ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

В мене теж зявились такі маленькі плямки між грудьми, але світліші за колір шкіри!:)

2. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

маю таку ситуацію: вночі синок (2 тижні) спить аж задуже добре, змушена будити, щоб погодувати, а вдень рідко коли засипає хоч на півгодинки. коли даю цицю - спочатку грається (широко відкриває ротик, а коли прикладаю - не закриває, а мотає голівкою), потім трохи смокче, потім міцно чіпляється і починає мотати голівкою з цицьою в ротику (відчуття ще ті:sad:), вибиває собі ручкою цицю (пробувала притримати ручку - плаче) і сам же ображається. після цього починаємо все з початку. намагаюсь зрозуміти, чому така поведінка...

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

як що в загальному то на перший погляд у вас такий тип дитини «Растерянный перед соском» але там є можливіть накладння і інших проблем

• Подобається Подобається x 1
  4. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

дякую за цікаву статтю. ситуація, правда, більше схожа на "всегда на страже". а "растерянный перед соском" в тому випадку, коли поїв одну цицю, відпустив, не заснув і дали другу.
    загалом бере правильно, сосок і пляшечок не знав. може він так спілкується? втдно будемо сидіти в слігу скільки можна (от тільки прасувати і коло плити стояти з маленьким в слінгу страшно)

5. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Моя доця теж так перші тижні робила, але вже їй перейшло :) Так що думаю і вам скоро минеться ;)
    А в нас нова напасть - часте зригування. Ніби і не перекормлюю, але зригує мала часто, молочко ще навіть не перетравлене.... Раніше того не було, всього декілька днів.

6. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Прочитала ту статтю, так моя Янка справжнісінький «Всегда на страже» :D
    Взагалі, Yaremko я вам дуже дякую за ваші посилання в підписі:clapping:!!! Я там стільки хорошого для себе найшла! :) Багато статей я роздрукувала і буду показувати знайомим мамочкам, бо наш народ геть не тямить в грудному вигодовуванні:ireful1:, все мене питають чи даю я доці якусь водичку пити....... фу......:shutup:

• Подобається Подобається x 12
  7. Натася

Натася Well-Known Member

тебе хоч питають, а мене свекри грузять, щоб давала водичку і переконують давати дурачок :ireful1:

8. Анута

Анута Well-Known Member

а ти кажи "я була в педіатра а та категорично заборонила давати малому водичку! і взагалі зараз кажуть водичку дітям не давати бо після повені дитинку можна заразити водою якоюсь кишковою гидотою.... ну і т.д." і ще щось про дурачок наплести. в більшості випадків авторитарна думка педіатра не оспорюється ;) і очі такі великі і налякані ;)

• Подобається Подобається x 13
  9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Мої пробували дати дурачок, то малий його плював далі ніж бачив:) Думаю і твій буде - можеш продемонструвати, то заспокояться. З водою так само, але після їжі:)

10. Анута

Анута Well-Known Member

як в кого, але потім я чула рекомендації, що треба привчити. На що відповідала "Ага, зараз привчай, а потім відучай"

Надавно ввечері в мене одна грудь стала тверда і гаряча, і руку тягнуло аж по лікоть. Правда вже досвідчені, тому і вкладаючись на сон мамцю порятували :) Але я собі уявити не могла, що така ситуація може бути коли дитині вже рік і сім... Думала такі застої це виключно в перші місяці "поки все грамотно наладиться"

11. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Дівчатка, Настюша діло говорить!
    Я так щє від початку вагітності роблю. Якщо хтось починає грузити "нє в тєму" , знаходжу компетентну інфу в неті і роздруковую або відправляю лінки.
    Діє - СУПЕР!
    Так декілька разів зробите і всі від вас відчепляться! Потім , в разі чого, просто посилаєте погуглити і "всє дєла"!

На рахунок водички і дурника у Яремко в підписі ви знайдете всі необхідні авторитетні поясненя(чому це не можна робити), щоб ваші рідні заспокоілись.

12. Анута

Анута Well-Known Member

з інфом наданою Танею я згідна, але є одне АЛЕ...
    наші рідні є іншим поколінням і виросли вони на інших засадах і правилах. Рівень іхнього сприйняття нової інформації залежить від рівня сприйняття взагалі зараз кардинально нового підходу до ГВ і не тільки (взагалі всього сучасного: технологій тощо). Здебільшого на всі наші аргументи про ГВ в них декілька завчених роками фраз: "в мене молоко було не жирне і я кормила тебе сумішшю", "я не молочна і тому кормила сумішшю", "грудьми ти кормиш, а дитина хоче не їсти, а пити", "ми завжди давали водичку і ніц поганого не сталось", "всі виросли на дурниках і нормальні люди", "я тебе почала прикормлювати в 3 місяці сочком, тощо", "в рік ти в мене вже їла (з"їдала) бульбу, сир, яйце, кефір, м"ясо тощо, а ти он його водою з цицьки голодом мориш...." і т.д.
    тому багато залежить від рівня "сучасності" людини, якій надається така інфа ;) ну але звичайно ж спробувати варто - ніхто того не забороняв, може якраз в вашому варіанті все буде якнайкраще ;) чого всім і бажаю!

