ГВ – ще один дар природи (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kljysochka, 6 Грудень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

не поняла, діти на ШВ не плачуть? взагалі-взагалі?

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я особливо не парюсь хто я і яка мама в чужих очах, але спілкування з сусідськими мамами звела до мінімуму, краще якусь книжку почитати, направду. Ну бо не хочу я нервуватись, коли хтось мені вказує як я маю свою дитину годувати-догодовувати-доглядати-виховувати. Комусь теж не хочу вказувати, але часом язик чешеться, особливо коли чую перли про чудодійне догодовування з 3-4 місяців, від якого дитина і сита, і спить краще, і щоки наїла, чи про кутання в три комбезики і шерстяний коцик при 18 градусів тепла на вулиці. Краще берегти свої нерви і не спілкуватись з тими, хто не розуміє мене і кого не розумію я.

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:25 ----------

діти на ШВ не плачуть, а вередують-показують характер-просяться на ручки, бо привчили. Чого їм плакати, якщо вони не голодні? ;) *єслі шо- то сарказьмь*

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

а цицятися то як?
    бо в нас власне зараз той період "відвертання" і крутіння головою
    в мене вже враження що йому не стільки цікаво навколо щось розглядати, скільки ніби завдання виконує "відвернутися від циці")))
    а почалося з того, що на руках їсти не хотів, сміявся до мене і крутив головою, хіба лежачи їв.. зараз завжди крутить головою, хіба на нічний сон може трошки поїсти, іто недуже

4. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

от в нас власне те саме... почалось десь в такий час, як у Вас, і триває досі(

Вдень їмо переважно сидячи, бо лежачи ну взагалі виглядає як протест. "Не буду", "Не зараз", "Давай краще поспілкуємось":connie_pull-pigtail

5. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

а я не можу ніяк зрозуміти як сучасні мамочки, маючи навколо себе таку купу інфо про ГВ, можуть говорити про якісь допоювання вночі водичками чи догодовування жовточком в 2 місяці? До прикладу, мала по телефону розмову зі знайомою, в якої дитині 3 міс, то вона була здивована і не могла зрозуміти чому я свого 6-місячного малого ще вночі годую. Її дитина вночі вже не їсть, бо "відівчали" з самого малечку, допоюючи вночі водичкою..
    Я під час першої вагітності (7 років назад) ще не знала ні про які форуми і доступ но нету мала обмежений, але знала точно, що хочу забезпечити свою дитину якнайдовше ГВ, тому назбирала купу сучасних статей про ГВ (в мене вийшла стопка розміром з товстеньку книжку)) і все це сумлінно перечитувала коли пішла на дородовий лікарняний. Думаю кожна мамочка якщо задасть собі мету налагодити для своєї дитини ГВ, то в неї все вийде, головне цього хотіти і прагнути, а не вигадувати потім причини чому нічого не вийшло з ГВ....
    П.С. розумію, що ситуації в житті бувають різні..

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нєа, вони їдять і сплять.:lol: Не плачуть, не капризують.
    Слова моїх знайомих на ШВ.

7. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Я собі також часто такі запитання задаю... бо навіть в обмінній карті, яку має кожна вагітна, є гарно розписано правила успішного ГВ.
    Але ж то треба прочитати, повірити, що все в тебе вийде і твоїй дитині це найкраще.
    А нащо? Будуть питати порад мами, сусідки в яких не було успішного досвіду ГВ, а потім жалітися які то дорогі суміші і т.д.

8. littlebird

littlebird Well-Known Member

А я от прийшла з вулиці і якось так мені не по собі. Нам 4 місяці і гуляємо з мамами приблизно такого ж віку. Ну от я сьогодні наслухалась про шкоду ГВ після 9 місяців. А коли чують, що я планую годувати довго то роблять такі очі. І це мами в яких є інтернет і всю інформацію вони черпають звідти. Напевно є такі статті де описується, що годувати довго недобре. Чесно, так засмутилась. З голови не виходить. Шкода, що нема однодумців.

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

мене інше дивує... цицю вночі давати то капец як важко, а водичку підготувати то за 2 сек)))

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мені мамочки штучників кажуть, що дітки сплять усю ніч.

