ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Leila

Leila Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Останнє редагування: 14 Квітень 2011
  3. Злата

Злата Well-Known Member

може порадите..

чи варто приймати полівітаміни мамі, яка годує, і якщо варто, то які?

дитинці 4 міс, ще вагітній в один момент покришилися зуби, а зараз лізе волосся (як ніколи), шкіра теж виснажена...

так хочеться бути красивою :)

4. natorella

natorella Well-Known Member

волосся і шкіра - це стандарт мами для віку дитини 4 місяці
    а зуби - то від полівітамінів вони не відновляться

5. Lingerie

Lingerie New Member

6. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Нажаль так буває, що кришаться зуби. В моєї знайомої таке було. У моєї мами теж зуби попсувались після вагітностей.Можливо це повязано з тим, що мало споживади кальцію під час вагітності, то бралось з вас, а може повязано з особливостями організму. У мене з першою дитиною волосся на 4 місяці теж дуже просто сипалося у ванній на килимі жах був. Ви спробуйте сік цибулі розведений трощки з водою і втиратив коріння все то замотати на годинку, а потім змити - дуже не приємно звичайно, але воно того варте. Воно укріплює волосся від випадіння і навіть ріст покращується. Ще можна заливати одну столову ложку кропиви( в аптеці можна купити) залити склянкою води. Потім поставити в темне місце на годинку. І цей настій втирати в коріння волосся, яке помили і висушили перед тим. Не мити голову після цього. Ще чудово зміцнює волося репяхова олійка, масаж голови. Хочете-спробуєте, Злата.
    Про вітаміни. Я пю перестраховуючись Пренетал Вітрум. З шкірою все добре.

7. Злата

Злата Well-Known Member

я стараюсь їсти "вітамінні" продукти: і сир різних видів, і сухофрукти з горішками(що було нереально, поки не вилікувала зуби), але все ж не вважаю своє харчування збалансованим і маю певний страх перед тим як щось запхаю до рота (щоб не виплюнути нових зубів)
    плюс в дитини невелике тім'ячко, в старшої було набагато більше..

8. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Можливо я неправильно думаю(хай мене поправлять), але це індивідуально в кожної дитини.НЕ переживайте через дурниці. А за зуби порадьтеся з стоматологом можливо він щось порадить корисне.

9. Suzi

Полівітаміни не так добре засвоюються, як вітаміни з продуктів. До того ж, є підозра, що більша частина тих вітамінок осідає пісочком в нирках. Ще трохи, і буде більше овочів, ягід. Шкіру можна побалувати масками і олійками (типу жожоба, з виноградних кісточок і т.д.), для волосся можна реп*яхову олію, касторку, оливкову, маски де є перець (він стимулює кровообіг, тим самим зменшуючи випадіння волосся і покращуючи живлення). А можна нічого спеціально не робити - це всеодно мине і все буде добре :)
    Бо під час вагітності, в 2-3 триместрі під дією гормонів волосся перестає випадати. Тому виходить, що після пологів випадає те, що мало випадати тих кілька місяців вагітності.

10. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

а як бути,якщо малий дуже зригує? класти на спину після годування?

11. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

В мене навпаки стали ідеальні, так само, як і нігті, які ніколи нормально не росли....Так десь до року дитини було. Волосся взагалі не лізло.... А тепер - :sad:

Мені стоматолог наголошувала, що пити кальцій обов'язково під час вангітності, що з їжею все одно достатньо його організм не отримує ( я, нажаль, не приймала , бо була впевнена, що нормально для цього харчуюсь). І пити кальцій ( зараз вже, коли годую), не 1 місяць, як вказують в інструкції, а три місяці підряд- ніби це по останнім дослідженням.

12. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата
    нині 19 травня о 10:00(після новин) на радіо ЕРА у програмі Виміри життя: Здоров"я буде виступати Наталя Мовчан, директор Асоціації батьківства та Олена Горінькова, педіатр ГПГВ «Молочні ріки» розмова буде про ГВ і ви можете Поставити запитання

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

і як вам передача?

13. Suzi

шкода, що не побачила допису, було б цыкаво послухати хоча б. а нема ніде в неті запису?

14. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

і я не змогла послухати... :girl_sad:

15. Aster

Aster Well-Known Member

Цікаво.
    "Воспитанные дети вскормлены грудным молоком.

