ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Погано їсть моя мала:sad: Іноді вдається годувати щодві години, а деколи буває й 3-4 години. І майже ніколи не їсть, коли не спить. Здебільшого годую сонну і вночі стараюсь більше годувати. Але був такий період, коли навіть сонна вночі відверталась:sad: І ці жахи продовжуються вже десь місяць. Буває, що два-три дні їсть нормально, а потім знову...Я вже деколи геть безсила з тим всім, бо переживаю не те, щоб поправилась, а щоб хоч не похудала:sad:

• Подобається Подобається x 1
  2. klen

klen Well-Known Member

Я ще тут запитаю.
    Чиможно лікувати зуб під наркозом при ГВ? Одні кажуть можна другі ні треті що треба 1 раз молоко зцідити після того.

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Олюся, годуйте на засинання і на прокидання.

Додано через 58 секунд
    Зі знеболювальним ?- Можна. Але лікаря попередьте.

• Подобається Подобається x 2
  4. Tas'ka

Tas'ka Active Member

Дякую за поради. І ще я спробувала перечитати "по-діагоналі" цю тему форуму. Теж багато корисних порад. Пробую втілювати потрошки в життя і вірити в те що в мене щось вийде. Поки що я собі не уявляю як догодовувати немовля з ложечки, воно зовсім не хоче відкривати ротик. Ну але якщо є такі поради значить це реально :)
    А ще знайшла рецепт, який мені помагає з молоком - заварюю пів склянки молока з чайною ложкою селери і так три рази на день.

5. Олюська

Олюська Well-Known Member

Так і роблю:) Але вона в мене не так багато спить, тому іноді буває проблема.
    Дякую за пораду:)

Додано через 2 години 27 хвилин
    Я так підозрюю, що нашою проблемою є смоктання великого пальчика:sad:. Все-таки, мабуть, тут працює ефект дурачка. Але як відівчити? З дурачком простіше: забрав і не даєш, а пальчик так не забереш. В нас це відбуваєтья ось як: мала пхає до ота пальчик і коли починє засинати, я випихаю пальчик і підсовую цицю. Якщо я випхаю пальчик ще не дуже сонній, то вона цямкне цицю і відвернеться шукати пальчик:sad: Найгрше, що я сама зацікавлена в тому, щоб вона нарешті почала смоктати пальчик, бо тоді вдасться поїсти...

6. Злата

Злата Well-Known Member

Ксані
    нарешті можу щось написати про ритми
    коли ми вдома то виходить годувати донечку кожні 1,5 год(по 15-20 хв), а на вулиці робимо інтервал в 3 години, а коли вже їмо, то біля циці донечка 30-40 хв
    правильно чи ні?
    на вулиці важко годувати бо ми відволікаємося на всякі цікаві звуки

ще в нас напевне лізуть зубки, бо деколи складається враження що донечка чухає ясна до сосків поки їсть
    вже накладку сховала в шухлядку і жодного разу поки до неї не поверталася, здається шкіра на сосках стала грубшою, зовсім немає почервонніння і болю що був раніше:)

• Подобається Подобається x 5
  7. Росинка

Росинка Well-Known Member

Дівчата,хочу спитати хто і як відлучав дитину від груді.Моїй малій 1 рік 1 місяць.Ми їмо вже майже всю дорослу їжу.Інколи педприкормлюємося.Цицю їмо по 5-6 разів на день та 3-4 рази вночі. Планую відлучати малу десь коли їй буде 1 рік і 7-1 рік і 8 місяців, то як раз випадає на раню весну. Але я вже дуже хвилююся як то в нас пройде. Дуже би не хотілося робити то якось насильно, хотілося щоб той процес пройшов гладко та безболісно для нас обох. Ми не засипаємо на ніч без циці, не пьемо з пляшки і не знаємо ,що таке дурник. Розкажіть будь ласка ті,хто годував більше року як відлучали.Чи не хворіли дітки після відлучення і як взагалі перенесли той процес.

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Якщо з грудьми і з дитиною все в порядку - значить правильно :)

Росинко, щоб процес пройшов безболісно для Вас - бажано годувати до інволюції (в середньому вона настає у 2 роки). Щодо дитини - то треба дивитися по дитині. Часто буває, якщо мама починає обмежувати денні прикладання, то дитина компенсує їх нічними. Щоб дітки не хворіли після відлучення, то знову ж таки, бажано годувати до інволюції+пару місяців, бо після інволюції молоко набуває властивостей молозива, яке дуже багате на антитіла. Взагалі, якщо Вам не напряжно годувати - я б радила годувати трохи довше, хоча б на пару місяців.

