ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

У моєї мами, наприклад, таке молоко було. Поки доїхали від баби додому, то у пляшечці з молоком вершки ставали, а на смак як згущик було. Ще у нашої знайомої теж так є, вона навіть якийсь аналіз здавала, що вимірює жирність і т.д. молока, не знаю правда для чого...
    Дякую. Ми гуляємо багато (деколи аж задуже багато, як вийдемо з раненька, так вночі вдома; у нас кухня з собою). Особливо зараз, бо хочемо ще теплом натішитися.

2. IR@

IR@ Well-Known Member

5 коп.: прийшла до нас дільнична і каже "от я мама молочна була, а ви не молочна, і молочко у вас значить рідке, бо дитинка не поправляєть (2з половиною м. 5,100)треба коровячим догудовувати", провела зімною "бесіду" і завершила "приходити в поліклініку треба!!":8:

• Подобається Подобається x 3
  3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

незрозуміла 5 копійок? те що наші лікарі некомпетентні в ГВ то вже напевно всі тут зрозуміли
    Не в образу, жінки не корови і експеримендувати з молоком гаяння часу і здавання буть який аналізів молока. Це для того щоб лікар міг якось зарабити копійку. Буду мати час виставлю в гілці ГВ графік із порівнянням складу різних молоків (грудного, коров'ячого і козячого).
    Людське молоко розвивалось міліони років, саме тому воно ідеальне для людський дітей. Воно ніколи не буває дуже міцним або дуже слабким, за жирним чи мало жирним. Воно є ідеальне саме для вашої дитини, саме в той час коли ви годуєте і містить усі поживні речовини, потрібні малюку в перші 6 місяців життя. Грудне молоко чисте та безпечне. Воно завжди правильної температури та не може забруднитися. ​
    Людям які немають чим зайнятися нехай почитають літературу а не експериментують з тим про що уяви немають.​

• Подобається Подобається x 19
  4. IR@

IR@ Well-Known Member

Я до того що не може мамине молочко не підходити дитинці!!! Не буває жирного чи не жирного, не існує такого поняття як молочна чи не молочна мама!!! Якщо не молочна, то яка, водяна чи чайна. Зараз згадую як казала тій лікарці, дякую, допобачення, краще б послала зразу.
    П.С Малечу лідгудовувала наном, та вже 3 тиждні тільки мамине молочко, від чого я на десятому небі від щастя!!

Сорі, це так занесло, дійсно не в цій гілці пишу*))

• Подобається Подобається x 7
  5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Про анемію. Ми робили аналіз крові в 4 місяці - гемоглобін був 83!!! За словами лікаря треба було зав"язувати з ГВ і пити суміш з залізом, але ми нічого не робили і далі пили мамине молочко. знову аналіз крові ми робили в 1 рік і 3 місяці - гемоглобін вже був 121. Я нічого особивого для його підняття не робила, ми на ГВ, прикорм гамаємо з перемінним успіхом (нам вже 1 рік і 5 місяців). Взагалі я така мама що в нас немає жодної фляшечки і я незнаю нічого про суміші бо моя дитина НІ РАЗУ її не пробувала, ні замінників - молока інших ссавців. Він просто не хоче пити коров"ячного молока - випльовує!
    Взагалі я читата якийсь науковий американський журнал то там ШВ описується як глобальга екологічна катастрофа - вигодовування людських немовлят молоком інших ссавців

• Подобається Подобається x 10
  6. halinka

halinka New Member

Доброго ранку всім!!

Підскажіть будь ласка коли дитина зригуе часто це нориально?

Чи потрібно робити УЗД голови?

• Подобається Подобається x 1
  7. Гелена

Гелена Well-Known Member

цілком нормально для здорової дитини зригувати кілька разів на день
    принаймі, якщо дитина на ГВ
    прочитайте правила ГВ там це пояснено

8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

а моя спроба закінчилася(та і зараз продовжується) болючими тріщинами.поки мала молозиво доця так смоктала,що аж соски потріскали-боляче!!!зараз,коли бере груди,то так болить аж ногами здригую,але за секунд 5 минає і все.
    так шо вагітні,будьте з тим обережні у пологовому-майте крем обов'язково!!! а ше не давайте так багато смоктати у перші дні,як я -не буде того болю!
    а у вас,Уляночко,що було?

9. halinka

halinka New Member

Як взанити чи дитина зригуе фонтаном. Це мае віюбуватися коли вона лежить на спині чи коли її підняти головою в верх.

