ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Тю...
    Луччє б провели акцію "З цицею по проспекту! (Свободи)"
    Ото був би шорох... :)
    І всіх задовбати порадами! :crazy:

А ховатися в церкві..?

• Подобається Подобається x 4
  2. Loyal

Loyal Well-Known Member

Обгрунтуйте! Мені дійсно цікаві причини. Ніхто ж не забороняє висловити вашу думку

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

соррі за офтоп, але просто там домовилися за приміщення. Я розумію, що не всім туди зручно доїхати буде...
    мамусі, скажіть - чи шукати приміщення в центрі?

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

:D
    Будь-який мій допис я можу підтвердити посиланнями на авторитетні джерела: ЛЛЛ, Молочні ріки, Рожану. А чим керуєтеся Ви, називаючи це "висмоктаністю з пальця", "міфом", "відвертим безглуздям" - не знаю. І більше не зважатиму :)

• Подобається Подобається x 10
  5. Анута

Анута Well-Known Member

любі матусі! скажіть, будь-ласка, хтось користувався подушкою для годування? бо я заглядалась, але так і не придбала... хотілось би почути враження, відгуки. дякую!

• Подобається Подобається x 1
  6. Ольга

Ольга Well-Known Member

Нам вона не пригодилася, бо перші місяці я годувала переважно лежачи...

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В мене є. Купила як була вагітна вдруге, і спала з тою подушкою :) було дуже зручно. Малу в перші місяці на ній постійно годувала, зараз вже рідше, але зауважила що на подушці мала краще їсть, напевне вже звикла. Зараз ще й використовую як страховку коли малу на дивані залишаю. Зручна штука, але й місце трохи займає.

8. mayscream

mayscream Well-Known Member

Причини відсутності чи зменшення кількості молока не завжди можуть бути пов"язані з лінню че необізнаністю молодої матусі,хоча це і є переважним випадком,та все ж таки,http://www.sadovoy-center.ru/txts/articles/mother/detail.php?ID=1349, це щодо ідеальності кожної до вигодовування.
    По темі сну http://www.detki.de/index.asp?sid=-1584333321&id=d170.
    Наголошу для тих,хто вважає мене противницею ГВ.Я закликаю Вас бути толерантнішими та не вішати на штучників ярличків без розбору!!!Штучне ніколе не замінить мамине,це аксіома,і не про це йдеться.Необгрунтований максималізм не доречний,адже не можна міряти всіх без виключення за одним стандартом!!!

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

а хіба хтось тут сумнівається, що є різні причини?

у цій статті трохи намішані факти і зовсім не про ідеальне ГВ йде мова. Дивіться - є перелік правил ГВ (Ви їх знаєте?), очевидно, якщо їх порушувати, тоді і виникатимуть проблеми. У статті написано про соску, прикорм, сон і тд - це все основи основ ГВ. Це не є якоюсь унікальною причиною для пропажі молока.

Якщо порушити правила ГВ і дати соску - молоко почне пропадати, якщо не відразу то з часом.
    Якщо порушити правила ГВ і дати прикорм в 3 місяці чи воду - молоко почне пропадати.
    І таких якщо є багато, але майже всі описані в правилах...

Це не є якісь забобони мамські, а факти :)

• Подобається Подобається x 8
  10. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Аналогічно! Я придбала як була вагітна, в останні місяці дуже рятувала спину! А доцю годувату на ній одне задоволення! не уявляю як можна без ней обійтися!
    А щє було дуже зручно на ній лежати і спати коли в донечкі болів жувотик і вона ВЕСь час на мені спала (~ 2 місяці день і ніч)

В мене ось така: ( 185 см, наповнена дуже дрібонйким пінопластом )

11. Улянка

Улянка Well-Known Member

Найбільше сподобалось

Постарайтесь "урезать" кофе до 4 - 5 чашек в день, а алкоголь - в среднем до одного приема в день или меньше.

Це для кого? Для годуючих мам???

12. mayscream

mayscream Well-Known Member

Мались на увазі чинники,які не залежать від породіллі.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

А оце:

.
    :8: Класні поради, життєві такі: годуйте мами, своїм молоком із гормональним контрацептивом, але вважайте, щоб від контрацептиву кількість молока не зменшилася...:padonak:
    Подивилася джерело - Becky Flora Last revision: December 22, 2000

• Подобається Подобається x 9
  14. Анута

Анута Well-Known Member

мда, в такому випадку напевно все таки краще суміш, бо тут вже не молоко, а якась трутка виходить....

• Подобається Подобається x 17
  15. Katrin

Katrin Well-Known Member

Ольго, я думаю, що за 2 дня до зустрічі не варто змінювати місце проведення. Хто захоче приїхати той приїде і туди. Центр просто стратегічніший об'єкт в плані добирання до нього ніж Левандівка.
    А на майбутнє дивіться по оренді, де Вам вигідніше.

Додано через 14 хвилин
    Ksani, mayscream, брейк, не варто сваритись!
    Зараз спробую пояснити:
    ЛФ за ГВ всіма руками і ногами, переважно форумчанки ті, хто годує. Але є серед нас і ті, хто з деяких причин, яких саме не будемо уточнювати (помилки, відсутність грудей (як каже Левандівка) тощо) не годував. Не будемо скривати, але ми самі годуючі мами їх ставимо в незручне положення, бо часом мимоволі називаємо тих, хто дав соску чи пляшку чи суміш мамашами і т.д. Мені напевно так само було б обідно, якщо мене б назвали поганою мамою тільки через те, що я годую сумішшю. Одні мовчать, а інші захищаються і це природньо.
    Можливо варто шукати і знайти причину, а не ображатись один на одного і бути трохи толерантнішими.