• Подобається Подобається x 5
  13. Анута

Анута Well-Known Member

мала нещодавно кумедний випадок:
    моя мама все донімала мене соскою "він он смокче твої груди як соску! ДИТИНІ ПОТРІБНА СОСКА!" спочатку я сперечалась, потім не реагувала і воно іноді повторювалось як застарівша платівка. І ось недавно, коли ми цицькались задля морального задоволення я знову почула дану фразу. Відверто розсміялась і кажу: Ти хоч сама чуєш що говориш? Я буду давати півторарічній дитині соску? - Мда, ну гаразд :) Дійсно щось вже не те...
    На тому і розійшлись :)
    До чого веду: програма заклалась в голові і періодично це прокручує, навіть вже не думаючи; аби якось прокоментувати те, що відбувається :)

Чесно зізнаюсь: соска в нас була. Я морально не витримала частих прикладань і дала малому соску десь в 2 місяці, а в п"ять він її так далеко виплюнув, що я сховала. Два дні не згадували, а потім і не діставала. Я тоді і гадки не мала чому не потрібно давати дитині дурника. Ми з чоловіком просто читали десь, що тепер така тенденція його не давати і тому не давали. Якби я знала раніше все гарне про ГВ (як в підписі Ксані та Тані) я б, звісно, її і не дала. Тому я і часто кажу, що спочатку в мене було багато полилок і якби мені при народженні малюка весь той досвід, що я маю зараз..... іноді аж буває почуття вини перед синочком :sad: Хоча чоловік мене заспокоює ;) А ще додає, що малий тої соски майже і не сосав, тільки п"ять хвилин на засинання, а потім ми забирали. З соскою не спав ніколи.
    Видно це якось інтуїтивно, але мені якось було соромно, що мій малюк з соскою. Дивачка, ні?

• Подобається Подобається x 8
  14. Мія

Мія Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Золотистий стафілокок передається від мами в першу чергу. І це не є щось надзвичайно страшне. Достатньо що мама була хвора ангіноюто рахуйте що 1,5 роки він буде в носі. Простудні захворювання с болем в горлі теж саме але в меншій степені.
    Стафілокок себе по різному проявляє.. може на шлуночок дитини впливати, тобто не дозволяти нормально розвиватися флорі, може бути в пасивному стані і ніяк не проявлятися аж до 6 місячного віку...
    В пологових заносять його якщо немає прикладання в першу годину після народження малюка. Але найчастіше стафілокок передається мамою...

15. Анута

Анута Well-Known Member

щодо стафілококку (згадалось): це така палочка (чи що воно там), яка живе в організмі кожного з нас, просто все залежить від співвідношення хороше-погане. Поясню на кишківнику: якщо дуже мало хорошої флори (біфідуми тощо), то починає активно розмножуватись погана. Загальне число тої флори число більш-менш стале (на певний вік людини), а ось співвідношення може бути різним і звідси відповідно діагностика Є стафілококк чи немає. (так мені пояснювала співробітник баклабораторії)

• Подобається Подобається x 2
  16. Loyal

Loyal Well-Known Member

А в мене мама недавно заявила, що лише завдяки моїй терплячості мій синик без дурника гарно справляється! :agree:
    Але то і її заслуга, бо мене до плити не прикула :8: Так що, як маєте звідки, то від допомоги не відмовляйтесь!!!
    Вчора були на весіллі. Малий спокійно спав, бавився, агукав, сміявся до всіх, цицялися регулярно. Всі сказали, що золота дитина. А я пояснила - дитина знає, що мама з ним завжди і тато по можливому максимуму (навіть в незнайомих місцевостях). І до плачу в нього практично ніколи не доходить (хіба кричить-вимагає деколи). Тому йому нема потреби капризувати чи плакати, бо його потреби задоволені, а не задурені ("дурниками" всякими)...

• Подобається Подобається x 15
  17. Натася

Натася Well-Known Member

дякую за поради;)
    але вся справа в тому, що я не маю бажання їх в чомусь переконувати чи демонструвати щось, бо для мене це виглядає так, ніби я виправдовуюсь.
    я просто знаю як краще для моєї дитини і так роблю.
    та і взагалі - моя дитина - роблю з нею що хочу:)
    так я і сказала - що не буду обдурювати свою дитину

• Подобається Подобається x 10
  18. Olenka

Olenka Well-Known Member

Про закапування молочком
    Все залежить від того, яке в мами молочко. Якщо дуже жирне - то не варто. Про це вже раніше ще Ума писала.

19. Yaremko

Ну-ну то розкажіть мені про зажирне молоко і де воно водиться? Що то за такі жінки його мають?

• Подобається Подобається x 10
  20. Yaremko

А ви можете написати який результат аналізів, скільки чого? бо говорити про анемію без результатів аналізу (і ще де було роблено бо також немаловажно) неправильно. Лікарі завжди виписують лікарства треба їх чи ні а дякі взагалі дуріють кажуть дитині на повному ГВ давати м'ясо.
    Спочатку напишіть результати щоб можна було про щось конкретно говорити.
    Такі випадки не одинокі деякі із них Лялечка: ключевые слова гемоглобин

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.