---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:18 ----------

Їх реально є дуже мало. Я поза межами ДП бачу якийсь інший світ стосовно відношення до ГВ і той світ мені не подобається:girl_nea:
    Я чесно, нікого ще не зустрічала з стовідсотково правильним підходом до ГВ, окрім дівчат з форуму. Чому так?:confused:

11. sunset

sunset Active Member

стереотипи і небажання думати своєю головою, краще піти тим шляхом який був раніше,шкода, дуже і дуже

доплюсуйте педіатрів, які на кожному кроці кажуть що *їсть дитина молоко, а пити теж треба(то про водичку)*

12. natorella

мені мама сьогодні дзвонить і каже - дала номер сусідці, хай до тебе подзвонить
    кажу - мам, нашо?
    - бо ти всьо про то знаєш і про годування і про носіння і про решту
    питаю- мам, а пам*ятаєш як я тобі доводила, перконувала, сварилась? ти казала шо я нічого не знаю, казала давати воду, соску, не носити в слінгу, висаджувати не можна, бо кишка випаде (!)
    - пам*ятаю, але ж ти вперта і робиш по-своєму, і я вже аж тепер бачу шо ти права і так краще для дітей

а є ж мами, які *ведуться*, які не будуть йти проти_всіх...

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Може деякі і сплять., та явно не всі.
    Але я, яко мама штучника скажу: Дмитро прокидався рівно через кожні 3 год., і то з диким криком, бо він хотів їсти і то ВЖЕ!!!!(так і до тепер:), як хоче їсти, то страшна дитина...) То хтось мусив на руках носити (нічого не давало, хіба мамі для самозаспокоєння) а хтось блискавкою на кухню і калатати суміш!
    Как вспомню.....

14. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Коли була в Штатах, 3 дні гостювали в моєї коліжанки. Донечка її на той час мала 3 міс. І хоч то був будинок великий, і наша кімната знаходилась в протилежній частині від спальні коліжанки, та я жодну ніч не виспалась, поки були там)) Мала прокидалась щодві години, кричала страшним криком, поки коліжанка бігала на кухню, закалатувала суміш, мала заходилась.

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Так отож!
    І я думаю, невже тим мамочкам аж так хочеться по кілька разів за ніч пхатись на кухню, гріти воду, калапуцяти суміш і то все під воплі рідного малятка?!
    То ж такий кайф - заворушилась - цицю в рот і спиш далі.
    Але от бачу з досвіду подруги, що уже в ПБ неонатологи перші цвяхи в труну того ГВ забивають... "втратить більше 100 г - не випишу..."

16. invisible

invisible Well-Known Member

"Не випишу" то вже на третій день, нам з сусідкою вже на перший день капали, що спочатку ВСІ (!!!) догодовують, бо молозивом дитина наїстися не може. І що то не страшно, не шкідливо і т.д. і т.п. Не спорю, є різні ситуації, але наприклад моїй дитині вистачало всі 2,5 дні, поки не прибуло молоко. А не було б ДП, то я точно б повірила лікарям.

Нині по новинах передавали, що в Англії годуючим матерям виплачуватимуть по 200 фунтів... Ех...:girl_in_dreams: Треба в нас таке заохочення ввести :)

17. natorella

срочно йду здаватись лактуючим біженцем)))

18. Redvisitor

Redvisitor Active Member

Мій 300 втратив і виписала, нікуди не ділася, хоч трохи носом крутила. Зрештою, ви під свою відповідальність можете додому піти.

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

ой, ну то такий характер треба мати
    бачте, людина і теорію знає, і читала, і дивилась, а насіла дохтоша - і всьо, пшик, "вона знає краще", "не хочу сваритись".... "вдома вже ГВ налагоджу"
    і це ще добре, що дитина добросовісно "насмоктала" їй молоко, і вже 2 доби вони без пляшечок/суміші
    та що там казати, перша дитина - статус "молодої недосвідченої мами" робить своє, ніби і знаю, але не впевнена

20. oksumoron

oksumoron Active Member

або ще мене дивують історії, розказувала мені на днях моя знайома, її дитинці ледве місяць!
    догудовування, то це мус, бо маминого молока вже не вистарчає!
    і розказує, положила дитину в ліжко, сама пішла в іншу кімнату, бо хотіла виспатись, а дитина зразу в плач, і так кожного дня! а я кажу, так навіщо дитину десь ложити, біля дитини лягай, годуй її гарно цицею і дитинка засне!
    мучитись і не спати, і дитину вимучувати, це ж значно лекше!