ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Якби я це знала три роки тому! Маю комплекс через те що не зуміл налагодити ГВ з першим. І, знаєте, була впевнена, що молока у мене вже не буде, бо так мені сказали лікарі.
    Знаю, що в цьому моя вина, та й нема тепер про що говорити, другого годуватиму скільки сам захоче.

• Подобається Подобається x 12
  2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

мамусі, в мене температура вже 38, не знаю від чого, :sad:я годую... малому незашкодить? а як вище підніметься???

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

не зашкодить... а яка причина температури? простуда? застій? нирки?

як Ви переносите температуру? якщо поза 39 то подумайте чим збивати будете вночі.

З власного досвіду: мала я вірус, три дні з t=39, мала нормально їла цицю і гуляла з родичами. Від того, що я багато пила і після хвороби - дещо зменшилася кількість молока. Донька, скоріше за все теж мала вірус, але завдяки ГВ перенесла у скритій формі...

• Подобається Подобається x 8
  4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та вроді не груди, бо мякі і не болять, нирки-не знаю, проблем з ними ніколи не мала, а застуда.... може бути, але насмарку нема і горло неболить!

5. Анута

Анута Well-Known Member

ось про що і мова. мало інформації у матусі і некомпетентні люди поруч.
    і те, що дівчата запитують, стараючись розібратись і дати путню пораду це якраз допомога, а не докір. ось і приклад
    адже бували і таки випадки, коли лактацію відновлювали і в не родившої матері, але це вже серйозна праця і інша тема. довготривалі прикладання і під впливом цього починає вироблятись організмом жінки пролактин і починає вироблятись молочко.

• Подобається Подобається x 5
  6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ой, в мене напевне кишковий грип, всі симптоми!:sad: тиждень тому чоловік тою заразою перехворів а зараз я хапнула, так переживаю щоб малька не заразити! Температура нічкою була 38,3, а зараз скаче - то 38 то 37,5! Нема кому з синочком побути :sad:

• Подобається Подобається x 2
  7. Анута

Анута Well-Known Member

Марта2, тримайся!!!

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

дякую

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

ой, я пару раз тим грипом перехворіла!!!!!!!!!!!!
    тримайтеся!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    а рвоти нема???
    у мене ще й рвота страшна була, і малу свою заразила, у нас тоді вдома всі перехворіли.....
    найважче певно було малечі.......

• Подобається Подобається x 1
  10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Дякую. Слава Богу нема рвоти, але підтошнює!

11. Натуся

Натуся Well-Known Member

Можна з цього моменту поконкретніше,бо я ніяк не можу переконати свою куму,що ще не все втрачено...Моєму похреснику 4,5 місяці,на штучному вже з кінця першого місяця,перестав їсти груди,бо захворів і не хотів тягнути...Молока було достатньо,але кума завжди наполягала на протилежному...Знаю,що вона хотіла годувати,зараз якщо помасувати груди і натиснути на ареолу-виходить крапелька молока.Я кажу їй що реально перевести малого на ГВ,а вона каже,що він вперто не хоче тягнути з грудей.А ще вони почали вводити ,крім суміші, сочки,пюрешки і легенькі зупки.Як в такому випадку вернути ГВ?

12. Натася

Натася Well-Known Member

підкажіть, будь ласка, що робити з гіперчутливістю сосків!
    а то, коли малий присмоктується, я аж ногами тереблю (потім вже все ок, тільки коли починає смоктати) :suicide:
    вчора чоловік торкнувся до сосків, то я чуть не здуріла. і без бюстгалтера ходити не можу, бо кожен дотик одягу - боляче.:scare:
    і навіть, коли під душем митись, то від струї води теж боляче:shutup::8:
    і це при тому, що в мене нема і не було тріщин.

