болітимуть... це ТААК неприємно... це... я просто жахалася! Спочатку намагалася пояснити, що все в мене ок. і дитина моя нічим не обділена (бо їхні деякі молодші за мого і вже яблочка, морквочку наминають), але бачу що то тільки собі гірше ТАКИХ мам переконувати... :sad: І що би я не сказала, то всі мої проблеми від того, що я годую грудьми!!! Кажу, я сьогодні не висплась, бо малий щодві години прокидався їсти. А мені на то кажуть: догодовуй наніч, матимеш чистий спокій!!!

Я така щаслива, що читала, спілкувалася з людьми, які підтримують ГВ! Бо якби вся моя інофрмація діставалася з того парку... вони переконують одна одну і радять суміші кожній новій мамочці... а хтось тай послухає :sad:

• Подобається Подобається x 4
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

Прирівнюється до виходу у відкритий Космос. :)
    Сєрмяжна правда жизні...
    То всьо дохтори! Самі луччі! Аж світять, згоряючи, серед дрімучости..

ЗІ: з реклами.
    -Тату. а люди є?
    -Ні, сину, це фантастика... :)

5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ви, Левандiвко, вiднiмайте менi карми скiльки хочете - але ви грудей немаєте i нiколи ними не годували, отже скiльки б ви не бачили i не чули про ГВ годувати своїми цицьками свою дитину це зовсiм iнший досвiд. Менi це ГВ не дуже легко дається, я кожен день думаю може вже хватить. Але я думаю бiльше про дитину нiж себе. Якби думала про себе - я б вже на другiй недiлi життя Катi перейшла на сумiшi.
    Сумiшшю годувати легше, тому жiнки якi не витримують проблем з ГВ переходять на неї. Не треба дуже швидко засуджувати когось у кого або проблеми або хтось не годує або ще щось... Кожна мама любить свою дитину i це найважливiше.

• Подобається Подобається x 1
  6. levandivka

levandivka З яйцями...

Не помню. Статистика каже
    Взагалі, карма (ІМНО) присуджується допису (хороший/поганий), а не авторові. Не ображайтеся даремно. Коли бачу допис з серії Г.Остера "Вредные советы" - мінусую, без прив'язки до персони автора. :)

Зовсім з Вами згідний. Більше того, по секрету скажу: моя дружина дуже любить кіпішувати. Вагітною вона впадала в істерику з пів-оберта ("всі" вагітні тим троха страждають). Після пологів, Іруська довго не могла вийти з того стану. Вона думала-думала-думала-думала... І всьо про дитину... Як білочка в колесі, крутилася-льотала...
    А проблема з ГВ (і не тільки) відступила лише тоді, коли мама заспокоїлася, і почала думати про себе (добре мамі ->добре і дитині). І лактація нормалізувалася, і у спокійному стані дружина отримала змогу керувати процесом (замість щоденної "героїчної битви за ГВ").
    Є у нас ТАКий досвід. Нічо' , що я, немаючи цицьок, запостив той досвід? -Дякую. :)

Ну що Ви..? Я нікого не засуджую персонально, вам здалОся...
    От конкретні дії і поради насмілився оцінити. Вибачите? ;)

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Умо, вважайте, бо інакомислячих в усі часи зневажали: хто не з нами - той проти нас. Як на мене, переконати в чомусь маму з бебіком на руках - невдячна справа. Інфу про ГВ треба надавати мамусям- пузатикам, які поки що зайняті перебігом вагітності, а тому ще не встигли наслухатися дільничих педіатрів, родичів або сусідок в парку. Мені, як народила, "поради" почали передавати якісь колишні співробітники, сусіди, що давно переїхали, словом усі, хто випадково зустрічав мою маму, я не кажу вже про ближчих. Але було запізно :)

8. Koza-Dereza

Ну от я так

Додано через 2 хвилини
    вибачаю:shy:

9. Natalka

Natalka Well-Known Member

Пані Умі та всім мамам які годують тільки грудьми хочу висловити свою підтримку.
    Із власного досвіду можу сказати, що при правильному , тобто поступовому, відлученню від грудей останні не болять, Та й проблем із грудним годуванням набагато менше ніж із штучним. Щоб не виглядати голослівною - похвалюся: троє діток син - на ГВ був 10 місяців (кинув груди сам, коли бабуся дала спробувати коров*ячого молока, бо мама була на сесії; старша донька - на ГВ 2 роки і 10 міс., молодша донька - зараз їй 5.5 міс. - виключно на ГВ.
    І ще одне, коли я в 4 міс. прийшла в поліклініку і на запитання "Що Ви даєте дитині?" відповіла - грудне молоко педіатр (правда вона у нас новенька) зробила дуже великі очі, однак переконувати мене догодовувати дитину не наважилася, зрозумівши з моєї інтонації, що це марна справа, Та й дитина поправаляється і почуває себе на такій "дієті" добре для лікарів - в межах норми...

