ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

ШООО??? Йду шукати в нас ті новини, бо щось такого не чула :) і дуже сумніваюсь, бо допомога на дитмну складає близько 80 фунтів на місяць, то на першу, а кожну наступну - на 20% МЕНШЕ :) тому на разі не заздріть і не біженствуйте :)

2. natorella

natorella Well-Known Member

ні, це як мені написали на ФБ про книжку *французькі діти....* (де власне той метод практикують і не годують довго грудьми)

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

3. innamorata

innamorata Well-Known Member

еееех, так мені прям боляче за діток. Якось останнім часом довкола купа мамочок які не годують бо... перше п"яте десяте. "я дуже хотіла годувати, але так сталося", а на мою пропозицію дати номер консультанта бо ж є релактація всі або мовчать або з"їжжають, або кажуть "ми на нутрілоні і нам так добре"
    От поясніть мені дурній, як можна годинами вибирати дитині найкращу коляску, найкращу одіж, найкращі забавки і не вибрати найкраще харчування і здоров"я. ну не розумію я того.

4. Logos

Logos Member

і я так само, сьогодні познайомилась з мамочкою, в неї дорогий візок, дорогі дитячі речі, фляшечка і коли побачила, що я годую, мені вас так шкода ви так мучитесь, я так не хочу нехай чоловік заробляє на суміш, але то напевно в іншу темку

5. natorella

natorella Well-Known Member

вони і вибирають. знаєш як важко вибрати суміш, пляшку і соску, шоб дитина то прийняла?

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

8. invisible

invisible Well-Known Member

По ТСН передавали, якщо наші не збрехали: http://weather.tsn.ua/tsikavinki/an...emiyi-za-goduvannya-ditey-gruddyu-320183.html
    Але то може якась одноразова премія? :)

9. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

10. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Знайшла, промайнула на днях та новина: то на разі пілотний проект в рамках науккового дослідження, проводиться в кількох депресивних (з погляду гв :) ) графствах. Одноразово видають ваучери на суму 200 фунтів, які можна отоварити в певних магазинах.
    Але дівчата, які там тисячі коментів до тої новини! І все в стилі "де справедливість" "я хотіла годувати, але молока не було/не стало/дитина не хотіла" "та вони і так на сумішах економлять", тому сумнівно, що то стане загальною програмою, а було б приємно :)

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

12. Soleil

Soleil New Member

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

і пустишку-водичку-бутилочку дають тільки тому, що то популяризовано, є багато фотографій гарних діток з тим
    ну або просто, бо дитина як жива лялька - ой як гарно дурник смокче, ой як гарно з бутилочки їсть

14. napoleona

napoleona Well-Known Member

народ, мені здається, що то все через моду: бо ж кругом, по телевізорі, журналах суцільна реклама сумішей, всяких дит. пюрешок, ну і дитина, то дорівнює з пустишкою, а як без того; якби так пропагувалося Гв всюди і було модно, то може б і було більше, адже всі хочуть бути в тренді, а модно зараз ... нан, нутрілон і т.д, ну і всі хочуть схилятися на Захід, типу в них кращий світогляд, але це все робиться необдумано, тобто моя сестра чи в Італії чи Німеччні і вона до рук ніззя, спати самому, бутилочки, пустишки, значить так краще, бо що ми тут знаємо, там же ж заграніца.... але то суто моє ІМХО

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я думаю, тут може бути якраз навпаки - годуюча мама обдумує свій раціон, вилучає з нього всякі "вредності" (в т.ч.всілякі чіпси-майонези-сосиски-вафлі...), що якраз дуууже добре позначається на здоров'ї і фігурі. В мене зі старшим так і було, після його народження я була такою стрункою, як ніколи раніше! З молодшим я "осміліла" і перестала себе дуже обмежувати (я страшна ласунка), але все одно не є повнішою, ніж до першої вагітності (хоча маю схильність).

17. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я вже казала, якби я так жерла (так-так) і не годувала грудьми, то певно вже б в двері не вліхла.
    Дівчата, у вас всіх такий апетит, чи то я тільки якась ненажера?

18. Oriana

Oriana Well-Known Member

Пригадую себе у Христинчиних 4-5 місяців, їсти , нє - ЇСТИ хотіла під час кожного годування малої, особливо вночі. Мусила запасатись печеньком, чи фруктами на ніч:). Зараз апетити набагато менші:).

19. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А я часом годую і чую, що не їсти, а так ЖЕРТИ хочу, що капець. А часом саме під час годування така СПРАГА нападає, що пропадаю... Кожен день якась булочка, печенько мус бути вдома.
    Маю проблемку. За минулий місяць малий ніц не набрав. Або так і є, або так поважили, як було 8500 г., так і лишилось, хіба виріс знову на 2 см. і зараз має 74 см. зросту. Тепер в мене довга та худа дитина :sad:.
    За той місяць ми почали прикорм, але не багато - так, поклювати з маминої миски і часом 30-40гр. пюре (кабачок, гарбуза, картопля, цвітна капуста) зранку. Прикладається часто і вночі їсть регулярно, сосками-дурниками не користуємось. Пісяє-какає нормально.
    Що я роблю не так?

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

берете дурне до голови
    мій малий взагалі досить небагато набирав, його максимум за весь час був майже 900 грам, а з 8-9 місяців вага майже не міняється - зупинилась на позначці 10 кг, плюс-мінус 300 грам. Але він активний, непогано їсть, росте гарно, тому я не парюсь. Чи ви хочете щоб дитина до школи по кілограму-півтора щомісяця набирала? ;)

мене спрага мучила перші місяці, як тільки внормувалась лактація - минулося. Жор переслідував довше - десь до піврочку. А тепер навпаки - не маю апетиту