ГВ - ще один дар природи

Discussion in 'Харчування малюків' started by Ksani, May 31, 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Ксанi, я стараюсь чергувати груди кожних 2,5 - 3 год. Дньом я можу i не цiдитись бо груди м'якi, але пiсля ночi мусово - бо трiсну. Вона все i близько не виїдає пiсля ночi. Та й вдень теж багато залишається. :sad:
    Заднє молоко якщо не зцiджене воно перше потiм витiкає на другий раз чи як?

2. Koza-Dereza

А молоко не пропаде якщо вона буде мало їсти? А що якщо вона зараз мало їсть i воно собi буде мало прибавлятись, а потiм як їй треба буде бiльше воно вже не прибуде бо привикне до малих потреб?

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Вибачте за повтор.
    Саме цідження розбалансовує лактацію.

Наспівуючи:
    Пони бегает по кругу...

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

вночі має бути той самий ритм: їсти щодвігодини (+,-), міняючи цицю на кожне годування, тоді на ранок не буде переповнення. І не переживайте, молока прибуватиме рівно стільки, скільки потрібно малечі, а як зростуть її потреби - за пару днів вироблятиметься більше.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ума

Ума Super Moderator

Та, Коза-Дереза, я от послухала порад на форумі досвідчених мамусь і татусів і не зціджувалась (мені лінь було то спеціально робити) і з лактацією все ок. Інколи груди аж розпирає і малий як почне ссати, то аж захлинається - впустить грудь, а молоко фонтаном йому в личко б"є :), але потім знову присмокчеться і все зісмокче...Застоїв немала, малий не голодає, хоча мала двічі лактаційну кризу, але ми перетерпіли і моньо знову є :)

• Подобається Подобається x 3
  6. Koza-Dereza

А що таке лактацiйна криза?
    Але у неї буває що вона спить всю нiч. Засинає коло 10 вечора i може встати в 3 ранку а може i не встати аж до 5-6 ранку. Вже пiсля 5-6 вона їсть як собi хоче бо спить бiля мене.
    Добре, я сьогоднi попробую зовсiм не цiдитись. ХОча менi так не зручно груди повнi як в корови :sad:
    Чомусь зi всього цього материнства годування грудьми менi дається найтяжче. Я вже до всього приловчилась за 2 мiсяцi а от груди оцi все нiяк не осилю :sad: :sad: :sad:
    Ума а ваш синок вже ручки смокче? Катя вже так руки смокче весь час, деколи аж давиться ними. :D

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Пробувати - без сенсу: на нормалізацію після цідження може знадобитися кілька днів. Треба робити.
    Криза - перелив з перегрівом. Засоби боротьби описані кілька разів: збризнути легенько надлишок і легенько розмасувати (краще льодяним кубіком) затвердіння. Пропоную перетерпіти - "дешевше" встане.

• Подобається Подобається x 1
  8. Ума

Ума Super Moderator

Нінуся, то щось занадто довгий період, щоб дитина не їла, якщо вона на грудному молоці тільки!!! І якщо ручки смокче мій, то я знаю, що він вже ну дууже голодний. Як правило, я вночі ( а спимо ми разом) чую, що малий покрихтує вже і просто підставляю йому груди, а він поїсть і сам відпустить (я то все крізь сон роблю), і так до 3-х годин знову. Якщо не забуду, то зміню груди, або малого перекладу, або якось так ляжу, щоб було зручну на ту саму сторону дати іншу грудь!
    Я навпаки одне задоволення від ГВ отримую, то значно легше, як на мене, для мамочки молодої. Ніколи не цідилась, хіба треба було спеціально для підстраховки молока залишити для мамаи, бо я десь йшла! Інколи груди ну дуже боліли (на початках), то я в душі чи у ванній трохи спустила молока (зовсім трохи), але не цідилась.
    А криза лактаційна, то коли молоко перестроюється на більш жирніше і поживне для малечі і воно на деякий час типу "пропадає". Насправді його є вдосталь, просто груди не такі повні як все і малеча смокче і смокче, а тоді як молоко перестроїлось (один раз один день то було, а інший раз два дні так було в мене), то лактація відновилась повністю. Просто багато мамусь думають в ті моменти, що молоко пропадає і починають догодовувати... а тоді молоко і дійсно пропаде, бо вони не прикладають дитину до грудей!

в мене з першим кризом коліки в сина пройшли, молоко перестроїлось і як рукою знялись коліки на наступний день, щоправда до того я курс заселення шлункових бактерій провела одним засобом. Разом це все посприяло, тому що таке коліки ми забули через 3 тижні, а не положених 3 міс. терпіли :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Koza-Dereza