Ученые обнаружили, что дети, которых кормили грудью не менее четырех месяцев, гораздо лучше себя ведут, чем те, кого кормили смесью."

Вся стаття:
    medkrug.ru

16. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

о!, а мені в поліклініці наголошували, пити кардіоплант, бо в мене старіє плацента (то на 20-му тижні:)) і тут вагітна про це пише http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=839360&postcount=34815
    а відношення до старіння плаценти, як каже моя мама (вона має медичну освіту і просто мама двох дітей) має хіба Господь Бог, тому то таке
    Бо , Світлано, моя цьоця стоматолог, мама двох дітей вже дорослих, обидві годовані до 2-3х років грудним молоком, казала весь час, ніякої хімії не пхай, ніякої гадості в себе, їж весь час сир, яйця, рибу, м'ясо і буде тобі щастя.

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

18. dasha

dasha Well-Known Member

То наша історія ГВ:give_heart::girl_tender:
    Ну от, нашому ГВ минуло 2 роки. Так швидко промайнув час.... Будучи вагітною я навіть незамислювалась про ГВ, як це буде, чи воно взагалі потрібне, як довго буду годувати. Мені надарували купу пляшечок і дурників, бо дитині все згодиться:girl_haha:. Вже перед пологами я була впевнена, що хочу годувати дитинку грудьми, бо недовіряю нашим виробникам. Але остаточно мене впевнила фраза лікарки "Ідіть купіть суміш бо молока перше не буде". По натурі я впертий віслюк, коли щось кажуть роблю навпаки і чим більше тиснуть тим більше впираюсь. :girl_haha: Тому вже тоді затялась що буду годувати. Доки було молозиво, було нормально, а потім як прибуло молоко то груди набрали і з тою халепою потьопала я до медсестер щоб показали як зцідити. За "винагороду" вони щось мені попицькали, я з того так нічого і не зрозуміла. Довелось вчитись самій. Доки вийшло нормально зцідити то груди зім"яла як кухар тісто:xaxa: Дома мене також підпилювала родина, "От дитина безперервно висить на циці, значит молока нема, он плаче бо голодний, треба догодовувати" І аргумент +1,300 кг за місяць на них не діяв. Але слава Богу за місяць наші прикладання налагодились і ГВ дотепер проходить спокійно. Звичайно за цих два роки були різні нюанси типу "багато какає, значить молоко не засвоюється", "Маєш високу температуру не годуй бо буде малому погано", з останніх "кидай годувати бо в дитини вилетять всі зуби", але то до теми перли і краще такого не слухати. Я вірю що теперішнє ГВ це майбутній міцний імунітет і хороше здоров"я моєї дитини. Також дуже допомогло нам в ГВ сумісний сон і категорична відмова від дурника, пляшечки. І дуже шкодую, що немала підтримки напочатку ні з літератури, ні від консультантів (взагалі незнала, що такі люди існують:girl_haha:), ні з інтернету. Дуже добре коли ти не один зі своїми проблемами, а завжди можеш розраховувати на чиюсь підтримку. Тому хочу побажати теперішнім і майбутнім матусям всіма силами старатись зберегти ГВ, звертайтесь до консультантів, читайте статті, тим більше тепер є така можливість, будьте проінформовані і бережіть здоров"я ваших діток:girl_in_love::d25:

19. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Навіть не знаю куди писати.напишу поки сюди, якщо що перенесіть.Моя доця час від часу рве все що з"їла. сьогодні один раз, вчора два рази.перед тим пару днів один раз.з чим то пов"язувати? чи з тим, що вона тиснеться дуже як хоче пукати, чи перегодовую ( хоч наскільки десь читала неможливо перегодувати грудьми) ? Вагу набирає добре, сеча світла, неконцентрована.

20. mamaNata

mamaNata New Member

в принципі варіант норми по 1-3 ст.л. після кожного годування і один раз в день фонтаном, вчора одноразово два рази, думаю причин для хвилювання немає, бо
    одна з причин може бути
    також може зригувати надлишок молока, може разом з повітрям вийти, можливо тоді, коли дитина жадібно ссе і разом з тим ковтає багато повітря, що також можливо з великим напором молока. І ще один фактор - незрілість нервової системи, яка є у всіх маленьких дітей.
    Спостерігайте, Оль, за вагоюЮ загальним станом, в середньому до пів року зригування мають зменшитись або повністю минутись.