• Подобається Подобається x 3
  13. Улянка

Улянка Well-Known Member

Купила мені мама книжку "Здорове і правильне харчування для вашого малюка від 0 до 5" автор Бєлянська Л.Б. Я розумію що "бабло треба" але як таку єресь писати можна взагалі?
    Харчування дитини 10днів-2місяці
    що три години з шестигодинною перервою наніч
    2-5місяців
    перерва має бути 3,5години
    5місяців-1рік
    "починаючи з 5-6 місяців грудне молоко перестає цілком задовільняти зростаючі потреби дитини. Манна каша найбільш легкоперетравлювана і легкозасвоювана їжа для маленьких дітей"
    Годування грудьми 5 разів на добу кожні 4 години
    Раціон 7-місячнрї дитини
    6:00груди
    10:00каша, сире протерте яблуко
    14:00груди, сік
    18:00овочеве пюре, кисіль
    22:00груди
    Як тут хтось писав "Повбивала б"

Додано через 6 хвилин
    ПОки я тут писала мала ту книжку на куски подерла:haha:)))) Видно туди їй і дорога:haha:))

• Подобається Подобається x 22
  14. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ага, недавно зустріла знайому, ми щось так розговоринись за малого, і тут вона мене питає чим годую малого, я кажу що тільки грудьми. Вона як почула що малому вже 5 місяців і я ще нічого не ввожу в раціон, почала мене бакланити, мол материнське молоко не є ситне і тре вже дитині нормальну їжу давати, казала що її донька малій з 3 місяців зупки варила, що і я вже мушу так робити! Я їй кажу що доброго ваша донька зробила, даючи так рано прикорм, в дитини не сформована травна система а ви її пічкаєте дорослою їдою! кажу як материнське молоко не є ситне, а вона всерівно на свому стоїть. Я тоді питаю, як довго вона свою дитину годували грудьми, вона каже що 2 місяці. Я як в злилась і кажу їй, то про яке ГВ ви мені тут розказуєте, самі не маєте зеленого поняття, а ще вчити збираєтесь, хай ваша донька годує свою дитину хоть з народження зупками, а я знаю як мені робити, розвернулась і пішла!

• Подобається Подобається x 23
  15. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

у мене теж були чутливі соскИ, десь до 2 місяців. Я вже думала на себе усяке погане, бо он інші мами тішуться з гв, а я плачу :). Ситуація виправилась після уважного слідкування за прикладанням (як виявилось у процесі смоктання доця зїзджала на кінчик соска) ну і очевидно шкіра адаптувалась. А все гаразд стала десь у місяці 4. Зараз ГВ для мене суцільне задоволення, чого і вам бажаю! Пильнуйте прикладання весь час!

• Подобається Подобається x 15
  16. Nata

Nata Well-Known Member

Марто, тримайтеся. Все буде добре, малий у Вас на ГВ, навіть якщо перехворіє, то в легкій формі. Моя кума теж хворіла, в хаті всі дуже важко перенесли, тільки похресницю мою цицька врятувала :).

• Подобається Подобається x 10
  17. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

А ви використовуєте крем для сосків?
    Він є гіпоаллергенний , складається з 100% чистого ланоліну і його не потрібно змивати перед годуванням.
    В мене від фірми AVENT .Я переіодично ім користуюсь, коли вічуваю дискомфорт. За декілька годин все нормалізується.

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Натася, дуже уважно щоразу перевіряйте прикладання. Якщо прикладання правильне, то соски адаптуються. Не використовуйте поки що ніяких молокозбирачок, хай груди більше будуть на повітрі. З кремів можна "Пурелан" спробувати.

• Подобається Подобається x 7
  19. Натася

Натася Well-Known Member

прикладання строго контролюю. якщо воно неправильне, сосок болить весь час, а так тільки, коли малеча присмоктується.
    ніяких накладок і молокозбирачок не використовую.
    з кремів користувалась "бепантеном" в пологовому ще, бо думала, що то тріщини, що мене так болить (хоча самих тріщин не бачила). ніби трохи помагало. а вдома нічим не користувалась.

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

а немає інших ознак? свербіння? припухлість?

Статус теми:
Закрита.