Тож годуйте діточок своїм молочком, якщо маєте таке бажання, а вони будуть вам тільки вдячні за любов і турботу

10. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ksani підкажіть будьласка ще раз про годування грудьми по черзі через 2 год. Щось мені так здається я недобре зрозуміла.
    Наприклад :
    1. в 10:00 доця просить їсти і я даю праву грудь і до 12:00 якщо доця захоче теж даю тільки праву. А вже після 12:00 і до 14:00 даю тільки ліву.
    2.Чи ось так: дитина з 10:00 до 12:00 їсть тільки праву, а потім просить грудь в 13:00 і тоді я даю вже ліву від 13:00 до 15:00.
    Я роблю як в другому прикладі і в мене деколи поки дитя їсть ще ліву грудь (бо ще 2-годинний проміжок не минув), то з правої вже лиється молоко і грудь вже така тверда. Але так не завжди є. Тому хочу ще раз уточнити що я можу не так робити. Бо цідити грудь не хочу - тоді взагалі буде зле.
    Зазделегідь дуже дякую за відповідь.

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Anastasia, краще робити як в прикладі №1, тоді жодна циця не буде довго простоювати:) Таке собі чергування по годиннику виходить. А вночі - давайте іншу цицю на кожне просипання, щоб не заглядати на годинник серед ночі.

12. Ума

Ума Super Moderator

я даю раз праву раз ліву, незалежно від того скільки часу пройшло. Проблем з грудьми не було. Малий набирає вагу добре. Деколи особливо вночі забуваю яку грудь останній раз давала, то напевно могла дати двічі ту саму, то почала вставляти прокладку в ту грудь, якою не годувала. ТОді на наступне годування знала, де прокладка - там і молоко :)

Додано через 2 хвилини
    в мене не було лактостазів. цідилася в пологовому двічі і дома двічі (поки не почитала, що не треба). Єдиним негативом були тріщинки, але я їх мазала вітаміном А і Е і рідині - дуже швидко все зажило.

• Подобається Подобається x 2
  13. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

:eek: дуже-дуже дивно... у нас всі "ЗА" ГВ, хіба особисті принципи мішають деяким мамочкам ... то вони 2-3 міс погодують - а потім кажуть "молоко пропало" ... боялись бути прив"язаним до дитини, чи що.

Особисто моя думка - бажання чи небажання ГВ залежить від степені готовності до материнства (чит. всіх тягот і трудностей материнства).

14. Ума

Ума Super Moderator

ну ті мамусі не зовсім проти ГВ, а проти так довго годувати (хіба 3міс. це довго?). Зате я найшла чим їм відповідати - кажу, що груди мені дешевше обходяться, ніж їхні суміші їм :):) (одна мама купує суміш за 100 грн банка, якої вистачає на 5 днів!)

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

власне, без нормального ГВ труднощів і тягот набагато більше, мені здається.

16. Ума

Ума Super Moderator

угу, я як подумаю, що це потрібно вночі вставати готувати гамцяти, стерилізувати пляшечки, сосочки, пильнувати щоб була та суміш завжди і щоб готова суміш була тепла, якщо десь їдеш... а так дістав цицьку... :):):) :radist:

17. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Щось я раніше не заходила на цю гілку, а тут...
    Слухайте, дівчата, а в мене таке враження що я наче в якомусь іншому Львові живу... Рік і 7 Лідусі, часом і під час прогулянки зі мною (то рідко буває, частіше з няньою) мені під футболку пірнає. В маршрутці, як їдем довше 15 хвилин - то гарантовано. Але я жодного разу не чула осуду в свою сторону чи поради лишати! Я бачила заздрість в очах, часом розпитували і висловлювали захоплення (чи щире, не знаю), зазвичай дуже доброзичливо посміхаються (що цікаво, дуже часто чоловіки років 30 - віку молодих татусів). Часто мами говорять про те, що довго не змогли годувати. Але завжди з жалем. Причини різні. З моїх спостережень основні дві: це незнання про лактаційні кризи, під час яких вумні педіатри радять догодовувати, і кольки, які якимось чином зникають при переході на штучне годування (судячи з усього цей стереотип має під собою певний грунт).

До сих пір бачила такі скарги на несприйняття ГВ на форумі Котока, але списувла то все на Росію, головно - Москву з її особливим "духом". І думала, що то аж ніяк не стосується Львова... А тут... Воно дійсно так? Слухайте, а може, я справді в космосі?

Додано через 21 хвилину
    З моїх спостережень (не претендую на правильність) - лактостаз буває від травмування чи перетискання молокотоків. Цідження - це один зі способів його заробити, але не єдиний. Зі старшими я не мала жодного разу а от з Лідусею мордувалася всі перші пів року. Достатньо було, щоб вона в кенгурушці сильніше груди притиснула, чи в сні перекинутися на живіт (після операції мені так було набагато легше спати), чи тіснішого станика вбрати. При чому, я вже відчувала, що ось - перетиснула, буде лактостаз. І проходили вони в мене завжди дуже важко, з високою температурою і дикою ломотою і слабкістю.
    Найкумедніше те, що останній лактостаз я заробила 2 тижні тому, коли вже забула, що то таке. І то такий, якого за весь час ще не мала. схоже, мала постаралася. Вона, коли одну грудь їсть, то другою бавиться. Я люблю її годувати, лежачи на спині, коли вона по мені вовтузиться. От і дововтузилися, дістала пяткою... Якби не гомеопатія, не знаю, як би вилізла з того.

• Подобається Подобається x 2
  18. Koza-Dereza

Я вибачаюсь. Мабуть не дочитала.

19. Оксана

Оксана Well-Known Member

А я вже зовсім розслабилася..Інколи теж не пам'ятаю,яку грудь даю вночі..Вже все роблю автоматично.Вже так звикла, що не уявляю, що колись перестану годувати :)

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Дивлюся - небуло мене трохи часу :)

Статус теми:
Закрита.