ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Натася

Натася Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

буває, що сверблять груди, але не соски, а ніби "основа". а щодо сосків, то ніби більше нічого.

2. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ух,як я вас розумію...Тільки я не ногами теребила,а зуби стискала так,що аж покришились передні...І ще,коли мала прикладалася,в мне пекло в тому лікті,яку грудь їла,і віднімало руку...Що робити?Не знаю...-Швидше за все-терпіти,то лише до того часу,поки соски не привикнуть до нової ролі(десь орієнтовно до місяця-півтора...вже не пам'ятаю до якого то часу боліло,пам'ятаю ,що пройшло,то і вам пройде,основне не відмовляйтеся від ГВ і не одягайте тих накладок-то ще гірше-взагалі соски порозплющує...).В мене були ще страшні тріщини,досі груди пошматовані,тому не знаю що помогло від гіперчутливості-час чи те,що я робила від тріщин...

Додано через 6 хвилин
    От і в мене так було...Мусите терпіти і звикати...Воно того варте!
    Аналогічно :). Думала,що то мені ридати з ГВ прийдеться весь час... :)

• Подобається Подобається x 7
  3. Katrin

Katrin Well-Known Member

мені Пурелан більше сподобався ніж Бепантен, від останнього жодного зрушення не побачила, а після Пурелану пару годин і все ок.

ех немає у вас більше знайомої..
    Але оці повчання мене також добивають, а особливо тон, яким це говориться. Рідко хто просто скаже молодець.

• Подобається Подобається x 8
  4. Loyal

Loyal Well-Known Member

Натася, тримайся!

А в мене питання пр лівчики. Ви, мамочки, як вдома ходите? Бо я до останнього часу завжди груди "вдягала". Спочатку набирали багато і просто боляче було ходити без лівчика, потім здавалось, що порозтягуються без нього, бо і так жилки повилазили та і молоко капало весь час. Я навіть спала вдягнута. А тепер вже ніби не набухають так... Як корисніше грудям? Дихати чи таки з підтримкою у вигляді лівчика?

• Подобається Подобається x 3
  5. Анута

Анута Well-Known Member

я до року навіть спала в ліфчику, місяців до трьох-чотирьох ще і прокладками, бо молоко підтікало.

• Подобається Подобається x 5
  6. Loyal

Loyal Well-Known Member

І в мене підтікало, а тепер ніби стабілізувалось.
    Хоча, сьогодні моє чудо знов вирішило поспати до 5 ночі, то аж вила, як прокинулась і годувала - такі болі, так груди набрали

7. Натася

Натася Well-Known Member

та я про таке навіть не думала!

• Подобається Подобається x 2
  8. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

мені прикро таке говорити але так вона хоче годувати!
    Той хто хоче то за соломинку чіпається.
    А якщо було і далі є ще трохи молока то чому не давати його? для чого було переводити на суміш?
    Та я можу дати ссилки на відповідні статті як виглядає повернення до ГВ, які і так часто тут давала, але невірю що ваша знайома відновить ГВ вона цього не хоче і нехай говорить що хоче що вона за ГВ.

• Подобається Подобається x 8
  9. Натуся

Натуся Well-Known Member

Справа в тому,що...мені теж так здається...Але я просто не маю конкретної інфи щоб її переконати про її конкретний випадок...А за похресника прикро...Вона ще деякий час пробувала цідитися,але каже що не розціджуються груди...

10. Katrin

Katrin Well-Known Member

Легше знайти відмовку ніж причину.
    Я вже навіть перестала щось комусь доказувати, бо тільки починаєш щось говорити-стаєш ворогом. В наш час інфо знайти досить реально, було б бажання.

• Подобається Подобається x 11
  11. Натуся

Натуся Well-Known Member

От тому я і питаю знаючих людей що робити в даному кокретному випадку,і,озброєна незаперечною інформацією,матиму що сказати,а її справа вже буде слухати мене,чи далі робити по своєму...:)

• Подобається Подобається x 1
  12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

13. Улянка

Улянка Well-Known Member

Може вона цідила і дивилась що молока мало? Я просто щоб націдити 80-100 гр молока іноді з лактатором парилась по півтори години. Ніби цідиш-цідиш а молока мало. Може це її в оману вводить? Цідилкою не націдиш стільки скільки дитинка висмоктує. А ще я колись думала що якщо груди м"які то молока в них нема, поки мені не пояснили що то лактація стабілізувалась. А так би повірила що нема молока

14. Злата

Злата Well-Known Member

в мене теж є питання на цю тему: чи можна одягати лівчики з кісточками поки годуєш грудьми??
    я знаю, що не рекомендують, бо можна перетиснути протоку і тим викликати застій, але ж лактація я сподіваюся врешті врегулюється і груди вже м'якші ніж раніше
    або може перефразую: де знайти красиву білизну для годуючої мами??

мене вже НЕ ПЕЧУТЬ соски і ми гамаємо далі цицю БЕЗ накладки!!!

• Подобається Подобається x 13
  15. Аня

Аня Well-Known Member

Я пробувала одягати ті ,що носила до вагітності - то мені було незручно. Кісточки кінчиками "впивались" в грудь в одних,в інших просто тиснули. Чи то може звикла вже до інакшого

Купила такий рожевій - дуже задоволена. Гарно "тримає" http://www.anita.com/ru/ru/148,1,0,0,39188__products-detail.htm?ovs__lang=ru

16. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А у мене таке питання: чи впливає на кількість і якість молока малоїдання. Ну я просто інколи не встигаю протсо поїсти або їм тільки раз на день пташину дозу. Подруга каже,що пропаде мол молоко,не можна так. Дійсно може пропасти?

Щодо бюсгалтерів,то вдома не ношу взагалі,ну не люблю я їх ніяк! Тільки коли з хати вихожу і ті,що до вагітності носила

• Подобається Подобається x 1
  17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Не правда, я першi 2-3 мiсяцi не то шо їсти не встигала... я нiчого не встигала, тiльки пила пила пила. А молока знаєте скiльки було! I плюс я цiдилась то така сметанка була шо можна в вареники було додавати. Потiм якось в 5-6 мiс (це коли я вже була весь час на роботi i цiдилась цiлий день) сметанка якось пропала, i молочко було досить "худе" то наша няня вже почала менi розказувати яке у мене худе молоко iтд... я тiльки очi завертала. А потiм десь на 7му мiсяцi сметанка знов з'явилась. I так аж до 11 мiс поки я цiдилась удень. Тепер не знаю чи сметанка є :) але тепер вже й байдуже, Коток iтак нiвроку вимахала :)

• Подобається Подобається x 14
  18. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Та я тоже їй то казала,що фігня то всьо. Просто вона побачила шо я пю компот і їм кусок хліба, і каже то твоя їда? кажу, ага...ну не встигаю все зразу і бавити,прибирати і готувати...А ще говорили про молоко після року,вона стверджувала,що користі з нього мало для дитини, а я все заперечувала..Хоч малого вона годувала до 1,3 місяці, скоро має другу диитнку родити

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ви ж не хочете себе виснажити голодуваннями? Тоді мусите їсти часто...
    Також про повноцінне харчування матері прочитайте. Все якось повязане у цьому світі, погане харчування може не на пряму повпливати на ГВ, але явно дасть знати про себе (навіть ті самі зуби про які мами плачуться - що від кожної дитини по зубу)

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Боже боже, ну як би це менi вдалось виснажитись хоч би ще на 2 кiлограмчика :sad: А я всьо цвiту i пахну :sad:

• Подобається Подобається x 12
Статус теми:
Закрита.