• Подобається Подобається x 13
  16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Katrin, а хто кого так назвав ????
    Наразі я тільки на свою адресу вже не вперше чую про "відверту безглуздість", "вузькість мислення" і тд.
    Моєму терпінню теж є межа.

17. Анута

Анута Well-Known Member

моє бачення ситуації: кормити сумішшю - це рішення мами. дівчата намагаються пояснити, що всетаки можна годувати грудьми, надають якісь поради, можливо на майбутнє, і більшість маючи позитивний досвід ГВ. в той час, мами з ШВ сприймають поради, намагання розібратись як докір, що вони не зробили так і так і дали суміш. таке сприйняття є зрозумілим, тому що більшість образиться якщо їй сказати, що вона зробила щось не так :) така вже пихологія у людей. я прошу просто тих, хто з якихось своїх причин перевів дитину на ШВ, не сприймати ситуацію як докір, а як пораду на майбутнє "як запобігти тих самих граблів з другою дитиною".

знайома мала важку вагітність: тиски, нирки і т.д. збереження.... при пологах виникла загроза для дитини і вирішили робити КР. Під час операції виникла загроза для мами: вона перестала дихати. Виникла загроза, що її не врятують, але, слава Богу, все гаразд. ясно, що після таких "пригод" її накололи всяким і вона не годувала ні в перші хвилини, ні навіть перший тиждень. вона дуже хотіла годувати свою крихітку грудьми і під час вагітності проштудувала масу літератури, статей і т.п. отже, молоко з ліками вона регулярно сціджувала, щоб молоко всетаки прибувало. Далі вдома до 2-х місяців воювала з сумішшю. на велику радість перемогли груди :) зараз дитинці більше року і мама активно її годує :)

інша знайома мала легкі пологи і ніби все гаразд, але... в 2 місяці переводить дитину на суміш, бо "молоко - синя водичка нежирна". ось такі пироги... не було кому підказати, не було де прочитати, та і не хотілось, бо коли ми казали - нас не чулось :sad:

а ще зустрічала мамусь, які ще вагітні казали що одразу дадуть суміш, бо вони не хочуть тої всієї мороки як "лактокризи, мастити, сціджування, не вийти з дому, дієта..." ну і т.д.

тому, з власного досвіду, скажу, що успішність ГВ залежить ще і від того, як мама готувалась до материнства під час вагітності. деякі народжують і в цей час самі абсолютно не готові бути батьками (морально я маю на увазі).

а сваритись не варто - кожен залишиться зі своїми баранами ;) кому інформація корисна, зробить висновки, кому ні - шкода...

• Подобається Подобається x 16
  18. Katrin

Katrin Well-Known Member

Я не мала в данному випадку Вас. Ця нитка проходить через весь форум, це констатація факту просто.
    Можливо Вам варто просто відверто поговорити з mayscream за кавою.
    А я ж про що.
    Якщо я не помиляюсь, то mayscream писала, що в неї рівень пролактину був 0, я не буду вдаватись в подробиці зараз через що і чому, бо не знаю, але я не думаю, що вона не хотіла годувати грудьми, можливо є якісь причини того 0.

19. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У мене є ось така подушка. Для мене вона була незамiнима першi мммм.... нуууу... щонайменше 4 мiс! В руках годувати я не вмiла, лежати не завжди хотiла, а на цiй подушцi масьо їло i спало :) Вона й не дуже дорога (як на нашi цiни) десь $35. Вона того варта. Потiм малька можна в неї садити як в м'яке крiсло, ставити пiд грудки щоб воно розглядало! Класна штука я рекомендую!

Додано через 13 хвилин
    Гiлка ця, саме ця про Грудне годування. Тут обговорюється саме грудне годування. Для сумiшей вже є iнша гiлочка, можна про сумiшi говорити там.
    Настрої на Дiвочих посиденьках однозначно про-ГВ. Я особисто сама пам'ятаю коли моя Котя родилась i у мене були проблеми з ГВ то я все дуже гостро сприймала у свою сторону. Хоча тепер бачу що й сама охоча давати поради.
    Я не знаю як висловитись "правильно" тому висловлюсь як зможу:
    Я теж ЗА толерантнiсть, але з другого боку я пропоную мамам що мали штунче годування торшки розслабитись тим бiльше коли вже дiти далеко поза грудного чи сумiшного вiку. Зрештою цю гiлку можна не читати.
    I по третє таке активне обговорювання i обмiн досвiду може тiльки пiти на користь будь-кому. Називайте це обiзнанiсть, усвiдомлення чи просто вплив на пiдсвiдомiсть (peer pressure), але хочеш чи не хочеш намагаєшся годувати, може просто тому що подружки на ЛФ годують :) Причини вже не важнi, головне що годується. :)

• Подобається Подобається x 14
  20. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Я нерозумію про що спір? Так дійсно 92 % мам є дійсно винні втому що невийшло ГВ (половинна з них через грубу некомпетентність медперсоналу). Про 2% ніхто ніколи не говорить бо там дійсно або взагалі нема можливості появи молока або молоко буде в малій кількості чере патології в анатомічній будові грудей, перенесені операції чи ендокринні захворювання. Але годують грудьми тільки 6% мам.
    Про що можна говорити коли мама спокійно може перейти на ГВ із ШВ спокійно без проблем і вона цього не хоче бо їй вигідно на ШВ бо набагато ліпше спихнути дитину комусь а самій можна і неспішити додому.
    ГВ можна вернути до 9 місяців дитини а тепер скажіть чому не вертаються на ГВ зі ШВ мами які за ГВ але у них "не вийшло"?

• Подобається Подобається x 11
Статус теми:
Закрита.