• Подобається Подобається x 7
  9. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

дякую за усі поради, яких доволі багато. сама дитину не маю, але хочу... не думала, що від ГВ можуть бути проблеми. знаю декількох молодих мам, ніколи від них нічого подібного не чула, може, тому що рано закінчували годування грудьми

10. Ksani

Ksani Well-Known Member

FeRmatta, про що це Ви ?

11. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

про проблеми з кістками

12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а яка може бути проблема з кістками при ГВ?

13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дуже часто тут виникає таке запитання як годувати дитину щоб не нашкодити прикладаню і дуже мало є інформації про системи для годування а вони довить ефективні в плану відновлення лактації.
    Кормление грудью, когда нет молока...
    Medela SNS

і на останок А чоловіки також можуть годувати грудьми!!! і це не жарт

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В мене 3 питання, тут такого ще ніби не було.
    1. В мене завжди 1.5-2 год. після годування починало виділятися молоко (це був для мене сигнал, що тре пробувати годувати і дитині легше було підсунути груди, коли молоко саме текло). Недавно воно витікати перестало. Що це може бути?
    2. Малий коли зразу після їжі зригує майже сиром. Чи це нормально? Не може таке молоко бути зажирним, тим більше влітку?
    3. Стискання грудей по Ньюмену. Чи пришвидшує виділення зайвого молока?

Додано через 1 годину 48 хвилин
    тобто заднього:)

15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми були на морі і Марко спав з нами і цицявся цілу ніч, снідати не хотів так-сяк обідав, і тільки вечеряв нормально. Вдома ми накінець приставили до нашого його ліжечко і зняли боковин, то малий спав з 12ї до 6ї на своїй території,і нормально серед дня їв. Тепер починаємо все з початку, нам майже 1 рік і 6 місяців, а ми прикладаємося до 20 разів за добу!!! Якщо щось і зїсть то тільки з нашої тарілки, і то трошки подзьобає і все. І тільки сам мусить ложкою чи вилкою їсти і тільки тою що ми їмо. Якщо пробувати його годувати починається скандал. Мама моя вже замучила - зробила з дитини інваліда, йому не вистарчає поживних речовин, треба було з малечку привчати їсти і все таке.. Я вже незнаю що робити

• Подобається Подобається x 4
  16. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В нас така сама ситуація, але ми були в горах всього 2 дні. Їсти все відмовляється - тільки цицю хоче. Також може трохи сам поколупатися в тарілці, 2-3 ложечки і все, потім дивиться на мене і вимагає цицю. Вчора їздили на Синевір, то цілий день була тільки циця. Трохи збився режим і до кінця дня молока майже не було. До тепер гамав цицю разів 5 на добу - в основному вночі і на сон, а вчора я навіть не рахувала скільки було прикладань.

• Подобається Подобається x 4
  17. Анута

Анута Well-Known Member

Zoryanazirka, Хельга, всякі поїздки напевно дають багато нових вражень, що "загострює" потребу у знайомій "стабільності" тому видно і часті прикладання обумовлені власне цим. Але відверто скажу, що ми не їздили ні на море, ні в гори, а періоди "нічого не їм крім циці" теж бувають. т.щ. думаю, що причин тут декілька :) плюс як було дуже жарко, то про їжу можна було забути: за весь день циця і більш ніж пів літри компоту.

і це треба було перечитувати 117 сторінок, щоб зробити такий висновок?? я балдю. Всі тільки і турбуються тут як наладити лактацію, як краще кормити дитинку, а перечитування даних порад призвело до висновку що "кормити грудьми погано, бо від того проблеми з кістками..."

• Подобається Подобається x 6
  18. Aster

Aster Well-Known Member

Ну чому ж не приймаю? Ще й як! Стала більше відпочивати і більше пити-їсти, як мені тут радили (особливо пити - раза в 2-3 більше, ніж раніше) - і молока стало вистачати!!!! Дякую за поради!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  19. Ksani

Ksani Well-Known Member

У всіх рано чи пізно перестає витікати.
    Нормально.
    Стискання грудей за Ньменом має свої покази, застосовується переважно при налагодженні годування, в перші тижні. Надалі дитина має сама вчитися ефективно смоктати.

20. Olay

Olay Well-Known Member

Маю одну проблему може хтось з цим стикався і щось підкаже.Після пологів (можливо і раніше,але помітила коли почала годувати грудьми) зявилася невелика плямка між грудьми, на сьогоднішній день вона збільшилась і зявилось ще декілька,плямки трішки темніші за колір шкіри:sad:

Статус теми:
Закрита.