Ну не знаю, я ж не буду її будити щоб вона їла. Вона не кожну нiч так. От в минулу вставала i в 1:30 i в 3 i в 5:30. А перед тим три ночi пiдряд спала аж до 5 ранку.
    Про колiки - я думаю що в моєї Катi їх або не було взагалi або пройшли дуже скоро. Бо я нiяких таких симптомiв не помiчала у неї.
    Менi наприклад теж приємно коли вона саме смокче з грудей, але зовсiм неприємi iстерики чи переживання що вона наїлась чи наїлась достатньо жирного молочка. Останнiм часом я деколи i не чекаю iстерики. Якщо бачу що вона вже не хоче їсти i починає гукати до мене i щось розказувати то я i припиняю. Пробую трошки пiзнiше, як нi то нi.
    Доречi Левандiвко ви правi про кiлька днiв встановлення. БО я ранiше ще й посеред ночi цiдилась. Потiм я, грубо кажучи, замахалась i перестала. I молока у мене нормально через нiч, правда пiд ранок тече само по собi, а особливо коли вона спить вночi без їдження. Правда вже над ранок якщо вона мало їсть а хоче спати довго от тодi у мене все i дисбалансується бо молоко чекає поки моя панi захоче їсти.

10. Ума

Ума Super Moderator

Вона у Вас така соня :):)

а як ручки смокче, то Ви не пробували груди дати їй?

п.с. коліки то переважно хлопчача проблема, так кажуть

11. Koza-Dereza

Ума, знаєте вона руки смокче майже постiйно. Може наїстися i одразу руки в рот. Якщо перед їдженням по годинам то я знаю що вона голодна. А так я думаю що вона любить їх просто гризти. Бо я деколи пробую догодуати то вона верещить. :)

12. Ума

Ума Super Moderator

:) :) :) :)
    я читала, що вони так полюбляють, але мій аж ТАК ще не смокче. Так трішки посмокче, а я вже цицьку підсуваю :)

13. Koza-Dereza

А ви теж з iнтервалом 2,5-3 години годуєте.

14. Ума

Ума Super Moderator

угу, інколи інтервал і 2 год., рідко коли 4 год. буває, я аж від незвички переживати починаю, якщо то не вночі

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

Koza-Dereza, а Ви її не будіть, а просто підсуньте цицю до ротика і потримайте. Діткам переважно не потрібно прокидатися, щоб поїсти, вони ці два заняття прекрасно суміщають. Крім того, якраз відсутність нічних годувань може стати початком згортання лактації, тому вночі малій обовязково потрібно їсти, якщо не просить - пропонуйте самі, хоча б по одному разу кожну цицю за ніч. І помаленьку припиняйте цідитися , та й все у вас налагодиться :)

16. Оксана

Оксана Well-Known Member

Моя мала засинає в 23.00, а встає їсти о 6.00 - 7.00(перерва 7-8 год), нам три мвсяці, але такий графік в неї вже більше, ніж місяць. Також тільки на грудному вигодовуванні, поправляється суперово...Спочатку вранці груди розперало, а зараз просто відчуваю добре наповнення зранку.
    Я вважаю, що дитину будити не треба, просто пристосуватися до неї. За год чи дві лактостазу, напевне, не буде. Попробуйте одну ніч, дві, а на третю лактація врегулюється..головне, не сціджуйтесь.

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Тоді плідність Ваша може повернутися значно скоріше... в такому віці перерва між годуваннями у 3 години вже є досить великою!

З іншого боку вітаю Вас і чоловіка з міцним сном! ;)

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Оксано, це напевне мрія кожної мами - міцний дитячий сон. Але з третьої ночі до восьмої ранку груди потрібно дитині давати, бо інакше кількість молока може зменшитися (це пов'язано із максимальним виробленням пролактину саме у нічні години). А грудне годування на вимогу передбачає вимогу не лише з боку дитини, але і з боку мами, бо саме мама знає, як краще. Бажаю Вам успішного і довгого ГВ !

19. Koza-Dereza

Моя Катя якщо засне так пiзно то теж спить до 5-6 ранку. Але вона iде спати в 9:30 i до 10 - 10:30 вже спить. Ну i як я казала деколи спить всю нiч, а деколи встає 3 рази. Але я вже вночi давно не цiджусь так що вночi у мене нормально - тiльки течу до ранку! Я впринципi почала цiдитись з самого початку бо моя дитина 2 днi була в iнтенсивнiй терапiї пiсля народження а потiм я боялась що у мене нема молока бо вона ще й доїдала до 60 грам сумiшi пiсля двох моїх грудей. Але зараз я пiдозрюю що у мене навпаки - забагато молока бо є всi симптоми що я вичитала про надмiрну лактацiю: <Дитина при цьому під час годування захлинається, кашляє, смокче з голосним прицмокуванням, під час годування кидає грудь, випльовує молоко, періодично відмовляється від грудей, відмовляється від комфортного смоктання та страждає від колік і переїдання (часто і у великій кількості зригує).>
    Катя часто зригує молоко, але у малiй кiлькостi, i не думаю що у неї є колiкi.
    Не даром вона нервується i плаче :sad: Бiдна моя дитина :sad: скотина я а не мама :sad: :sad: :sad:

20. Natalka

Natalka Well-Known Member

абсолютно пітримую

З власного досвіду можу додати, що без особливої потреби (спраги) на ніч багато пити не треба, але можете поставити собі біля ліжка водичку -захочеться то питимете, ні - то ні.

Thread Status:
Not open for further replies.