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ЛАКТОСТАЗ і пару ДОБРОЖИЛАТЕЛЕЙ з словами "Дитина недоїдає"

• Подобається Подобається x 3
  11. Радість

Радість Well-Known Member

От і в мене таке ж було. За два дні мала мені так насмоктала, що потім два тижні такого було болю при годуванні, що аж сльози виступали.

12. julchyk

julchyk Well-Known Member

Мені це знайомо.Правда , лактостаз я успішно подолала завдяки кваліфікованій допомозі масажиста Іри з пологового на Мечнікова.Тому ГВ ми продовжували успішно. А от на рахунок "не доїдає" розказую свіжий випадок: приходить вчора моя родичка з поліклініки після зважування у 2 міс.Дитя набрало 600 г. Доктур каже "мало".Мама дитя відповідає, що доця постійно хоче груди, а от від суміші категорично відмовляється-просто бавиться пляшечкою.На що добра лікарка замість порад по збільшенню лактації каже : " а ви зробіть більшу дірку у сосці".

13. lapocka

lapocka Well-Known Member

В мене коли була така проблема в пологовому, мене виручила насадка на сосок, не так боліло. і коли груди сильно набирають, що мала не може захопити ареолу соска також рятює мене насадка

14. Анута

Анута Well-Known Member

Уляночка, вітаю!!! дуже за вас рада!!!

ДІВЧАТА!!! всі у кого якісь запитання, проблеми з ГВ! відвідуйте дуже хорошу гілочку на форумі ГВ - ще один дар природи. Там допоможуть, підкажуть, порадять люди, які мають досвід тривалого ГВ! наголошую люди з досвідом, а не ті, хто "що самі не годували і аби поради давати". ГВ - -це ЧУДО! не втрачайте по незнанню можливості дати вашій дитинці найкраще!

olenkastar, найперша причина виникнення тріщин це неправильне прикладання до грудей. плюс тріщинки, мікророзриви могли виникнути при забиранні грудей у дитини, коли вона "засмоктала" (з так званого вакууму витягувати просто порвете груди). Мізинчиком в кутик рота напустити повітрячко і дитина відпустить сосок, або просто закрити пальчиками носика і дитинка відкриє ротик, щоб захопити повітря і відпустить сосок.

не згідна категорично! не давати смоктати - не буде молока. власне в перші дні (та взагалі напочатках) треба якомога частіше прикладати аби налагодити лактацію. "спрос рождает предложение"
    і ще: використання накладки в кінцевому результаті веде до зменшення лактації, тому від щирого серця раджу постарайтесь її не використовувати, або хоча б по мінімуму а потім уникнути взагалі.

dieSonne, все буде гаразд! знання дають змогу кормити дитинку довго і в задоволення!

і ще: щодо чутливості сосків в перші дні - це згодом пройде. це звикання ;)
    вийшов трошки офф, тому заходьте про ГВ спілкуватись в профільну гілку ;)

• Подобається Подобається x 5
  15. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Я вже з нетерпінням на це чекаю!

16. lapocka

lapocka Well-Known Member

Дякую, а я і не знала. А берусь давати комусь поради:shy:

17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

halinka, ви або спецiально пишете такi нiсенiтницi, або хiба що вам поспiвчувати. Ви як блюєте то ви теж бiжите робити УЗД голови?

• Подобається Подобається x 5
  18. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ну чому ж це в багатьох статтях про це написано. Тому що білок який становить усього 1% від усього обсягу молока, саме він допомагає розвитку нервової системи й росту мозку, містить імунні фактори і багато інших корисних речовин.
    І тому білок жіночого молока не має аналогів у природі - тому вчені всього світу говорять про те, що годівля дитини сумішами на основі молока інших ссавців є для дитини екологічною катастрофою.

• Подобається Подобається x 4
  19. IR@

IR@ Well-Known Member

Думаю що малось на увазі зригування фонтаном, про що може свідчити підвищення тиску, а от тоді вже педіатр направляє на узд.
    У нас часто було зригування фонтаном (коли лежить на спині, зригує так що маса летить далеко, нагадує фонтан), лікар коли побачила відправила узд, тиск виявився нормальним;)

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

IR@,
    Робiть що вам заманеться, ходiть на УЗД, рентгени, менi всеодно. Якщо вам тяжко потратити час на лiтературу по догляду за дiтьми, i не на одну книжку а з десяток, де пишеться ВСЕ про зригування, яке зригування нормальне а яке нi, то хоч почитайте форум, поробiть пошук про зригування. Нас тут не одна i не двоє, i у ВСIХ дiти зригують та ще й фонтаном. А якщо вам легше робити УЗД i рентгени... як я вже сказала робiть що хочете. ;)

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.